2010. május 19. szerda

máj. 19
4:57
Időjárás: már csak 60 km/órás széllökések várhatóak (168 Óra Online)
Szerda estig nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de keleten borult marad az ég. Eleinte még több helyen, majd éjszaka főként keleten valószínű csapadék. Holnap gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de kezdetben nyugaton és középen néhány órás napsütés is lehet, keleten többfelé, másutt helyenként alakul ki eső, zápor. A többfelé viharos északnyugati szél estétől kissé mérséklődik. A…
máj. 19
5:18
„Azóta úgy néz ki, egy pár vagyunk” Ellentmondó hírek az új sztárkapcsolatról (ATV)
Most együtt vannak vagy nem?
máj. 19
5:36
Csodát várnak Orbántól: több százezer devizahitelest fenyeget kilakoltatás (ATV)
300 ezer család van közvetlen veszélyben hiteltartozás miatt, a megmentésükre újabb és újabb tervek születnek – a megnyugtató részletekkel azonban még adósak a döntéshozók. Ráadásul a bankok továbbra sem hajlandóak részt vállalni a hitelezés kockázataiból.
máj. 19
6:06
Orbán Viktor: Erős forintban gondolkodik az új kormány (Infostart)
A devizahitelek forintra váltását tanácsolja a kijelölt miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a kormánynak nincs ráhatása az euró árfolyamára, ezért a kormány a gazdaságpolitikájában a forintra fog koncentrálni. A politikus mindezt azon a tájékoztatón közölte, amelyen a Fidesz és a KDNP szerződést kötött a két párt szövetségéről.
máj. 19
6:09
Nem bilincselik hátra a kezet (Alternatív Energia)
Meglehetősen furcsa látványt nyújt, amikor a sikkasztással, hűtlen kezeléssel gyanúsított "fehér galléros" elkövetőket ugyanúgy bilincsben, vezetőszíjon állítják elő a rendőrök, mint a rablógyilkosokat. Nem egyszer bankárok, önkormányzati vezetők, gyárigazgatók kullognak a szíj végén, fejükre húzott kardigánban, dzsekiben, megszégyenülten. Hát nincs semmi különbség, kérdezi a laikus szemlélődő,…
máj. 19
6:11
Kizárnák a Centrumot a parkolás-bizniszből (Alternatív Energia)
Mégsem lesz ingyenes a parkolás július elsejétől, ha elfogadja az Országgyűlés az alkotmánysértő parkolási szabályozás rendezésére készített fideszes törvényjavaslatot. Az előterjesztés lényegében megegyezik a márciusban még a Bajnai-kormány által benyújtottal, azzal a különbséggel, hogy közszolgáltatássá tenné a parkolást, vagyis nem engedné, hogy a feladatot a ma is jelentős befolyással bíró…
máj. 19
6:13
Nyakig az árban Edelény (Alternatív Energia)
Az edelényi híd kedd délelőtt ismét megtelt nézelődőkkel. Látnivaló még több volt, mint hétfőn.
máj. 19
6:15
Sántít Orbán nemzeti nyilatkozata (Alternatív Energia)
Megtévesztő, értékelhetetlen népbutítás, a szavakkal való gonosz játszadozás - így értékelték szakemberek az Orbán Viktor által a parlament elé terjesztett politikai nyilatkozatot a nemzeti együttműködésről. Érdekes az irat azon része, amely egy, negatív jelzőkkel halmozott balsorsszerű tömbként írja le az elmúlt húsz évet - benne az első Orbán-kormány éveivel.
máj. 19
6:27
Végre megkaphatja gázsiját Oláh Ibolya (Alternatív Energia)
Pert nyert első fokon Oláh Ibolya énekesnő a "Casting minden" című film gyártójával szemben: a bíróság szerint tizenöt napon belül ki kell fizetniük az énekesnőnek a produkcióban nyújtott főszerepéért járó másfél milliós gázsiját, amellyel már több mint két éve tartoznak neki. A HungáriaFilm fellebbez, s külön pert is indít Oláh ellen, amelyben 3 milliót követelnek tőle az "elmaradt promóciós…
máj. 19
6:45
Vészhelyzet Edelényben: betört a víz! (168 Óra Online)
Húsz embert kellett kimenekíteni Arnóton a víz fogságából az éjszaka a Sajó áradása miatt. A Bódva pedig tovább árad, a szakemberek az Edelényi depóniára figyelnek, aminek egy része az éjszaka már átszakadt.
