2010. április 28. szerda

ápr. 28
4:57
Államtitkár lehet mindenki Csibije (168 Óra Online)
Czene Attila lesz az Orbán-kormány sportért felelős államtitkára az Index információi szerint. A Magyar Olimpiai Bizottság élén a kenus olimpiai bajnok Vaskuti István követheti Schmitt Pált.
ápr. 28
5:21
Ugrált örömében! Ismét apa lesz az RTL Klub sztárja? (ATV)
.
ápr. 28
5:39
Varga Mihály lehet Orbán kabinetfőnöke! (ATV)
A Fidesz alelnöke, Varga Mihály irányítja a kormányfői kabinetet, neki referálnak majd a csúcsminisztériumok vezetői - tudta meg az atv.hu fideszes forrásból.
ápr. 28
6:09
A közigazgatási államtitkár segíthetné a kormányváltás folyamatát (Infostart)
Más országokban a közigazgatási államtitkárok segítik a választások után a hatalom átadásának-átvételének a folyamatát, ám Magyarországon jelenleg nincs ilyen tisztség - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lövétei István alkotmányjogász. Szólt arról is, a Fidesz nagyarányú támogatottsága miatt nem kell konszenzust kötni a parlamenti pártoknak, ha az úgynevezett kétharmados törvényekhez…
ápr. 28
6:09
Béna kacsa lehet az ORTT (Népszava)
Várhatóan egy hónapig takaréklángon működik majd az ORTT, miután nem lesz elegendő delegált a döntéshozatalhoz. A testületbe ugyanis a frakciók küldhetnek jelölteket, azonban a képviselőcsoportok megalakulásáig csak a korábbi tagok tehetik le az esküjüket az Országgyűlés alakuló ülésén. Frekvenciaügyekben viszont a Fidesz egyedül nem tudna dönteni, így a párt érdekelt a médiatörvény mielőbbi…
ápr. 28
6:27
Az elmúlt 20 év legteljesebb átadás-átvétele várható? (Népszava)
Hiába ígéri Bajnai Gordon leköszönő kormányfő, hogy az elmúlt 20 év legteljesebb és legátláthatóbb kormányzati átadás-átvételét készítik elő, a jelek szerint nem hisz neki az ország irányítását átvevő Fidesz, hiszen képviselőjük lemondta a tegnapra e témába hirdetett egyeztetést.
ápr. 28
6:29
Szokatlanul gyors vétó az új Ptk ügyében (Népszava)
Önkényesnek és példátlannak nevezte, valamint jogelvonónak minősítette a lapunknak nyilatkozó alkotmányjogász azt a döntést, amelyet az Alkotmánybíróság (Ab) hozott az új Polgári törvénykönyv hatályba léptetése ügyében. A taláros testület szerint alkotmányellenes, hogy részben május 1-jétől, illetve 2011 januárjától lépett volna életbe a kódex.
ápr. 28
6:31
Sok lesz az új képviselő (Népszava)
Érdekesen alakult a parlamenti helyekért vívott csata néhány egyéni választókerületben, de az új Országgyűlés összetételében is találni meglepő adatokat. A most mandátumhoz jutott képviselők mintegy fele például még sosem dolgozott a T. Házban, de az átlagéletkor is alaposan megváltozott. Egyvalami viszont maradt: a nők parlamenti szerepvállalásának rendkívül alacsony aránya.
ápr. 28
6:33
Helycsere a titkosszolgálatoknál? (Népszava)
Az újonnan felálló Belügyminisztérium alá rendelné Orbán Viktor a polgári titkosszolgálatokat és társszerveit is. Ezzel amerikai mintájú belbiztonsági tárca alakulhat ki - várhatóan Pintér Sándor irányításával. A Népszava erről a tervről elsőként tavaly szeptemberben számolt be, s csupán Demeter Ervin cáfolta, ő is csak egy alkalommal. A legfrissebb hírek szerint a titkosszolgálati vezetőket nem…
ápr. 28
6:33
Tízéves börtön vár Franciaországban a volt panamai diktátorra + videó (ATV)
Manuel Noriega kiadatását hétfőn engedélyezte a bíróság.
