2010. április 15. csütörtök

ápr. 15
5:00
Tornádó és jégverés után – jó híreket mond a meteorológus! (168 Óra Online)
Csütörtökön már csak az ország észak-keleti felében számíthatunk a szerdaihoz hasonló intenzitású zivatarok kialakulására; károkat okozó erősségű szél nem várható.
ápr. 15
5:18
Választás 2010: most is működött a csodafegyver? (Alternatív Energia)
Az IMEDIA elemzése szerint szinte egybeesik a miniszterelnök-jelöltek médiajelenléte a későbbi választási eredményekkel. Egyedül Dávid Ibolya szerepelt arányaiban többet, mint amennyit végül a pártja elért. A felmérés adatai viszont ellentmondanak annak az új megközelítésnek, ami a közvetlen elérés fontosságát hirdeti: a legtöbb politikai tanácsadó ugyanis úgy véli, hogy már nem a plakát, hanem a…
ápr. 15
5:20
Agrárbékét hozott az utóbbi 5 év (Alternatív Energia)
"Úgy vállaltam el 2005 májusában a földművelésügyi tárca vezetését, hogy politikai nyomásnak nem, csak a szakmai érveknek engedek" - fogalmazott Gráf József a Népszavának adott interjúban.
ápr. 15
5:22
Megakadt a Kenedi-bizottság (Alternatív Energia)
Már elindulása előtt megakadt az új Kenedi-bizottság munkája - tudta meg lapunk.
ápr. 15
5:24
Baj van? Pályát váltana a magyar sztárszínész (ATV)
Egyelőre másodállásban kezdené el új foglalatosságát.
ápr. 15
5:24
Nyolc csúcstárcát akar Orbán (Alternatív Energia)
Vélhetően már döntött a leendő kormány legtöbb személyi és szervezeti kérdésében a Fidesz elnöke, aki azonban egyelőre nem beszél a részletekről. Erre az az indok, hogy még nem kérték fel kormányalakításra, a gyakorlati ok viszont inkább az lehet, hogy így több, akár egymással rivalizáló jelöltet is "megfuttathat".
ápr. 15
5:26
Gyöngyös: 48 milliárd is kevés volt az MSZP győzelméhez (ATV)
A szocialisták elutasítottsága oly’ mértékű, hogy a Fidesz színeiben szinte bárki győzhet ellenük – állították az atv.hu-nak helyi polgárok. Igazuk lett.
ápr. 15
5:26
Nem beszélnek a kétharmados tervekről (Alternatív Energia)
A legnagyobb probléma nem a felhatalmazás mértéke, hanem a Fidesz hallgatása arról, hogy pontosan mihez is kezdene az esetleges kétharmados többséggel - így kommentálta a lapunk által megkérdezett elemző az első forduló után kialakult helyzetet.
ápr. 15
5:28
Megtámadták a pápa házát (ATV)
Vandál támadás érte a házat.
ápr. 15
6:21
A választási szakértő szerint káosz nélküli lehet a második forduló (Infostart)
Az Országos Választási Iroda felelőssége lett volna, hogy kezelje a szavazáskor kialakult hosszú sorok miatti káoszt - mondta Tóth Zoltán választási szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Európai Választási Szakértők Szövetségének elnöke emlékeztetett arra, hogy több helyen a jegyzők próbáltak megoldást találni, az OVI viszont nem értékelte megfelelően a jelzéseket. A második forduló…
ápr. 15
6:48
Időkapszula! Csontereklye és évszázados emlékek a toronyban (168 Óra Online)
A kalocsai főszékesegyház északi tornyának felújítási munkálatai egy lépéssel közelebb kerültek a befejezéshez: helyére került ugyanis az aranyozott toronygömb és a kereszt. A gömbbe szokás szerint egy kapszulát, abba pedig tárgyi emlékeket tettek – tudósított a .
ápr. 15
6:54
A Fidesz első körben kisebb parlamentet és önkormányzati reformot ígért + videó (ATV)
Legalábbis a Progresszív Intézet szerint.
