2010. április 12. hétfő

ápr. 12
0:06
Vona: a magyar emberek kétharmada jobbikos, csak még nem tudnak róla (Infostart)
A magyar emberek kétharmada jobbikos, csak még nem mindenki tud róla - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnap az országgyűlési választás első fordulójának előzetes eredménye ismeretében.
ápr. 12
0:06
Mesterházy: új demokratikus baloldalt fogunk felépíteni (Alternatív Energia)
A választás még nem ért véget, jelentette ki Mesterházy Attila az első forduló után és egyben azt ígérte, hogy sok helyen megfordítják a jelenlegi eredményt.
ápr. 12
0:06
119 választókerületben lehet eredményes az első forduló (ATV)
57 helyen lehet érvényes és eredménytelen.
ápr. 12
0:10
Orbán Viktor: Készen állunk a feladatra! (Infostart)
Soha ennyien nem dolgoztak, szorítottak és imádkoztak a változásért Magyarországon, mint ebben a választási kampányban - mondta Orbán Viktor a Vörösmarty téren. A Fidesz elnöke hangsúlyozta: ez egy nagyszerű, elsöprő és egyértelmű győzelem, amely nem csak a Fideszé, hanem Magyarországé.
ápr. 12
0:10
Schiffer: Csoda történt! (Alternatív Energia)
A csoda megtörtént, a Lehet Más a Politika minden előzetes várakozást felülírva, 7 százalék körüli eredménnyel bekerült a parlamentbe - így kezdte a választási eredményt értékelő beszédét Schiffer András, újságírók előtt miután bizonyossá vált, hogy az alig egy éve párttá alakult LMP ott lesz a következő országgyűlésben.
ápr. 12
0:14
Vona: a magyarok kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla (Alternatív Energia)
A "nemzeti áttörés napjaként" vonul be a magyar történelembe április 11-e Vona Gábor szerint. A Jobbik elnöke a "totális ellenszél" dacára elért egyértelmű sikerként értékelte pártja első fordulós választási eredményét a Jobbik vasárnapi esti rendezvényén.
ápr. 12
0:24
A stabil kormányzás fontos a piac számára (Alternatív Energia)
Papírforma szerinti eredmény született, és alapvetően jó hír a piac számára, hogy Magyarországon stabil kormányzás lesz - mondta Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek vasárnap este, a választási eredmények 99 százalékos feldolgozottságának ismeretében.
ápr. 12
0:24
Mesterházy gratulált Orbánnak és vitára hívta (ATV)
Bárhol, bármikor várja a Fidesz elnökét.
ápr. 12
0:42
Itt dől el a végeredmény - ahol két hét múlva újra szavaznak (Infostart)
Huszonegy budapesti és 36 vidéki választókerületben tartanak második fordulót, mivel egyik jelölt sem kapta meg a szavazatok több mint felét. Ez 14 fővárosi kerületet és öt megyét érint.
ápr. 12
0:46
Minden területi listát a Fidesz-KDNP nyert meg (Infostart)
Valamennyi területi listát a Fidesz-KDNP nyerte meg a választás vasárnapi első fordulójában. Az MSZP 11, a Jobbik 9 területi listán lett második.
ápr. 12
1:18
Közel a kétharmadhoz a Fidesz; tektonikus változások a pártrendszerben (Infostart)
Történelmi siker a Fidesz választási győzelme, a magyar pártrendszerben pedig tektonikus változások indultak el G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója szerint. Szomszéd Orsolya, a Nézőpont Intézet elemzője is úgy véli, hogy a Fidesz megszerezheti a kétharmados többséget, ehhez 52 mandátumra van még szüksége.
ápr. 12
1:36
A „külsős” szavazók miatt csúszott a voksolás és az eredményközlés (Metropol)
Az este 7 órás urnazárás után még órákig elhúzódott a szavazás azokban a körzetekben, ahol az igazolással szavazók voksolhattak.
ápr. 12
1:54
Hangos éljenzés a Fidesznél (Metropol)
A hideg idő ellenére hét órakor már több száz szimpatizáns gyűlt össze a Fidesz választási központjánál, a Vörösmarty téren.
