2010. május 17. hétfő

máj. 17
6:30
Elhunyt Végvári Tamás színművész (Infostart)
Rövid, súlyos betegség után életének 73. évében elhunyt Végvári Tamás. A Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló Művész közel negyvenéves pályája során a pécsi Nemzeti, a veszprémi Petőfi, a szegedi Nemzeti, a Thália, a budapesti Nemzeti, a Katona József és az Örkény Színház társulatának tagjaként számtalan gondosan formált, nagy hatású alakítás fűződik nevéhez.
máj. 17
6:36
Tuskó Hopkins nyomdokain az e-világban (Spa Trend Online)
Újdonságokkal lép elő ezekben a hetekben a Kossuth Kiadó: a Toldy Ferenc és a Fejtő Ferenc könyvesboltjai mellé megnyitotta az Örkény István könyvesboltot, ősi kultúrákról indít Nagy civilizációk címmel 16 kötetes sorozatot, a könyvfesztiválon mutatta be a Berlitz Társalgás című újfajta nyelvkönyveit, s mindenekfelett: pillanatokon belül megnyitja virtuális kapuit a Kossuth letöltő központja, azaz…
máj. 17
6:38
Gyerekbarát fesztivál a történelem és a kultúra jegyében (Spa Trend Online)
Az időjárás nem fogadta kegyeibe a hét végén a Magyar Nemzeti Múzeum kertjébe érkező látogatókat. A szombati nap késő délutánig rendben mentek a programok, a múzeum vezetése azonban a viharra való tekintettel szombat este arra kérte a vállalkozókat és múzeumokat, hogy a Múzeumkertbe tervezett programokat a látogatók és a maguk biztonsága érdekében ne tartsák meg.
máj. 17
6:54
Örömtévézés (Spa Trend Online)
Amikor a TV2 az ötödik bőrt nyúzza le az utóbbi évek jóformán egyetlen nagysikerű produkciójáról, a Megasztárról, addig az MTV Örömzene-örömtánc néven rendez tehetségkutató versenyt - a Pannónia Fesztivál az Örömtánc Projektirodával közösen - profi, ám alig-alig ismert együtteseknek.
máj. 17
6:56
Hip-Hop, Erőszak, politika (Spa Trend Online)
A Membros Company (Brazília) Láz című produkciója május 19-20-én látható a Trafóban. A társulat hat fiatal táncosa a társadalmi viszonyok erőszakra építő, felszín alatti, rejtett dinamikájával szembesíti a nézőt.
máj. 17
6:58
Különleges műtárgyak a BÁV idei aukcióján (Spa Trend Online)
A BÁV ZRt. idén is pompás anyaggal készül háromnapos árverésére. A május 18. és 20. között megrendezendő, immár az 56. művészeti aukción több száz műtárgy kerül kalapács alá. Az első napon az ékszerekre licitálhatunk, a legjelentősebb darab egy 300 briliánst tartalmazó karkötő. A második napon a festmények, bútorok és szőnyegek lelhetnek új gazdára, köztük Molnár C. Pál egyik fő műve.
máj. 17
7:06
Folytatódnak az érettségik (Infostart)
Informatika, ének-zene és művészeti tárgyakkal folytatódnak ma az írásbeli érettségik.
máj. 17
7:24
Elhunyt Ronnie James Dio (Infostart)
Az Egyesült Államokban 67 éves korában elhunyt Ronnie James Dio, világhírű amerikai heavy metal énekes és szövegíró.
máj. 17
7:42
Elhunyt Végvári Tamás színművész (Metropol)
Rövid, súlyos betegség után életének 73. évében elhunyt Végvári Tamás vasárnap. A Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló Művész közel negyvenéves pályája során a pécsi Nemzeti, a veszprémi Petőfi, a szegedi Nemzeti, a Thália, a budapesti Nemzeti, a Katona József és az Örkény Színház társulatának tagjaként számtalan gondosan formált, nagy hatású alakítás fűződik nevéhez.
máj. 17
8:00
Mesternégyes Metallica-módra (Metropol)
Tizenegy év után újra fellépett Magyarországon a metálzene legleglegje, a pokol négy lovasa újfent hozta a kötelezőt.
máj. 17
8:36
Kyle Eastwood, a dzsesszzenész (Metropol)
Clint Eastwood fia csütörtökön lép fel a Millenáris Fogadóban dzsesszegyütte­sével, év végén jön az új albumuk, ez lesz az ötödik.
