2010. május 19. szerda

máj. 19
2:54
Az élet szép - sclerosis multiplexszel is! (168 Óra Online)
SM, azaz sclerosis multiplex. Nem olyan ritka betegség, mint gondolnánk, és nem ártana többet tudnunk róla. Látogatás egy budapesti SM-klubban.
máj. 19
10:27
Kellemetlen, és veszélyes is lehet a migrén (Infostart)
Legalább egymillió ember szenved a fejfájás súlyos formájától, a migréntől Magyarországon. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy egyes migréntípusok jelentkezése esetén megnő az agyi érbetegségek, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, valamint emelkedik a koleszterinszint.
máj. 19
16:39
Amikor csúnya vége lesz a szexnek (168 Óra Online)
A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság (MCSNTT) a tavaly októberben elindított országos kampány folytatásaként ismételten felhívja a figyelmet az abortusz veszélyeire és a fogamzásgátlás lehetséges módszereire. A Társaság közölte: akkor is van megoldás, ha a védekezésbe hiba csúszott és még nem jött el a gyermekvállalás ideje. Ezt jelképezi a kampánynak a jelmondata is. „Ne ess pánikba”.
máj. 19
17:21
Kőzetmintákat akar a Földre hozni a Marsról a NASA (Infostart)
Kőzetmintákat akar a Földre hozni a Marsról az amerikai űrkutatási hivatal. A NASA közölte: az ember nélküli expedícióban az élet formái után kutatna. A CBS News hírcsatorna beszámolója szerint a szakértők idegen baktériumok megkövesedett maradványait vagy az élet valamilyen formájára utaló kémiai, biológiai jeleket keresnének
máj. 19
20:03
Betegek életébe kerülhet az orvostudomány titkolózása (Infostart)
Az orvostudomány kutatási eredményeinek eltitkolása az elmúlt évtizedekben valószínűleg emberek tízezreinek életét követelte - állapították meg német tudósok.
máj. 19
21:36
Furcsa petefészek-betegség: a nők 5-10 százaléka lehet érintett (168 Óra Online)
Hiábavaló fogyókúrák, sikertelen teherbeesés, vagy hajhullás? A három leggyakoribb panasz, melyek eredetében kulcsszerepet játszanak a hormonok. Ismerjük meg, mi a PCOS.

Keresés