2010. május 1. szombat

máj. 1
0:33
Három autó ütközött az M0-áson (boon)
Három autó ütközött össze pénteken este az M0-ás körgyûrûn, az M3-as sztráda kihajtójánál - mondta el a Független Hírügynökségnek a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.
máj. 1
0:37
Összecsapás a Fradi-Újpest meccs után (boon)
Budapest - Összecsaptak a rendőrök és a Ferencváros szurkolói az esti Fradi-Újpest focimeccs után Budapesten, az Albert Flórián Stadionnál. Egyelőre négy sérültről tudni, a rendőrség későbbre ígért részleteket.
máj. 1
0:48
Dunaparti Naplemente (szon)
Budapest - Olvasónk, Hajósi Miklós kapta lencsevégre a gyönyörű természeti jelenséget.
máj. 1
0:51
Társaival fajtalankodott egy fiú Sopronban (boon)
Sopron - Erőszakkal fajtalankodott két diáktársával egy 14 éves fiú Sopronban, a Doborjáni Ferenc Nevelési és Oktatási Központban.
máj. 1
0:55
Magyarországot dícséri, Kínát keményen bírálja az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselője (boon)
Továbbra is megfigyelési listán tartja Kínát az Egyesült Államok a szerzõi jogsértések és a szabadalmi lopások, illetve hamisítások miatt.
máj. 1
0:59
A munka ünnepe alkalmából üzent Orbán Viktor (boon)
A munka ünnepe alkalmából üzent Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint nemzeti ügy az, hogy mindenkinek legyen megbecsült munkája, aki dolgozni akar.
máj. 1
1:03
Sok lakáshiteles van bajban - RTL Híradó (boon)
Kilencvenezer lakáshiteles van gondban. Ennyi családot fenyeget az a veszély, hogy elárverezik ingatlanjukat, mert nem tudták idõben fizetni a törlesztõrészleteket - számolt be az RTL Híradó pénteken.. Az összegzést a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet (PSZÁF) készítette. A szóvivõ azt mondta, ez nagyon magas szám.
máj. 1
4:54
Milliókat spórolhatunk a Fidesszel (168 Óra Online)
Kormányra kerülése után drasztikusan csökkentheti az önkormányzati képviselők számát a Fidesz. Mennyit lehet spórolni azzal, ha megfelezik a helyi közgyűlés létszámát? A a Bács-Kiskun megyei adatoknak nézett utána.
máj. 1
5:21
„Már egészen jól éreztem volna magam” Mégsem javult Bajor Imre állapota (ATV)
Továbbra is szüksége van orvosokra.
máj. 1
5:39
15-20 ezer embert várnak a városligetbe, a szakszervezetek már elkezdték az ünneplést + videó (ATV)
A szocialisták szerint ez lesz az egyik legfontosabb majálisuk.
máj. 1
6:57
Nyárias időjárás lesz a hétvégén (Infostart)
Kellemes, nyárias időjárás lesz a hétvégén, bátran lehet szabadtéri programokat szervezni, csak néhol kell kisebb záporokra számítani - mondta az InfoRádiónak Tóth Tamás meteorológus. A hőmérséklet jelentősebb visszaesése csak a jövő hét második felében várható.
máj. 1
7:45
Mégsem tér vissza a TV2 sztárműsorvezetője! Egy időre elhagyja az országot (ATV)
Friss levegőre van szüksége.
máj. 1
8:09
Képek: Vízágyúkkal oszlatták a tömeget a Ferencváros-Újpest mérkőzés után (MaHu)
Könnygáz mellett vízágyúkat is bevetett a rendőrség a Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés utáni rendbontás megfékezése érdekében az Üllői úti Albert Flórián Stadion közelében péntek este.
máj. 1
8:11
Kezdődik az érettségi: a magyar írásbelikkel startol hétfőn (MaHu)
Hétfőn reggel a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbelikkel megkezdődnek a tavaszi érettségi vizsgák, a matúrát az idén is rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett szervezik.
máj. 1
8:21
Tovább menetelnek Geráék: következő ellenfelük az Atletico Madrid lesz + videó (ATV)
Nagyon kiegyensúlyozottnak tartják a magyar játékost.
máj. 1
8:27
Orbán: Nemzeti ügy, hogy mindenkinek legyen munkája (MaHu)
Nemzeti ügy az, hogy mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar - írta május elseje alkalmából Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az MTI-hez eljuttatott köszöntőjében, pénteken.
máj. 1
8:29
Városliget, Óhegy és Hajógyári sziget: több párt is tart majálist (MaHu)
Az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Munkáspárt is majálist tart ma Budapesten - az szabadban a Városligetben, a Hajógyári szigeten és Óhegyen is ünnepelnek majd.
