2010. április 7. szerda

ápr. 7
0:09
Hamarosan kezdődik a Vita-csata! (168 Óra Online)
Hamarosan kezdődik a Vita-csata vetélkedő, amelyet az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének és a Külügyminisztérium EU Tájékoztató Szolgálatának jóvoltából hazánkban először idén áprilisban szervez meg a KULTINDEX Nonprofit Kft., középiskolás diákok számára.
ápr. 7
4:54
Rossz hírünk van: marad a szottyos idő (168 Óra Online)
Nyugaton kevesebb, másutt több lesz a felhő, és főként délen és keleten várható kisebb eső, zápor. Szerdán a változóan felhős ég mellett délkeleten valószínű a kevesebb, másutt a több napsütés. Egy-egy zápor előfordulhat. Az erős, néhol viharos északi szél fokozatosan mindenütt mérséklődik. Szerdán gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nyugaton 0, keleten 5,…
ápr. 7
5:12
Volt férje kiakadt a magyar énekesnő miatt, meg kellett állítani a szívét (ATV)
Az orvosi beavatkozás óta jobban érzi magát.
ápr. 7
5:14
Rákkeltő! Permetszeres bébiételt találtak a Tesco polcain + videó (ATV)
A gyártó minden almát tartalmazó termékét lefoglalták.
ápr. 7
5:15
A Fidesznek nincs valódi jövőképe (Alternatív Energia)
Horváth Csaba, a kormánybiztosi feladatáról lemondó szocialista politikus szerint Budapesten a Fidesz akadályozta az egészségügy rendbetételét, az oktatás fejlesztését.
ápr. 7
5:17
Tarlós: nem dönt egyedül a Fidesz a fővárosról (Alternatív Energia)
Ha a választáson kétharmados parlamenti többséget szerez, akkor sem dönt egyedül a Fidesz olyan fontos szakmai-politikai kérdésben, mint a közigazgatás reformja, a budapesti kétszintű igazgatási rendszer "átszabása" - jelentette ki Tarlós István. A Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint ebben legalább az új Országgyűlés "komolyabb" politikai erőinek egyetértése szükséges.
ápr. 7
5:19
Új kapcsolat a rászorulók és az OTP között (Alternatív Energia)
A Cafeteria-card bedőlése miatt az OTP veheti át a szociális kártya készítését és a rendszer működtetését, az egyeztetések már megkezdődtek az érdeklődő önkormányzatokkal. Az alkotmánysértő kártyaötlet Monokról indult, de egyelőre sem ott, sem máshol nem működik még teljes kapacitással a rendszer.
ápr. 7
5:33
Pénteken avatják a Belváros új főutcáját (Alternatív Energia)
Ugyan a budapestiek már birtokba vehették a Belváros új főutcáját, de a megújult Kecskeméti utca - Petőfi Sándor utca - Október 6. utca tengely első szakaszát ünnepélyesen csak pénteken adják át. Jelen lesz Bajnai Gordon miniszterelnök, Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere és Steiner Pál, a városrész előző, MSZP-s első embere is.
ápr. 7
5:35
Kétséges az új Kenedi-bizottság munkájának sikere (Alternatív Energia)
Kenedi János mellett Palasik Mária és Cseh Gergő Bendegúz - a levéltár munkatársai - lettek a tagjai annak a bizottságnak, amely a mágnesszalagokon lévő adatok tartalmi elemzését felügyeli. Mindezt a miniszterelnök Bajnai Gordon jelentette be - öt nappal a választások előtt.
