2010. március 9. kedd

márc. 9
0:39
Napi Horoszkóp - 2010.03.09. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
márc. 9
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 9
0:57
Hasmenés és látogatási tilalom (WebBeteg)
Hat kórházi osztályon rendeltek el látogatási tilalmat hasmenéses megbetegedések miatt Salgótarjánban.
márc. 9
1:15
Balesethez vezethet a kevés alvás (HáziPatika.com)
A Journal of Clinical Sleep Medicine folyóirat február 15-i számában megjelent egyik tanulmány szerint az álmosság és a nem megfelelő minőségű alvás jelentősen megnöveli a közlekedési balesetek kockázatát a serdülők esetében.
márc. 9
1:19
A depresszió 11 legfontosabb jele (HáziPatika.com)
A major depresszió, vagy közismert nevén depresszió természetesen nem azonos azzal a hangulati nyomottsággal, amelyről az első kávé után panaszkodunk a hideg januári reggeleken a munkahelyünkön.
márc. 9
2:00
Mellrák - Kevesen járnak szűrésre (WebBeteg)
A magyar nők 38 százaléka jár rendszeresen mellrákszűrésre, míg Nyugat-Európában ez az arány 78 százalék.
márc. 9
3:03
Trichomoniasis - Gyakori szexuális úton terjedő fertőzés (WebBeteg)
A trichomoniasis a világ talán leggyakoribb szexuális érintkezés útján terjedő betegsége. A kórokozó a húgy-ivarszervek élősködője, elsődleges megtelepedési helye nőkben a hüvely, férfiakban a prosztata.
márc. 9
5:09
A 40 napos böjt - szabályok és receptek (Édenkert)
Már elkezdődött a Nagyböjt negyven napja, mely alatt, lemondva a zsíros-húsos fogásokról, tulajdonképpen lehetőséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendeződéshez. A téltől és ünnepektől megviselt, cukrokkal, erős fűszerekkel és nehéz, zsíros ételekkel tömött bendőnk ennyi idő alatt kitisztul, és újult erővel, megszépülve vághatunk neki a…
márc. 9
5:11
Banán szexi bundában, karamellszósszal (Édenkert)
A sült, bundázott banánnal gyakran találkozunk a kínai, és japán éttermekben, mert közkedvelt édesség. Most mutatunk egy garantáltan finom és különleges desszert receptet banánnal!
márc. 9
5:13
Hogyan készítsünk gyógynövényes hajápolót? (Édenkert)
A gyakorlat sokszor más: zsíros vagy túl száraz, töredezett, kócos loboncunkkal nemigen tudunk mit kezdeni. Van megoldás, házilag is készíthetünk szuper hajápolót!
márc. 9
5:15
Fűszernövények szaporítása otthon, 6 lépésben (Édenkert)
A legtöbb zöldfűszer könnyen szaporítható leveles hajtásról. Videón mutatjuk be, hogyan fiatalíthatjuk meg a növényeket, hogyan tölthetjük be a fűszerkertben megüresedett foltokat.
márc. 9
5:27
A férfiak is félnek az öregedéstől (Infostart)
Félnek az öregedéstől a brit férfiak: ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy kétszer gyorsabban bővül a férfi kozmetikumok piaca, mint a női.
márc. 9
5:45
Legyen a hatodik alapíz a zsír! (Infostart)
Az eddigi öt alapízhez egy újabbat javasolnak ausztrál kutatók, akiknek a vizsgálatából kiderült, hogy az ember azt ízként ismeri fel. Kiderült az is, hogy akik kisebb koncentrációban észlelik a zsírsavakat, kevesebb zsírt fogyasztanak, és így alacsonyabb a testtömeg-indexük.
márc. 9
6:57
Az önfeláldozó máj - Tisztítsd meg! (HarmoNet)
Jógatanár és mester mondta nekem: minden nap reggel három mozdulat szükséges. Ennyit mindenki megtehet magáért. Összedörzsöljük a kezünket, megmelegítjük vele a vesénket, közben kicsit mozgatjuk a csípőt előre hátra, végül jobb kézzel négyzetesen, óramutató járásával megegyezően körözünk a pocakunkon. Ehhez még egy speciális mozdulat is társul. Most eláruljuk!