máj. 1
8:30
Dráma! Érettségi előtt csapott le Juditra a tragikus betegség (168 Óra Online)
Az egyik dél-alföldi református szeretetotthon félig nyitott, szélfútta előcsarnokában vár az ötvennégy éves, törékeny asszony, akit betegsége tizennyolc éve tolókocsiba kényszerített. Lidérces rémálmon van túl, amelyre csaknem ő is ráment. Kiszolgáltatottsága miatt harminchat évesen megházasodott egy majdnem idegen emberrel, aki utóbb pokollá tette az életét. Odavan a ház, a kocsi, a férje már…
máj. 1
8:30
Szanyi Tiboré a XIII. kerületi képviselői hely! (Népszava)
A legutolsó mandátum sorsa is eldőlt ma, miután Szanyi Tibornak a külképviseleti voksok hozzáadása után is több szavazata volt, mint ellenfelének, Szalay Péternek. A valasztas.hu adatai szerint Szanyi Tibor (MSZP) a végeredmény szerint 10.480, Szalay Péter (Fidesz-KDNP) 10.246 szavazatot kapott.
máj. 1
8:39
Zarándokhely lett a szántóföld (boon)
Püspökladány - Valóságos zarándokhellyé vált az a Püspökladánytól északra fekvő földterület, melyen a Google műholdas felvételén egy Jézus-arc rajzolódik ki.
máj. 1
8:45
Már lehet csobbanni! - Indul a strandszezon Budapesten (MaHu)
Ma kezdődik meg a strandszezon Budapesten, elsőként a Gellért és a Dagály fürdő nyári medencéit, valamint a Palatinus strandot nyitják meg. A többi stand május közepétől vagy végétől fogadja a fürdőzőket. A legkésőbb a tavaly újraindított Pünkösdfürdő nyílik meg: a tervek szerint a tanév végén.
máj. 1
8:47
Székely egészségügyi katasztrófahelyzetet hirdetett a tapolcai kórházban (MaHu)
A tapolcai kórházat érintő egészségügyi katasztrófahelyzetet hirdetett ki pénteken a szakminiszter annak érdekében, hogy a helyi kórházban fekvő másfél száz beteg, illetve a járó betegek ne maradjanak ellátatlanul.
máj. 1
8:48
Indul a strandszezon Budapesten (Népszava)
Az évtizedes hagyományoknak megfelelően országszerte megnyílnak a strandok. A belépőjegyek árai nem sokat változnak, ahogy a biztonsági óvintézkedések szükségessége sem. Idén a vizes programok mellett sport és szórakoztató műsorok is várják a vendégeket a fővárosban és vidéken egyaránt.
máj. 1
9:03
Napsütéses május elsejénk van - esőre délután lehet számítani (MaHu)
Lehet szabadtéri programokat tervezni - Sok napsütésre készülhetünk május első napján, az ország nyugati és északi felében azonban délután esőre is számíthatunk.
máj. 1
9:15
Változik a gyermekgondozási támogatások rendszere (boon)
Átalakul a gyermekgondozási támogatások rendszere május 1-tõl. A Kormányszóvivõi Iroda közleménye szerint a változások a 2010. április 30-a után született gyermekek esetében lesznek érvényesek.
máj. 1
9:24
Elzárt tételek - hétfőn kezdődnek az érettségik (Népszava)
Hétfőn reggel a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbelikkel megkezdődnek a tavaszi érettségi vizsgák, a matúrát az idén is rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett szervezik.
máj. 1
9:30
Tünde, szombat szépe (szon)
Tünde szerencsésnek mondhatja magát, hiszen nővérei szintén nagyon szépek, így amikor együtt sétálnak valahol mindig elismerő pillantásokat kapnak.
máj. 1
9:33
Összecsaptak a Fradi szurkolói a rendőrökkel: ketten súlyosan megsérültek (ATV)
Üvegekkel dobálták a rend őreit.
máj. 1
9:39
Tömböl: Amíg kell, maradnak a magyar katonák Koszovóban és Boszniában (MaHu)
Magyarország elkötelezett a nyugat-balkáni missziókkal kapcsolatban, a magyar katonák addig maradnak Koszovóban és Boszniában, amíg szükséges - mondta Tömböl László vezérkari főnök pénteken Markus J. Bentler altábornaggyal, a koszovói békefenntartó erők (KFOR) főparancsnokával közösen tartott sajtótájékoztatóján a koszovói Pristinában.
máj. 1
9:51
Részleges látogatási tilalom a Fejér Megyei Szent György Kórházban (boon)
Egynapos, részleges látogatási tilalmat vezetnek be a Fejér Megyei Szent György Kórház központi telephelyén, május elsején.
máj. 1
9:51
Hiányzik neki a színpad: visszatér a slágergyáros magyar sztár! (ATV)
Számos sikeres zeneszám kapcsolódik a művészhez.
máj. 1
9:53
MSZP majális a Városligetben (boon)
Az MSZP idén is a Városligetben tartja majális-rendezvényét. A Napozó réten beszédet mond Mesterházy Attila a párt frakcióvezetõje és Horváth Csaba, a szocialisták fõpolgármester-jelöltje is.
