2010. április 14. szerda

ápr. 14
2:00
Virrasztást tartottak Daróczi Dávidért az OCÖ székházában (Alternatív Energia)
Több százan virrasztottak a tragikus körülmények között elhunyt Daróczi Dávidra emlékezve kedd este, a temetés előtt egy nappal Budapesten, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Dohány utcai székházában.
ápr. 14
3:50
Zseniális megoldás a 350 forintos benzin helyett! (168 Óra Online)
Ha benzin helyett bioetanolt tankol valaki, jóval kevesebbet kell fizetnie, javul az autó teljesítménye, és a környezetet is jobban kíméli - írja a teol.hu.
ápr. 14
5:18
Vigyázat! Fertőző párizsi a boltokban! Agyvelőgyulladást okozhat! (168 Óra Online)
Listeria fertőzöttséget találtak a Pick által gyártott Reál párizsiban és sonkában – közölte Linczmayer Attila, a Reál marketingvezetője kedden. A 225 kiló áru súlyos erkölcsi károkat okozott a cégnek
ápr. 14
5:24
Porig égett a magyar sorozatsztár otthona! (ATV)
Egy csikk okozta a tüzet.
ápr. 14
5:26
A 800 ezer nyilas országa? Kik szavaztak a Jobbikra? (ATV)
A Jobbik Magyarországért Mozgalom közel 17 százalékos választási eredménye sokaknak meglepetést okozott. Külföldi lapok hétfőn leginkább a szélsőjobb magyarországi előretöréséről, és a semmiből rövid idő alatt megerősödött pártról cikkeztek. A Telegraph internetes kiadása egy magyar zsidó szervezetet idézve egyenesen azt írta, a második világháború óta ez az első eset, hogy antiszemita politikát…
ápr. 14
5:54
Gyásznapot rendeltek el Magyarországon (168 Óra Online)
Nemzeti gyásznappá nyilvánítja a kormány április 17-ét, szombatot. A kormányszóvivő ezt az évszázados sorsközösségen alapuló lengyel-magyar barátságra hivatkozva, a lengyel nemzet Lech Kaczynski államfő halála miatt érzett gyászában osztozással indokolta.
ápr. 14
6:03
Két év sem volt elég az OVB-nek, hogy elhárítsa a veszélyt (Infostart)
Már 2008-ban, a népszavazás után jelezték az Országos Választási Bizottságnak, hogy zavarok lehetnek az igazolással voksolók nagy száma miatt a 2007-es törvénymódosítás miatt. A budapesti II. kerületi Választási Iroda vezetője például most kiadott közleményében azt írta, "két éve, a választási tapasztalatokról adott tájékoztatóban azonnal jeleztük a kijelölt szavazókör működési zavarait a Fővárosi…
ápr. 14
6:12
Az LMP akadályozhatja meg a Fidesz kétharmadát? (Alternatív Energia)
A szocialisták négy budapesti körzetben is visszalépnek az LMP javára a második fordulóban, annak ellenére, hogy Schiffer Andrásék tegnap kijelentették: nem kívánnak együttműködni senkivel. Az érintett körzetekben így két név szerepel majd a szavazócédulákon: egy fideszes, és egy LMP-s. Ha a szavazók csak a bal-jobb dimenzióban gondolkodnak, akkor akár elegendő is lehet ez a húzás a kétharmad…
ápr. 14
6:30
Összehangolt támadás a tábornokok ellen? (Alternatív Energia)
Hűtlen kezelés miatt rendelt el nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség ismeretlen tettesek ellen az ORFK egyes szerződéseivel összefüggésben. A feljelentést Bencze József országos rendőrfőkapitány tette, miközben ellene is feljelentéssel élt egy ismeretlen.
ápr. 14
6:32
Orbánnak folytatnia kell Bajnai konszolidációját (Alternatív Energia)
Továbbra is a szélsőjobb magyarországi előretöréséről ír a világsajtó, kiegészítve azzal, hogy a következő kormányfőnek, Orbán Viktornak hozzá kell kezdenie azon problémák kezeléséhez, amelyek a szélsőjobbot vonzóvá teszik a választók számára. A külföldi lapok óvják a Fidesz elnökét a Jobbikkal való együttműködéstől.
ápr. 14
6:34
Jóri András a Fidesz adatbázisa után vizsgálódott (Alternatív Energia)
A Fidesznél vizsgálódott tegnap az adatvédelmi biztos, aki a múlt héten indított ellenőrzést a pártok által vezetett nyilvántartások felmérésére.
ápr. 14
6:36
Egy demokratikus együttműködés első lépése (Alternatív Energia)
Molnár Zsolt bízik abban, hogy az LMP- és az MDF-szavazói, de minden demokrata elkötelezettségű választó fel fogja ismerni, hogy mi a magyar demokrácia érdeke.
ápr. 14
6:48
BKV-bértárgyalás: részmegállapodás lehet (Alternatív Energia)
Előrelépés várható a BKV-nál zajló bértárgyalások holnapi fordulóján - értesült lapunk.
