2010. április 30. péntek

ápr. 30
0:06
Megnevezte az új kormány néhány vezető tagját Orbán Viktor (168 Óra Online)
Jövő hétfőn az Orbán-kormány leendő miniszterei megtartják első megbeszélésüket a Parlamentben - írja az MTI.
ápr. 30
5:21
Ez az utolsó dobása a magyar zenésznek, utána visszavonul (ATV)
Szállodát épít és horgászni fog.
ápr. 30
5:23
Így kaphatnak szavazati jogot a kettős állampolgárok (ATV)
Bár a Fidesz az elsők között alkotná meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, egyelőre nagy a hallgatás a részletek körül. Politikusainak nyilatkozataiból az tűnik ki, szavazati jogot továbbra sem adnának a határon túli magyaroknak. A jelek szerint a párt letett Mikola István 2006-os nagy vihart kavart tervéről, ami azt vizionált, hogy a pártnak a határon túli szavazatok segítségével…
ápr. 30
6:06
Varga Mihályt, Szijjártó Pétert és Navracsicsot jelölte meg először Orbán Viktor (Alternatív Energia)
Varga Mihály lesz az új Miniszterelnökség vezetője államtitkárként, Navracsics Tibor pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium minisztere. Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő lesz, de ez nem egyenlő a kormányszóvivővel. A többi név csak hétfőn derül ki, Orbán Viktor mai sajtótájékoztatóján ugyanis csak ezek a nevek hangoztak el.
ápr. 30
6:24
Szorul a hurok Kolompár körül (168 Óra Online)
Saját szervezetével sem ismertette az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke azt a javaslat-csomagot, melyet csütörtökön jelentett be, és a megalakuló kormánynak akar felajánlani. Kolompár Orbán úgy beszél nyilvánosan a csomagról, hogy azt senki sem terjesztette az OCÖ közgyűlése elé, így nincs is határozat róla – tájékoztatta a Roma Sajtóközpontot a szervezet alelnöke.
ápr. 30
6:24
Használt villamosokat vehet a BKV fővárosi támogatásból (Alternatív Energia)
Autóbuszokat, trolibuszokat újíthat fel és használt villamosokat vehet a BKV a 10 milliárd forintos fővárosi tőkepótló támogatásból - határozott ülésén a Fővárosi Közgyűlés.
ápr. 30
6:26
Navracsics lesz Orbán helyettese (Alternatív Energia)
Miniszterelnök-helyettesi feladatokat is a leendő közigazgatási és igazságügyi miniszterre, Navracsics Tiborra bíz Orbán Viktor - jelentette be tegnap a Fidesz elnöke. Azt is közölte, hogy az újonnan létrejövő Miniszterelnökséget államtitkári rangban Varga Mihály irányítja majd, a leendő kormányfő személyes szóvivője pedig Szijjártó Péter lesz, aki mellett azonban kormányszóvivő is dolgozik majd.
ápr. 30
6:28
A Kulcsár-ügy lezárását kérik a védők (Alternatív Energia)
Súlyos bírálatokat kapott az ügyészség a Kulcsár-ügy másodfokú büntetőperében, amely tegnap védőbeszédekkel folytatódott a Fővárosi Ítélőtáblán. A védők egy része új eljárás helyett inkább a per jogerős befejezését kérte a másodfokú bíróságtól.
ápr. 30
6:30
Távozik a köztévé hírigazgatója? (Alternatív Energia)
A négy országos napilap közül csak a Népszava nem szerepelt a tegnapi Ma reggel lapszemléjében. A Magyar Televíziótól (MTV) arra vártunk választ, mi az oka ennek, és így lesz-e a jövőben is. A köztévé sajtóosztálya úgy reagált: "Szó nincs .