ápr. 28
6:35
Sólyom ma egyeztet Orbánnal a kormányalakításról (Népszava)
A Fidesz kormányalakításra való felkérésével búcsúzhat az államfőségtől Sólyom László, aki ma találkozik Orbán Viktorral - derült ki tegnap. A kormányalakítás kérdése eddig is egyértelmű volt, ám Sólyom utódlásáé csak tegnap tisztázódott. A Fidesz alelnöke, Pokorni Zoltán tegnap ugyanis közölte: nem hinné, hogy a következő években, vagy 2-3 év múlva Sólyom lesz a köztársasági elnök.
ápr. 28
6:37
Véglegesítették Felcsúton az új kormány névsorát? (Népszava)
Felcsúton tanácskozott a következő hetek, hónapok teendőiről, a parlament valamint a frakció megalakulásával kapcsolatos kérdésekről és a kormányzati munka előkészítéséről a Fidesz elnöksége. Értesülésünk szerint az ülésen véglegesítették a leendő kormány névsorát és ezúttal a miniszterek mellett már a lehetséges államtitkárokat is megnevezték.
ápr. 28
6:45
Ma olyat tesz a Jobbik, amit még soha (168 Óra Online)
Szerdán tartja alakuló ülését a Jobbik leendő országgyűlési képviselőcsoportja.
ápr. 28
7:03
Zsolnay-remekek kiállítása Debrecenben (Népszava)
150 tárgy látható a porcelán manufaktúra régi és új formavilágú termékeiből.
ápr. 28
7:09
Hogyan csökkent adót Orbán? + videó (ATV)
Ami egy söralátétre ráfér.
ápr. 28
7:21
Csányi Sándor: Nem veszélyes a Fidesz kétharmados többsége - lapszemle (Infostart)
Lehetőséget lát, nem veszélyt a Fidesz kétharmados győzelmében Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója - írja a Népszabadság.
ápr. 28
7:21
MSZP-s vezetők Gyurcsány visszatérését sürgetik (MaHu)
Támogatásukról biztosították Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt városi MSZP-vezetők és megyei pártelnökségi tagok, és sajtóértesülések szerint többek közölték, hogy kilépnek a pártból, ha rövid időn belül nem aktivizálja magát.
ápr. 28
7:21
Betarthatatlan Orbán hangzatos ígérete (168 Óra Online)
Mintegy háromezer fővel növelné a rendőrség létszámát, új rendőrőrsöket hozna létre a Fidesz. Szakértők szerint rövid távon nehezen valósíthatóak meg ezek az elképzelések.
ápr. 28
7:21
Feszültséggel riasztanak Kondorfán (Népszava)
A Vas megyei településen, Kondorfán már több panasz is érkezett a helyi szervezetekhez a kiskertekben megjelenő vadállatokról. A helyi vadászszervezet az állatok elriasztására ezért több méteres elektromos kerítést helyezett ki. A megfelelő mértékű feszültség nem okoz maradandó károsodást, de hatásosnak bizonyult a vadállatokkal szemben. Előfordulnak azonban olyan esetek is, mikor a kihelyezett…
ápr. 28
7:27
„Nem vagyok bunkó” A Tv2 egykori guruja szerint sokan félreismerték őt (ATV)
„Sokkal értelmesebb vagyok.”
ápr. 28
7:45
Átadás-átvétel: május 15-től jöhet a Fidesz + videó (ATV)
A kormány már márciusban készült az átadásra.
ápr. 28
7:57
Szigorítják az összeférhetetlenségi szabályokat a fővárosi szocialisták (MaHu)
Az MSZP fővárosi vezetése felhatalmazást kért a budapesti párttanácstól, hogy szigoríthasson a Fővárosi Közgyűlésbe kerülő szocialista képviselők összeférhetetlenségi szabályain - tudta meg az MTI.
