2010. május 25. kedd

máj. 25
6:48
Cannes - Kocsis Ágnes filmje elnyerte a kritikusok díját (Spa Trend Online)
Kocsis Ágnes filmje, a Pál Adrienn elnyerte a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének díját a 63. cannes-i filmfesztivál második legjelentősebb, az Un Certain Regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű válogatásában.
máj. 25
6:50
Két világ határán (Spa Trend Online)
Bátorfi Andrea fotó-grafikai installációja és fotó-animációs filmje látható a Millenárison Táguló / Két világ határán címmel.
máj. 25
6:52
Gyilkos kutyaidomárok (Spa Trend Online)
Tisztázzuk mindjárt az elején: nem kutyákat gyilkolnak az idomárok. Embereket öltek. Méghozzá hölgyek, akik közül - ellentétben Lombrosó úr elméletével -, senki nem néz ki bűnözőnek.
máj. 25
6:54
Don Carlos beugrással (Spa Trend Online)
A Magyar Állami Operaház idén is megrendezte Májusünnep című sorozatát, amelyben hat repertoárdarabot frissítettek fel, és a főszerepeire neves külföldi vendégművészeket hívtak meg. Ebben az évben Mozart Titus kegyelme, Rossini a sevillai borbély, Verdi Nabucco és Don Carlos, Puccini Tosca, valamint Richard Strauss Rózsalovag című operája került színre összesen tizenegy alkalommal.
máj. 25
7:42
Szabadlábon a bebörtönzött iráni filmrendező (Metropol)
Elrendelték Iránban Dzsafar Panahi bebörtönzött iráni filmrendező óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését.
máj. 25
8:54
Az olvasók választottak (Metropol)
Az évtized legnagyobb olvasói sikerei közül választották ki azt a tíz kötetet, amely a Libri Aranykönyv díjában részesült múlt csütörtökön este. Rácz Zsuzsa interjú!
máj. 25
9:12
Dani Klein: „Egyre jobban értem az életet” (Metropol)
A Nah Neh Nah című dalukat sokan ismerik, de azt kevesen tudják, hogy a Vaya Con Dios ma egy embert jelent.
máj. 25
10:42
Holtan találták a Slipknot basszusgitárosát (Metropol)
Holtan találták Des Moines-i szállodai szobájában Paul Gray-t, a Slipknot nu-metal zenekar basszusgitárosát. A 38 éves amerikai zenész halálának okait vizsgálják, de a rendőrség egyelőre nem talált erőszakos cselekményre utaló nyomot.
máj. 25
12:48
Holtan találták a Slipknot basszerosát (Spa Trend Online)
Holtan találták Des Moines-i szállodai szobájában Paul Gray-t, a Slipknot nu-metal zenekar basszusgitárosát; a 38 éves amerikai zenész halálának okait vizsgálják, de a rendőrség egyelőre nem talált erőszakos cselekményre utaló nyomot.
máj. 25
13:06
NEM: sokszínű kulturális intézményrendszert hoznának létre (Spa Trend Online)
A kultúra képviselete magasabb szintre került a Nemzeti Erőforrás Minisztériumában (NEM) - hangsúlyozta Réthelyi Miklós miniszterjelölt keddi meghallgatásán az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságában; kinevezését a bizottság többsége támogatta.
máj. 25
17:00
Anyja emlékére zenélt Jarre (Metropol)
Jean Michel Jarre zsinórban harmadik éve látogatott el Budapestre, hogy most egy olyan show-t hozzon el, amelyre hosszú évek óta készült.
máj. 25
17:36
Gera Zoltán a londoni magyar filmfesztivál fővédnöke (Metropol)
Gera Zoltán futballista fővédnökségével rendezi meg a Check the Gate című angliai magyar filmünnepet idén a Londoni Magyar Kulturális Központ.
máj. 25
17:54
Elhalasztják a U2 észak-amerikai turnéját (Metropol)
Bonót, a U2 együttes frontemberét ugyan kedden kiengedték a müncheni kórházból, ahol pénteken megműtötték, de az ír banda világkörüli turnéjának egész észak-amerikai fellépéssorozatát el kell halasztani.
máj. 25
18:12
Ellepték a törölközők Budapestet - fotó! (Spa Trend Online)
Buszmegállókat, parkok padjait, reggeli vonatokat elnézve úgy tűnhetett, hogy hallucinál az átlag járókelő, kedden ugyanis közel ezer hátravetett törölközős fiatallal találkozhattunk Magyarországon. Téved azonban, aki azt gondolja: új öltözködési szokással van dolgunk.
máj. 25
18:30
Nem kampányol Fico-nak a Crystal (Metropol)
Közleményben cáfolta kedden a Crystal zenekar, hogy a szlovák választási kampányban a Robert Fico kormányfő vezette Irány-Szociáldemokrácia (Smer) kampányzenekarainak sorába állt volna.
máj. 25
20:18
Szeretettérkép családosoknak (Metropol)
Gary Chapman neve ismerősen csenghet a népszerű pszichológia iránt érdeklődőknek. Nyerjen!
máj. 25
20:54
Kocsis Ágnes sikere (Metropol)
Kocsis Ágnessel, a Cannes-ban FIPRESCI-díjjal jutalmazott Pál Adrienn című film rendezőjével beszélgettünk. Részlet a filmből.

Keresés