2010. április 13. kedd

ápr. 13
5:00
Gyűlnek a felhők Magyarország felett (168 Óra Online)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kedd estig borult idő várható sokfelé ismétlődő esővel, záporral.
ápr. 13
5:21
Otthagyta a szakmát a sztár, mostantól hivatásszerűen Orbánt támogatja (ATV)
Maga közölte a hírt az atv.hu-val.
ápr. 13
5:23
Orbán: „ha itt zavar van, ki kell vizsgálni” + videó (ATV)
A Fideszt és az MSZP is érdekli a választási botrány háttere.
ápr. 13
6:12
Két héten belül rendet tenne Orbán (Alternatív Energia)
Már a kormányzás második napján elkezdené a közbiztonság javítását, a rendőrség megerősítését és a büntetőjog szigorítását Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - hangzott el a politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
ápr. 13
6:14
Képes lesz-e kontrollálni az ellenzék a Fideszt? (Alternatív Energia)
A szakmai munka nem a parlamentben, hanem a bizottságokban zajlik - állítják sokan. A bizottságok szerepe azonban nem csak emiatt kiemelkedő, hiszen a vizsgálatok révén a demokratikus kontroll egyik kiemelkedő terepe is. Ennek ellenére a törvény csak egy állandó bizottság esetében írja elő, hogy az elnöki szerepet ellenzéki politikusnak kell betöltenie, a szokásjog szerint pedig még további két…
ápr. 13
6:16
Államfőnek jelölné a Jobbik Morvait (Alternatív Energia)
Kulcsfontosságú, hogy meglegyen az ötven mandátuma a Jobbiknak - jelentette ki lapunk kérdésére Dúró Dóra. A párt szóvivője jelezte: ha át tudnák lépni ezt a határt, akkor Morvai Krisztinát államfőnek jelölhetnék. Dúró Dóra megjegyezte, hogy ha ez sikerülne nekik, akkor a pártoknak színt kellene vallaniuk, hogyan értékelik Morvai EP-képviselői és jogvédői tevékenységét.
ápr. 13
6:24
Stumpf: Legkésőbb 2011-ben lennie kell jelentős adócsökkentésnek (Infostart)
A Századvég Alapítvány elnöke szerint a 2011-es költségvetésben már szerepelnie kell egy jelentős adócsökkentésnek. Stumpf István az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, kritikus mennyiségű és átütő erejű gazdaságpolitikai intézkedésre van szükség ahhoz, hogy a vállalkozók is úgy érezzék: a pozitív fordulat visszafordíthatatlan.
ápr. 13
6:51
Nem adott leszállási parancsot a lengyel elnök (ATV)
Obama is ott lesz Lech Kaczynski temetésén.
ápr. 13
7:06
Egymásra mutogat a Fidesz és az MSZP (168 Óra Online)
A Fidesz szóvivője szerint nevetséges felvetés, csúnya és megalapozatlan vád a szocialisták részéről, hogy a Fidesz központilag szervezett volna átjelentkező jobboldali szavazókat vasárnap. Mesterházy Attila szerint az ezzel összefüggésben az MSZP-ről tett kijelentéséért a bíróságon kellene felelnie a Fidesz szóvivőjének. Szijjártó Péter az MTV Az Este című műsorában az átjelentkező szavazókra…
ápr. 13
7:18
Gőzerővel készülnek a minisztériumok a kormányváltásra - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság azt írja: gőzerővel készülnek a minisztériumok az átadás-átvételre. Az új kormány várhatóan egy hónap múlva lép hivatalba.
ápr. 13
7:24
A Kis herceg balladája (Metropol)
Szörnyű titkokat rejt a sűrű szmolenszki erdő. 1940 tavaszán a szovjet titkosszolgálat, az NKVD különböző helyeken 22 ezer lengyel tartalékos tisztet végzett ki.
ápr. 13
7:27
Ugrott a lakás és a félmilliós foglaló! Perre ment a magyar énekes (ATV)
Mindig józanul bánt a pénzzel.