ápr. 12
1:58
Húsz százalék alatt az MSZP (Metropol)
Nyolcévi kormányzás után súlyos vereség.
ápr. 12
2:02
Elégedett a Jobbik (Metropol)
Kitartóak voltak a Jobbik szimpatizánsai a SportMax rendezvénycsarnokban tartott eredményváró gyűlésen. Mire a várva várt eredmények megjelentek a kijelzőn, az újbudai csarnok is megtelt a szimpatizánsokkal.
ápr. 12
2:12
„A csoda megtörtént” (Metropol)
Úgy tűnik, a csoda bekövetkezett – jelentette ki Schiffer András.
ápr. 12
3:06
Hajnali negyed kettőig tartott a szavazás a XI. kerületben (Infostart)
Hétfő hajnali negyed kettőkor adhatta le utolsóként szavazatát az a választópolgár, aki hét órát várt arra, hogy igazolással a lakóhelyétől távol élhessen választójogával a főváros XI. kerületének 19-es számú választókörében; az országban utolsóként szavazó fiatalembert a választókerület egyéni képviselői mandátumát az első fordulóban elnyerő Fidesz-KDNP közös jelöltje, Rétvári Bence egy üveg…
ápr. 12
5:00
Rossz idők jönnek (168 Óra Online)
Várható időjárás az ország területére hétfő estig: Jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, ma több helyen zápor, néhol zivatar, holnap ismétlődő eső várható. Északkeleten valószínű némi napsütés. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 7, 12 fok között, északkeleten 15 fok körül…
ápr. 12
5:21
Feljelentették a magyar sztárt! Jó ügyvédre lesz szüksége (ATV)
Nemrég kapta meg az értesítést.
ápr. 12
6:06
Az államfőválasztás lesz a parlament első dolga (Infostart)
Feszített tempójú munka vár az új Országgyűlésre, amelynek első dolga a köztársasági elnök megválasztásának kellene lennie - írta a Napi Gazdaság.
ápr. 12
6:12
Lendvai: az MSZP elvesztette a kormányzást (Alternatív Energia)
Lendvai Ildikó megköszönte mindenkinek, akinek élt a választójogával, és annak ellenére, hogy a választások történetében még soha ennyi fenyegetés és listázás nem fenyegette a szavazókat elment szavazni.
ápr. 12
6:24
Török Gábor: Nem volt még olyan párt, amelyre ennyien szavaztak volna (Infostart)
Alapvető változást hozott a magyar politikai életben az országgyűlési választások első fordulója - mondta az InfoRádiónak Török Gábor politikai elemző. A Vision Politics vezetője szerint a Fidesznek jó esélye van a kétharmados többségre, de azt a győztes párt valószínűleg csak szűken szerzi majd meg.
ápr. 12
6:42
Mesterházy gratulált Orbánnak (Infostart)
Mesterházy Attila telefonon gratulált Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének a választási eredményhez, és azt kérte tőle: a nemzet érdekében használja fel a felhatalmazását, ne pedig a megosztásra.
ápr. 12
6:44
Kerékpárkölcsönző lesz a Nagykörúton (Infostart)
A fővárosban a Nagykörút által határolt területen és a Budai rakparton indul jövőre a kerékpárkölcsönző rendszer, amelyben az első fél óra kerékpárhasználat ingyenes lesz - közölte a Parking Kft. ügyvezető igazgatója.
ápr. 12
6:46
Egyetlen fekvőbeteg-ellátó intézmény sem tudná maradéktalanul teljesíteni az új minimumfeltételeket (Infostart)
A felmérések szerint egyetlen fekvőbeteg-ellátó intézmény sem tudná maradéktalanul teljesíteni a júliustól érvényes új minimumfeltételeket - írta a Magyar Nemzet. A lap szerint az érintettek irreálisnak tartják az előírásokat, mert a kormány nem adott pénzt a teljesítésükre, ezért kérik a rendelet hatályon kívül helyezését.