ápr. 7
6:27
Programmustra I. - Éles vita a magántőke és a tandíj körül (Alternatív Energia)
A Népszava Online ezen héten négy részes sorozatban mutatja be a pártok legfontosabb programpontjait. Az első alkalommal az egészségügy és az oktatás ígéreteit gyűjtötte össze lapunk, amelynek megreformálása egyik párt választási programjából sem maradt ki. A jobboldal és a baloldal szerint is állami kézben kell tartani a társadalombiztosítást, azonban a magántőke szerepét már másként ítélik meg.…
ápr. 7
6:42
A baloldal romjain "korábban kevésbé ismert pártok juthatnak be a parlamentbe" (Infostart)
Eddig úgy tűnt, hogy a Jobbik a választási kampány győztese a szavazótábor kiszélesítésében, de a legutóbbi adatok szerint csökkent a szimpatizánsaik száma - mondta Závecz Tibor, az Ipsos véleménykutatási igazgatója az Arénában. Az InfoRádió műsorában Fűrész Gábor, a Századvég Alapítvány elemzője arról beszélt: az idei választás azért izgalmas, mert zajlik a magyarországi pártszerkezet…
ápr. 7
6:42
Most aztán kiderülhet, mekkora politikai tehetség is Orbán Viktor! (168 Óra Online)
A Fidesz kezében ott a társadalmi modellváltás lehetősége, az MSZP kudarca végre a baloldal teljes megújulását hozhatja, a Jobbik pedig súlyos válaszok kimondására kényszerít - mondta Tölgyessy Péter az reggeli műsorában.
ápr. 7
7:00
A választásokra készülnek a büntetés-végrehajtási intézetekben is (Infostart)
Eddig 1.882 fogvatartott jelezte választási szándékát - közölte Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI érdeklődésére.
ápr. 7
7:00
300 halott a földrengésben: gyászolva emlékeztek az olaszok + videó (ATV)
Az egy évvel ezelőtti katasztrófára emlékeztek Olaszországban.
ápr. 7
7:18
Lomnici: a mártírok közös tisztelete kötheti össze a magyarságot + videó (ATV)
Az egykori főbíró az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke.
ápr. 7
7:20
Kislányt szeretne! Közel jár az ötvenhez, mégis szülni akar a magyar énekesnő (ATV)
Párjával fiatalabbnak érzik magukat, mint amilyenek.
ápr. 7
7:21
Előzetesben marad a vesztegető ügyész (Alternatív Energia)
Június 19-ig meghosszabbította a bíróság Varga Gergely volt ügyész, korábbi fővárosi ügyészségi szóvivő előzetes letartóztatását.
ápr. 7
7:36
Budapest levegőjét is veszélyezteti az Illatos úti bűz - lapszemle (Infostart)
Két éve bűzben élnek a ferencvárosi Illatos úton felszámolás alatt álló Budapesti Vegyi Művek környékén az emberek, a területen elhelyezett veszélyes hulladékok mértékéről pedig a mai napig nincsenek hiteles adatok - írja a Magyar Nemzet.
ápr. 7
7:36
Kuncze: lehet, hogy szükség lesz jó védőügyvédekre (ATV)
Az SZDSZ volt elnöke a fideszes ötlettelenségről, a legkisebb szocialista rosszról, a jobbikos nagyon rosszról és Machiavelliről.
ápr. 7
7:38
Keresik az új Duna-híd helyét (Infostart)
A Közlekedési Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumban (KHEM) még dolgoznak a komáromi új Duna-híd nemzetközi szerződés tervezetén, amelyet várhatóan áprilisban megküldenek a szlovák társminisztériumnak - közölte a KHEM az MTI érdeklődésére.
ápr. 7
7:39
Felfüggesztette az OVB a kertjét árammal védő férfi mentelmi jogát (Metropol)
Felfüggesztette Szoboszlai Barna, a kertjét árammal védő kesznyéteni férfi, az Összefogás Párt képviselőjelöltjének mentelmi jogát kedd esti ülésén az Országos Választási Bizottság.
ápr. 7
7:54
Újabb kapavágás az SZDSZ sírján (168 Óra Online)
Gyanúsítottként hallgatta ki kedden a Központi Nyomozó Főügyészség Bajor Zoltánt, a VI. kerületi Önkormányzat alpolgármesterét a terézvárosi vesztegetési ügy kapcsán. Az alpolgármester a gyanú szerint egy közvetítőn keresztül 18 millió forintot kért egy cég képviselőjétől annak fejében, hogy a frakciójuk támogassa egy Bajcsy- Zsilinszky úti ingatlan értékesítését a Műárt Press Kft. részére. Bajor…
ápr. 7
8:12
A magyar őrnagyot be akarta szervezni az izraeli légierő (168 Óra Online)
„A futó bent...” — ennyi volt az utolsó hivatalos életjel 40 évvel ezelőtt; 1970. április 7-én 9.15-kor megszakadt a rádió-összeköttetés. A NATO-hoz tartozó olaszok meg csak dörzsölgették a szemüket, amikor a „köddé vált” MiG 15-ös épp az ő kurta kifutópályájukon landolt, vörös csillagos teljes harci díszben, a pilóta pedig cigarettázva adta meg magát a zavarából későn ébredő őrszemélyzetnek.…
ápr. 7
8:12
Az Inter idegenben is megverte a CSZKA-t (ATV)
Elsőként jutottak a legjobb négy közé.
