2010. március 19. péntek

márc. 19
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 19
1:12
Bölcs luxus, derűs elegancia (Lakáskultúra)
A közelmúltban mutatta be textil- és tapétakollekcióját Pierre Frey, a világ egyik meghatározó dizájn, divat- és lakberendezési cégének vezetője.
márc. 19
1:15
Súlyos fájdalmak is kezelhetők mágnessel (HáziPatika.com)
Elektromágneses impulzusokkal jelentősen csökkenthető térd-osteoarthritises betegekben a fájdalom és a gyulladás - állítják a Henry Ford Kórház kutatói.
márc. 19
1:19
Néhány kattintással megtudhatja, melyik kórházba érdemes mennie! (HáziPatika.com)
Kíváncsi, hogy adott kórházban van-e egyágyas szülőszoba vagy CT? Érdekli, hogy működik-e gyógyászatisegédeszköz-szaküzlet a szakrendelő épületén belül? A kórházi indikátorrendszer segítségével még ezekre a kérdésekre is választ...
márc. 19
1:27
Tavaszra várva (Lakáskultúra)
A tavasznak már kézzelfogható jelei vannak.
márc. 19
5:06
Mit kell tennünk a kerti tóval?-tavaszi munkák (Édenkert)
Az első meleg napsugarak, a hosszabb nappalok hatására a kerti tóban is megélénkül az élet. Most kell előkészítenünk a tavunkat, hogy egész nyáron át élvezhessük a szépségét. Először vágjuk vissza a tóparti és a mocsári (lápi) növények elhalt lombját, szárát, hogy helyet készítsünk a az új hajtásoknak, és csökkentsük a vízben bomlásnak induló szerves anyagok mennyiségét...
márc. 19
5:08
Melyik a leghosszabb életű lepkénk? (Édenkert)
A tavasz első hírnöke a kertekben, parkokban, ritkás erdőkben nem egyszer már február második felében megjelenő citromlepke (Gonepteryx rhamni). Lássuk, hogyan él és miért olyan hosszú életű!
márc. 19
5:10
Készítsünk virágpiramist! - dekoráció 5 lépésben (Édenkert)
Sokan már unják a megszokott "muskátli a balkonládában" dekorációt. Nekik különösen ajánljuk a virágpiramist. Elkészítéséhez elég 1 szabad órácska és nagyon feldobja a kertünket, teraszunkat, de akár még a nappalinkat is.
márc. 19
5:12
Káposztát virágnak? Próbáljuk ki! (Édenkert)
Valljuk be: ha bárkit a káposztáról kérdeznek, előbb jut eszébe a káposztás tészta, mint a díszes szobanövény. De igenis van néhány olyan változata, ami nagyon mutatós dekorációja lehet a lakásunknak!
márc. 19
5:14
Hogyan viselkedjünk az asztalnál?- illemtan a XIX. századból (Édenkert)
Ott ül a szerencsétlen, ki eddig még tűrhetően tudta magát viselni, ki habár nagy üggyel-bajjal, eddig ki tudta kerülni a veszedelmes sziklákat, s nem mer sem föltekinteni, sem az evéshez hozzálátni, mint a többi. Kecses szomszédnőit oda szeretné küldeni, hol a bors terem, s tán ő maga is inkább valami puszta szigeten látná magát, mint itt, a díszes asztalnál...
márc. 19
5:16
Bodros levélemez- a Mángold (Édenkert)
A mángoldot valamikor az egész Kárpát-medencében termesztették. Nagy, húsos, bodros levéllemezei vastag, fehér vagy piros levélnyélen ülnek. A Földközi-tenger környékének népei már az i. e. V-IV. században fogyasztották. Valószínű, hogy előbb lett kultúrnövénnyé, mint a takarmányrépa és előkelő rokona, a cukorrépa.
márc. 19
5:18
Orchidea otthoni tőosztása 4 lépésben (Édenkert)
Izgalmas olvasói levelet kaptunk: az orchideákat úgy is szaporíthatjuk, hogy a száron lévő új hajtásokat levágjuk, majd orchideaföldbe, átlátszó cserepekbe szétültetjük őket.
márc. 19
7:12
Napi Horoszkóp - 2010.03.19. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
márc. 19
7:30
3 perc a királynői tartásért és a fájdalommentes mozgásért - Testtudatosság ma! (HarmoNet)
Manapság egyre több helyen halljuk ezt a kifejezést: testtudatosság. Mit is jelent ez? Valójában annyit, hogy nemcsak rutinból cselekszünk, nemcsak reagálunk különböző behatásokra, hanem tudunk is róla mit művel a testünk.
