2010. április 13. kedd

ápr. 13
6:36
A Washington Post és a New York Times tarolt a Pulitzer-díj átadáson (Infostart)
A The Washington Post négy, a The New York Times című amerikai napilap pedig két Pulitzer-díjat nyert idén; a 2009-es év kiemelkedő újságírói teljesítményeit elismerő kitüntetéseket hétfőn hirdették ki New Yorkban.
ápr. 13
6:48
Egyre nyitottabb a kulturális örökségünk (Spa Trend Online)
Immáron nemcsak a magyar hangos filmhíradó első 12 évét - 1931 és 1943 közötti időszak - tartalmazó gyűjteményét, hanem az 1906 és 1916 között Magyarországon készült gramofonfelvételeket is szabadon hallgathatóvá és kutathatóvá tette a világhálón a Neumann Nonprofit Kft.
ápr. 13
6:50
Segélykiáltás Thébában (Spa Trend Online)
A kórus, vagyis Théba népe mind inkább belelovalja magát a tobzódásba, a Téboly Thébában című produkcióban, amit Euripidész Bakkhánsnők című tragédiája nyomán rendezett Fodor Tamás, Szeredás András átiratát használva. Táncolnak, ritmikus hangszereket püfölnek, tivornyáznak a thébaiak.
ápr. 13
8:21
„A következő fél év még a Kispál és a Borzé” (Metropol)
Feloszlik a Kispál és a Borz, ennek kapcsán kérdeztük Lovasi Andrást, az együttes Kossuth-díjas énekesét.
ápr. 13
8:23
Az MGMT kizárólag a zenéről szól (Metropol)
Ben Goldwaser és Andrew Van Wyngarden még diákként alapította meg az MGMT-t, amely az ismeretlenségből érkezve aratott hatalmas sikert az Oracular Spectacular címet viselő korongjával.
ápr. 13
14:00
Csaplár Vilmosé a 2010-es AEGON Művészeti Díj (Spa Trend Online)
A Hitler lánya című regényért Csaplár Vilmos veheti át kedden este a három millió forint értékű 2010-es AEGON Művészeti Díjat és Major Janka kisplasztikáját - jelentették be a mai sajtótájékoztatón.
ápr. 13
14:03
Csaplár Vilmosé az idei AEGON Művészeti Díj (Metropol)
A Hitler lánya című regényért Csaplár Vilmos veheti át kedden este a három millió forint értékű 2010-es AEGON Művészeti Díjat és Major Janka kisplasztikáját - jelentették be a kedd délelőtti sajtótájékoztatón.
ápr. 13
15:15
Kristin Scott Thomas lesz a háziasszony Cannes-ban (Metropol)
Kristin Scott Thomas lesz a cannes-i filmfesztivál háziasszonya. A Franciaországban élő brit színésznő május 13-án a zsűri elnöki tisztét betöltő Tim Burton, valamint a testület többi tagjának fogadásával nyitja meg a fesztivált, május 23-án pedig a díjátadó gálát vezényli majd.
ápr. 13
15:30
Szokatlan akciók a fringe forgatagban (Spa Trend Online)
Az elmúlt hétvégén ezúttal Pécsett "frindzselhettek" azok, akik különböző művészeti ágakban meg akarták mutatni tehetségüket.
ápr. 13
15:33
Nina Hagen és Calvin Harris a Szigeten (Metropol)
A német punkdíván és a brit popperen kívül fellép lesz Jared Leto post-grunge zenekara, a 30 Seconds To Mars The Kill. Elektróból és metálból sem lesz hiány, előbbiről a Simian Mobile Disco, utóbbiról a Fear Factory gondoskodik augusztus 11. és 16. között.
ápr. 13
15:48
Nemzetközi várkonferencia Füleken (Spa Trend Online)
A várak régészeti feltárása és műemléki felújítása Honttól Zemplénig a határ két oldalán címmel rendeznek nemzetközi konferenciát a szlovákiai Füleken csütörtökön és pénteken.
ápr. 13
16:06
Meghalt Koloss István (Spa Trend Online)
Elhunyt Koloss István, a budapesti Szent István-bazilika orgonaművésze; a neves egyházzenész-zeneszerzőt vasárnap, életének 78. évében váratlanul érte a halál - tudatta a Koloss András, az elhunyt fia kedden.
ápr. 13
20:39
„Talán csak pár évem van” (Metropol)
David McCabe a híres előd, Michael Flatley nyomdokain jár, amikor a Lord of the Dance főszerepében lép színpadra. A táncos május 5–8. között több helyszínen lép fel az előadással.

Keresés