ápr. 7
8:14
Messi négyet vágott az Arsenalnak (ATV)
Pedig a vezetést még az angolok szerezték meg.
ápr. 7
8:30
Több milliós közbeszerzési bírságot kaphat a MÁV (ATV)
Késve és szabálytalanul hosszabbították meg a bérleti szerződést.
ápr. 7
8:32
Távozó BKV-vezetők? Egymilliót keresnek, nincs semmi munkájuk (ATV)
Légüres térbe kerültek az átszervezéskor.
ápr. 7
8:33
„Újra kell értelmezni a Koránt” (Metropol)
Ali Abdul-Amir Allawi, a Szaddám Huszein utáni Irak minisztere a budapesti Közép-európai Egyetemen beszélt tegnap arról, hogy az iszlám belső reformja elkerülhetetlen, és bármennyire idegen a vallásuktól, újra kell értelmeznie szent írását, a Koránt, hogy a kor kihívásaival szembe tudjon nézni.
ápr. 7
8:34
Hatalmas robbanás rázott meg egy francia kisvárost (ATV)
Egy gyárban történt a baleset.
ápr. 7
8:48
Nem vicc! Metallica-val harcolnak a tálibok ellen (ATV)
Az Offspring és a Thin Lizzy is szerepel az arzenálban.
ápr. 7
9:06
Katolikus pedofilbotrány Norvégiában is (ATV)
A püspök még kiskorúként csábított el egy kórustagot.
ápr. 7
9:08
A mágnesszalagok titka: mikor láthatjuk tisztán a múltat? + videó (ATV)
Kenedi János szerint ez a következő kormánytól függ.
ápr. 7
9:42
Made in Hungary: használhatatlan a milliókért épült bekötőút + videó (ATV)
A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. szerint nem indokolt az aszfaltozás.
ápr. 7
10:18
Morvai kénytelen volt Daróczi miatt meghátrálni (168 Óra Online)
Morvai Krisztina válasza a Jobbikot ért legfrissebb rágalomra: "az egységfrontba tömörült sajtó folytatja a Jobbik elleni primitív kampányt". A Jobbik mellett kampányoló portáltól nem határolódott el a párt államfőjelöltje, Morvai Krisztina, viszont közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. Szerinte "az egységfrontba tömörült sajtó folytatja a Jobbik elleni primitív kampányt" és inkább olvassuk…
ápr. 7
10:18
Mesterházy a legempatikusabb jelölt (ATV)
Orbán született vezető, Mesterházy empatikus, Vona magasra teszi a mércét, Schiffer nem tűri a szabályokat.
ápr. 7
10:20
Súlyos balesetet szenvedett a magyar énekesnő! Veszélyben a koncertjei (ATV)
Nem javult az állapota az utóbbi hetekben.
ápr. 7
10:21
Három vezető távozik a BKV-tól (Alternatív Energia)
Három, adminisztrációs hiba folytán gyakorlatilag "munkanélküli" BKV-vezető távozhat hamarosan a vállalattól - tudtuk meg. Az autóbusz-trolibusz, a villamos és a HÉV-metró területekért felelős üzemeltetési vezetők még az Antal Attila korábbi vezérigazgató idején végrehajtott átszervezéskor kerültek "légüres térbe".
ápr. 7
10:36
Kormányszóvivő: "hadigazdálkodásra" kell idén is felkészülni (Infostart)
A kormányszóvivő szerint a gazdasági válság enyhülését jelzi, hogy a magyar ipari termelés februárban 8,4 százalékkal bővült az előző év hasonló időszakához képest. Már látszik a fény az alagút végén - értékelte a helyzetet Szollár Domokos szerdán az MTI-nek.