márc. 19
7:48
Színek hatalma - mit viselsz ma? Ruhád színe = hangulatod (Ezoterikus.hu)
Nézd meg, milyen színű cuccot viselsz ma, mi megmondjuk, milyen a hangulatod, és mit szeretnél elmondani szavak nélkül is a világnak...
márc. 19
8:03
Homeopátia a gyermekgyógyászatban (WebBeteg)
Szülőként gyakran dilemma előtt állunk, mikor gyermekünk megbetegszik. Elgondolkozunk, hogy mivel tennénk jót. Van, aki antibiotikumpárti, mások inkább természetes módszerekkel szeretnék gyermeküket meggyógyítani. Ugyanakkor nem egyszer előfordul, hogy bár gyógyszerek sokaságát beszedte a gyermek, még mindig fáj a torka. Általában ilyenkor fordulunk a homeopátiás gyógymód felé.
márc. 19
8:06
Pénteki HarmoNet horoszkóp 2010-03-19 (HarmoNet)
Ma minden lassabban megy. Nehezebben kelünk fel, alig tudjuk összeszedni magunkat. Az utazás is több időt vesz igénybe és a munkahelyünkön is minden kétszer annyi ideig tart. Ám a munka, amit elvégzünk tökéletes minőségű. Ma érzékenyebb lehet a torkunk, ezért nem célszerű hideg italokat fogyasztanunk! Inkább válasszunk szobahőmérsékletű innivalót, így nem tesszük ki magunkat a torokfájás…
márc. 19
8:06
Nagyböjt- A megtisztulás időszaka (ma.hu)
A Húsvétot megelőző negyvennapos időszak, közismertebb nevén a böjt-időszak Hamvazószerdán veszi kezdetét. Idén ez a nap február 17-e volt. Van akinek vallási szempontból fontos, másnak a testi-lelki megújulássál egyenértékű ez a periódus.
márc. 19
8:08
Heti szexhoroszkóp 2010. március 19-től 25-ig (HarmoNet)
Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
márc. 19
8:10
Férjhez mész? A tenyered elárulja! Esküvői tenyérjósda (HarmoNet)
Tenyérjóslás az esküvő, házasság témájában? Segítünk! Talán a legfontosabb kérdés, ha egy nő ül le a jósnő elé: Férjhez megyek valaha? Esetleg van egy újabb esély? A házasság vonalát bárki megtalálhatja a saját kezén - ám a pontos értelmezéshez nem árt, ha a szakértő tanácsát is kikéri!
márc. 19
8:15
Mi is az a boltkór? (kamaszpanasz)
Már nálunk is vetítik a mozik a nyugaton nagy sikert aratott Egy boltkóros naplója című filmet. Azt azonban nem biztos, hogy tudod, hogy a sokszor csak viccesen emlegetett vásárlási mánia komoly betegség, korunk egyik leggyakoribb függősége.
márc. 19
8:24
30 embert hagytak rács mögött (orientpress)
Miközben a kényszergyógykezelést tavaly nyáron humanizálta az Országgyűlés, majd három tucat embert a rácsok mögött felejtettek a honatyák. Az alkotmányos visszásság felszámolását most már a kormányváltás is akadályozza. De mi lesz azokkal, akik alkalmatlanok a 'civil' pszichiátriákra?
márc. 19
8:24
A szerelem pszichológiai betegség! Klinikai tesztek bizonyítják! (Ezoterikus.hu)
A Mexikói Független Egyetemen sikerült kideríteni mi is a szerelem valójában. Georgina M. Flores, a kutatás vezetője megállapította, hogy a szerelem betegség.
márc. 19
8:57
Miért együnk sok fekete retket? (Édenkert)
A fekete retek koránt sem olyan szép, mint jégcsap vagy rózsaszínű rokona, lehet, hogy éppen ezért kedvelik kevésbé a hazai fogyasztók. Most kedvet csinálunk a fekete retekhez.
márc. 19
9:00
Szerencseszámok a kínai numerológiában (Ezoterikus.hu)
A kínaiak mindig nagyon tudatosan foglalkoztak a számok szerencsés tulajdonságaival és szimbólum értékükkel, így akár sikerült megkettőzniük is a szerencséjüket.
márc. 19
9:18
Ami kiborít: A költözés lélektana (HarmoNet)
A költözés a régiek világában egyszerűbb volt, mint manapság. Az élet rendje szerint a fiatalok megházasodtak és több generáció élt közösen a szülői házban. Ritka szerencsés esetben tudtak csak építkezni, általában a szülői háztól nem messze. Sok esetben ugyanazon a településen élték le az emberek egész életüket, nem távolodtak el gyökereiktől. Ma más világban élünk.
