2010. március 19. péntek

márc. 19
1:15
Súlyos fájdalmak is kezelhetők mágnessel (HáziPatika)
Elektromágneses impulzusokkal jelentősen csökkenthető térd-osteoarthritises betegekben a fájdalom és a gyulladás - állítják a Henry Ford Kórház kutatói.
márc. 19
1:19
Néhány kattintással megtudhatja, melyik kórházba érdemes mennie! (HáziPatika)
Kíváncsi, hogy adott kórházban van-e egyágyas szülőszoba vagy CT? Érdekli, hogy működik-e gyógyászatisegédeszköz-szaküzlet a szakrendelő épületén belül? A kórházi indikátorrendszer segítségével még ezekre a kérdésekre is választ...
márc. 19
8:03
Homeopátia a gyermekgyógyászatban (WebBeteg)
Szülőként gyakran dilemma előtt állunk, mikor gyermekünk megbetegszik. Elgondolkozunk, hogy mivel tennénk jót. Van, aki antibiotikumpárti, mások inkább természetes módszerekkel szeretnék gyermeküket meggyógyítani. Ugyanakkor nem egyszer előfordul, hogy bár gyógyszerek sokaságát beszedte a gyermek, még mindig fáj a torka. Általában ilyenkor fordulunk a homeopátiás gyógymód felé.
márc. 19
8:06
Antioxidánsokkal az erőnlétünkért (Metropol)
A tél végén és a tavaszi hónapok során gyakran előfordul, hogy fáradtan ébredünk, illetve a napi tevékenység jobban kiveszi az erőnket, mint szeretnénk.
márc. 19
8:08
Holisztikus segítséget nyújtanak (Metropol)
A holisztikus táplálkozástudomány az egész embert vizsgálja: a szellemi, érzelmi, fizikai, mentális aspektusokat is figyelembe veszi, azt, hogy milyen élethelyzetben van, milyen stressznek van kitéve, honnan indult és hová tart – meséli Mezei Elmira, a Gondolkodj Egészségesen! program élménykonyhájának vezetője.
márc. 19
8:24
Hogyan szokhatunk le a cigarettáról? (Metropol)
A cigarettákban található 4000 vegyi anyag közül 50 rákot okozhat, a nikotin pedig épp olyan addiktív, mint a kokain vagy a heroin – és komoly elvonási tüneteket is okoz. Itt az idő tehát leszokni.
márc. 19
9:18
Mennyi megy el a húsvéti csokinyúlra? (Infostart)
Nincs új a nap alatt. Bár évről évre csökken a húsvéti édességek kiskereskedelmi forgalma, a legnépszerűbb termék ilyentájt továbbra is a csokitojás és a csokinyúl. Adunk viszont a minőségre: nugátok helyett egyre inkább a valódi csokoládéból készült édességeket keresik a hazai vásárlók. Húsvét idején csaknem három milliárd forintot költünk az ilyenkor szokásos áruk beszerzésére.
márc. 19
9:36
Nő a szívproblémák kialakulásának kockázata az összedőlt ikertornyoknál dolgozók esetében (Infostart)
Potenciálisan veszélyes szívproblémákkal küzd azon emberek többsége, akik az elsők között értek oda a New York-i Világkereskedelmi Központ összedőlt ikertornyaihoz 2001. szeptember 11-én.
márc. 19
10:09
Nem a megfelelő gyógyszert kapják az idős betegek (WebBeteg)
A kórházak sürgősségi osztályain kezelt idős emberek sokszor egyáltalán nem olyan gyógyszeres kezelésben részesülnek, amilyenre szükségük volna. Sok millió betegfelvétel adataiból származó vizsgálat eredményeit az Academic Emergency Medicine közölte.
márc. 19
10:30
Kevesebbet alszik és egyre fáradtabb a magyar (Infostart)
Egyre több magyar kialvatlan, legtöbbünk ritkán vagy soha nem érzi úgy, hogy eleget aludt volna. Igaz ez a fiatalokra is, ami azért különösen aggasztó, mert a kialvatlanság rontja a teljesítőképességet, az immunrendszer védekezőképességét, számos krónikus betegség előidézője, s jelentősen emeli a depresszió kockázatát - derült ki az "Alvás Világnapja" alkalmából 18565 fő megkérdezésével végzett…
márc. 19
11:12
A terhes nők feledékenyek lesznek - Kutatás (WebBeteg)
A terhességhez kapcsolódó mítoszokhoz tartozik - csakúgy mint az uborkaevés -, de most kutatás is megerősítette, hogy a terhesség valóban feledékenyebbé teszi a nőket.