ápr. 13
7:29
Bozóki: Orbán retorikai váltásra készül (ATV)
A Fideszt középre „nyomja” a radikális Jobbik.
ápr. 13
7:42
Baleset miatt lezárták a Lánchidat hajnalban (Metropol)
Felborult egy autó, és két másik ütközött a Lánchídon kedd hajnalban, a hidat a rendőri intézkedés és a mentés idejére lezárták.
ápr. 13
8:00
'Orbánnak villámgyorsan döntenie kell' (168 Óra Online)
A Fidesz-győzelem jelentős történelmi felelősséget tesz a pártra - értékelte a választások első fordulójának eredményeit Tölgyessy Péter alkotmányjogász.
ápr. 13
8:00
Pártelnökként folytathatja Mesterházy (Alternatív Energia)
Pártelnök lehet Mesterházy Attila, mivel élvezi meghatározó pártvezetők támogatását - írja a Népszabadság. A lap szerint a választáson politikus teljesítette a kitűzött célt, ami megerősíti pozícióit.
ápr. 13
8:02
Muzeális gépeken repül a politikai elit (Alternatív Energia)
A lengyel elnöki gép katasztrófája rávilágít arra is: milyen áldatlan állapotok uralkodnak az állam- és kormányfők légi fuvarozása terén, úgy hazánkban, mint a régióban - írta a Népszabadság.
ápr. 13
8:03
Mesterházy: korlátozni kell Orbán túlhatalmát + videó (ATV)
A második fordulóban számítanak az MDF és az LMP szavazóira is.
ápr. 13
8:12
Baráth Etele: Az MSZP nem tud négy év alatt átlépni a Fidesz győzelmén (Infostart)
Komoly szövetségesi rendszert kell kiépítenie az MSZP-nek - mondta az InfoRádiónak Baráth Etele, aki tavaly felfüggesztette tagságát a pártban. Az eddigi országgyűlési képviselő aggasztónak nevezte, hogy az MSZP nem tudott vonzóvá válni a fiatalabb korosztály számára.
ápr. 13
8:18
Újra Torgyán nélkül (Metropol)
Nem jöttek be a mentelmi jogra hajtó jelöltek számításai: a sciennetes Leinemann Zsoltnak és a többmilliós adócsalással gyanúsított Földesi-Szabó Lászlónak sem sikerült eredményesen szerepelnie egyéni választókerületében.
ápr. 13
8:21
Az LMP-nek az MSZP-t kellene támogatnia, hogy a Fidesz komolyan vegye (ATV)
Schifferéknek nem érdeke Orbánék kétharmada, a szocialisták javára visszalépni viszont nem akarnak. Pedig van benne logika, hogy mégis utóbbival járnának jól.
ápr. 13
8:30
Szabaddá vált az út Dávid Ibolya és Herényi Károly rendőrségi meghallgatása előtt (Infostart)
Várhatóan Dávid Ibolya, az MDF tegnap lemondott elnöke és Herényi Károly alelnök meghallgatásával folytatódhat a nyomozás az UD Zrt. ügyben, mivel a párt nem jutott be a parlamentbe, így a politikusok elveszítik mentelmi jogukat.
ápr. 13
8:36
Kapott egy utolsó esélyt az MSZP (168 Óra Online)
A szocialisták vasárnap egy utolsó esélyt kaptak, ez az eredmény még jó lehet arra, hogy változtassanak a párt helyzetén – értékelt Tölgyessy Péter az MR1 Kossuth Rádióban.
ápr. 13
8:54
Tizenhat év után tér vissza (Metropol)
Mile Lajos az LMP országos listájának negyedik helyéről jutott a parlamentbe. Az egykori MDF-es képviselő 1994 óta nem vállalt politikai szerepet.
ápr. 13
8:57
Az X-Faktor zsűritagja lenne a magyar sztár. A Megasztártól is megkeresték (ATV)
Szerinte ezek a műsorok valójában valóságshow-k.
ápr. 13
9:12
Csak egy hajszál (Metropol)
Fejér Andor (Fidesz) – mindössze hat szavazaton múlott, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke nem szerzett egyéni mandátumot rögtön az első fordulóban.