ápr. 15
7:12
Rekordösszegű büntetést kapott a TV2 műsora: megszüntetné a csatorna? (ATV)
Sorozatosan elmarasztalják.
ápr. 15
7:15
Eltiltanák minden választható tisztségtől Dávidot és Herényit - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet birtokába került az a fegyelmi kezdeményezés, amelyet a Magyar Demokrata Fórum egyik választmányi tagja nyújtott be a párt országos etikai és fegyelmi bizottságához.
ápr. 15
7:24
Bérelhető vitorlások a Balatonon (Alternatív Energia)
A szezonnyitó eseményeként egy Jeanneau 36i típusú vitorlás siklik a Balaton vízén.
ápr. 15
8:09
Választási citrom-díjasok: érdemes-e fenntartani az ajánlószelvények rendszerét? (Infostart)
Az országgyűlési választások első fordulója felvetette a kérdést, hogy érdemes-e fenntartani az ajánlószelvények rendszerét. Hiszen sok jelölt negyedannyi szavazatot sem kapott, mint ahány ajánlószelvényt gyűjtött, miközben a Fidesz a szükségesnél jóval több, kétmillió darab úgynevezett "kopogtatót" szedett össze.
ápr. 15
8:18
Balesetben lefejezett állam? Nincs szabály Magyarországon (168 Óra Online)
Sólyom László köztársasági elnök és Bajnai Gordon miniszterelnök vasárnap jelen lesz Lech Kaczynski lengyel elnök és felesége krakkói temetésén. Az MTI úgy tudja, Bajnai Gordon miniszterelnök is a vasárnapi temetésre megy, azonban az államfő és a kormányfő nem együtt utazik. Magyarországon egyébként nem vonatkozik jogszabály arra, hogy a köztársasági elnök és a miniszterelnök utazhat-e egy…
ápr. 15
8:24
Szanyi: a Fidesznek és a Jobbiknak is volt szerepe az átjelentkezésekben + videó (ATV)
Továbbra is csalásról beszél a politikus.
ápr. 15
8:42
Friderikusz szerint szemétkosárban végezheti az RTL KLub sztárja (ATV)
Sebestyén Balázs late night show-t indítana.
ápr. 15
8:54
Fideszes „gratuláció” a Jobbiknak: „kommunisták csicskásai” (168 Óra Online)
Gratulálni ment Hirka Tamás, a Fidesz békéscsabai városi képviselője és néhány társa vasárnap éjszaka, hétfő hajnalban a Jobbik irodájához, ahol idézhetetlenül trágár kifejezések is elhangoztak. Egy erről készült hangfelvétel szerint ezeket a kijelentéseket nem a jobbikosok tették. Végül a rendőrség is kiérkezett a helyszínre, ahol jegyzőkönyvet vettek fel. Bár másnap Hirka elnézést kért Szabóné…
ápr. 15
9:00
Kínai földrengés: csaknem 600 halott (ATV)
Versenyt futnak az idővel.
ápr. 15
9:02
Több, mint tízezer ember meggyilkolásában vett részt a magyar csendőr + videó (ATV)
Ennek ellenére még most sem indult eljárás vele szemben.
ápr. 15
9:04
Vádlottak padján a volt ügyészségi szóvivő (ATV)
800 ezer forint kenőpénzt vett át.
ápr. 15
9:12
A Parlament felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi Szegeden (Metropol)
Korábban az Országház, a szegedi bíróság és az APEH épületének felrobbantásával is fenyegetőzött az a 46 éves férfi, aki szerdán Szegeden felmászott egy villanypóznára, állítása szerint azért, hogy véget vessen az életének.
ápr. 15
9:36
Megmérgezték a halászok a folyót (ATV)
Halászok által megmérgezett halak okozták 12 ember halálát a nyugat-afrikai Sierra Leonéban. A mérgezés az ország déli részén található Sulima városában történt.