márc. 19
11:14
H1N1 - Nem volt haláleset az elmúlt héten (WebBeteg)
A március 8-14-e közötti hét volt sok hónap után az első, amikor nem értesült a H1N1 vírusfertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetről az ÁNTSZ.
márc. 19
11:42
Betegségeket terjeszthet az akupunktúra (Metropol)
Bakteriális fertőzéseket, hepatitisz B és C vírusokat, sőt esetleg HIV-fertőzést is átvihet a szennyezett akupunktúrás tű, a törlőruha vagy a melegpakolás.
márc. 19
14:21
Akupunktúrás mikobakteriózis (WebBeteg)
Egyszer használatos akupunktúrás tűk alkalmazását, valamint a bőr megfelelő fertőtlenítési eljárását lenne szükséges előírni. Szigorítanák az engedélyek kiadásának feltételeit és a szabályozást is.
márc. 19
15:24
Hogyan étkezzen helyesen a kamasz? (WebBeteg)
Nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel az egész nap során. Reggelire kínáljunk az egész családnak zöld- vagy rooibos teát, esetleg tejes italokat. Jó hatású, ha még éhgyomorra megiszunk egy pohár vizet – ez beindítja a veseműködést.
márc. 19
16:12
Napsütés lesz egész hétvégén (Infostart)
A hétvégén meleg tavaszi idő lesz, jövő hétre azonban csökken egy kicsit a nappali felmelegedés - mondta az InfoRádiónak Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
márc. 19
17:30
Miért halnak korábban a férfiak? - Kutatás (WebBeteg)
Annak valószínűsége, hogy egy magyar férfi túléli a 65. életévét, csupán 59 százalék. Vannak nézetek, miszerint a férfiak saját maguknak köszönhetik a rövidebb életet, mintsem genetikai meghatározottságuknak.
márc. 19
20:24
Egy mítosz, aminek van valóságalapja (Infostart)
Az uborkaevés mellett a terhességhez kapcsolódó mítoszokhoz tartozik, hogy ez az állapot feledékennyé teszi a nőket - és most kutatás meg is erősítette, hogy ez így igaz.
márc. 19
20:39
Vastag- és végbélrák - Elképesztő halálozási arány (WebBeteg)
Évente 9 ezer új vastag-, és végbélrákost regisztrálnak, és közülük kezelés nélkül 58 százalék meghal. Ez kór a második leggyakorinn halálok a daganatos betegségek közül.
márc. 19
20:42
A kortól függ, megfelelő gyógyszert kap-e a beteg? (Infostart)
A kórházak sürgősségi osztályain kezelt idős emberek sokszor egyáltalán nem olyan gyógyszeres kezelésben részesülnek, amilyenre szükségük volna. Sok millió betegfelvétel adataiból származó vizsgálat eredményeit az Academic Emergency Medicine közölte.
márc. 19
21:42
Metabolikus szindróma - Vigyázat, életveszélyes szövődményekkel járhat! (WebBeteg)
A metabolikus szindróma minden elemét lehetőségünkben áll befolyásolni táplálkozással, mozgással, vagy ha szükséges, átmeneti vagy tartós gyógyszeres kezeléssel. Már 3 leadott kilónként jelentős vérnyomáscsökkenést, cukor- és zsíranyagcsere javulást tapasztalhatunk, csakúgy, mint a minimum 3 hónapja tartó rendszeres testmozgás mellett.
márc. 19
23:48
A fej és nyak daganatainak kezelése (WebBeteg)
Korai diagnózis esetén a daganatok nagyobb sikerrel kezelhetők. A kezelés módja a daganat méretétől, elhelyezkedésétől függ, illetve attól, hogy a daganat a szervezet egyéb más területeire is ráterjed-e.

Keresés