2010. április 11. vasárnap

ápr. 11
0:39
Szex túlsúllyal, mégis boldogan - Videó! (HáziPatika)
Kinek van több baja a szexben? A csinos, vékony nőknek vagy a teltebbeknek? Meglepő választ kapnak Annamáriától, aki maga is tapasztalja, hogy a telt testalkat nem számít hátránynak az ágyban!
ápr. 11
3:45
Mi a Parkinson-kór? (WebBeteg)
A Parkinson-kór közel 200 évvel ezelőtt történt első leírása óta a kutatók mára felderítették a hátterében álló rendellenességek legtöbbjét. A betegség genetikai és környezeti tényezők kombinációjának eredménye, jelenleg utóbbiak szerepe tűnik nagyobbnak.
ápr. 11
7:21
Hogyan enyhítsük a hátfájdalmat? (Infostart)
A deréktáji fájdalom igen gyakori a felnőtt lakosság körében, sokak mindennapjait befolyásolja. Megfelelő kezeléssel és mozgással azonban elérhető az lehető legjobb életminőség. Az Alberta-i Egyetem kutatói 240 deréktáji fájdalommal küzdő személyt vizsgáltak meg abból a szempontból, hogy javít-e a mozgás, az edzés az állapotukon vagy sem. Az eredmény bizonyos szempontból meglepő volt.
ápr. 11
7:57
Hogyan válasszunk vércukormérő készüléket? (WebBeteg)
Melyik a jobb, a tesztpapírra cseppentett vér analízisével vagy a mikrokapilláris módszerrel működő vércukormérő készülék? A vércukormérő készülék választását több szempont befolyásolhatja.
ápr. 11
11:06
Mit tehetünk a hát- és derékfájás ellen? (WebBeteg)
Megfelelő kezeléssel és rendszeres testmozgással biztosítható a lehető legjobb életminőség az felnőtt lakosság körében gyakran felbukkanó hát- és derékfájás mellett is.
ápr. 11
11:48
A magas vérnyomás gondot okozhat idős korban (Metropol)
A magas vérnyomás hatásos kezelése megmenthet a gondolkodás gyors romlásától sok idős embert, akinek döntési képessége már csökkent. Kanadai kutatók vizsgálatának eredményeit az Archives of Neurology közölte.
ápr. 11
11:51
Tömegbaleset a VI. kerületben - képekkel (Infostart)
Kilenc sérültje volt annak a közlekedési balesetnek, amely a Budapest VI. kerületi Aradi és Izabella utca sarkán történt szombaton késő este
ápr. 11
12:09
Vészjósló jelek az allergiások számára (Infostart)
A Föld klímájának tartós és jelentős megváltozása számos következménnyel jár. A leszakadt jéghegyekről és tengerszint emelkedéséről szóló hírek hallatán talán mindez távolinak tűnhet, az időjárás változásait azonban hazánkban is tényként kell kezelnünk. Az átlagnál magasabb hőmérséklet és az egyenetlenül eloszló csapadékmennyiség hatásai az allergiás betegeket is érzékenyen érinthetik.
ápr. 11
13:03
Román kisbusz okozott balesetet a XIII. kerületben - képekkel (Infostart)
Balesetet okozott egy román kisbusz a XIII. kerületben.
ápr. 11
13:21
Megfejtették a halálközeli élmény titkát (Infostart)
A halálközeli élmények, így a fényvillanások, a béke és öröm érzete, az isteni találkozások talán egyszerűen a vérben megnövekedett szén-dioxid koncentrációval magyarázhatók - vélik szlovén kutatók.
ápr. 11
13:57
Nézze meg, hogyan látják magukat az angol futball sztárjai! (Infostart)
Több, a Premier League-ben szereplő játékos és dolgozó edző ragadott ceruzát, és rajzolta le saját magát egy jótékonysági akcióhoz.
ápr. 11
14:12
Meghaltak a palesztin sziámi ikrek (Metropol)
Meghaltak a Gázai övezetben született palesztin sziámi ikrek szombaton Szaúd-Arábiába - jelentette be a szaúdi egészségügyi miniszter.
ápr. 11
14:15
Antibakteriális higiéniás termékek - Lehet, hogy veszélyesek? (WebBeteg)
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság, az FDA csütörtökön jelentette be, hogy áttekintette az antibakteriális szappanokban, fogkrémekben és más higiéniai termékekben széleskörűen használt triklozán biztonságosságát.
ápr. 11
14:51
Egy budaörsi kertbe zuhant a vitorlázórepülő - képekkel (Infostart)
Mentőhelikopter szállította kórházba azt a 18 éves nőt, aki vitorlázógépével egy budaörsi kertbe zuhant.
ápr. 11
15:27
Két évtizeddel nőtt a várható élettartam fél évszázad alatt a Földön (Infostart)
A Földön a várható élettartam 47-ről 68 évre emelkedett az ötvenes évek óta - áll az ENSZ hétvégi jelentésében. A javulást többek között az egészségesebb táplálkozással, jobb higiéniai körülményekkel, és a fertőző betegségek elleni hatásosabb védekezéssel magyarázzák.
ápr. 11
15:29
Mégsem a tehén a legnagyobb veszély? (Infostart)
Német kutatók szerint eddig jócskán túlbecsülték a szarvasmarhatartás éghajlatváltozásra gyakorolt hatását. Kínában végzett vizsgálatuk azt igazolta, hogy a szarvasmarhatartás nem növeli, sőt inkább csökkenti a légkörbe jutó kéjgáz mennyiségét.
ápr. 11
16:03
Súlyos sérülés az épülő királyegyházai cementműnél (Infostart)
Súlyosan megsérült egy munkás, aki egy létráról leesett a királyegyházai cementmű építési területén.
ápr. 11
16:18
Valóban mosolygósabbak a túlsúlyos emberek? (NLC)
A legújabb vizsgálatok szerint a címben feltett kérdésünkre a válasz egyértelműen: nem! Sőt, a kutatók úgy vélik, nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni az elhízást és a depressziót, ugyanis komoly kapcsolat van a két jelenség között.
ápr. 11
16:21
A dohányzóknál nagyobb a szklerózis multiplex kockázata (WebBeteg)
A dohányzás - bizonyos neurológiai rendellenességekkel párosulva - nagyban hozzájárulhat a szklerózis multiplex kialakulási kockázatának növekedéséhez - állapították meg az amerikai Harvard Egyetem kutatói.
ápr. 11
16:39
Epilepsziát okozhat a gyereknél, ha az anyja terhesen ivott (Infostart)
Számos gyermek születik valamilyen rendellenességgel, betegséggel amiatt, hogy az édesanyja állapotosan alkoholt fogyasztott. Egy kanadai kutatás szerint a gyereknél akár epilepsziát is okozhat az anya italozása.
ápr. 11
16:54
Mégsem káros a Novofruct bébiétele (Metropol)
Nem káros az emberi egészségre a Novofruct almás-málnás bébiétele, megérkezett Ausztriából a vizsgálat eredménye, amely negatív volt.
ápr. 11
17:15
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 14. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták:
ápr. 11
17:17
Fogyókúrára kötelezték a túlsúlyos skót sünöket (Infostart)
Tucatnyi túlsúlyos sündisznót kötelezett fogyókúrára a Skót Vadmentő Központ. Az intézkedést azzal indokolták, hogy a tüskés kisállatok kövérségük miatt már nem tudtak sünállásba gömbölyödni, így kiszolgáltatottakká váltak a rájuk támadó ragadozóktól. A sünöket a szigorú diéta végeztével visszaengedték a vadonba - közölte az intézmény vezetője.

Keresés