ápr. 7
10:36
Morvai kénytelen volt Daróczi miatt meghátrálni (168 Óra Online)
Daróczi Dávid halála kapcsán a szélsőséges kuruc.info portál is megszólalt: szerintük az öngyilkosságot elkövetett kormányszóvivő "legyen példaképe minden cigánynak!". A Jobbik mellett kampányoló portáltól nem határolódott el a párt államfőjelöltje, Morvai Krisztina, viszont közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. Szerinte "az egységfrontba tömörült sajtó folytatja a Jobbik elleni primitív…
ápr. 7
10:36
Akut tüneteket nem okozhat a szennyezett bébiétel (ATV)
Akut tüneteket nem okoz a rákkeltő növényvédőszerrel szennyezett bébiétel, azonban kumulálódhat a hatása és felnőtt korban még allergia kialakulásához is hozzájárulhat - mondta Tóthné Lippai Edit, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának igazgatója.
ápr. 7
10:38
A szennyezett szlovák bébiétel allergiát is okozhat (Infostart)
Akut tüneteket nem okoz a rákkeltő növényvédőszerrel szennyezett bébiétel, azonban kumulálódhat a hatása és felnőtt korban még allergia kialakulásához is hozzájárulhat - mondta Tóthné Lippai Edit, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának igazgatója az MTI-nek.
ápr. 7
10:38
Jobb reklám kell a magyar boroknak (ATV)
A hatvanas-hetvenes években válságban lévő toszkán bortermelés mára a világ élvonalába került annak köszönhetően, hogy a hagyományokat össze tudta egyeztetni az új hatásokkal. Az olasz borászatot megváltoztató szupertoszkán mozgalom egyik elindítója és vezéralakja, Piero Antinori márki szerint ez lehet a magyar bor felemelkedésének útja is.
ápr. 7
10:54
WHO: Magyarország a világ egyik legegészségtelenebb országa (ATV)
Ebben szerepet játszik a népesség egészségtelen, mozgásszegény életmódja, a jelentős alkoholfogyasztás és dohányzás, valamint a zsíros ételek fogyasztása.
ápr. 7
11:12
Így próbálja hergelni a Fideszt az LMP (Infostart)
Örök életet, a gázár eltörlését és egymilliárd munkahelyet is ígértek az LMP aktivistái szerdán azon a performanszon, amelynek keretében egy fiktív Fidesz-programot mutattak be a legnagyobb ellenzéki párt budapesti székháza előtt.
ápr. 7
11:12
Parragh: nem hasznosulnak eléggé az uniós források + videó (ATV)
Az iparkamara elnöke szerint a rendszer túl bonyolult és költséges.
ápr. 7
11:14
8,4 százalékkal nőtt az ipari termelés Magyarországon (ATV)
Az év első két hónapját vizsgálták.
ápr. 7
11:15
Törvényt sértett a Jobbik Szabolcsban (Alternatív Energia)
A területi választási bizottság határozata szerint törvényt sértett a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; az ügyben becsületsértés gyanújával a rendőrség nyomozást indított - tudta meg az MTI szerdán.
ápr. 7
11:16
Öt év után szakított Jim Carrey és párja (ATV)
Mindenki megerősítette a hírt.
ápr. 7
11:30
Kóka közleménye "Dávid, Demszky, Mesterházy és Retkes politikai torzszülöttjéről" (Infostart)
Kóka János tagadja, hogy bármilyen kapcsolatban állna a Lehet Más a Politika (LMP) nevű párttal. Az SZDSZ frakcióvezetője annak kapcsán közölte ezt az MTI-vel szerdán, hogy a szabad demokraták elnöke etikai vizsgálat elindítását kezdeményezte ellene annak kiderítésére: igazak-e azok a hírek, amelyek szerint az ajánlószelvények gyűjtésével és a pártrendezvények támogatásával segítette az LMP…
ápr. 7
11:32
Jobbik: nyomozás indult a párt törvénysértése miatt (Infostart)
A területi választási bizottság (TVB) határozata szerint törvényt sértett a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; az ügyben becsületsértés gyanújával a rendőrség nyomozást indított - tudta meg az MTI szerdán.

Keresés