ápr. 15
9:38
Véget ért a fűtési idény (ATV)
Véget ér csütörtökön a hivatalos fűtési idény, de ez nem jelenti azt, hogy automatikusan kikapcsolják a szolgáltatást a fővárosi távhős lakásokban.
ápr. 15
9:48
Görög férfit ölt meg egy magyar pár (Metropol)
A vádirat szerint egy görög férfi halálát okozta a görögországi Korinthosz városában az a magyar pár, akik ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indult eljárás csütörtökön a Csongrád Megyei Bíróságon.
ápr. 15
9:54
Kate Winslet a libák mellett kampányol (ATV)
Borzasztó és fájdalmas" az, ahogy előállítják a liba- és kacsamájat - mondja Kate Winslet azon a videón, amellyel a PETA állatvédő szervezet tiltakozik a libák és kacsák kényszeretetése ellen. A 2009-ben Oscar-díjat nyert színésznő a film végén az élelmiszer bojkottjára szólít fel.
ápr. 15
9:56
Még el sem indult, már megakadt a Kenedi-bizottság (ATV)
A tagokat eddig senki nem kereste.
ápr. 15
9:57
A választás mellett milliárdokat is bukott az MSZP (Infostart)
A szocialisták az új ciklusban 700 milliót buknak évente a korábbi állami támogatásukhoz képest. Az MDF életben maradását még finanszírozza a költségvetés évi 85 millió forinttal, az SZDSZ és a MIÉP többé nem kap pénzt. Anyagi értelemben a választás legnagyobb győztesei az új parlamenti erők: a Jobbik és a Lehet Más a Politika.
ápr. 15
10:12
Botrány a ZTE-Újpest után: könygázzal oszlatták a lila ultrákat (ATV)
A zalaiak történelmi sikert értek el.
ápr. 15
10:14
Nyolcadszor válik! Nincs szerencséje a házasságban a tévés legendának (ATV)
Larry King nem kommentálja a hírt.
ápr. 15
10:15
Tóth Zoltán: Visszalépett képviselő neve nem szerepel a szavazólapon (Infostart)
A töredékszavazatok száma alapján számítható csak ki az országgyűlési választások második fordulója után, hogy melyik párt mennyi mandátummal rendelkezhet - hangsúlyozta az Európai Választási Szakértők Szövetségének elnöke. Tóth Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az egyéni képviselőjelölt-visszaléptetés esetén a politikus neve nem szerepel majd a szavazólapon.
ápr. 15
10:24
Celebek éjszakája a Fidesznél: „Viktor, Viktor!” (168 Óra Online)
Orbán Viktor képe mellett a felirat: „Hiszünk benned, az igaz magyarokban. Együtt, egymásért, jövőnkért.” A transzparens nem nagy, nem is különösebben érdekes – viszont fontos. Mert ez az egy van belőle a Vörösmarty téren, ahová fél hétkor, az urnazárás vélt időpontja előtt érkezett BARÁT JÓZSEF.
ápr. 15
10:30
Négy éven belül minden sugárzó anyagot biztonságba helyeznének + videó (ATV)
Erről is megállapodás született Washingtonban.
ápr. 15
10:33
Akár húsz év fegyházat is kaphatnak a BKV volt vezetői (Infostart)
Ha a bíróság megalapozottnak találja, hogy a BKV vezetői a bűncselekményeket bűnszervezetben követték el, akkor megnő a bírói mérlegelés lehetősége, a kiszabható legsúlyosabb büntetés pedig tízről húsz évre nő - mondta az InfoRádiónak Magyar György ügyvéd.
ápr. 15
10:42
Pokorni: Kevesebb képviselő is elég (Alternatív Energia)
Pokorni Zoltán közlése szerint várhatóan mintegy kétszáz főre csökkenhet az országgyűlési képviselők száma. A Fidesz-alelnöke erről csütörtökön az ATV Jam című műsorában beszélt.
ápr. 15
10:48
Pokorni: közel kétszázra csökkenhet a honatyák száma + videó (ATV)
Felére az önkormányzati képviselőké.
