2010. április 2. péntek

ápr. 2
0:45
Húsvéti finomságok - válasszunk józanul! (HáziPatika)
A húsvéti ünnepek alkalmával nemcsak a családi összejöveteleken, de a vendégeskedések során is roskadozó asztalokkal találkozhatunk. Ön sem szeretne plusz kilókkal gazdagodni? Adunk néhány tippet, a túlzásba vitt evés és ivás...
ápr. 2
3:27
Mikor érkezik a következő roham? (WebBeteg)
A migrénesek 20%-a, kb. 3 napos intervallumon belül tudta meghatározni, mikor jelentkezhetnek náluk a migrénes tünetek újra, ugyanakkor a napszakot, amikor a migrén lesújt a válaszadók 47%-a volt helyesen meghatározni.
ápr. 2
3:36
Három remek recept kedvenceinkhez (Blikk)
Ahogy a Blikk megírta: az Újházi-tyúkhúsleves, a töltött káposzta és a madártej a magyarok favoritja.
ápr. 2
6:18
Halálra ítélték az USA talán legveszélyesebb sorozatgyilkosát (Infostart)
Halálra ítélték az Egyesült Államok talán legveszélyesebb sorozatgyilkosát; Rodney Alcala 30 gyilkosságot vallott be, de lehet, hogy akár 130 áldozata is volt - írta csütörtökön az amerikai sajtó.
ápr. 2
7:39
A szegényebb országokban fiatalabb korban halnak meg a szívbetegek (WebBeteg)
A szív- és érrendszeri betegségek világszerte a halálozási statisztikák első helyére kerültek, de a szegényebb országokban a végzetes kimenetel lényegesen fiatalabb korban következik be, mint a jómódúakban.
ápr. 2
7:48
Illegális húspogácsa-üzemet számoltak fel Gödön (Infostart)
Lakossági bejelentés nyomán illegális húspogácsa-üzemet számoltak fel a pénzügyőrök és az élelmiszer-biztonsági ellenőrök csütörtökön egy működő húsbolt pincéjében a Pest megyei Gödön - mondta az InfoRádiónak Helik Ferenc fővárosi és Pest megyei helyettes főállatorvos.
ápr. 2
8:42
Komoly következményei lehetnek a fel nem ismert lisztérzékenységnek (WebBeteg)
A lisztérzékeny hölgyek körében gyakrabban jelentkeztek menstruációs panaszok. A menstruációs zavarok következtében az ovulációk száma is csökkent, így kisebb eséllyel estek teherbe.
ápr. 2
9:54
Nagy húsvéti torma-teszt: Melyiket vegyük? (Infostart)
A húsvéti asztalról a sonka és tojás mellől egyetlen családból sem hiányozhat a torma. Ma már az üzletek polcain a hagyományos, ecetes torma mellett megjelentek a különböző ízesítésű - majonézes, almás, tejszínes - készítmények is, melyek gyártónként is különböznek. A penzcentrum.hu szerkesztősége rögtönzött torma-tesztet végzett, hogy a választást megkönnyítse.
ápr. 2
10:12
Idén is tucatnyian feszítették magukat keresztre a Fülöp-szigeteken (Infostart)
Jézus Krisztus szenvedéseire emlékezve idén nagypénteken is férfiak és nők feszítették magukat keresztre a Fülöp-szigeteken.
ápr. 2
10:48
Az 1-es típusú (gyermekkori) cukorbetegség és tünetei (WebBeteg)
Míg a gyermekkori 1-es típusú cukorbetegség évről-évre nagyjából ugyanolyan számban fordul elő, addig a gyermekkori 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők száma folyamatosan növekszik, és a megbetegedést egyre fiatalabb korban diagnosztizálják!
ápr. 2
11:51
Az öregedést és az immunitást ugyanaz a gén befolyásolja? (WebBeteg)
Kiderült, hogy az öregedés ütemén és a várható élettartamon kívül az immunitással és a környezeti stresszhez való alkalmazkodási képességgel is szoros kapcsolatba hozható az a gén, melyet brit kutatók a laboratóriumi modellállatként használt C. elegans fonálféreg több fajánál tanulmányoztak.