máj. 19
6:45
Ujhelyi István a Népszavánál (Alternatív Energia)
Nem pályázik párttisztségre Ujhelyi István, az Országgyűlés szocialista alelnöke.
máj. 19
6:48
A biztosítók ígérik: kifizetik az ítéletidő okozta károkat + videó (ATV)
Csak azokon tudnak segíteni, akiknek van biztosításuk.
máj. 19
6:50
„Iránnak még sokat kell tennie, hogy bizonyítsa békés szándékait” + videó (ATV)
Európa szkeptikusan fogadta az atomegyezményt.
máj. 19
7:18
Polgárőrnek állnak a feloszlatott gárda tagjai - lapszemle (Infostart)
A Magyar Gárdának van ötlete arra, hogy a feloszlatás ellenére tovább működjön - írja a Népszabadság.
máj. 19
7:24
„Lehet, hogy pszichiátriai eset vagyok?” Stohl őszinte vallomása (ATV)
Azt szerette volna, ha valaki megmondja, kicsoda ő valójában.
máj. 19
7:39
Érettségi - ma a francia és a filozófia van terítéken (Alternatív Energia)
Ma reggel 8 órától a francia nyelvi, 14 órától a közép- és emelt szintű filozófia, valamint az emelt szintű angol célnyelvi civilizáció tantárgyakkal folytatódnak az érettségi vizsgák.
máj. 19
7:42
Árvíz: Borsodban továbbra is súlyos a helyzet (ATV)
Egész éjszaka és hajnalban is megállás nélkül esett és esik az eső Borsod-Abaúj-Zemplén megye több részén, nehezítve az árvízi védekezésben résztvevő ezrek munkáját, a megyében több település személyautóval továbbra is megközelíthetetlen, utak sokasága járhatatlan. A biztosítók előzetes becslése alapján már több milliárdos az árvíz és viharkár.
máj. 19
7:54
Már apad a Bódva (Infostart)
Bár három centimétert apadt a Bódva folyó, Edelényben még mindig fenyeget a kitelepítés veszélye - mondta az InfoRádiónak Molnár Oszkár polgármester. Az észak-magyarországi térségben korábban rendkívüli árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Sajó, a Hernád és a Bódva mentén, összesen 130 kilométeren.
máj. 19
7:57
Folyamatosan esett az éjszaka Borsodban (Metropol)
Jószerivel egész éjszaka és hajnalban megállás nélkül esett és esik az eső Borsod-Abaúj-Zemplén megye több részén, nehezítve az árvízi védekezésben résztvevő ezrek munkáját, a megyében több település személyautóval továbbra is megközelíthetetlen, utak sokasága járhatatlan.
máj. 19
7:57
Bajnai-kormány: véget vetnek a zenének (168 Óra Online)
Utolsó ülését tartja szerdán a Bajnai-kabinet
máj. 19
7:57
Folyamatos esőzés nehezíti a helyzetet Borsodban (Alternatív Energia)
Jószerivel egész éjszaka és hajnalban megállás nélkül esett és esik az eső Borsod-Abaúj-Zemplén megye több részén, nehezítve az árvízi védekezésben résztvevő ezrek munkáját, a megyében több település személyautóval továbbra is megközelíthetetlen, utak sokasága járhatatlan.
máj. 19
8:12
Harrach Péter: A KDNP a Fidesz nélkül is bejutna az Országgyűlésbe (Infostart)
A KDNP önálló párt, amely a Fidesz nélkül is bejutna az Országgyűlésbe - mondta az InfoRádióban a kereszténydemokraták parlamenti frakcióvezetője. Harrach Péter az Aréna című műsorban azt hangsúlyozta: az általuk javasolt családvédelmi intézkedéseket a szövetséges kormányzó párt is elfogadta.