márc. 9
7:33
6 ok, hogy szagos mügét fogyassz! (Ezoterikus.hu)
Nem más, mint az illatos szagosmüge! Nagyszerű gyógytulajdonságai és hatóanyagai nyugtatóként, visszérbántalmak ellen duzzanatok kezelésére is kiváló!
márc. 9
7:51
Fájdalmas tartáshibák: hol a probléma? (HVG)
A civilizációs ártalmak, az ülő életmód következtében a mozgásszervi megbetegedések száma folyamatosan növekszik: ez Magyarországon a munka- és keresőképtelenség egyik leggyakoribb oka.
márc. 9
8:06
Húgyúti fertőzés - Miért tér vissza? (kamaszpanasz)
A húgyúti fertőzések a leggyakoribb panaszok közé tartoznak, ráadásul sok esetben keresik fel a betegek azzal a háziorvost, nőgyógyászt vagy urológust, hogy visszatérő fertőzésük van, amitől nem tudnak megszabadulni. Hogyan lehetséges ez?
márc. 9
8:09
Keddi HarmoNet horoszkóp 2010-03-09 (HarmoNet)
Ma nem jellemző ránk az érzelmesség, - szigorúan bánunk egymással. Semmi más nem számít, csak a teljesítmény. Ha munkatársunk alulteljesít, akkor nem értjük meg, nem vagyunk kíváncsiak az indokaira. Ma fájdalmakat érezhetünk az ízületeinkben, csontjainkban. Merevebbek lehetünk, jóleshet egy finom masszázs. Egy jó masszőr oldhatja a feszültséget, de párunkat is megkérhetjük, hogy masszírozza át…
márc. 9
8:11
Heti általános horoszkóp 2010. március 9-től 15-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
márc. 9
8:27
A Válság mint lehőség (HarmoNet)
A görög eredetű krízis szó eredeti jelentése döntés (krisisz), amely olyan időszakot jelöl, melyben egy társadalomnak vagy egyénnek döntést kell hoznia élete további sorsával kapcsolatban. A Föld, a társadalom, az életünk van válságban? Döntenünk kell.
márc. 9
8:27
A csalfa férfiak kevésbé intelligensek (ma.hu)
Mintha John Terrynek és Ashley Cole-nak nem lenne elég baja, egy tanulmány kimutatta, hogy a feleségüket megcsaló férfiak kevésbé intelligensek.
márc. 9
8:27
A fekete fokhagyma az új őrület a gasztronómiában (Infostart)
Ugyanaz az íz, mégsem lesz tőle rossz a leheletünk - ezt tudja a fekete fokhagyma, amit már egy ideje használnak Thaiföldön, Koreában, múlt évben pedig az amerikai piacra is betört, sőt már elegáns londoni éttermek séfjei is használják.
márc. 9
8:27
Milyen színű a csakrád? Tudd meg most! (Ezoterikus.hu)
A színek gyógyításban való felhasználása szorosan kötődik a csakrák rendszeréhez, és az aura rétegeihez. Bár a csakrák színe nem állandó, minden egyes csakrához rendelhetünk egy színt a szivárványból.
márc. 9
8:39
Ama Muru titka, a csillagkapu (astronet.hu)
A dél-amerikai őslakosok szerint egy dimenzióugrásra használatos kapu bújik meg az Andokban.
márc. 9
8:45
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-03-09) (HarmoNet)
Itt az idő. Valóban: Most vagy Soha! Lépned kell. Meg kell tenned, amit eddig halogattál. Egy percet sem várhatsz tovább. Az utolsó óra, aminek bevégeztetett. Mit jelent ez hazánk olvasatában?
márc. 9
8:45
2,5 millió forint gyorssegély segíti a kirabolt Heim Pál Kórházat (orientpress)
2,5 millió forint azonnali támogatást ad a K&H Csoport a budapesti Heim Pál Gyermekkórháznak, ahonnan a napokban betörők több millió forint értékben vittek el berendezéseket. A bank gyermek-egészségügyet felkaroló gyógyvarázs programja az elmúlt hét év során több mint 270 millió forinttal támogatott 88 intézményt, gyermekgyógyászati- és mentési eszközök vásárlásával.