ápr. 30
6:32
Lefokozták a TMRSZ főtitkárát és pénzbírságot is kell fizetnie (Alternatív Energia)
Folytatólagosan elkövetett bujtogatásban és szolgálati tekintély megsértésében bűnösnek találta Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőr Szakszervezet (TMRSZ) főtitkárát a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa. A Jobbikhoz kötődő érdekképviseleti vezető rendőr alezredest lefokozták, és 160 ezer forint bírság, illetve 180 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezték.
ápr. 30
6:34
Csak a zenétől lesz hangos az ünnep (Alternatív Energia)
Óvatos programalkotásra késztette a május elsejére készülő szakszervezeteket, hogy a választást követő hét végére esik a munka ünnepe. Az érdekképviselti vezetők szerint így nem várható az elmúlt évek május elsejei nagygyűléseire jellemző harcias beszédek. Az ország városaiban mindig is együtt ünnepeltek a szakszervezetek és az egyéb közösségek, ez Budapesten, ahol a központi ünnepségeket tartják,…
ápr. 30
6:36
Németh Sándor: nem szabad temetni a demokráciát (Alternatív Energia)
Az új kormány egyik próbatétele a Jobbik, és mindenfajta változatának a kezelése lesz. De a civil mozgalmaknak és az egyházaknak is vállalniuk kell a küzdelmet az embertelen eszméket hirdető csoportokkal szemben - állítja Németh Sándor.
ápr. 30
6:38
Molnár Oszkár lélekben még mindig fideszes (Alternatív Energia)
Nagyot nézett néhány atyafi - jobbról és balról -, hogy Edelényben a parlamenti választások első fordulóját a fideszes Daher Pierre kórházigazgató nyerte figyelemre méltó 36,5 százalékos eredménnyel. A cigányozás és zsidózás által országosan híressé vált polgármester, Molnár Oszkár akkor 24,1 százalékkal a második helyre szorult, őt a jobbikos, majd a szocialista jelölt követte. Hát ez semmiképp…
ápr. 30
6:40
MSZP: két forgatókönyv tisztújításra (Alternatív Energia)
Megyénként értékelné az MSZP hibáit Mesterházy Attila. A politikus, akit várhatóan a jövő héten frakcióvezetővé választanak, és akiből várhatóan a júniusi kongresszuson pártelnök lesz, a Magyar Televízióban kijelentette, ha igény van rá, akár kisebb közösségekben is elmondhatják a párttagok, hogyan vélekednek az elmúlt nyolc, illetve húsz évéről. Néhány héten belűl a tisztújítás menetrendjéről is…
ápr. 30
7:00
Nyolc törvényjavaslattal nyit a Fidesz (Metropol)
Hozzávetőleg nyolc törvényjavaslatot nyújt be a Fidesz-KDNP-frakció a parlament alakuló ülését követően - tudta meg az MTI fideszes forrásból. A Fidesz-KDNP képviselői indítványként terjeszti a parlament elé az alkotmány módosítását.
ápr. 30
7:15
Fizettetne a botrányba belebukott cég - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság azt írja, hogy fizetési felszólítást küldött az átcímkézési botrányba belebukott M.E.G.A. Trade az áruit anno a polcokról bevonó kereskedőláncoknak.
ápr. 30
7:18
Szombaton indul a strandszezon (Alternatív Energia)
Holnap az évtizedes hagyományoknak megfelelően országszerte megnyílnak a strandok. A belépőjegyek árai nem sokat változnak, ahogy a biztonsági óvintézkedések szükségessége sem. Idén a vizes programok mellett sport és szórakoztató műsorok is várják a vendégeket a fővárosban és vidéken egyaránt.
ápr. 30
7:27
Elvonó, gyógyszerek! Leszokott a magyar énekesnő és fia (ATV)
Dennis beismerte, hogy füvezett.
ápr. 30
7:29
Bárándy: a Fidesz meghamisítja mások nyilatkozatait + videó (ATV)
A válasz-videó figyelemelterelés volt.