máj. 19
8:18
MSZP: a Fidesz büntetné a családokat + videó (ATV)
Az új kormány az iskolába járáshoz kötné a családi pótlék kifizetését.
máj. 19
8:20
Jemen: két német kislányt szabadítottak ki terroristák kezéből + videó (ATV)
Szüleik még mindig fogságban vannak.
máj. 19
8:33
Mit lépnek erre? Elvették a gyerekektől a játékukat! (168 Óra Online)
Mi lenne, ha a gyermeke óvodai csoportjából néhány hétre kivinnék a játékokat? És erre az időre az óvó néni sem találna ki semmi foglalkozást, fejlesztést? Üres a csoportszoba, csak a bútorok, takarók, párnák vannak bent... no és a gyerekek. Az óvó néni nem utasít, nem irányít - csak megfigyel és kéznél van, ha szükség van rá. El tudja képzelni mi történik?
máj. 19
8:36
Katasztrófa-pszichológusok is segítenek Borsodban + videó (ATV)
A kiürített házakat a rendőrség védi.
máj. 19
8:54
Összeomlott a magyar énekesnő, kórházba került, csőd fenyegeti (ATV)
„Talpra fogok állni” – mondta.
máj. 19
9:09
Vona és Ficsor egy asztalnál - mi sül ki ebből? (168 Óra Online)
Elég izgalmas mezőgazdasági bizottsági ülések várhatók a következőkben, hiszen a szakbizottságban Ficsor Ádám, volt titokminiszterrel - egyes vélemények szerint nem utolsó sorban a jövő legígéretesebbnek tartott fiatal szocialista politikusával - ül majd egy asztalnál Vona Gábor, a Jobbik elnöke.
máj. 19
9:12
Francia-iráni paktum? Párizs gyilkost adott ki Teheránnak (ATV)
Ali Vakili Rad ölte meg a perzsa sah utolsó miniszterelnökének gyilkosát.
máj. 19
9:27
Csütörtökre sok esőt jósolnak BAZ-ban (Metropol)
További esőket prognosztizálnak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területre a szakemberek, a csütörtökön a záporok, zivatarok kialakulásának környezetében akár 15 milliméternyi csapadék is lehullhat.
máj. 19
9:30
Drámai helyzet Edelényben: bármikor átszakadhat a gát + videó (ATV)
Szombat óta 5 Balatonnyi eső esett az országban.
máj. 19
9:45
Messze nincs vége - sok esőt prognosztizálnak (Alternatív Energia)
További esőket prognosztizálnak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területre a szakemberek, a csütörtökön a záporok, zivatarok kialakulásának környezetében akár 15 milliméternyi csapadék is lehullhat.
máj. 19
9:57
Az OTP 500 millió forinttal segíti az árvízkárosultakat (Infostart)
Az OTP Bank 500 millió forinttal segíti a májusi ítéletidő áldozatait - közölte Pongrácz Antal, a bank igazgatóságának alelnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
máj. 19
10:06
Iránban felkasztottak két drogkereskedőt (ATV)
Kína után a perzsa országban szabják ki a legtöbb halálbüntetést.
máj. 19
10:16
A pszichiátertől a csónaképítőig: mihez értenek az országgyűlési képviselők? (Infostart)
Ha elromlik a villany, kilyukadt a csónak, vagy nem indul az autó, akkor sincs gond, mert a május 14-én megalakult Országgyűlésben akadnak olyanok, akik orvosolni tudják ezeket a problémákat, sőt végzettségük alapján néhányan teniszezni, focizni és súlyt emelni is megtaníthatják képviselőtársaikat. Néhány képviselő figyelemreméltó képzettséggel rendelkezik, és vannak "szakmahalmozók", illetve…
máj. 19
10:21
Az LMP támogatja a Jobbik javaslatát (Alternatív Energia)
Az LMP támogatja a Jobbik arra vonatkozó kezdeményezését, hogy Nemzeti együttműködés a Kárpát-medencében címmel politikai vitanapot tartson az Országgyűlés június 4-én, a trianoni szerződés aláírásának kilencvenedik évfordulóján.