ápr. 2
15:00
A fájdalom önálló betegség lehet (WebBeteg)
Kezdenek leomlani a fájdalom megértésének korlátai. A tudósok és a gyógyszercégek szerint az új megközelítés potenciális új gyógyszereket is létrehoz, amelyek ott támadnak, ahol a fájdalom keletkezik.
ápr. 2
15:33
A hétvégén nyílik a hajózási szezon a Balatonon (Infostart)
A 164. hajózási idényt nyitja meg ezen a hétvégén a Balatoni Hajózási Zrt., amely holnap indítja első menetrend szerinti és sétahajó járatait - közölte a cég programmenedzsere.
ápr. 2
16:45
Reménykedhetnek a szúnyogok: kevés a pénz a balatoni írtásra (Infostart)
Tiltakozik a balatoni szúnyogirtáshoz szükséges állami támogatás csökkentése miatt a Balatoni Szövetség. Balázs Árpád, a szervezet elnöke szerint a helyzetet minél előbb tisztázni kell, mert áprilisban esedékessé válhat az első biológiai irtás.
ápr. 2
18:09
Mellrák - Béta blokkoló a gyógyulás kulcsa? (WebBeteg)
A béta-receptort blokkoló készítmények nemcsak a koszorúérbetegség kezelésének alapvető gyógyszerei, de emlőrákban is javítják a túlélés esélyét. Német és angol kutatók közös megfigyelésének eredményeit Barcelonában az Európai Emlőrák Konferencián ismertették.
ápr. 2
18:33
Fertőzött tojáslé érkezett Olaszországból (Infostart)
Szalmonellával fertőzött, nagy mennyiségű tojáslé érkezett Olaszországból az elmúlt hónapokban Magyarországra, a terméket a hatósági vizsgálatok után kivonták a forgalomból.
ápr. 2
19:09
Húsvét a matyó szokások jegyében (Infostart)
Eseménydúsnak ígérkezik idén is a Húsvét a gazdag hagyományokkal rendelkező Matyóföldön, Mezőkövesden. A Hadas városrészben felelevenítik a népszokásokat, újranyitnak a kézműves műhelyek és elkezdődnek a népzenei programok - közölte az InfoRádióval a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület elnöke.
ápr. 2
19:27
Gazdát keres egy sereg egér (Infostart)
Egész sereg egérnek keresnek befogadó gazdát Nagy-Britanniában, a rágcsálóhadat egy férfi házában találta a hatóság.
ápr. 2
19:45
Segítheti a vakcinafejlesztést a talány megfejtése (Infostart)
Megfejtették amerikai kutatók, hogy a citomegalovírus miként képes újrafertőzni azokat az embereket is, akik erős immunválasszal reagáltak az előző fertőzésére. A megállapítás új utakat nyithat a vakcinafejlesztésben is, például az AIDS és a malária ellen.
ápr. 2
20:03
Szívgyógyszer segít az emlőrákban szenvedőkön is (Infostart)
A béta-receptort blokkoló készítmények nemcsak a koszorúér betegség kezelésének alapvető gyógyszerei, de emlőrákban is javítják a túlélés esélyét. Német és angol kutatók közös megfigyelésének eredményeit Barcelonában az Európai Emlőrák Konferencián ismertették.
ápr. 2
21:51
A gének megmondják, meddig élünk - és milyen betegen (Infostart)
Kiderült, hogy az öregedés ütemén és a várható élettartamon kívül az immunitással és a környezeti stresszhez való alkalmazkodási képességgel is szoros kapcsolatba hozható az a gén, melyet brit kutatók a laboratóriumi modellállatként használt C. elegans fonálféreg több fajánál tanulmányoztak.
ápr. 2
23:24
Fejsérülések rejtett veszélyei (WebBeteg)
Az agyat számos esetben érheti sérülés, amelyek után mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni. Ilyen események a stroke (gutaütés), a belélegzett mérgező toxinok, az áramütés, villámcsapás, autóbalesetek során bekövetkezett fejsérülések, fizikai támadások, vagy a sport közben elszenvedett fejet ért ütések.

Keresés