ápr. 30
7:36
Orbánék letartóztatják a Kurucinfo szerkesztőit? (168 Óra Online)
Lapunk beszámolt már Gregor Mayer, az ismert osztrák újságíró és szerzőtársa „Jobboldali veszély Kelet-Európából” címmel megjelent könyvéről. A veszély természetesen a szélsőjobbra vonatkozik s tanulságos módon a német nyelvű könyv harmada a magyarországi jelenségekkel foglalkozik. Így tanulságos és méltánylandó, hogy Ausztria budapesti kulturális intézete, az Osztrák Fórum német nyelvű…
ápr. 30
7:36
Gyalogost gázolt el egy kamion az M7-esen (Metropol)
Gyalogost gázolt el az M7-es autópályán egy kamion péntek hajnalban - olvasható a police.hu internetes portálon.
ápr. 30
7:36
Brutális! Az autópályán gázolta halálra egy kamion! (Alternatív Energia)
Gyalogost gázolt el az M7-es autópályán egy kamion péntek hajnalban - olvasható a police.hu internetes portálon.
ápr. 30
7:54
"A Fidesz nem lesz abban a helyzetben, hogy eleget tegyen a várakozásoknak" (168 Óra Online)
A köztársaság nem a biztos vég előtt áll, hanem egy nyitott kimenetelű folyamat kezdetén, amely nemcsak bukásának veszélyét hordozza magában, hanem konszolidálódásának esélyét is - írja Kis János filozófus az Élet és Irodalom eheti számában.
ápr. 30
8:12
Nyolc törvényjavaslattal kezd a Fidesz (Alternatív Energia)
Hozzávetőleg nyolc törvényjavaslatot nyújt be a Fidesz-KDNP-frakció a parlament alakuló ülését követően - tudta meg az MTI fideszes forrásból.
ápr. 30
8:14
Ma tárgyalnak a pártok az alakuló ülésről (Alternatív Energia)
Az Országház Delegációs termében tartják ma délelőtt az új összetételű törvényhozás alakuló ülését előkészítő első egyeztetésüket az idei választásokon parlamentbe jutott pártok képviselői.
ápr. 30
8:21
„Nehéz nem szeretni" A magyar sztársportolót éltetik a külföldi lapok! (ATV)
„Roy Hodgson hősei eljutottak oda, ahová idén egyetlen angol csapat sem”: a Goal.com összefoglalója szerint a Fulham minden Premier Liga szurkoló kedvencévé vált, klubszimpátiától függetlenül.
ápr. 30
8:27
Csaba László: Kétféle veszély fenyeget Magyarországon (Infostart)
A Fidesz nagy választási győzelme még nem garancia az ország gazdaságának rendbetételére, de ehhez még sok más intézkedésre szükség van - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László közgazdász. Az egyetemi tanár szerint külföldi példák azt mutatják, hogy a gazdasággal való összefonódást vissza lehet szorítani.
ápr. 30
8:30
Póker illegalitásban (Metropol)
Szombaton a szokásos hétvégi pókerpartira készülök a barátaimmal. Kis tétben játszunk, a beugró ötszáz forint, a nyertes így maximum kétezer forintot vág zsebre. Ártatlannak tűnő kis összejövetelünk azonban illegális tevékenységnek minősül.
ápr. 30
8:39
Nem hívták vissza az FKF vezérigazgatóját (ATV)
Nem fogadta el a Fővárosi Közgyűlés csütörtök este azt a javaslatot, amely szerint visszahívták volna a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. igazgatóságából Bielek Pétert. A cég vezérigazgatóját emellett további intézkedésig felmentették volna a munkavégzés alól, de az előterjesztés nem kapta meg a szükséges 34 szavazatot. A vezérigazgató írásban bejelentette, hogy a cégnél kezdeményezett vizsgálat…
ápr. 30
8:41
Gyalogost gázolt el egy kamion az M7-es autópályán (ATV)
Gyalogost gázolt el az M7-es autópályán egy kamion péntek hajnalban - olvasható a police.hu internetes portálon.