ápr. 13
9:33
Szalai megtartása miatt a Real Madridhoz fordul a Mainz (ATV)
Szalai Ádámot szeretné kölcsönszerződése nyári lejárta után is megtartani a Mainz.
ápr. 13
9:48
Beszóltak Orbánnak: Minden törvényes, oszt jónapot? (168 Óra Online)
Kubatov Gábor kiszivárgott beszéde és az adatbázis-botrány kapcsán a Jobbik közleményt adott ki. Eszerint Gyurcsány Ferenc a balatonőszödi beszédének arcátlan kimagyarázásával elbújhat a Fidesz elnöke mögött.
ápr. 13
9:51
LMP: a Fidesz hajlamos „nagyvonalúan” kezelni a demokratikus eljárásrendet (ATV)
Csak olyan törvényjavaslatot fogunk megszavazni, amelyet szakmailag támogatni tudunk és amely összhangban van a programunkkal, értékrendünkkel - mondta Jávor Benedek, az LMP szóvivője az ATV Jam című műsorában.
ápr. 13
10:09
Alkoholproblémák! Mi történik a magyar sztárokkal? „Van, amikor alkoholizálunk..” (ATV)
Szinte a Zanzibár teljes tagságáról tudható már, hogyan áll az italozással.
ápr. 13
10:18
Hogyan tovább MSZP? (Infostart)
Megvan a lehetősége Mesterházy Attilának arra, hogy ő alakítsa a szocialista párt jövőjét - nyilatkozta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet vezető elemzője. Böszörményi Nagy Gergely szerint Gyurcsány Ferenc valószínűleg nem válik meg az MSZP-től, ugyanis az általa képviselt politika mögött nincs akkora bázis, amely elegendő lenne a parlamentbe kerüléshez.
ápr. 13
10:24
Szakad a Jobbik? – "A vezetők csalódottak" (168 Óra Online)
Nagyon kemény háború vár a Jobbikra a jobboldalon – mondta Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádióban. Az alkotmányjogász szerint a választási eredmények miatt a viták, szakadások is hamarabb jöhetnek a pártban.
ápr. 13
10:24
Működik a szerver, újra lehet vizsgázni (Alternatív Energia)
Újraindult a közigazgatási versenyvizsga múlt héten meghibásodott rendszere, a vizsgáztatás zavartalanul folyik - tájékoztatta a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ az MTI-t.
ápr. 13
10:24
Maszkos rablók törtek egy házra Encsencsen (Metropol)
Maszkos rablók törtek rá egy házra Encsencsen, a középkorú tulajdonost súlyosan bántalmazták; a gyanúsítottakat rövid idő alatt elfogták.
ápr. 13
10:27
Dunaújváros: halálra késelt egy középiskolást 16 éves ismerőse (ATV)
Halálra késelt egy középiskolás diákot egy 16 éves fiú hétfőn délután, Dunaújvárosban. A városban márciusban több fiatalkorú bűnöző került rendőrkézre, akik gyerekeket raboltak ki, és rettegésben tartották a környéket, de gyilkosság még nem történt. Az önkormányzat gyertyás megemlékezésre hívja az embereket, utána sajtótájékoztatón hívják fel a figyelmet a történtek súlyosságára.
ápr. 13
10:42
Rákot okozó bolti mézeket találtak (Metropol)
Ismét antibiotikumokkal fertőzött mézeket találtak boltokban a Magyar Nemzet munkatársai. A lap keddi számában megjelent cikk szerint a boltokból találomra 12 üveg terméket választottak ki, amelyek közül 6 bizonyult szennyezettnek.
ápr. 13
10:45
„Magyar démonokat” emleget a Financial Times a választás kapcsán (ATV)
A londoni gazdasági-politikai napilap Magyar démonok címmel megjelent szerkesztőségi írása szerint a Jobbik szavazataránya riasztó szintű támogatottság egy olyan párt esetében, amely nyíltan Európa "legvisszataszítóbb, ádáz nacionalista hagyományait" testesíti meg, és amely a zsidókat és a romákat teszi felelőssé más magyarok bajaiért.