ápr. 14
6:50
Előzetesben marad Hunvald György (Alternatív Energia)
Továbbra is előzetes letartóztatásban marad a VII. kerület szocialista polgármestere, miután a Fővárosi Bíróság első fokon két hónappal meghosszabbította a Hunvald György elleni, hétfőn lejárt kényszerintézkedést - tudtuk meg.
ápr. 14
6:54
Atomcsúcs Washingtonban, Izrael lemondta a részvételt + videó (ATV)
Obama meghajlással köszöntötte a kínai pártfőtitkárt.
ápr. 14
7:12
A vagontól a gázkamráig: sokkoló auschwitz-i fotók + videó (ATV)
Iskolákban mutatják be az egyedülálló képeket.
ápr. 14
7:14
Debreceni diszkóból vitték el az énekest a rendőrök! Órákig faggatták (ATV)
Drogot kerestek nála, illetve a szervezetében.
ápr. 14
7:15
Diákjai felismerték a Budapesten bujkáló, az FBI által körözött pedofil tanárt - képek az elfogásról (Infostart)
Az InfoRádió értesülése szerint a rendőrség elfogott egy pedofil amerikai tanárt Budapesten, a hetedik kerületben. John D. Clark fényképe közvetlenül Oszama bin Ladené alatt volt az FBI listáján.
ápr. 14
7:24
Már őszre megfeleződhet a helyi képviselők létszáma (168 Óra Online)
Nem zárható ki, hogy nyáron is ülésezik majd a parlament a Fidesz-KDNP terveinek valóra váltásáért.
ápr. 14
7:24
Budapesten tanított az FBI által keresett pedofil (Metropol)
Elfogott a rendőrség Budapesten egy pedofil tanárt, akit kiemelt szökevényként körözött az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI). Az 1954-es születésű férfi egy budai elit gimnáziumban tanított, a VII. kerületi Akácfa utcában fogták el névtelen bejelentés nyomán.
ápr. 14
7:42
Halottakkal együtt adtak el egy lezárt temetőt (Metropol)
Harc folyik az ősök csontjaiért a Hajdú-Bihar megyei Szentpéterszegen, miután az önkormányzata eladta a falu lezárt, régi temetőjét, ahová az 1940-es években temettek utoljára.
ápr. 14
7:42
Csomagolnak a Bem rakparton (Alternatív Energia)
A tárca teljes apparátusát átfogó személyi-szervezeti változások várhatók a Külügyminisztériumban az új kormány megalakulása után. Ezt vetíti előre Martonyi János is. A jövőbeni külügyminiszter szerint "sokkal elkötelezettebb apparátus kell és egy világosabb szerkezet" - írta a Népszabadság.
ápr. 14
7:44
Váltási hullám várható a Bem rakparton (Metropol)
A tárca teljes apparátusát átfogó személyi-szervezeti változások várhatók a Külügyminisztériumban az új kormány megalakulása után. Ezt vetíti előre Martonyi János is. A jövőbeni külügyminiszter szerint „sokkal elkötelezettebb apparátus kell és egy világosabb szerkezet”
ápr. 14
7:48
Össztűz a rendőrkapitányra: ki fizette a feleség amerikai útját? + videó (ATV)
Hivatalos útra vitte magával a nejét Tóth Gábor.
ápr. 14
7:51
Ma egy éve lett miniszterelnök Bajnai Gordon (Infostart)
Egy évvel ezelőtt ezen a napon jelentette be Gyurcsány Ferenc, hogy Bajnai Gordon lesz az utódja a miniszterelnöki székben. A volt gazdasági miniszter az IMF hitelével és egy 1200 milliárd forintos megszorítással kezelte a gazdasági válságot. A kabinet fontosabb intézkedéseit Herczeg Zsolt foglalja össze.
ápr. 14
8:24
A második fordulóban is lesz voksturizmus + videó (ATV)
Az ombudsman szerint 19 órától közölni kellene az adatokat.
ápr. 14
8:36
Daróczi Gyurcsányt kereste öngyilkossága előtt! (168 Óra Online)
Daróczi Dávid volt kormányszóvivő április 2-án éjjel önkezével vetett véget életének. Gyurcsány Ferenc volt kormányfő a 168 Óra munkatársának azt nyilatkozta: Daróczi egy héttel a halála előtt megkereste őt, ám a Gyurcsány-villában történt tűzeset miatt a találkozót elnapolták.
ápr. 14
8:36
Helyreigazítás (Metropol)
Oldalunk 2010. év április hó 11 napján megjelent számában „Elmarasztalja hazánkat a Wiesenthal Központ” címmel megjelent írásunkban megalapozatlanul híreszteltük, hogy Dr. Képíró Sándor Tibor csendőrként részt vett 1942 januárjában Újvidéken több mint ezer zsidó, roma és szerb civil megölésében.
ápr. 14
8:42
14 lakót mentettek ki egy belvárosi tűzesetnél (ATV)
Senki nem sérült meg.
ápr. 14
8:44
Már 300 halott Kínában a szerda reggeli földrengés miatt (ATV)
A Richter-skála szerint 6.9-es erősségű rengés volt.
