2010. május 25. kedd

máj. 25
7:51
SMS-t küld az orvosnak a lenyelt gyógyszer (168 Óra Online)
Kifejlesztették az első olyan tablettát, amely jelentést küld arról, ha bevették. Segítségével csökkenthetők azok a milliárdos költségek, amelyek az elmulasztott gyógyszerszedés kísérőjelenségeként évente jelentkeznek.
máj. 25
11:54
Eldőlhet a dinoszauruszokról szóló ötvenéves vita (Infostart)
Amerikai tudósok állítólag megtalálták a módját, hogy eldöntsék a hosszú ideje tartó vitát: hideg- vagy melegvérűek voltak-e a dinoszauruszok.
máj. 25
13:21
Mérföldkő az űrkutatásban az 520 napos "Mars-utazás" (168 Óra Online)
A Vörös Bolygó elérése valójában 20 vagy inkább 30 évet venne igénybe - közölte Martin Zell, az Európai Űrkutatási Hivatal (ESA) illetékese annak kapcsán, hogy hamarosan hattagú nemzetközi legénység kezdi meg egy 520 napos Mars-utazás szimulációját.
máj. 25
18:18
Halottnak nyilvánították a Mars-szondát (168 Óra Online)
Ez a főnix nem támad fel hamvaiból: az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA bolygókutatással foglalkozó részlege, a Jet Propulsion Laboratory (JPL) hivatalosan is halottnak nyilvánította a Phoenix Mars-szondát, amely 2008-ban landolt a vörös bolygón.
máj. 25
20:18
Nézze élőben az Atlantis űrrepülőgép utolsó leszállását! (Infostart)
Utolsó tervezett repülése végén az Atlantis űrrepülő leszállásra készül. Az eseményt élőben követheti az interneten, magyar szakkommentátorok segítségével.
máj. 25
20:36
Hogyan segít a félelmetes ragadozó spórolni az üzemanyaggal? (Infostart)
A brémai Fraunhofer Intézet kutatói olyan lakkot fejlesztettek ki, amely csökkentheti a repülőgépek és hajók áramlási ellenállását. Az ötletet az úszók ruházatát is ihlető cápabőr adta. Bár a természet a vízben való mozgásra fejlesztette ki, elvileg a levegőben is alkalmazható.
máj. 25
21:45
"Az unokám talán eljut a Marsra, és akkor elmondhatom, nekem is részem volt ebben" (Infostart)
A Vörös Bolygó elérése 20 vagy inkább 30 évet venne igénybe - közölte Martin Zell, az Európai Űrkutatási Hivatal (ESA) illetékese annak kapcsán, hogy hamarosan hattagú nemzetközi legénység kezdi meg egy 520 napos Mars-utazás szimulációját.

Keresés