2010. április 30. péntek

ápr. 30
0:39
Ezért hatástalan sok arckrém: az arc csontjai is öregednek (HáziPatika)
Az arcfelvarrás és egyéb ránccsökkentő eljárások segítségével sokan szeretnék eltüntetni az öregedés jeleit, azonban egy új kutatás eredménye szerint a fiatalos megjelenés nemcsak a bőr feszességének visszaállítását jelenti.
ápr. 30
0:43
A méhek ajándéka, a nyáron gyűjtött kincs (HáziPatika)
A méh (Apis mellifica) kaptára olyan, akár egy családi vállalkozásban működtetett gyógyszergyár és patika. Termékei több mint félszáz emberi bajra kínálnak gyógyírt, alkalmazásukkal az apiterápia tudománya foglalkozik.
ápr. 30
3:36
A hamis gyógyszerek ellen (WebBeteg)
Nemzetközi szinten egységes szabályokkal kriminalizálná a hamis gyógyszerek gyártását és értékesítését az Európa Tanács. A gyógyszer-visszaélésekkel foglalkozó egyezményt már májusban aláírhatják a szervezet tagjai – olvasható az Intellectual Property Watch honlapján.
ápr. 30
8:51
Cukorbetegség és B-vitamin - Kutatás (WebBeteg)
Kanadai kutatók Andrew House vezetésével az ország öt egyetemi orvosi központjában, 238 diabéteszes páciensnél alkalmazták a B-vitamin terápiát, a próbát placebót szedő betegcsoporttal kontrollálták.
ápr. 30
10:27
Egymilliárdnál több ember éhezik a Földön (Infostart)
A Föld több mint egymilliárd lakója éhínségben szenved a gazdasági válság és az élelmiszerárak utóbbi három évben végbement emelkedése miatt - hívta fel a figyelmet az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgatója.
ápr. 30
10:57
Az oxitocin felelős a férfiak érzékenységéért (WebBeteg)
Már egy kevés oxitocin is a nőkhöz foghatóan érzékennyé teszi a férfiakat - számoltak be német kutatók.
ápr. 30
14:06
Nagy a hasonlóság a béka és az ember genomja között (WebBeteg)
Egy kutatás szerint az embereknél a betegségek hátterében lévő gének 80 százaléka az afrikai sarkantyús karmosbékában is előfordul.
ápr. 30
15:09
Az egészséges férfi titka a női gondoskodás? (WebBeteg)
Hosszú évek mozgásszegény életmódját azonban nem lehet egyik napról a másikra felszámolni. A hirtelen megkezdett, intenzív mozgás nem csak az ízületek, de a keringési rendszer számára is jelentős megterhelést jelen
ápr. 30
16:12
Vezethet-e gépjárművet a cukorbeteg? (WebBeteg)
A cukorbetegek gépjárművezetésének mérlegelésekor két szempontot kell szem előtt tartani: milyen kockázatot jelent ez önmaga, illetve milyet a közlekedés más résztvevői számára. Általánosságban leszögezhető, hogy a rendezett anyagcsere- állapotú, vércukoresésre nem, illetve csak kevéssé hajlamos, előrehaladott szövődményektől mentes cukorbetegnek támogatható a nem hivatásos gépjárművezetői…
ápr. 30
16:18
Minden egészséges férfi mögött egy nő áll? (NLC)
Az Amerikai Egészségügyi és Szociális Minisztérium (HHS) átfogó programot indított a férfiak egészségének megőrzésére. A kampány a nők figyelmét igyekszik felhívni a férfiakat veszélyeztető kockázati tényezőkre, mivel adataik alapján ők azok, akik a legtöbbet tehetik az erősebbik nem tagjainak egészségéért.
ápr. 30
17:15
A megelőzést nem lehet elég korán kezdeni (WebBeteg)
A magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri betegségek más rizikófaktorainak megelőzését nem lehet elég korán elkezdeni. A Magyar Kardiológusok Társasága által életre hívott RizikóRiadó programja is hangsúlyozza, hogy érdemes már gyermekkorban felhívni a figyelmet a helyes táplálkozás, valamint a rendszeres testmozgás előnyeire, hiszen így jóval könnyebben lehet megalapozni egy hosszabb, teljesebb…
ápr. 30
17:17
A Parkinson-kór motoros tünetei (WebBeteg)
A Parkinson-kór 3 kardinális tünete a nyugalmi tremor, a rigiditás és a bradykinesia. Ezekből a tünetekből 2 vagy 3 jelenléte szükséges a diagnózishoz. Az ún. posturális instabilitás (ez az egyensúlyzavarok közé tartozik) a negyedik vezető tünet, de ez általában a betegség késői szakaszában jelentkezik.
ápr. 30
18:12
Matula bácsi is fellép május 1. tiszteletére (Infostart)
Tabáni koncertek, alkotónap a szentendrei Skanzenben és a Gödöllői Királyi Kastély családi rendezvényei is szerepelnek a hétvége szabadtéri programjai között. A hétvége örömére Matula bácsi a Tüskevárból, Rókusfalvy Pál pedig etyeki pincéjéből jön elő.
ápr. 30
20:18
Hogyan tegyük érzékenyebbé a férfiakat? (Infostart)
Már egy kevés oxitocin is a nőkhöz foghatóan érzékennyé teszi a férfiakat - számoltak be német kutatók.
ápr. 30
20:36
Reggeli helyett lustálkodás vagy rohanás (Infostart)
Kihagyja a reggelit, a nap legfontosabbnak tekintett étkezését a britek jelentős része - derült ki egy friss felmérésből. A szakértők által a napi teljesítőképesség és vitalitás terén alapvetőnek ítélt reggelit lustálkodással vagy munkába rohanással helyettesítik.
ápr. 30
21:48
Ahol a legtöbb esélyük van az embereknek megöregedni (Infostart)
Az izlandi férfiaknak és a ciprusi nőknek a legkisebb a halálozási kockázata egy új tanulmány adatai szerint, amelyet a The Lancet című brit orvosi folyóirat pénteken megjelent száma ismertet.

Keresés