2010. április 25. vasárnap

ápr. 25
0:12
Mángold: spenót és spárga egyben (HáziPatika)
Kevéssé ismert, pedig rendkívül hasznos, sokoldalú zöldségféle. Többféle betegség esetén jótékony hatású, de az egészségesek is az étlapjukra tehetik, megelőzés vagy egyszerűen a jó íze miatt.
ápr. 25
7:12
"Halálfélelmem van, segítsenek rajtam!" - A pszichiáter válaszol (WebBeteg)
"Érzem hogy valaki figyel! Halálfélelmem van, ilyenkor remegek, ég az arcom, nyirkos, hideg a tenyerem, az izmaim fájnak, iszonyatosan ver a szívem, szorít a gyomrom, alig kapok levegőt és néha már úgy éreztem megfulladok!" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
ápr. 25
10:12
Vajon miért futják le sokan a maratont? (Infostart)
Más-más okból vágnak neki a maratoni távnak a nők és a férfiak; míg előbbiek az élmény, utóbbiak a versengés kedvéért koptatják a futócipő talpát - derül ki egy új kutatásból.
ápr. 25
11:24
Tanácsok a biztonságos barnuláshoz (WebBeteg)
A bőrgyógyászok továbbra is óva intenek a szoláriumok használatától. Legyen az turbo-, bio-, bronzárium névre keresztelt készülék, a tény az, hogy az itt szerzett barnaságért a későbbiekben nagy árat fizethetünk.
ápr. 25
13:30
Kevesebb kalória, egészségesebb élet (WebBeteg)
Genetikusok szerint 120-130 évig élhetnénk, de alig vannak emberek, akik századik születésnapjukat is megünnepelhetik. A cél egyébként sem az, hogy tovább éljünk, hanem az, hogy tovább legyünk egészségesek - írja a Science című tudományos folyóirat.
ápr. 25
14:24
Élményfürdőben gyakorlatoztak a tűzoltók (Infostart)
A nyári turista és kiránduló szezon kezdetével egyre többször fordul elő, hogy sérült emberek speciális helyzetből történő mentésére kérik fel a tűzoltókat, illetve a kutató.mentő szolgálat embereit. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat mentési gyakorlatot szervezett műszaki és katasztrófa mentőcsapat tagjainak részére. A gyakorlathoz csatlakozott a szentendrei Tűzoltóság műszaki csapata is.
ápr. 25
15:54
Súlyosan megsebesített egy bika egy neves spanyol matadort (Infostart)
Olyan súlyosan megsebesítette egy bika José Tomas spanyol matadort, hogy a férfit még az arénában meg kellett műteni.
ápr. 25
16:12
Meggörbült sín akadályozza a villamosközlekedést Budapesten (Infostart)
A nagy hőmérsékletingadozás miatt felpúposodott sínek akadályozzák a villamosközlekedést a Szabadság híd és az Erzsébet híd között a fővárosban, a budai oldalon - mondta a BKV fődiszpécsere.
ápr. 25
17:06
Bányatóból mentettek ki egy asszonyt Borsodban (Infostart)
Az Onga határában lévő bányatóból vasárnap délután kimentettek egy középkorú nőt, újraélesztették, majd a mentők kórházba szállították - közölte a rendőrség.
ápr. 25
17:42
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 16. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták:
ápr. 25
17:42
Mobiltelefon és rák - Kutatás (WebBeteg)
Öt ország több mint negyedmillió lakosa vesz részt előreláthatóan abban a több mint harminc évre tervezett, fontmilliókba kerülő kutatásban, amellyel brit szakemberek próbálnak pontot tenni korunk egyik lényeges kérdésére: mennyire biztonságosak a mobiltelefonok.
ápr. 25
17:44
Helikopter vitt kórházba egy motorost a Pilisből (Infostart)
Mentőhelikopter szállított kórházba egy motorost, aki személyautóval ütközött össze vasárnap délután a Pilisben - közölte mentőszolgálat.
ápr. 25
19:48
A ritka nemi élet növeli a szívbetegség kockázatát (WebBeteg)
Az a férfi, aki heti kettőnél ritkábban él nemi életet, másfélszer nagyobb a rizikója a szívbetegségekre - derül ki egy idén közzétett tudományos kutatásból.
ápr. 25
21:54
Védőoltás Alzheimer-kór ellen - Már tesztelik (WebBeteg)
Kipróbálási szakaszba lép egy Alzheimer-kór elleni kísérleti vakcina, amelyet hat európai országban tesztelnek betegeken – közölte az Affiris osztrák biotechnológiai vállalat.
ápr. 25
23:09
Gőzerővel épül a Világkereskedelmi Központ 1 (Metropol)
Immár gőzerővel folyik a Világkereskedelmi Központ 1 nevű irodaház építése New Yorkban, a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokban lerombolt manhattani ikertornyok helyén - írta a vasárnapi The New York Times.

Keresés