2010. április 9. péntek

ápr. 9
7:00
Nyakó Júlia: "Nem akarok sztár lenni" (Spa Trend Online)
Nyakó Juliát még gyerekszínészként a Vasárnapi szülők című filmben ismerte meg az egész ország. Azóta sokfelé játszott, több filmben is szerepelt, de szakmai otthonának a Stúdió "K" számít.
ápr. 9
7:02
Nosztalgia (Spa Trend Online)
A Duna II. csatornán ismétlik a Magyar elsők című produkciót, ami ugyan nem tetszik egyértelműen, de ámulok, hogy egy-egy tizenöt perces részbe mennyi pénzt, paripát, fegyvert fektettek.
ápr. 9
7:04
Ismétlődik a Susan Boyle-jelenség (Spa Trend Online)
Egy csapásra sztárrá vált az a fiatal férfi, aki egy tajvani tehetségkutatóban tűnt fel, s elképesztő hangjával elvarázsolta a zsűrit és a hallgatóságot is. Produkcióját már több százezren nézték végig az interneten. A teljes ismeretlenségből indult férfi története erősen hajaz Susan Boyle sztárrá válásához, a világhálón több helyen már a skót énekes utódaként emlegetik.
ápr. 9
8:48
A „kultúrcentrum” Örkény könyvesbolt (Metropol)
Megújult Budapesten a Szent István körúton található Örkény István Könyvesbolt. A Kossuth Kiadó új könyv- és fotócentrumában az olvasnivaló mellett több újdonság is helyet kapott.
ápr. 9
8:50
Bárki tehet egy fotót a falra (Metropol)
Holnap Budapestre is megérkezik a Wallpeople „perfomance”, melynek célja Barcelonában, Mexikóvárosban, Buenos Airesben, Madridban, Lisszabonban, Valenciában, Nicosiában, Rómában és Budapesten létrehozni a legnagyobb fotófalat. A Gödör Klubba bárki vihet fényképet, és délután öt óra és fél hat között felragaszthatja a többieké mellé.
ápr. 9
8:52
Újra van új a föld alatt régészeti kincsekből (Metropol)
A Van új a föld alatt című kiállítássorozat már 14. alkalommal nyílik meg április 16-án az Aquincumi Múzeumban. Évről évre itt mutatják be a nagyközönségnek az előző évi ásatások legérdekesebb régészeti leleteit.
ápr. 9
11:12
Tuningolt verdák (Metropol)
Április 11-én a Devils Motor Club és a Rusty Rodders Car Club megszervezi az épített, egyedi kivitelezésű, különleges motorok és autók tizennegyedik nemzeti megmérettetését.
ápr. 9
14:48
Egy ragyogó festő (Spa Trend Online)
Szín, fény, ragyogás címmel látható augusztus 1-ig Márffy Ödön műveiből kiállítás a Kogart Házban. A több mint száz kép és grafika az életmű minden fontos állomását felvillantja, de a válogatásban a legnagyobb hangsúllyal az utóbbi évek kutatásai nyomán újra felfedezett fauve-os kompozíciók és a Nyolcak-korszak képei szerepelnek. Az alkotások 15 közgyűjteményből és több mint két tucat…
ápr. 9
14:50
Underground sztárok a Gödörben (Spa Trend Online)
Ismét koncertezik az Európa Kiadó, a hazai underground zene meghatározó szereplője; az együttes május 28-29-én két koncertet ad a fővárosi Gödör Klubban, Menyhárt Jenő, a csapat vezéralakja emellett április 12-én hétfőn szólóban is fellép ugyanott.
ápr. 9
15:06
Vissza a jövőbe Spielberggel (Spa Trend Online)
Vajon milyen lesz az élet a Földön 25, 50 vagy 100 év múlva?; a lehetséges választ Steven Spielberg amerikai filmrendező a Discovery csatornán tárja a nézők elé.
ápr. 9
15:24
Kiállítják Picasso "letagadott" festményét (Spa Trend Online)
Kiállítják Pablo Picasso "letagadott" festményét, amely a mester munkáiból rendezett tárlaton kap helyet a New York-i Metropolitan Múzeumban.
ápr. 9
15:26
Megújul a győri Városi Művészeti Múzeum (Spa Trend Online)
Több tízmillió forint értékű fejlesztéseket hajt végre pályázati pénzekből a győri Városi Művészeti Múzeum; a júliusban kezdődő munkálatok várhatóan a jövő év végére fejeződnek be - jelentette be pénteken Grászl Bernadett igazgató.
ápr. 9
16:00
SzegedArt - új képzőművészeti fesztivál (Spa Trend Online)
Új fesztivállal búcsúztatja a tavaszt idén Szeged: a május második felére szervezett, hagyományteremtőnek szánt SzegedArt a képzőművészetek fesztiválja lesz.
ápr. 9
16:54
Egy évtizede dolgozik filmjén Ridley Scott öccse (Spa Trend Online)
Javier Bardem és Mickey Rourke lesz látható Tony Scott új filmjének főszerepeiben.
ápr. 9
17:12
Lélektánc a mozivásznon (Spa Trend Online)
Film készült a mozgáskorlátozott, vak és ép táncosokat együtt szerepeltető, Lélektánc című táncelőadásból: Iványi Marcell azonos című alkotásának világpremierjét a 17. Titanic Filmfesztivál keretében tartják Budapesten.
ápr. 9
18:24
Hét évszázad papírtitkai (Metropol)
Különleges nyomtatványokat, vízjeles papírokat és papírkészítő eszközöket vonultat fel a magyar papír- és vízjeltörténet különleges tárgyi emlékeiből Hét évszázad papírtitkai címmel megrendezett kiállítás. Az időszaki tárlat péntektől látogatható Budapesten, az Országos Széchényi Könyvtárban.
ápr. 9
19:18
Elhunyt Ádám Ottó (Infostart)
Elhunyt Ádám Ottó rendező, színigazgató; a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művészt életének 82. évében pénteken érte a halál - tudatta a Madách Színház az MTI-vel.
ápr. 9
19:18
Elhunyt Ádám Ottó rendező, színigazgató (Metropol)
A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művészt életének 82. évében pénteken érte a halál.

Keresés