ápr. 28
7:57
"Nem kétséges, hogy Gyurcsány visszatér" (168 Óra Online)
Kérdés, hogy tud-e türelmes lenni, és képes-e tanulni a hibákból - mondta az InfoRádiónak Ágh Attila. A politológus szerint az MSZP rá van kényszerítve a megújulásra.
ápr. 28
7:57
Visszasírják Gyurcsányt a szocialisták (Népszava)
Támogatásukról biztosították Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt városi MSZP-vezetők és megyei pártelnökségi tagok, és a Népszabadság online értesülése szerint többek közölték, hogy kilépnek a pártból, ha rövid időn belül nem aktivizálja magát.
ápr. 28
7:59
Átalakulhat a politikai háttéripar (Népszava)
A megrendelők várhatóan visszatérnek a pártoktól független politikai és gazdasági elemzőkhöz, miközben bővül a szereplők száma ezen a piacon - összegezhető a Napi Gazdaság szerdai számában "Átalakulhat a politikai háttéripar" címmel megjelent cikk tartalma.
ápr. 28
8:15
Schmidt Mária: A Fidesz-kormánynak nem szabad sutba dobnia az elmúlt húsz év eredményeit (Infostart)
Nem a Fidesz nagyarányú választási győzelme számít, hanem az, milyen feladatok elvégzésére vállalkozik a közeljövőben - hangzott el a Terror Házában, a "Választás után, kormányzás előtt" elnevezésű kerekasztal-beszélgetésen.
ápr. 28
8:15
Kórházi iratokat találtak a szemétben Tatán (MaHu)
Személyes egészségügyi adatokat tartalmazó iratokat találtak egy tatai közterületen, az adatvédelmi biztos hivatala vizsgálja az esetet.
ápr. 28
8:18
Csányi Sándor vállalja az MLSZ elnöki tisztét? (HVG)
Vállalja a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöki tisztségét Csányi Sándor – értesült a Népszava.
ápr. 28
8:21
Fülöp a Manchester Citynél folytatja (ATV)
Kölcsönbe vették a magyar kapust.
ápr. 28
8:23
Olic-triplával döntős a Bayern (ATV)
Idegenben is megverték a Lyont.
ápr. 28
8:25
Egymást ütötték a parlamenti képviselők Ukrajnában + videó (ATV)
A fekete-tengeri flottabázis bérleti joga volt a kiváltó ok.
ápr. 28
8:27
Ma találkozik Orbán Viktor és Sólyom László (ATV)
A Fidesz elnöke csak utána beszél személyi kérdésekről.
ápr. 28
8:33
Zavartalan napsütés, pici záporok következnek (MaHu)
Szerdára virradóra keleten és délen többfelé számíthatunk esőre, záporra, esetleg zivatarra, napközben a Dunántúlon szinte zavartalan napsütésre készülhetünk, másutt időnként erősen megnövekszik a felhőzet és délkeleten szórványosan alakulhat ki zápor, néhol zivatar.
ápr. 28
8:33
Előzetesben a HM EI vezetője (orientpress)
Különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanújával tegnap harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték a Honvédelmi Minisztérium legnagyobb hadiipari cége, a HM EI Zrt. vezérigazgatóját - értesült a Magyar Nemzet. K. Gábort kedden délután vették őrizetbe a társaság épületében.
ápr. 28
8:35
Nem fizették ki: bontani kezdte az autópálya melletti utat az M7-es egyik alvállalkozója (MaHu)
Nem sokkal szerda reggel nyolc óra előtt, Zalakomár közelében bontatni kezdte az autópálya melletti egyik mezőgazdasági feltáró utat az M7-es építésének egyik alvállalkozója, mert nem fizették ki a munkáját.
