2010. április 23. péntek

ápr. 23
7:03
Egy srác Brooklynból (Spa Trend Online)
Tavaly ősszel Ethan Hawke az utolsó percben landolt Velencében, s szinte a kocsiban cserélte le az ingét a Brooklyn mélyén premierjére. De nem zavarta. Nincs szokva a huplához, már nem is akar hozzászokni.
ápr. 23
7:33
Usher nem fél az újaktól (Metropol)
Az r’n’b sztár karrierjében ez a harmadik eset, hogy egy albuma ilyen jól nyit, annak ellenére, hogy az elmúlt két évben az énekes hallgatott.
ápr. 23
7:35
Ifjúsági színház Kaposváron (Metropol)
Május 2–8. között rendezik meg Magyarország legnagyobb gyerekszínházi találkozóját, a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi ASSITEJ Biennálét.
ápr. 23
7:37
Oz, a megbékélés csodája (Metropol)
Az idei Könyvfesztivál díszvendég-országa Izrael, s a héber nyelven alkotó világhírű izraeli író, Amos Oz, akinek Élet és halál rímei című új kötete épp a fesztivál idején jelenik meg magyarul.
ápr. 23
7:51
Train: Újrakezdők Amerikából (Metropol)
Tizenöt éve kezdtek együtt ze­nélni, négy év után tértek vissza. Április végén kerül a hazai boltok­ba Save Me San Francisco című új albumuk.
ápr. 23
7:53
Négy napon át irodalmi megafesztivál vár ránk (Metropol)
Április 23-a, a Könyv és a Szerzői Jog Világnapja, ennek alkalmából immár hagyomány, hogy Budapesten megrendezik a Nemzetközi Könyvfesztivált.
ápr. 23
7:55
Egy jó könyv elkísér minket életünk során (Metropol)
Egy magyar áruház top 10-es listájának első helyét Leslie L. Lawrence Hannahanna méhei című könyve foglalja el.
ápr. 23
9:09
Rakoncátlan kölykök a balettszínpadon (Spa Trend Online)
A Les Ballets Trockadero de Monte Carlo (USA) jött, látott és győzött a Művészetek Palotájában, a Fesztivál Színházban, a 10. Táncfórum programsorozatának keretében.
ápr. 23
10:03
Az első robotszkenner - óránként kétezer oldalt digitalizál (Spa Trend Online)
Óránként kétezer könyvoldal digitalizálására és szoftveres feldolgozására képes Magyarország első robotszkennere, amelyet a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében mutatnak be az érdeklődőknek.
ápr. 23
10:51
Polanskinak meg kell jelennie az amerikai bíróságon (Metropol)
Elutasította a Los Angeles-i fellebbviteli bíróság Roman Polanski rendezőnek arra vonatkozó kérelmét, hogy ügyét távollétében zárják le.
ápr. 23
12:57
Schwajda György búcsúztatása (Metropol)
Kaposváron pénteken a Keleti temető ravatalozójában búcsúztak el Schwajda Györgytől, a Csiky Gergely Színház hétfőn elhunyt igazgatójától.
ápr. 23
14:15
Gondoljunk gyerekeinkre is - irány a Millenáris! (Spa Trend Online)
Ma Magyarországon az emberek többsége azt vallja, hogy évente egyetlen könyvet sem olvas el - derül ki a Magyar Olvasás Társaság felméréséből. Elenyésző, csupán 16 százalék az, aki rendszeresen olvas. Ez szinte hihetetlennek hangzik, mikor egy-egy könyvfesztiválon a hömpölygő forgatagban nehezen lehet eljutni egyik-másik kiadói standhoz. Márpedig a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál is…
ápr. 23
15:45
Legenda nem vész el, csak átalakul (Spa Trend Online)
A Budapestre szépen vissza-visszatérő, május 4-én a Petőfi Csarnok színpadára lépő Uriah Heep ékes bizonysága annak, hogy legenda nem vész el, legfeljebb átalakul.
ápr. 23
15:47
"Hiszek a szavak erejében" (Spa Trend Online)
Többek között a szavak és a nyelv erejébe vetett hitéről beszélt Ámosz Oz izraeli író a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében megtartott pénteki sajtótájékoztatóján.
ápr. 23
15:57
Kenyérgyárból "kultúragyár" Siófokon (Metropol)
Nemzetközi nyílt építészeti pályázatot írt ki Siófok önkormányzata, ezzel beindult a térség kiemelt, 320 fok elnevezésű projektje, amelynek során Siófok volt kenyérgyárából egyedi multifunkcionális kulturális központ épül.