ápr. 15
10:51
Pokorni: közel kétszázra csökkenhet az országgyűlési képviselők száma (Infostart)
Pokorni Zoltán közlése szerint várhatóan mintegy kétszáz főre csökkenhet az országgyűlési képviselők száma. A Fidesz-alelnöke erről csütörtökön az ATV Jam című műsorában beszélt, a létszámcsökkentés megvalósításának részleteiről pedig egy nappal korábbi tévéinterjújában azt mondta: reméli az lesz az elfogadott verzió, hogy megmarad a jelenlegi választási rendszer, azaz a jövőben is lesznek egyéni…
ápr. 15
11:00
Drámai pillanatok – A lezuhant elnök fel nem olvasott beszédéből idéztek (168 Óra Online)
A szitáló eső ellenére több mint százan gyűltek össze Óbudán, az Árpád Gimnázium előtt, a Katinyi mártírok terén, hogy leróják kegyeletüket az 1940-ben meggyilkolt lengyel hazafiak és a hét végén repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt állami vezetők emléke előtt.
ápr. 15
11:06
Cozma-gyilkosság: 27-en állhatnak bíróság elé (ATV)
A gyilkost nem nevezte meg a rendőrség.
ápr. 15
11:18
Rendőrautó karambolozott Hódmezővásárhelyen (Metropol)
Az elsődleges adatok szerint egy ember megsérült, amikor egy rendőrautó és egy személyautó összeütközött Hódmezővásárhelyen csütörtök délelőtt.
ápr. 15
11:24
"Borzasztó és fájdalmas" Tiltakozik az Oscar-díjas színésznő (ATV)
Nem ő az első brit sztár aki az állatvédők mellé állt.
ápr. 15
11:27
Gyurcsány Ferencé lesz az MSZP-frakció? - hetilapszemle (Infostart)
A Heti Válasz azt fejtegeti, hogy az új parlamentben megalakuló MSZP-frakcióban kinek az akarata érvényesülhet: Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölté vagy Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnöké. A Figyelő pedig cikkében azt elemzi, milyen lehetőségei vannak az LMP-nek most, hogy bejutott a parlamentbe.
ápr. 15
11:42
Oszkó: ürügy lehet a költségvetés + videó (ATV)
Szerinte erre fog hivatkozni az új kormány, amikor majd nem tudja ígéretét teljesíteni.
ápr. 15
11:54
Leégett egy tároló szalmabálákkal Zircen (Metropol)
Leégett egy tároló, benne szalmabálákkal a Zirc külterületén lévő Kokashegyen csütörtökön. A tüzet feltehetőleg gyújtogatás okozta.
ápr. 15
11:54
MSZP: a második forduló a túlhatalomról szól (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint az országgyűlési képviselő-választás második fordulója a túlhatalmi kérdés eldöntéséről szól - közölte Tukacs István, a párt nyíregyházi jelöltje egy mai tájékoztatón.
ápr. 15
12:12
Drámai pillanatok – A lezuhant elnök fel nem olvasott beszédéből idéztek (168 Óra Online)
A szitáló eső ellenére több mint százan gyűltek össze Óbudán, az Árpád Gimnázium előtt, a Katinyi mártírok terén, hogy leróják kegyeletüket az 1940-ben meggyilkolt lengyel hazafiak és a hét végén repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt állami vezetők emléke előtt.
ápr. 15
12:18
Dzsudzsák góllal fogta be kritikusai száját (ATV)
Ikszelt a PSV.
ápr. 15
12:21
Nincs több UD Zrt.-ügy, jöhet a kártérítési per (Infostart)
Bűncselekmény hiányában megszüntette a Nemzeti Nyomozó Iroda az UD Zrt. vezetője, Tóth János ellen a haditechnikai termékkel visszaélés gyanúja miatt indított eljárást - mondta Futó Barnabás, a gyanúsított védője. Ezzel az utolsó, az adatgyűjtési ügyben ismertté vált, a vagyonvédelmi cég vezetői ellen indult eljárást is lezárták.

Keresés