ápr. 12
6:48
A Fidesz-KDNP-nek lesz a legtöbb mandátuma a parlamentben (168 Óra Online)
A leadott szavazatok 99,01 százalékának összesítése után a pártok parlamenti mandátumainak száma az Országos Választási Bizottság adatai szerint.
ápr. 12
6:50
Simán meglesz a Fidesz-kétharmad (168 Óra Online)
A Fidesz tarolt: a kétharmadhoz 57 egyéni körzetből 41-et kell hozni a második fordulóban és csak két helyen állnak a második helyen. Az MSZP-nek 28, a Jobbiknak 26 mandátuma van. Felhőtlenül örülnek az LMP-nél a bejutásnak, Dávid Ibolya pedig lemondott, miután 2,6 százalékkal az MDF messze elmaradt a küszöbtől. A részvétel 64,29 százalékos volt. A voksolás tragikomédiába fulladt, miután az OVB…
ápr. 12
7:18
Példátlan botrányt emlegetnek a lapok - választási lapszemle (Infostart)
A napilapok címlapjukon a választási eredményekről és a zűrzavaros kampánycsend-meghosszabbításról írnak; akad olyan cím, amely példátlan választási botrányt emleget.
ápr. 12
7:20
Tóth Zoltán: az OVB elnöke és a testület is hibázott (Infostart)
Helytelenül kezelte a tegnap esti káoszt az Országos Választási Bizottság, és az Országos Választási Iroda vezetője is hibázott - - mondta az InfoRádiónak Tóth Zoltán. A választási szakértő szerint Virág Rudolfnak joga lehetett volna ismertetni az országgyűlési választások számítógépes részeredményeit attól függetlenül, hogy az OVB tegnap este hét óra körül meghosszabbította a kampánycsendet.
ápr. 12
7:24
“A magyarok túl keveset várnak a politikusaiktól, ha ezt elnézik nekik” (168 Óra Online)
Gwen Jones, a londoni egyetem munkatársa, az európai szélsőséges mozgalmak kutatója, kissé meglepődött az eredmények láttán. Meglepte, hogy a FIDESZ nem szerzett azonnal kétharmadot, de az is, hogy a “barna földcsuszamlás” amitől mindenki rettegett, elmaradt.
ápr. 12
7:24
Az államfőválasztás lesz a parlament első dolga (Metropol)
Feszített tempójú munka vár az új Országgyűlésre, amelynek első dolga a köztársasági elnök megválasztásának kellene lennie.
ápr. 12
7:27
Kiderült: szépségkirálynő az elhunyt magyar sztárénekes rokona! (ATV)
Négyévesen nyerte meg a versenyt.
ápr. 12
7:36
New York Times: a Jobbik előretörése miatt sérülhet Magyarország hírneve (Infostart)
A Jobbik jelentős választási előretörése miatt sérülhet Magyarország nemzetközi hírneve - kommentálta a magyarországi választások első fordulóját a The New York Times.
ápr. 12
7:38
Borókai: Magyarország a radikális változás mellett voksolt (Infostart)
Irtózatos terhet kapott a Fidesz a nagyarányú győzelemmel, az MSZP újragondolhatja a párt jövőjét, míg a Jobbik és a Lehet Más a Politika bebizonyította, hogy nem kell hatalmas médiatámogatás és pénz a Parlamentbe kerüléshez - jelentette ki Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője.
ápr. 12
7:40
BBC: az MSZP "elképesztő" mértékű vereséget szenvedett (Infostart)
Súlyos szocialista vereségként és határozott jobbratolódásként értékelik a hétfői londoni elemzések a magyarországi választások első fordulójának eredményeit.
ápr. 12
7:54
Giró-Szász: Felértékelődött a második forduló (Infostart)
Felértékelődött az országgyűlési választások második fordulója abból a szempontból, hogy mekkora lesz a következő kormány mozgástere - mondta Giró-Szász András. A politikai elemző az InfoRádióval közölte: ha a Fidesz legalább 50 egyéni választókerületben nyer a második fordulóban, ehhez még két helyet kap az országos kompenzációs listáról, akkor meglesz a kétharmados többsége.