ápr. 30
8:48
Eltűnő szerződések a szociális tárcánál? (Metropol)
A kereszténydemokrata Rétvári Bence elfogadhatatlannak tartja, hogy a házszabályban rögzített határidőig a szociális tárca nem tudta felmutatni az ifjúsági törvény előkészítésekor tanácsadásra költött összegekről szóló szerződéseket, teljesítési igazolásokat.
ápr. 30
8:48
Megszűnt a patikai etika (Alternatív Energia)
A feketézés egyik melegágya lehet a rossz jogszabályokkal és etikátlanul működő gyógyszertári hálózat - jelentette ki a Világgazdaságban Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke.
ápr. 30
8:50
Lendvai szerint az elnökség mindenképpen lemond (Metropol)
Lendvai Ildikó szerint nincs olyan forgatókönyv az MSZP-ben, hogy a jelenlegi elnökség a helyén marad; a testület mindenképpen lemond, a júniusi kongresszus ennek menetrendjéről dönt majd.
ápr. 30
9:03
Lendvai: Nincs a normálisnál nagyobb balhé az MSZP-ben (Infostart)
Lendvai Ildikó szerint nincs olyan forgatókönyv az MSZP-ben, hogy a jelenlegi elnökség a helyén marad; a testület mindenképpen lemond, a júniusi kongresszus ennek menetrendjéről dönt majd. A szocialisták, függetlenül parlamenti mandátumarányuktól, megneveznek majd államfőjelöltet.
ápr. 30
9:06
Integráció: hoppon maradt romák, követhetetlen programok (168 Óra Online)
A Roma Integráció Évtizede Program (2005-2015) résztvevő országai, köztük Magyarország öt éve azt a célt tűzte ki, hogy az időszak végére a cigány lakosság társadalmi integrációját több területen nagyban előmozdítja. A Kurt Lewin Alapítvány az elmúlt hónapokban a meglévő dokumentumok, valamint szakértők és érintettek meglátásai alapján vizsgálta a program eredményeit, valamint azok…
ápr. 30
9:15
Lemondás, értékelés, országjárás: újjászervezik az MSZP-t + videó (ATV)
Jövő héten kezdi az egyeztetést a megyei szervezetekkel Mesterházy Attila.
ápr. 30
9:17
„Rossz úton jársz!” „Ilyen is lehetnél” Beszóltak a TV2 híradósának! (ATV)
A híradós megérezte: ideje változtatni.
ápr. 30
9:24
Ballagások országszerte, hétfőtől érettségi! (Alternatív Energia)
Elballagnak középiskolájukból a hétvégén országszerte a diákok, hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődnek a tavaszi érettségi vizsgák. A 2009/2010-es tanévben összesen mintegy 93 ezren fejezik be középfokú tanulmányaikat.
ápr. 30
9:39
Medgyessy Péter Mesterházyban látja az egyetlen esélyt (Infostart)
Medgyessy Péter jelenleg nem lát Mesterházy Attilánál alkalmasabb jelöltet az MSZP vezetésére. A TV2 reggeli műsorában a volt miniszterelnök úgy értékelte, hogy a pártban mindenki kockázatosabb, mivel mindenki érintett valamilyen módon a múltban, ezért "Mesterházy lehet egy esély".
ápr. 30
9:42
Egyszer volt, hol nem volt pár régi strand (Metropol)
Május 1-jén megnyitja kapuit néhány budapesti strand, például a Dagály és a Palatinus is, melyeket a budapestiek többsége jól ismer. De emlékeznek a Hattyú strandra? Vagy tudják, hogy miért áll évtizedek óta üresen egy medence az Orczy-kertben? Eltűnt fürdőhelyek nyomait kerestük a mai Budapesten.