máj. 1
9:55
Jobbik majális a Hajógyári szigeten (boon)
Az óbudai Hajógyári szigeten tartja kétnapos majálisát a Jobbik szombaton és vasárnap. A rendezvényen Vona Gábor pártelnök is beszélni fog majd a Jobbik országgyûlési munkájának terveirõl..
máj. 1
9:57
Szombaton nyitnak az elsõ strandok a fõvárosban (boon)
Szombaton indul a strandszezon Budapesten. A jegyárak az idei szezonban egységesen száz forinttal emelkednek, de van, ahol marad az eddigi ár. Újdonság a szezonbérlet, és maradnak a félárú napok és a délutáni jegy.
máj. 1
9:57
Egy kis utókampány május 1-je tiszteletére (Infostart)
Több párt is majálist rendez szombaton Budapesten.
máj. 1
9:59
Ennyivel drágulnak az autópálya-matricák (boon)
Emelkedik május 1-tõl, a turisztikai szezon kezdetétõl az autópálya-matricák ára - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Winkler-Virág András.
máj. 1
10:00
Mit csinál a Jobbik a munka ünnepén? (168 Óra Online)
Az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Munkáspárt is majálist tart ma Budapesten. Az MSZP a Városligetben tartja május elsejei rendezvényét, amelyen köszöntőt mond Burány Sándor, a párt budapesti tanácsának elnöke. Beszédet mond Mesterházy Attila parlamenti frakcióvezető és Horváth Csaba főpolgármester-jelölt is. A Jobbik az Óbudai Hajógyári szigeten kétnapos majálist rendez. A munka ünnepének reggelén…
máj. 1
10:01
Összecsapás a Fradi-Újpest meccs után - két rendõr súlyosan megsérült (boon)
Összecsaptak a rendõrök és a Ferencváros szurkolói az esti Fradi-Újpest focimeccs után Budapesten, az Albert Flórián Stadionnál.
máj. 1
10:09
Nagy erőkkel érkezett Ferihegyre a tűzoltóság (ATV)
Számos meglepetéssel várták a nézőket.
máj. 1
10:18
Pártmajálisok Budapesten - Ön hol tölti május elsejét? (Népszava)
Az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Munkáspárt is majálist tart ma Budapesten.
máj. 1
10:33
FTC-UTE meccs: 23 embert állított elő a rendőrség (HVG)
A rendőrök összesen huszonhárom embert állítottak elő a IX. kerületi Rendőrkapitányságra a Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés előtti és utáni rendbontás kapcsán, a rendezvény biztosítása közben két rendőr súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton.
máj. 1
10:33
Áramszünet miatt nem fogad járműveket a lónyai határátkelő! (MaHu)
Áramszünet miatt nem tud fogadni egyetlen járművet sem a lónyai határátkelőhely - értesült a HavariaPress.
máj. 1
10:48
Több órás várakozás lehet vasárnaptól a záhonyi határon (HVG)
Több órás várakozás alakulhat ki vasárnap estétől a záhony-csapi magyar-ukrán határállomáson az ukrán határóságok előre bejelentett, nyolc napon át tartó fokozott ellenőrzése miatt - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton.
máj. 1
10:50
Négy autó és egy nyergesvontató ütközött éjjel az M5-ösön (HVG)
Négy személyautó és egy nyergesvontató ütközött szombatra virradóra az M5-ös autópálya 62-es kilométerénél, a balesetben négyen könnyebben megsérültek - közölte a rendőrség.
máj. 1
10:52
Az MSZP a Városligetben, a Jobbik Óbudán majálisozik (HVG)
Az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Munkáspárt is majálist tart ma Budapesten.
máj. 1
11:03
Nagy-Britannia: Cameron nyerte a jelöltek vitáját + videó (ATV)
Jelentősen maga mögött hagyta ellenfelét.
máj. 1
11:06
Utoljára gyűltek össze a Kossuth téri tüntetők (HVG)
Utoljára demonstráltak a Parlament közelében, a Nagy Imre-szobornál a magukat Kossuth tériekként azonosító tüntetők péntek este.
máj. 1
11:06
Orbán Viktor: nemzeti ügy, hogy mindenkinek legyen munkája (Infostart)
Nemzeti ügy az, hogy mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar - írta május elseje alkalmából Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az MTI-hez eljuttatott köszöntőjében.
máj. 1
11:12
Politikai csodafegyver vagy pótcselekvés a névváltoztatás? (Népszava)
Az MSZP és az SZDSZ is a névváltoztatástól várja a csodát, azonban elemzők szerint a megítélésük csak akkor változhat meg, ha a névváltozást tényleges szerkezeti átalakulás is kíséri. Nem elég tehát egy jelzőt tenni a pártnév elé, viszont a liberálisok még így is nehezebb helyzetben vannak: nekik már a teljes megújulás is kevés lehet.
máj. 1
11:21
Schiffer: „nem vagyok sem komcsi, sem Orbán ügyvédje” (ATV)
Interjú Schiffer Andrással, a Lehet Más a Politika listavezetőjével.

Keresés