ápr. 14
8:45
A "három csapás" törvény a Fidesz első intézkedései között (Infostart)
A három csapás törvény benyújtása a Fidesz első lépéseinek az egyike lesz új Országgyűlésben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt elnöki stábjának a vezetője. Szijjártó Péter hozzátette: készen van a kisebb Parlamentre vonatkozó indítványuk is, és a rendőrségi törvény módosítását szintén mihamarabb be szeretnék nyújtani.
ápr. 14
8:46
A kupadöntőbe is bejutott a Loki (ATV)
Hazai pályán verték a Honvédot.
ápr. 14
9:00
Mégsem megy férjhez Elizabeth Taylor (ATV)
Ez lett volna a kilencedik esküvője.
ápr. 14
9:03
Martonyi gyökeresen alakítja át a külügyet - lapszemle (Infostart)
A tárca teljes apparátusát érintő változások várhatók a Külügyminisztériumban az új kormány megalakulása után - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet a Kaposvári Egyetem csődjéről közöl cikket, az Index írása pedig az adóreformról értekezik.
ápr. 14
9:18
Fordulat a Kubatov-ügyben (ATV)
A Legfelsőbb Bíróság megváltoztatta az OVB határozatát.
ápr. 14
9:30
Sajtóban vádolja az MSZP-t az LMP (168 Óra Online)
Valójában nem a Fidesz kétharmados többségét akarja megakadályozni az MSZP négy képviselőjelöltjének visszalépésével, hanem az volt a szocialisták célja, hogy "hiteltelenítsék" az LMP-t, de nem sikerült - ezt mondta kedd este a Magyar Televízió "Az Este" című műsorában a párt listavezetője.
ápr. 14
9:30
Nem sérült meg senki a hajnali lakástűzben (Alternatív Energia)
Egy földszinti lakás gyulladt ki a háromemeletes bérházban hajnalban.
ápr. 14
9:54
Újrázna az MSZP fővárosi „hőse” + videó (ATV)
Kérdés, hogy a Fidesz veszíthet-e tíznél több körzetet.
ápr. 14
10:06
Daróczi halála előtt Gyurcsánnyal akart beszélni! (168 Óra Online)
Megdöbbentő részletekkel szolgál Daróczi Dávid életéről és haláláról a 168 Óra megemlékezése.
ápr. 14
10:06
Busa-bomba a Balatonban (Alternatív Energia)
Nem kizárt, hogy nagyarányú busa-elhullás lesz be a következő években a Balatonon. A busát a hetvenes-nyolcvanas években telepítették ide, s akár nagyobb hullámban is pusztulásnak indulhatnak az öregedő példányok - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.
ápr. 14
10:12
Esőzés: összedőlt 50 ezer ház Indiában (ATV)
Legalább 31 ember életét vesztette.
ápr. 14
10:14
„Mindegy erre a kis időre” A magyar színésznőnek elege van magából (ATV)
Nem szeret magáról beszélni.
ápr. 14
10:15
Kiégett egy lakás a VIII. kerületben - képekkel (Infostart)
Tűz ütött ki egy régi bérházban a főváros VIII. kerületében - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
ápr. 14
10:30
Az ördög lehelete – az embert szabad akaratától megfosztó kolumbiai drog (ATV)
Olyan sok különféle, függőséget okozó drog létezik, hogy szinte lehetetlen mindet ismerni. Ezek közül csak az egyik a szkopolamin.
ápr. 14
10:32
Miért nem értik a gépek az emberi beszédet? (ATV)
Az ember születésétől fogva tanulja a társas érintkezés formáit, próbálja megérteni, hogy a kimondott szavak a mondatban betöltött szerepüktől függően mit jelentenek.
ápr. 14
10:33
Frankfurter Allgemeine Zeitung: a jobbratolódás elősegítheti a magyar gazdaság fellendülését (Infostart)
A jobbratolódás elősegítheti a magyar gazdaság fellendülését - írta szerdai, bécsi keltezésű írásában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
ápr. 14
10:35
NZZ: A posztkommunista éra vége Magyarországon (Infostart)
A posztkommunista éra végét jelöli Magyarországon az MSZP választási veresége - írta szerdai számában a Neue Zürcher Zeitung című svájci lap.
ápr. 14
10:48
Nem mond le az OVB-elnök, nem lát rá okot + videó (ATV)
Ha tudták volna, mennyien állnak sorba lehet, hogy 7 órakor lezárják a szavazást.
ápr. 14
10:51
Megnyílt a Construma (Infostart)
Megnyílt a Hungexpo vásárközpontjában a Construma építőipari szakkiállítás.
ápr. 14
11:00
Lezárta a nyomozást a MÁV Biztosító ügyében a VPOP (Metropol)
Lezárta a nyomozást a MÁV Biztosító ügyében a vám- és pénzügyőrség, az ügy iratait a nyomozó hatóság április 8-án vádemelési javaslattal megküldte a Fővárosi Főügyészségnek.

Keresés