2010. április 28. szerda

ápr. 28
0:54
Újabb betegség okának tartják a passzív dohányzást (HáziPatika)
Egy kanadai tanulmány szerint a passzív dohányzás során belélegzett füst jelentős mértékben növeli a krónikus orrmelléküreg-gyulladás kockázatát.
ápr. 28
0:58
Nyers húst inkább ne! (HáziPatika)
Duzzadt, nyomásra fájdalmas izmok, emésztési panaszok, fáradtság. Szerencsére igen ritkán férkőzik be az ember testébe a trichinellózist okozó fonálféreg, de az izmokban élősködve halált is okozhat.
ápr. 28
5:39
Amitől még az óriások is rettegnek (Infostart)
A kelet-afrikai elefántok rettegnek a méhektől, amelyek közeledtére képesek "riadót" fújni, hogy figyelmeztessék társaikat - derítették ki brit tudósok, akik a felfedezésükről a PLoS ONE nyílt internetes tudományos portálon számoltak be.
ápr. 28
5:57
Új kezelés ad reményt a ma még gyógyíthatatlan betegeknek (Infostart)
Gyógyszerek vagy megfelelő étrend elősegítheti egy olyan fehérje termelődését, amely helyreállítja a szervezet természetes védekezőképességét az emésztőrendszeri fertőzésekkel szemben, ezzel új kezelési lehetőséget kínál a ma még gyógyíthatatlan bélbetegségekre, például a Crohn-betegségre.
ápr. 28
8:21
Fogyni akar? Ne dohányozzon! (Infostart)
Spanyol kutatók azt találták, hogy összefüggés van a dohányzás és a súlygyarapodás között.
ápr. 28
8:51
Milliókat érő szűréseket szervez a Richter (Metropol)
Baján, Győrben, Karcagon és Zalaegerszegen egy-egy szombati nap, szórakoztató családi programok mellett, a látogatók ingyenes szűrővizsgálatokon, tanácsadásokon vehetnek részt. Az akció különlegessége, hogy a város lakosai részvételükkel növelik a Richter által a helyi kórház számára felajánlott adomány összegét.
ápr. 28
8:57
Az év homlokzata (Metropol)
A Millenáris Parkban adták át az Év Homlokzata díjakat. Az első alkalommal 2003-ban meghirdetett pályázattal a kiíró Baumit Kft. célja, hogy hozzájáruljon az épített környezet értékeinek megőrzéséhez és gyarapításához, a megvalósult homlokzati tervek legjobbjainak széles körben történő bemutatásával mintákat, ötleteket adjon, modern trendeket és minőségi megoldásokat javasoljon a szakmának és a…
ápr. 28
8:59
Panelfelújítás felsőfokon a XIII. kerületben (Metropol)
Úgy tűnik, vannak, akik mégis hatástalanítani tudják a ketyegő panelbombát. Azt a bizonyos drótot biztos kézzel, nagyszerű szakmai tudással és jó szemmel, most éppen Szathmáry Andreának sikerült elvágnia.
ápr. 28
9:15
Ne törődjön bele az allergiába! (Infostart)
Orrfolyás, tüsszögés, viszkető szemek, nehézlégzés. Az allergiás tünetekkel vívott harcban sokszor feladjuk a küzdelmet. Beletörődünk, hogy közérzetünk időszakosan, vagy akár egész évben gyógyszeres kezeléssel sem lesz tökéletes. Az autogén tréning segítségével azonban átvehetjük az irányítást és nem kell, hogy az allergia határozza meg az életünket.
ápr. 28
9:18
Szív-és érrendszeri betegségek: Nem biztos, hogy érdemes szűrni (WebBeteg)
A páciensekről tárolt egészségügyi adatok elemzése olcsóbb és ugyanolyan hatékony módja a nagy szív- és érrendszeri kockázattal rendelkezők kiemelésére, mint valamennyi 40 és 74 év közötti ember szűrése - mutatták ki hétfőn megjelent tanulmányukban brit kutatók.
ápr. 28
9:51
Őröket fogadnak a sztárfocisták (Infostart)
Féltik otthon maradó családjukat az angol futballisták, ezért biztonsági őröket fogadnak fel védelmükre a nyári, dél-afrikai világbajnokság idejére.
ápr. 28
11:21
A minőség, az ár és a választék alapján választunk boltot (Infostart)
A minőség-frissesség, az ár és a választék hármasa a legfontosabb a boltválasztásnál, de emellett a vásárlások típusai is meghatározóak - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet Shopping Monitor 2009/2010. című tanulmányából.
ápr. 28
11:24
Örökölhető az öngyilkossági hajlam? (WebBeteg)
Ha egy gyerek valamelyik szülője öngyilkosságot követ el, jelentősen nagyobb a valószínűsége annak, hogy később a gyermek is ugyanúgy végzi - állapították meg amerikai kutatók, akiknek tanulmánya az American Academy of Child and Adolescent Psychiatry májusi számában jelenik meg.
