2010. április 11. vasárnap

ápr. 11
7:36
Miskolc túllépett Budapesten (Infostart)
Guinness-rekordot döntöttek főként középiskolás diákok Miskolc-Lillafüreden, ahol egyszerre 760-an mondták el József Attila Óda című versét a költészet napja alkalmából. "A legtöbben egyszerre verset mondók magyar Guinness-rekordját" korábban Budapesten állították fel.
ápr. 11
8:30
Óh Robert, miért is vagy te Robert (Spa Trend Online)
Budapest Robert Pattinson-őrületben ég, aki épp itt forgatja Maupassant A szépfiú című regényének filmváltozatát.
ápr. 11
8:48
Ma van a költészet napja (Infostart)
Ma van a költészet napja, ebből az alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást.
ápr. 11
10:18
A neten mentik a zsidó könyveket (Spa Trend Online)
Egymillió jiddis nyelven írt könyvet mentett meg a pusztulástól az Egyesült Államokban működő Yiddish Book Center, amelynek fő célja lehetővé tenni a hozzáférést egy eltűnőben lévő zsidó kultúrához.
ápr. 11
10:36
Tisztelgés a magyar líra előtt (Spa Trend Online)
A költészet napja alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, szoboravatást, valamint versmondó versennyel tisztelegnek a tragikus sorsú poéta emléke és a magyar líra előtt.
ápr. 11
11:30
"Mondd, mit érlel..." (Spa Trend Online)
Furcsa, felemás érzés kerített hatalmába, amikor megtudtam, hogy a költészet napja az idén egybeesik az országgyűlési választások első fordulójával. Eszembe villant a húszéves József Attila Április 11. című születésnapi verse, amelyben a nagy jövőre készülő fiatalember leleményes fantáziával országos jelentőségű eseményként tüntette föl világra jöttét.
ápr. 11
13:33
A költészet napján megkoszorúzták Márai szobrát (Infostart)
Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak Márai Sándor szobránál Budapest I. kerületében vasárnap, a Költészet Napján és Márai Sándor születésének 110. évfordulóján.
ápr. 11
13:36
Költészet napja: megkoszorúzták Márai szobrát (Spa Trend Online)
Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak Márai Sándor szobránál Budapest I. kerületében vasárnap, a Költészet Napján és Márai Sándor születésének 110. évfordulóján.
ápr. 11
13:36
A költészet napjára emlékeznek országszerte (Metropol)
Ma van a költészet napja, ez alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást. A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon.
ápr. 11
14:30
Megemlékezés József Attila szülőházánál (Spa Trend Online)
József Attila ma is a legidézettebb költők közé tartozik, akinek kortársai tovább írják életművét - szólt a 105 éve született alkotóról budapesti szülőházánál vasárnap a költészet napja alkalmából rendezett megemlékezésen Rigó Béla költő, műfordító.
ápr. 11
15:21
Galkó Balázs felolvassa József Attila összes versét (Infostart)
Megemlékezést tartottak a költészet napja alkalmából a 105 éve született József Attila budapesti szülőházánál, a ferencvárosi Gát utca 3-ban. Rigó Béla költő, műfordító, a József Attila Társaság vezetőségi tagja az ünnepségen arról beszélt, hogy József Attila ma is a legidézettebb költők közé tartozik, akinek kortársai tovább írják életművét.
ápr. 11
19:12
Női kézilabda BL - Nem szerzett előnyt a Győr (Infostart)
A Győr hazai közönség előtt 25-25-ös döntetlent játszott a román Valceával a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A visszavágó egy hét múlva kerül sor Romániában, a Valcea-pályán a magyar csapat még sohasem győzött.

Keresés