márc. 19
9:18
Mennyi megy el a húsvéti csokinyúlra? (Infostart)
Nincs új a nap alatt. Bár évről évre csökken a húsvéti édességek kiskereskedelmi forgalma, a legnépszerűbb termék ilyentájt továbbra is a csokitojás és a csokinyúl. Adunk viszont a minőségre: nugátok helyett egyre inkább a valódi csokoládéból készült édességeket keresik a hazai vásárlók. Húsvét idején csaknem három milliárd forintot költünk az ilyenkor szokásos áruk beszerzésére.
márc. 19
9:18
A bikát ma valaki letámadhatja (Borsa)
Napi horoszkóp, péntek
márc. 19
9:18
Ismerjük meg a Borágófát! (Édenkert)
Egyre több bevásárlóközpontban találkozhatunk a bonsaiként árusított, örökzöld, fehér virágú borágófával. Kezelési utasítást sajnos nem mellékelnek hozzá, pedig ápolása eltér a hazánkban honos növényekétől.
márc. 19
9:36
Nő a szívproblémák kialakulásának kockázata az összedőlt ikertornyoknál dolgozók esetében (Infostart)
Potenciálisan veszélyes szívproblémákkal küzd azon emberek többsége, akik az elsők között értek oda a New York-i Világkereskedelmi Központ összedőlt ikertornyaihoz 2001. szeptember 11-én.
márc. 19
9:54
A szelén megvédhet a cukorbetegségtől? (orientpress)
A legfrissebb kutatások szerint az antioxidáns magas szintje csökkenti a diabétesz kialakulásának esélyét - de csak az idős férfiak esetében. Egyelőre nem tisztázott, hogy ez a jelenség a nőknél miért nem figyelhető meg. A tanulmány a Nutrition&Metabolism című folyóiratban jelent meg.
márc. 19
9:54
Perzsa horoszkóp - titkok, tanok (Ezoterikus.hu)
Azon tudományok közül, melyek máig fennmaradtak a nyugati társadalomban, mint pl. a matematika, asztrológia, geográfia és a filozófia, az arab világból kerültek átvételre, ahol már a 8. században is léteztek.
márc. 19
10:09
Nem a megfelelő gyógyszert kapják az idős betegek (WebBeteg)
A kórházak sürgősségi osztályain kezelt idős emberek sokszor egyáltalán nem olyan gyógyszeres kezelésben részesülnek, amilyenre szükségük volna. Sok millió betegfelvétel adataiból származó vizsgálat eredményeit az Academic Emergency Medicine közölte.
márc. 19
10:12
Minden ötödik gyermek halálát fertőzés okozza (orientpress)
Angliában és Walesben minden ötödik gyermek halála potenciálisan megelőzhető fertőzések miatt következik be - állítja egy friss tanulmány. Kétéves időintervallumban ez ma körülbelül 1300 fertőzéssel összefüggő halálesetet jelent. Ennek fele ennyi idő alatt az olyan haláleset, ami más egészségügyi problémák miatt történik.
márc. 19
10:21
Egy brit írónő kiállt a tinédzserszex mellett (Borsa)
Egy brit írónő szerint egyáltalán nem kellene stigmatizálni a tinédzserszexet és a tizenéves kismamákat. Szerinte a társadalom a férfiak biológiai órája alapján ítél.
márc. 19
10:27
Feleségek! Riadó! A 3 legtipikusabb megcsalási játszma (HarmoNet)
Vannak kifejezetten "vadászkutya" típusú férjek, és vannak tökéletes házőrzők is. Ám úgy 50 körül szinte mindkét típus hajlamos egy extra őrületre: Becsajozni! A titkárnő például már majdnem olyan, mint egy feleség. A legtipikusabb csajforrásokat mutatjuk be. Feleségek! Riadó!
márc. 19
10:30
Kevesebbet alszik és egyre fáradtabb a magyar (Infostart)
Egyre több magyar kialvatlan, legtöbbünk ritkán vagy soha nem érzi úgy, hogy eleget aludt volna. Igaz ez a fiatalokra is, ami azért különösen aggasztó, mert a kialvatlanság rontja a teljesítőképességet, az immunrendszer védekezőképességét, számos krónikus betegség előidézője, s jelentősen emeli a depresszió kockázatát - derült ki az "Alvás Világnapja" alkalmából 18565 fő megkérdezésével végzett…
márc. 19
10:30
Borzalmas adatok: az idős beteg gyakran nem a megfelelő gyógyszert kapja (ma.hu)
A kórházak sürgősségi osztályain kezelt idős emberek sokszor egyáltalán nem olyan gyógyszeres kezelésben részesülnek, amilyenre szükségük volna. Sok millió betegfelvétel adataiból származó vizsgálat eredményeit az Academic Emergency Medicine közölte.