márc. 9
8:45
Karakterisztikus illatprofiloddal vonzod a szerelmet! (Ezoterikus.hu)
Szeret, nem szeret? Avagy arról, hogy az élet nem ismeri a kiszámolósdit! Még ha tudjuk is, hogy így van, akkor is hajlamosak vagyunk rá, hogy kényelmi okok miatt éppen az ellenkezőjét higgyük...
márc. 9
9:03
Még meddig élhető a Föld? Számoljunk (HarmoNet)
Furcsa helyzet, amikor az ember a házastársának nem tud ellentmondani. Egy Durrell-szerű házastárs állatokkal telepíti tele maga és társa lakását. Ha ez a lakás mindössze 24 négyzetméter, és békák, fehéregerek, denevérek szaporodnak benne - kutyák macskák más esetben - egy idő után hullákkal fog megtelni a lakóhelyiség, mert a szaporulat olyan fokot ér el, hogy a lakásban élők folytonosan idegesek…
márc. 9
9:03
Jót tesz a spenótnak a neonfény (orientpress)
Kutatók egy csoportja arra volt kíváncsi, hogy a boltokban bedobozolva árult friss spenót megőriz-e valamit vitamintartalmából. Bár szkeptikusan álltak a kérdéshez, meglepő eredmény született.
márc. 9
9:03
Árnyékos kertbe ültessünk páfrányokat (Édenkert)
A páfrányok többsége erdőkben vagy más árnyékos helyeken él. Nedves talaj, magas páratartalom és szélárnyékos hely szükséges ahhoz, hogy egészségesen növekedhessenek.
márc. 9
9:12
A bakot szokás szerint kikészíti a családja (Borsa)
Napi horoszkóp, kedd
márc. 9
9:21
Sok egészségügyi dolgozó érzi magát veszélyeztetve a munkahelyén (orientpress)
Az egészségügyi ágazatban dolgozó munkavállalóknak a legkülönbözőbb olyan tevékenységekkel és környezetekkel kell megbirkózniuk, amelyek veszélyt jelentenek egészségükre, és a foglalkozási megbetegedések vagy munkahelyi balesetek kockázatának teszik ki őket.
márc. 9
9:21
Amilyen a férfi teste, olyan a titka! Ismerd meg! (Ezoterikus.hu)
Izmos Adonisz vagy manószerű dalia? A férfi egyes testrészeit vettük most alaposan szemügyre, hogy lássuk, mi is vár ránk, ha őt választjuk áldozatunkká!
márc. 9
9:21
Újszülöttkori agyvérzés: az agymosás javít a túlélési esélyen (WebBeteg)
Javítja a koraszülött babák túlélési esélyeit egy speciális új technika, amellyel "átmossák" az agyvérzést elszenvedett újszülöttek agyát - ismerteti a Pediatrics című szakfolyóiratban megjelent tanulmányt a BBC hírportálja.
márc. 9
9:23
Milyen hosszúak az ujjaid? Árulkodnak rólad! (Ezoterikus.hu)
Mi számít hosszúnak vagy éppen rövidnek? A te ujjaid hossza arányban áll a kezeddel, tenyereddel? Csak nézd meg a praclikat, és tudj meg új dolgokat magadról!
márc. 9
9:39
Elfogyott a rezidensek türelme (orientpress)
Lemondanak a szakorvosjelölti képzésről a rezidensek, ha nem változik az őket kilenc évig egy intézményhez kötő rendelet - mondta szövetségük elnöke a 180 percben. A Budapesti végzősök fele már alá is írta a lemondó nyilatkozatot.
márc. 9
9:54
Életünket megkönnyítő tárgyak (Lakáskultúra)
Mi a közös a nejlonharisnyában, a porszívóban és a rúzsban?
márc. 9
9:57
Védőtűz varázslat otthonra! (Ezoterikus.hu)
Scott Cunningham sajátos és egyedi tartalmú könyvében gyűjtötte össze a különböző elemekhez kapcsolható mágiákat, jóslatokat. Járjunk utána a TŰZ mágiájának.