ápr. 12
8:00
Az LMP gyakorlatilag átvette az SZDSZ szerepét (168 Óra Online)
A fővárosban még soha nem nyert a Fidesz, akkor sem, amikor 1998-ban koalíciós kormányt alakíthatott. Az, hogy a Jobbik nem előzte meg az MSZP-t országosan, a budapestieknek köszönhető: itt nemcsak a szocialiták előzték meg a radikális pártot, hanem a Lehet Más a Politika is - számolt be az .
ápr. 12
8:12
Az OEP sem tudott a csalásokról - lapszemle (Infostart)
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár sem tudott a társadalombiztosítási csalásokról - olvasható a Magyar Nemzetben.
ápr. 12
8:18
Lendvai: Még két hét hajrá, aztán négy év kemény munka (Alternatív Energia)
Lendvai Ildikó hétfő reggel az ATV műsorában kijelentette: senkinek sem fogja javasolni, hogy a második fordulóra visszalépjen annak javára, "akinek a pártja komcsilistát állított"; ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy az MSZP támogatja-e a Fideszt a Jobbikkal szemben olyan módon, hogy jelölteket léptet vissza.
ápr. 12
8:21
Negyed kettőig tartott a szavazás (ATV)
A mandátumot nyerő képviselő is elment a helyszínre.
ápr. 12
8:23
Teljes útzár a 4-es főúton (ATV)
Az egyik sérült beszorult a járműbe.
ápr. 12
8:30
Lendvai: elképzelhetetlen, hogy a Jobbik olyan javaslatot tegyen, amit a szocialisták támogatni tudnak (Infostart)
Elképzelhetetlennek tartja az MSZP elnöke, hogy a Jobbik olyan javaslatot tegyen az Országgyűlésben, amit a szocialisták támogatni tudnak. Lendvai Ildikó az InfoRádiónak azt mondta, felelős ellenzék lesznek, de nemet mondanak több olyan javaslatra, amelyre már a Fidesz utalt a kampányban. A pártvezető szerint "a legnagyobb ellenzéki párt" szerepkör legalább akkora felelősséggel jár, mint a…
ápr. 12
8:39
Nyert? Nem nyert? Itt megnézheti! (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. 2010. 14. játék-, illetve fogadási heti nyerőszámai és nyereményei.
ápr. 12
8:57
Gumicsizmában ugrál pocsolyákban a magyar sztár (ATV)
Gyerekkori álma vált valóra.
ápr. 12
8:59
Autóba rejtett bomba robbant Belfastban (ATV)
A pokolgép az MI5 központ közelében lépett működésbe.
ápr. 12
9:06
Vona Gábor többet várt Budapesttől (Infostart)
A Jobbik elnöke szerint pártja sikeresen szerepelt az országgyűlési választás első fordulójában, hiszen 26 mandátumot megszerezve bejutott a Parlamentbe. Az eredmény mégis elmarad a Vona Gábor által várttól, mert az MSZP megelőzte a Jobbikot.
ápr. 12
9:08
Tölgyessy: A kétharmad még nem biztos, de nagyon valószínű (Infostart)
A Fidesz eddig soha nem látott mértékű felhatalmazást kapott az ország kormányzására, és bár a kétharmada még nem biztos, de nagyon valószínű - emelte ki az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában az alkotmányjogász.
ápr. 12
9:15
Földrengés Spanyolország déli részén (ATV)
Ellentmondásos, hogy mekkora volt a földmozgás.
ápr. 12
9:17
A parlament első dolga a köztársasági elnök megválasztása lesz (ATV)
Június 7-én jár le Sólyom László mandátuma.
ápr. 12
9:24
Osztrák lapok: Orbán Viktor egy új országban ébred (Infostart)
A vasárnapi magyarországi választásokkal foglalkozott hétfői vezércikkében a Die Presse című osztrák lap, a Der Standard szintén kommentárt közölt a magyar belpolitikáról.

Keresés