márc. 19
10:30
Az egyedüllét magas vérnyomáshoz vezethet (orientpress)
A chicagói egyetem kutatói szerint az egészségre is ártalmas, ha valaki idős korában egyedül él. Négy évnyi magányosság után ugyanis a kísérleti alanyok vérnyomása jelentősen megemelkedett. A növekedést egyéb körülmények is befolyásolták: a testtömegindex, az alkoholfogyasztás és a dohányzás is közrejátszott a magas vérnyomás kialakulásában.
márc. 19
10:48
Rossz gyógyszereket kapnak a betegek? (HVG)
A kórházak sürgősségi osztályain kezelt idős emberek sokszor egyáltalán nem olyan gyógyszeres kezelésben részesülnek, amilyenre szükségük volna. Sok millió betegfelvétel adataiból származó vizsgálat eredményeit az Academic Emergency Medicine közölte.
márc. 19
10:48
"Jobb lábbal feküdni" - ma van az alvás világnapja (ma.hu)
A tavaszi napéjegyenlőséget megelőző pénteken - idén március 19-én - tartják az alvás világnapját. Ettől kezdve rövidebbek ugyanis az éjszakák a nappaloknál, s a hónap végén kezdődő nyári időszámítás is az óra-visszaállítással előidézett "alvásmegvonásra" figyelmeztet. Magyarország 2009-ben csatlakozott először a World Sleep Day eseményeihez.
márc. 19
11:00
Hogyan spórolhatunk a zuhanyzással? (kamaszpanasz)
Egy fürdéssel akár 300 litert vizet használhatunk el, míg zuhanyzással ezt jelentősen csökkenthetjük 40-70 liter vízhasználatra.
márc. 19
11:03
Ilyenek vagyunk fehér harisnyában (Borsa)
Előnytelen adottságaink elfogadása évekbe kerülhet, és nem kevés idő, míg megtanulunk ennek megfelelően öltözködni. Ha megtanulunk. Példák erre is, arra is.
márc. 19
11:03
A fukszia története és gondozása (Édenkert)
Tudta, hogy a francia gyűjtőknek köszönhetjük, hogy az első két, Közép- és Dél-Amerikából származó fuksziafajt, a Fuchsia triphyllát és a F. coccineát 1714-ben Európában is meghonosították? A Dél-Amerika legdélibb vidékéről származó harmadik fajnak, a F. magellanicának azonban csak 1788-ban, akkor is igen kalandos körülmények között sikerült meghódítania kontinensünket.
márc. 19
11:06
Családon belül erőszak - miért tűröd??? (Ezoterikus.hu)
Értetlenül olvassa néha az ember a híreket, miszerint egy anyuka addig rázta a csecsemőjét, míg az bele nem halt, vagy egy nőt addig ütött a férje, míg az kómába esett. Elborzadunk, majd elfelejtjük...
márc. 19
11:12
A terhes nők feledékenyek lesznek - Kutatás (WebBeteg)
A terhességhez kapcsolódó mítoszokhoz tartozik - csakúgy mint az uborkaevés -, de most kutatás is megerősítette, hogy a terhesség valóban feledékenyebbé teszi a nőket.
márc. 19
11:14
H1N1 - Nem volt haláleset az elmúlt héten (WebBeteg)
A március 8-14-e közötti hét volt sok hónap után az első, amikor nem értesült a H1N1 vírusfertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetről az ÁNTSZ.
márc. 19
11:21
Zuhanyzással spórolni (HarmoNet)
Egy fürdéssel akár 300 litert vizet használhatunk el, míg zuhanyzással azt jelentősen csökkenthetjük 40-70 liter vízhasználatra. Ezzel jelentős mennyiségű vizet spórolhatunk meg. Egy átlagos család zuhanyzással évente tízezreket spórolhat meg. Apró részletekkel ezt a takarékosságot fokozhatjuk még.
márc. 19
11:24
Minden nyolcadik ember nyomornegyedben él a világon (ma.hu)
A világon minden nyolcadik ember nyomornegyedben él, az ENSZ adatai szerint az utóbbi tíz évben 777 millióról 830 millióra nőtt a nyomornegyedekbe kényszerültek száma.
márc. 19
11:24
300 éves citrusfák (Édenkert)
Az ókori görög mondák megemlékeznek egy lenyűgözően kecses növekedésű fáról, az “aranyalmáról”. Az istenek kertjében pompázó fát Ladón, a kétfejű sárkány éjjel-nappal őrizte. A három heszperidát bízták meg aztán a fa és annak gyümölcseinek védelmével. Hesziódosz szerint a heszperidák (hesperisek) az Éj leányai, a későbbi költők szerint pedig Atlasz és Heszperisz leányai.

Keresés