ápr. 28
8:36
Orbán ma megy Sólyomhoz (HVG)
Orbán Viktor, a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltje ma találkozik Sólyom László köztársasági elnökkel, hogy a kormányalakítással kapcsolatos kérdésekről tárgyaljanak.
ápr. 28
8:37
8 millióért bort, 3 millióért svájci órát vett az MVM (MaHu)
Egy közelmúltban végzett adóvizsgálat szerint a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) Kocsis István vezetése alatt 38 millió forintot költött reprezentációra. A cég 8 millióért vett bort, 3,4 millióért márkás svájci karórákat, 842 ezer forintért pedig szivarszakértőt foglalkoztatott.
ápr. 28
8:38
Bontani kezdte az M7-es melletti utat az egyik alvállalkozó (HVG)
Nem sokkal szerda reggel nyolc óra előtt, Zalakomár közelében bontatni kezdte az autópálya melletti egyik mezőgazdasági feltáró utat az M7-es építésének egyik alvállalkozója, mert nem fizették ki a munkáját.
ápr. 28
8:39
Előzetesben a HM EI vezérigazgatója (ATV)
Különösen nagy értékű sikkasztással gyanúsítják.
ápr. 28
8:41
Döbbenet! A hatodikról ugrott a halálba a népszerű modell (ATV)
Kudarcba fulladt a második házassága is.
ápr. 28
8:43
Lendvai lehet a parlament egyik alelnöke (ATV)
Egyfajta gesztus lenne a munkájáért.
ápr. 28
8:45
Öngyilkos merénylő Pakisztánban: négy rendőr meghalt (ATV)
További 11 ember megsebesült.
ápr. 28
8:51
Tovább láthatóak a fővárosi sikerkiállítások (Infostart)
A nagy sikerre való tekintettel a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria is vasárnapig meghosszabbította aktuális időszakos tárlatainak nyitva tartását.
ápr. 28
8:54
Letartóztatták a HM EI Zrt. vezetőjét (HVG)
Különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanújával harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték a Honvédelmi Minisztérium legnagyobb hadiipari cége, a HM EI Zrt. vezérigazgatóját – értesült a Magyar Nemzet.
ápr. 28
9:09
Új Szó: sem a szlovákok, sem a magyarok nemigen tudnak mit kezdeni Trianonnal (MaHu)
Sem a szlovákok, sem a magyarok nemigen tudnak mit kezdeni Trianonnal, miközben a szlovákiai magyar kisebbség egyre inkább - szinte önkéntesen - asszimilálódik - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szerdán.
ápr. 28
9:09
Ma találkozik Orbán és Sólyom (Népszava)
Orbán Viktor, a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltje ma találkozik Sólyom László köztársasági elnökkel, hogy a kormányalakítással kapcsolatos kérdésekről tárgyaljanak.
ápr. 28
9:12
Drága svájci órákat és borokat vett az MVM (HVG)
Márkás svájci órákat vásárolt 3,4 millió forintért a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) Kocsis István vezetése alatt - tudta meg a Blikk. Minderre egy közelmúltban lezajlott adóvizsgálat derített fényt. Ebből az is kiderült, hogy 2007-ben 38 millió 496 ezer 430 forintot költött reprezentációs célra az állami cég. A drága ajándékoknak mára nyomuk veszett.
ápr. 28
9:16
16 éves csúcson a munkanélküliség (ATV)
498 ezer munkanélküli volt az első negyedévben.
ápr. 28
9:18
A palesztin nagykövet elhatárolódott a Jobbiktól (ATV)
A Szombat áprilisi száma interjút közöl Ahmed Abdelrazekkal.
ápr. 28
9:27
Megmondjuk, kik az Orbán-féle oligarchák (168 Óra Online)
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a választások második fordulójának éjszakáján egyebek mellett kijelentette: ma a magyarok megbuktatták az oligarchák rendszerét, és megalapították a nemzeti együttműködés rendszerét.

Keresés