máj. 17
8:54
Berlusconi és én (Metropol)
Sabina Guzzanti Draquila című szatirikus dokufilmje kiverte a biztosítékot Olaszországban.
máj. 17
9:36
Elhunyt Végvári Tamás (Spa Trend Online)
Rövid, súlyos betegség után életének 73. évében elhunyt Végvári Tamás színész. Az Örkény Színház és a MASZK Országos Színészegyesület saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.
máj. 17
11:00
Üzenetek a jövőből (Metropol)
Guillaume Musso Ott leszel? című regényének fülszövegét olvasva az embernek azonnal Audrey Niffenegger Az időutazó felesége címet viselő kötete jut eszébe.
máj. 17
11:42
Sikeres Vígnapok Kolozsváron (Spa Trend Online)
Ami nem sikerült a Vígszínház társulatának évtizedekkel ezelőtt, mármint két akkori sikerdarabbal, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadással és a Házmestersiratóval eljutni Kolozsvárra, most Molnár Ferenc Játék a kastélyával, illetve a marosvásárhelyi születésű Bartis Attila Romlásával, valamint Eszenyi Enikő és Fesztbaum Béla önálló estjével megvalósult.
máj. 17
12:00
Robin Hood sem tudta leszorítani a Vasembert (Spa Trend Online)
A Vasember újabb kalandja maradt a sláger az észak-amerikai mozikban, a képregényhőst még az új Robin Hood sem tudta leszorítani a hétvégi kasszasikerlista csúcsáról.
máj. 17
12:12
Elhunyt Ronnie James Dio (Metropol)
Elhunyt Ronnie James Dio világhírű amerikai heavy metal énekes és szövegíró, aki gazdag pályafutása során tagja volt a Rainbow és a Black Sabbath együttesnek is.
máj. 17
12:18
Elhunyt a heavy metal fenegyereke (Spa Trend Online)
Elhunyt Ronnie James Dio világhírű amerikai heavy metal énekes és szövegíró, aki gazdag pályafutása során tagja volt a Rainbow és a Black Sabbath együttesnek is.
máj. 17
12:48
Hobo zenés irodalmi estjei négy DVD-n (Metropol)
Látnokok, költők, csavargók címmel egy négy DVD-ből, valamint egy 40 oldalas kötetből álló kiadvány jelent meg, amelyen Hobo (Földes László) hét zenés irodalmi estje szerepel.
máj. 17
14:00
Zene ünnepe: magyar fellépők Európa-szerte (Metropol)
Bukarestben, Párizsban és Varsóban léphetnek fel magyar zenekarok az ottani magyar kulturális intézetek szervezésében június 21-én, a zene ünnepén. Bukarestben a Djabe együttes, Párizsban dj Bootsie, Varsóban pedig a Babám zenekar koncertezik.
máj. 17
14:06
Magyar siker a francia filmfesztiválon (Spa Trend Online)
Török Ferenc rendező Koccanás című filmje nyerte a fődíjat a franciaországi Rouenban megrendezett filmfesztiválon - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.
máj. 17
15:00
Catherine Zeta-Jones lehet Margarita (Spa Trend Online)
Amerikai film készülhet Bulgakov "A Mester és Margarita" című orosz regényéből, miután az örökös Szergej Silovszkij a megfilmesítés jogát eladta egy amerikai produkciós társaságnak.
máj. 17
15:02
Ennio Morricone és Björk kapja idén a Polar zenei díjat (Spa Trend Online)
Ennio Morricone olasz zeneszerző és Björk izlandi énekesnő kapja idén a Polar zenei díjat, amely egymillió svéd koronával (mintegy 30 millió forinttal) jár.
máj. 17
18:30
Politikusi tiltakozás egy Cannes-ben is bemutatott film miatt (Metropol)
Sabina Guzzanti Draquila című szatirikus filmje kiverte a biztosítékot Olaszországban.
máj. 17
18:32
Kyle Eastwood, a dzsesszzenész (Metropol)
Clint Eastwood fia csütörtökön lép fel a Millenáris Fogadóban dzsesszegyütte­sével. Év végén jön az új albumuk, ez lesz az ötödik.
máj. 17
18:48
Párizs nem kér Whitney Houstonból (Metropol)
Érdeklődés hiányában lefújták Whitney Houston június 1-jére Párizsba tervezett koncertjét. Az amerikai énekesnő világkörüli turnéja egyre hangosabb a botrányoktól, fellépéseit lesújtó kritikák kísérik.

Keresés