ápr. 28
13:27
Nehéz a jéglabirintusban megtalálni az eltűnt hegymászót - véli a szakértő (Infostart)
Tűt keres a szénakazalban, aki meg akarja találni Várkonyi Lászlót a Mount Everesten - mondta az InfoRádió által megkérdezett hegymászó. Nedeczky Júlia az első magyar nő, aki 8000 méter feletti hegyen járt. Az Everesten jégomlás miatt eltűnt Várkonyi tanítványa és munkatársa az InfoRádió kérdéseire válaszolt.
ápr. 28
14:03
Agyonlőtte az osztrák rendőr az ál-pisztollyal hadonászó nyugdíjast (Infostart)
Egyetlen halálos lövéssel terítette le a műpisztollyal fenyegetőző 84 éves nyugdíjast egy osztrák rendőrjárőr Felső-Ausztriában. Az idős férfi az ál-fegyvert először az eltévedt újságkihordóra fogta, aki elmenekült és riasztotta a rendőrséget.
ápr. 28
14:33
Egészségkutatás: A felnőtt lakosság 4.6 százaléka nagyivó (WebBeteg)
Az adatok szerint a felnőtt lakosság 4,6 százaléka tartozik a nagyivók közé. (Nagyivó az a férfi, aki a kérdezést megelőző héten több mint 14 egységnyi alkoholt fogyasztott, a nőknél ez több mint hét egységet jelent; egy ital/alkoholegység 1 korsó sörnek, 2 dl bornak vagy 0,5 cl röviditalnak felel meg.)
ápr. 28
15:36
Életveszélyes rendelés - Kampányfilm (WebBeteg)
A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) reklámfilmmel hívja fel a közvélemény figyelmét a bizonytalan eredetű gyógyszerek veszélyeire. A hamis gyógyszerek egyre elterjedtebbek az európai és a magyar piacon is, fogyasztásuk pedig súlyos egészségkárosodást okozhat.
ápr. 28
17:42
Fogyókúra gyomorballonnal (WebBeteg)
A gyomorballon terápia átmenetet képez a hagyományos diétás, illetve a különböző gyógyszeres étvágycsökkentő-módszerek és a gyomorszűkítő, sebészeti megoldások között. A nem műtéti eljárás alapja, hogy endoszkóp segítségével egy gyomorballont juttatnak a gyomorba, amely akadályozza a táplálékfelvételt, így szoktatja rá a pácienst arra, hogy adott időközönként, kis adagokat fogyasszon.
ápr. 28
18:15
Több mint 139 ezer diák kezdi meg hétfőn az érettségit (Infostart)
Több mint 139 ezer diák számára kezdődnek meg az érettségi vizsgák hétfőn - mondta az oktatási miniszter.
ápr. 28
18:45
"Mezítláb a lakásban - Egészséges?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"A láb egészsége szempontjából, Ön javasolja illetve ellenzi-e cipő viselését lakásban a gyerekeknek?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
ápr. 28
20:21
Hogyan függ össze az egészséges fogsor az emlékezettel? (Infostart)
Akinek hiányos a fogazata, annak már az emlékezőtehetségével is baj van. A közhelyszerű igazságot amerikai kutatók elegáns tudományos vizsgálattal igazolták, és az eredményeket a Journal of Dental Research közölte.
ápr. 28
20:51
A disszociatív zavarok (hisztéria) és tünetei (WebBeteg)
A konverziós vagy újabb keletű megnevezéssel élve disszociatív zavarok már az ókor óta ismert betegségek, korábban hisztéria néven foglalták össze őket. Jellemzően fiatal felnőtt korban indulnak, és a nők körében gyakoribbak. A konverzió az érzelmi feszültség átváltását jelenti testi tünetekre.
ápr. 28
20:57
Akar Ön betyár lenni? (Infostart)
Szombaton és vasárnap újra törvényen kívüli szegénylegények garázdálkodnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol ismét Betyártoborzót rendeznek.
ápr. 28
21:33
A panelprogram jövője (Metropol)
A szakma a jövőben egy komplex támogatási rendszert szorgalmazna, melyben épülettípustól függetlenül lehetne folyamatosan pályázni.
ápr. 28
21:51
Aludni is fog maratoni rekordkísérlete közben az úszónő (Infostart)
Úszás közben aludna és enne a kínai Csang Csie, aki augusztusban vállalkozik egy maratoni rekordkísérletre.
ápr. 28
21:54
A vízipipázás hatásai - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Azt szeretném kérdezni, hogy milyen hatása lehet a vízipipának? Esetleg a növekedésben gátolhat?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Keresés