ápr. 13
10:47
Jobbikos nőt bántalmazott a részeg fideszes képviselő (ATV)
Hirka Tamás, a Fidesz önkormányzati képviselője állítólag több társával hívatlanul megjelent az irodában.
ápr. 13
11:03
Caplovic: Szlovákia elutasítja a magyarok kettős állampolgárságát (ATV)
Szlovákia el fogja utasítani a kisebbségi magyarok kettős állampolgárságát - állítja Dusan Caplovic, a kisebbségi ügyekért felelős szlovák kormányfő-helyettes abban az interjúban, amelyet a Hospodárské Noviny című pozsonyi gazdasági lap közölt kedden.
ápr. 13
11:18
Kegyeleti hely és gyászmise Kaczynski emlékére Egerben (Metropol)
Kegyeleti helyet hoztak létre és szerdán gyászmisét mondanak a repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt lengyel államfő, Lech Kaczynski emlékére Egerben - tájékoztatott Habis László, a település polgármestere kedden.
ápr. 13
11:20
BRFK: gyásznap miatt nem lesz rendőrnap (Metropol)
A nemzeti gyásznap miatt elmarad a szombatra tervezett rendőrnap - olvasható a rendőrség honlapján. A www.police.hu-n kedden megjelent közlemény emlékeztet arra, hogy szombaton temetik el Lech Kaczynski lengyel államfőt, aki kíséretével együtt repülőgép-szerencsétlenség áldozata lett.
ápr. 13
11:39
Rendőrök vitték be! Mindent tagad az RTL Klub sztárja! Kihallgatták! (ATV)
A rendőrkapitányság szerint nem ez volt az első ilyen „parti" a szórakozóhelyen.
ápr. 13
11:54
Halálra késeltek egy középiskolást (Metropol)
A kórházba szállítás után belehalt sérülésébe egy 19 éves fiatalember, akit hétfőn vita közben sebesített meg egy hasonló korú férfi Dunaújvárosban; a késelőt előállították, folyik a kihallgatása.
ápr. 13
12:24
Az út a választási győzelemtől az új kormány megalakulásáig (Infostart)
Április 25-én lesz a parlamenti választások második fordulója, onnantól számítva egy hónapon belül, tehát május 25-ig meg kell alakulnia az Országgyűlésnek. Az új kormányfő személyére június 25-ig tesz javaslatot a köztársasági elnök, miután konzultált a pártokkal.
ápr. 13
12:30
Utálják hallani az emberek, Orbán mégis kimondta (168 Óra Online)
Az államreform szót használta Orbán Viktor Fidesz-elnök hétfőn, az első fordulóban aratott győzelem utáni első sajtótájékoztatóján.
ápr. 13
12:33
Halmai: az adatvédelmi biztos szakértelem hiányában... + videó (ATV)
Az OVB elnökhelyettese szerint a törvény egyértelműen fogalmaz.
ápr. 13
12:35
Összevert egy utas egy BKV-sofőrt (ATV)
A rendőrök a helyszínen elfogták a támadót.
ápr. 13
12:51
Mit tenne Teherán, ha megtámadnák? (ATV)
Egyre-másra készülnek a forgatókönyvek az iráni atomprogram leállításával kapcsolatban.
ápr. 13
12:53
Nem tartható az idei inflációs cél, mondják az elemzők (ATV)
Az áremelkedés az év eleje óta hónapról-hónapra meglepetést okoz.
ápr. 13
13:00
Oda a mentelmi jog, folytatódhatnak az eljárások (Infostart)
Több olyan országgyűlési képviselő is elveszítette a mandátumát, aki eddig a mentelmi jogának köszönhette, hogy nem kellett az igazságszolgáltatás elé állnia. Közülük a legismertebb Dávid Ibolya és Herényi Károly. A legfőbb ügyész már kérte az MDF-es politikusok mentelmi jogának felfüggesztését. Eközben olyan képviselő-jelöltek is indultak a szavazáson, akik a mentelmi jog segítségével lassították…

Keresés