márc. 9
10:06
Csokoládés finomságok: fehércsokoládé-hab (Édenkert)
A fehér csokoládé cukorból, kakaóvajból és tejből készült szilárd csokoládé. A kakaóvaj olvadáspontja elég magas ahhoz, hogy szilárdan tartsa a fehér csokoládét szobahőmérsékleten, de elég alacsony ahhoz, hogy szétolvadjon a szájban. A fehér csokoládé szerkezete hasonló a tejcsokoládé szerkezetéhez. A csokoládé hab viszont lágy és könnyű. Érdemes kipróbálni!
márc. 9
10:15
Bőrgyulladást okoznak a kínai cipők (orientpress)
Továbbra is ellenőrzi az ÁNTSZ a dimetil-fumarátot (penészedésgátlót) tartalmazó termékeket, amelyek biocid tartalmuknál fogva veszélyeztetik az egészséget.
márc. 9
10:15
A thaiföldi drog- és alkoholelvonó a legdurvább (Borsa)
A thaiföldi Thamkrabok buddhista kolostor drog- és alkoholelvonója állítólag a legdurvább a világon. Csak egy esélyt adnak.
márc. 9
10:33
Tavaszköszöntő - húsvéti kiállítás (HarmoNet)
Örömmel adunk hírt arról, hogy a Magyar Mezőgazdasági Múzeum az előző évek hagyományait folytatva 2010-ben is különleges húsvéti kiállítással és tavaszköszöntő játékkal várja látogatóit március 13-tól április 11-ig!
márc. 9
10:33
Gyakori a poszt-traumás stressz a bombatámadások túlélőinél (orientpress)
Több száz túlélőt kezelnek a pszichológusok a 2005-ös londoni robbantások miatt poszt-traumás stressz rendellenességgel.
márc. 9
10:51
Egy-két kupica és karcsúak maradhatunk (ma.hu)
Könnyebben tartják meg egészséges testsúlyukat azok a nők, akik naponta egy-két pohár vörösbort, sört vagy röviditalt elfogyasztanak, mint azok, akik egyáltalán nem isznak alkoholt - közölték hétfőn amerikai kutatók.
márc. 9
10:51
Az egypontos piercing (microdermal) (kamaszpanasz)
Az utóbbi időszak egyik legnagyobb újítása a piercingek terén az egypontos piercing, avagy a microdermal.
márc. 9
11:09
270 millióból újul meg a a makói rendelőintézet (orientpress)
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében összesen 12 milliárd forintból 26 magyarországi kórház sürgősségi osztálya válhat európai színvonalú, modern központtá. Ezek egyike a makói Dr.Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet, amely csaknem 270 millió forintos európai uniós támogatást kapott a sürgősségi betegellátás fejlesztésére.
márc. 9
11:09
Grillezett zsályás daralepény (Édenkert)
Kukoricalisztből főtt ételként pulitzka először 1708-ban, az erdélyi Pápai Páriz Ferenc szótárában szerepel, de a 18. század elején vált számottevővé, és csak ezt követően változott a puliszka általános elnevezésé Erdélyben. Ma már kizárólag a kukorica-puliszkát értjük alatta. Hazánkban ismert még kukoricagánica, kukoricamálé, illetve újabban polenta néven – utóbbi elnevezés olasz eredetű, melyet…
márc. 9
11:18
A konfliktuskerülés lúzereknek való (Borsa)
Ha valóban fontos, hogy érdekeink érvényesüljenek, tudnunk kell, hogy fogjunk hozzá. Ebben segítünk most az asszertivitással, azaz az önérvényesítéssel.
márc. 9
11:27
Állapotfelmérés a természetgyógyászatban (HarmoNet)
A természetgyógyászati terápiák típusok szerint csoportosíthatók, pl. táplálkozás terápia, fitoterápia, mozgás-masszázs terápia, stb. A megfelelő kezelés megválasztásához sok ismeretre van szükség, többek között tisztában kell lenni a páciens pillanatnyi egészségi állapotával is, ezért is szükséges az állapotfelmérés.
márc. 9
11:27
Helyi járványokkal térhet vissza a H1N1-influenza (HVG)
Nem valószínű, hogy Európában újabb pandémiás hullámmal jelentkezik a H1N1-vírus, ám helyi járványokat okozhat - közölték hétfőn az Európai Járványügyi Központ (ECDC) illetékesei.

Keresés