ápr. 23
15:59
Brazília irodalma az országhoz hasonlóan színes (Metropol)
Bemutatkozott Brazília a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon; az ország irodalma és könyvkiadása - csakúgy mint maga Brazília - igen színes és változatos - emelte ki az MTI-nek Fábio Lima, a brazil kulturális minisztérium és a Brazil Nemzeti Könyvtár munkatársa pénteken Budapesten, a Millenáris parkban.
ápr. 23
16:51
Megint jól keresnek a brit zenészek (Metropol)
A pénzügyi válság okozta kisebb megtorpanás után tavaly ismét szépen gyarapodott a brit pop-rock legfénylőbb ifjú - és idősebb - csillagainak vagyona.
ápr. 23
16:53
Kamarakiállítás az éjjeli edényről (Metropol)
A XIX. század végén és a XX. század elején készült mintegy 50 darab porcelán és fajansz éjjeli edény látható a Wladis Galériában szombat délutántól egy héten át.
ápr. 23
17:27
A Hegyalján fellép a Funeral for a Friend (Metropol)
Most először jön Magyarországra a walesi emo rockbanda, a Funeral for a Friend.
ápr. 23
18:39
E-könyv webáruház nyílt (Metropol)
Péntektől elérhető az ekonyv.hu internetes könyváruház, amely rövidesen új típusú e-könyv-olvasók forgalmazását is megkezdi - jelentették be a cég vezetői a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon pénteken tartott sajtótájékoztatón.
ápr. 23
19:03
Kenyérgyárból kultúragyár (Spa Trend Online)
Nemzetközi nyílt építészeti pályázatot írt ki Siófok önkormányzata, ezzel beindult a térség kiemelt, 320 fok elnevezésű projektje, amelynek során Siófok volt kenyérgyárából egyedi multifunkcionális kulturális központ épül.
ápr. 23
19:05
Kern András új szerepben (Spa Trend Online)
Szokatlan szerepben láthatja Kern András Kossuth-díjas színművészt a közönség hétfőn este a fővárosi Művészetek Palotájában: a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben ő vezényli a Magyar Virtuózok Kamarazenekart, amikor az Beethoven D-dúr hegedűversenyét adja elő.
ápr. 23
19:21
39 kilométernyi könyvborító a világnap alkalmából (Spa Trend Online)
Több mint 39 kilométer hosszan csaknem 176 ezer könyvborító lóg Mainzban a könyv világnapja alkalmából: ez a világ leghosszabb "könyvsorozata".
ápr. 23
19:39
Könyvfesztivál: már elérhető az ekonyv.hu webáruház (Infostart)
Péntektől elérhető az ekonyv.hu internetes könyváruház, amely rövidesen új típusú e-könyv-olvasók forgalmazását is megkezdi - jelentették be a cég vezetői a XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon pénteken tartott sajtótájékoztatón.
ápr. 23
19:51
Mundruczó Kornél filmje a cannes-i versenyprogramban (Metropol)
Mundruczó Kornél ismét versenyezhet az Arany Pálmáért a cannes-i filmfesztiválon: a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című legújabb filmje a hivatalos versenyprogramba kapott meghívást - jelentették be pénteken a világ egyik legjelentősebb filmes művészeti szemléjének szervezői Párizsban.
ápr. 23
19:57
Világító szobrok Szegeden (Spa Trend Online)
Esti fények címmel kiállítás nyílt Székó Gábor szobrászművész legújabb alkotásaiból pénteken a szegedi Kass Galériában; a kőszobrokat és a vaslemez alapú síkrelief műveket május végéig láthatja a közönség.
ápr. 23
20:15
Cervantes-díjat kapott José Emilio Pacheco (Spa Trend Online)
José Emilio Pacheco mexikói író kapta a spanyol nyelvterület legrangosabb irodalmi elismerését, a Cervantes-díjat, amelyet János Károly spanyol király adott át pénteken.
ápr. 23
23:33
Billentyűsök Éjszakája másodszor (Spa Trend Online)
A két évvel ezelőtti koncert után ismét megrendezik a Billentyűsök Éjszakáját; a szombati eseményen a Papp László Budapest Sportarénában Benkő László, Berkes Gábor, Gidófalvy Attila, Jankai Béla, Pálvölgyi Géza, Závodi Gábor és Lerch István lép fel hangszerével.

Keresés