máj. 19
10:21
Az LMP támogatja a Jobbik kezdeményezését (Metropol)
Az LMP támogatja a Jobbik arra vonatkozó kezdeményezését, hogy Nemzeti együttműködés a Kárpát-medencében címmel politikai vitanapot tartson az Országgyűlés június 4-én, a trianoni szerződés aláírásának kilencvenedik évfordulóján.
máj. 19
10:24
Nekünk való lenne... (ATV)
..., de mégsem. Miért? Hát, mert az Exeo ex-Audi ugyan, de ára a mai alap A4 árával vetekszik - igaz nagyobb motorral.
máj. 19
10:26
Bárándy: ez a Fidesz kommunikációs trükkje + videó (ATV)
Módosítanák a Nemzeti Együttműködésről szóló nyilatkozatot.
máj. 19
10:39
Fokozott védelmet kérnek az egészségügyi dolgozók (Alternatív Energia)
Fokozott büntetőjogi védelmet kérnek az egészségügyi dolgozók az ellenük irányuló, szinte mindennapossá vált atrocitások megfékezése érdekében - tudatta a szakmai kamara szerdán.
máj. 19
10:42
Az APEH is szorongatja a magyar énekesnőt! Pert nyert, de tőle is pénzt követelnek (ATV)
1,4 milliót ítélt meg neki a bíróság.
máj. 19
10:44
Tragédia! Gyermekhalál a tornateremben (ATV)
Az ukrán fiú tesióra közben esett össze.
máj. 19
10:51
Nemzeti Segélyvonal az árvízkárosultak megsegítésére (Infostart)
Azonnali társadalmi gyűjtést hirdetett az árvíz károsultjainak megsegítésére a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány.
máj. 19
10:57
Irtotta a fákat a vihar (Metropol)
A kidőlt fákon túl a Főkert Zrt. szakembereinek körülbelül 1600 köbméternyi rönköt, gallyat, faágat kell elszállítaniuk a viharok után – tudtuk meg a közműcég vezetésétől.
máj. 19
11:18
Simor: nem az MNB felelős a devizahitelezés elterjedéséért (ATV)
Ők már 2001-ben figyelmeztettek - mondta.
máj. 19
11:27
Napokig zárva marad az M1-es autópálya Győrnél - képekkel (Infostart)
A Cuhai-Bakony-ér áradása miatt teljes az útzár az M1-es autópályán - közölte szerda délben a rendőrség. A víz egy híd szerkezetét kimosta, máshol pedig beszakadt a víz miatt a pálya, amely napokig zárva maradhat.
máj. 19
11:36
„Nem vagyunk ügyetlenek” A női sofőröket védi az RTL Klub két műsorvezetője (ATV)
Régi vita tárgya, hogy az autóvezetésben tényleg a gyengébbik nem-e a gyengébb.
máj. 19
11:45
Életveszély a Börzsönyben (Infostart)
Életveszélyessé váltak a börzsönyi erdők az elmúlt napok esőzései miatt, ezért az Ipoly Erdő Zrt.-nél azt tanácsolják a turistáknak, hogy a jövő hét végéig ne tervezzenek oda kirándulást. A vállalat közönségkapcsolati vezetője az InfoRádiónak elmondta: a károk felmérése még tart.
máj. 19
11:51
Tovább áradnak a szabolcsi folyók (Metropol)
Az esőzés hatására tovább áradnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei folyók; a Tisza, a Túr, a Szamos, valamint a Lónyay-főcsatorna gátjainál már 221 kilométer hosszon első-, míg 146 kilométer töltésrészen másodfokú árvízvédelmi készültséget tart a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - közölte a szervezet igazgató-helyettese szerdán az MTI-vel.
máj. 19
11:51
Tízből egy javaslat nem aktuális (Alternatív Energia)
Tízből kilenc javaslat még mindig aktuális Matolcsy György leendő gazdasági miniszter szerint az öt évvel ezelőtti gazdasági témájú konzultáción megfogalmazottak közül.

Keresés