ápr. 30
9:44
Fiatal rablókat fogtak el (Metropol)
Négy fiatalt fogott el és vett őrizetbe a rendőrség; közülük hármat azzal gyanúsítanak, hogy kiraboltak egy nőt és egy férfit februárban egy fővárosi lakásban.
ápr. 30
9:51
„Humoros” holokauszttagadó képregényt reklámoz a Jobbik-közeli lap (ATV)
A törvénysértő képregényt a kuruc.info olyan „alkotásnak” tartja, amely a „holokauszt legfontosabb képtelenségeit tartalmazza”.
ápr. 30
9:53
Újabb óvodai támadás: kalapáccsal ment a gyerekeknek a kínai (ATV)
A földműves öt kisgyereket sebesített meg, majd benzinnel leöntötte, és felgyújtotta magát - jelentette a kínai állami média. Egy kalapácsot lóbáló kínai férfi támadt pénteken óvodásokra Kína keleti részén. Ez már a harmadik hasonló támadás volt egy hét alatt Kínában, ahol a hatóságok az iskolák és óvodák fokozottabb rendőri védelmét rendelték el több tartományban is.
ápr. 30
9:57
Hétfőtől érettségi: nem változnak a biztonsági intézkedések (Infostart)
Hétfőtől kezdődnek az érettségik, idén 139 ezer diák ad számot írásban tudásáról május 25-ig, míg a szóbelik június 3-tól kezdődnek. Az Oktatási Hivatal elnöke elmondta: a tételek iskolákba való eljuttatásának útja nem változott, és a biztonsági előírásokban sincs módosítás. Egy formai újdonságra azonban felhívta fel a figyelmet Bakonyi László.
ápr. 30
10:00
LMP: Sólyom "autonóm, hiteles politikai személyiség" (168 Óra Online)
Államfőválasztás: az önmérséklet első próbája. Az LMP megint Sólyom Lászlót választaná.
ápr. 30
10:00
Lendvai: az elnökség mindenképpen lemond (Alternatív Energia)
Lendvai Ildikó szerint nincs olyan forgatókönyv az MSZP-ben, hogy a jelenlegi elnökség a helyén marad; a testület mindenképpen lemond, a júniusi kongresszus ennek menetrendjéről dönt majd. A szocialisták, függetlenül parlamenti mandátumarányuktól, megneveznek majd államfőjelöltet.
ápr. 30
10:00
Medgyessy szerint Mesterházy lehet egy esély (Metropol)
Medgyessy Péter jelenleg nem lát Mesterházy Attilánál alkalmasabb jelöltet az MSZP vezetésére.
ápr. 30
10:15
Hogyan tud megújulni az MSZP a régi vezérkarával és Gyurcsánnyal? (Infostart)
Nem kizárt, hogy a Magyar Szocialista Párt úgy is képes lesz teljesen megtisztulni, hogy nagy öregjei továbbra is ott lesznek a parlamenti frakcióban - nyilatkozta az InfoRádiónak Héjj Dávid. A Századvég Alapítvány tudományos munkatársa szerint szinte biztos, hogy Gyurcsány Ferenc visszatér a reflektorfénybe, csak az a kérdés, posztot is kap-e, vagy csak a hatalmát terjeszti ki az új…
ápr. 30
10:18
Megkezdték a külképviseleti urnák bontását (Metropol)
Megkezdte a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák bontását péntek reggeli ülésén az Országos Választási Bizottság.
ápr. 30
10:18
A történelmi vármegyére emlékezik Mosonmagyaróvár (Alternatív Energia)
Az ezer éve létrehozott Moson vármegyére emlékezik az idén az egykori székhely, Mosonmagyaróvár; helytörténeti kötettel, kétnapos konferenciával és számos más eseménnyel ünneplik a feltehetőleg - de egyértelműen nem bizonyítottan - 1010-es kezdeteket, valamint a nemzetek együttélését.

Keresés