2010. május 17. hétfő

máj. 17
0:42
Ég a gyomra? Tűzoltó tippeket adunk! (HáziPatika)
Úgy érzi, ég a pokol? A gyomra tiltakozik a túl sok sav ellen? Érdemes odafigyelni erre a jelzésre, mielőtt nagyobb bajt indít el. Néhány praktikus ötlettel segítünk ebben.
máj. 17
0:46
A szénanátha is állhat depressziónk hátterében? (HáziPatika)
A szénanátha kellemetlen tüneteivel sokunk életét keseríti meg. A legfrissebb kutatások szerint a betegség egyik negatív következményeként akár depresszió is kialakulhat..
máj. 17
0:50
A hosszú élet titka: 100 évig aludj jól! (HáziPatika)
A Sleep májusi számában megjelent tanulmány az első nagy mintaszámon végzett vizsgálat eredményeit közli, mely idős egyének alvási szokásaival foglalkozott: a vizsgált csoportban közel 2800 100 éves, vagy annál idősebb alany is...
máj. 17
5:51
Metabolikus szindróma: kezelés és megelőzés (WebBeteg)
Kisebb táplálékbevitel és a több mozgás: ezzel a szindróma összes tünete egyszerre javítható illetve megszüntethető.
máj. 17
7:00
Jelentős fennakadások a vasúti közlekedésben (Infostart)
Jelentős fennakadásokat okoz a vasúti közlekedésben is a rendkívüli időjárás; főleg a Dunántúlon a Balaton térségében és Észak-Magyarországon vannak gondok. A Mávinform ügyeletese közölte: várhatóan ma éjfélig autóbuszok viszik az utasokat a Budapest - Székesfehérvár - Nagykanizsa vonalon Siófok és Balatonszentgyörgy között.
máj. 17
7:18
Több mint 500 embert kellett kiköltöztetni otthonából (Infostart)
Már több mint 500 embert kellett kiköltöztetni otthonából az áradások miatt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban elmondta: az éjszaka Szikszó egy részét is elárasztotta a víz, ott várhatóan további 1500 embert - köztük a kórházban ápoltakat - kell majd biztonságba helyezni. Szentes György hangsúlyozta: szombat este óta több mint 3 ezer riasztás érkezett a…
máj. 17
7:36
Árhullám alakult ki több magyarországi folyón (Infostart)
Árhullám alakult ki több magyarországi folyón a folytatódó esőzések miatt. A legmagasabb, harmadfokú készültség van érvényben a Sajón, a Zagyván, a Tarnán és a Hernádon is. Másodfokú a védekezés az Ipolyon, és elsőfokú a Bodrogon, valamint a Lónyay főcsatorna egy szakaszán.
máj. 17
8:30
Vízben áll a szikszói kórház (Infostart)
Nincsenek veszélyben a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház betegei, az intézményt ugyanakkor víz öleli körbe - mondta Füzesséry József, a város polgármestere.
máj. 17
8:32
Sátoraljaújhelyen elöntötte a város alsó részét a Ronyva (Infostart)
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen a Ronyva-patak elöntötte a város alsó részét, eddig körülbelül 400 embert kellett kiköltöztetni
máj. 17
8:34
Szendrőnél már átcsap a gáton a Bódva (Infostart)
Rendkívül magas a Bódva vízszintje, a Borsod megyei Szalonnán az éjszaka két családot kellett kiköltöztetni, Szendrőnél 80-100 házat veszélyeztet közvetlenül a folyó, Edelényben pedig egész éjjel magasították a töltést, hogy a mederben tartsák a vizet.
máj. 17
8:48
Kidőlt fák nehezítik a közlekedést Budapesten - képek (Infostart)
Több fő közlekedési útvonalon is fakidőlések nehezítik a közlekedést Budapesten hétfő reggel, a Budakeszi utat a Szépjuhászné utcánál lezárták, több BKV-busz is terelt útvonalon közlekedik.
máj. 17
9:06
Itt a Blikk nagy heti horoszkópja (Blikk)
A diszharmonikus Vénusz–Jupiter fényszög hatására 17-én sokan túlköltekeznek, lehetőségeiket meghaladó vállalkozásba fognak.
máj. 17
10:03
Hogyan készítse fel gyermekét a táborozásra? (WebBeteg)
A nyári táborozás a gyermekkori élmények leggazdagabb emlékeit és legélvezetesebb pillanatait jelenthetik, ugyanakkor a nyári táborok nem valók mindenkinek, és a felkészületlen gyermek számára az otthontól távol töltött idő nem lesz pozitív. Ezt olyan szituáció, melyet mindenki szeretne elkerülni.
máj. 17
10:18
7 fontos tény a Candidáról (NLC)
Hallottál már a Candida-fertőzésről? Megrettensz, ha arra gondolsz, hogy megbetegedhetsz tőle? Ám mielőtt a kelleténél jobban megijednél, eláruljuk, hogy a Candida albicans nevű élesztőgomba minden ember szervezetében megtalálható, anélkül, hogy bármilyen problémát okozna.
máj. 17
11:06
Mobiltelefon és rák - Nincs bizonyíték (WebBeteg)
Nem jutott meggyőző eredményre a mobiltelefonok és két típusú agydaganat kapcsolatáról egy nagy nemzetközi tanulmány, melyet kedden tesz közzé egy orvosi folyóirat.
máj. 17
11:09
Helyreállt a forgalom az M7-esen, Balatonboglár térségben (Infostart)
Megszűnt az útzár, féltizenegy után ismét helyreállt a forgalom az M7-es autópályán Balatonboglár térségében, ahol a Nagykanizsa felé vezető oldalon a rendkívül erős szél két kamiont is "megforgatott", az egyik pótkocsija pedig fel is borult hétfőn.
máj. 17
11:11
Húsz diák rekedt Kisújbányán (Infostart)
Rendőrök mentenek egy húsztagú, kiránduláson lévő diákcsoportot a baranyai Kisújbányán, miután a hegyről lezúduló esővíz teljesen elmosta az utat.
máj. 17
13:15
Tragikus kamionbaleset a 31-es úton (Infostart)
Kamion és személygépkocsi ütközött Nagykáta külterületén hétfő délelőtt. A balesetnek egy súlyos sérültje és egy halálos áldozata is van - közölte a rendőrség.
máj. 17
13:51
Lopott munkagéppel menekült a tolvaj (Infostart)
Munkagépet lopott el a Városligetből egy fiatal férfi. A rendőrök elfogták, és őrizetbe vették.
máj. 17
14:15
Öngyilkos ország? (WebBeteg)
Öngyilkos ország - a stigmának is beillő jelző hosszú ideig Magyarországot illette, és nem is egészen alaptalanul. Sokáig dobogós helyet foglaltunk el az öngyilkossági statisztikákban.
máj. 17
16:33
Messzire vihetik az áramlatok az olajszennyeződést a Mexikói-öbölből (Infostart)
A tengeri áramlatok messzire sodorhatják a Mexikói-öbölben keletkezett hatalmas olajszennyeződést, amely egy számítógépes modell szerint akár a 450 mérföldes távolságra fekvő floridai Key Westet is elérheti - hangzott el az ABC televízió hétfői tudósításában.
máj. 17
16:35
Megdőlt a szélrekord, marad az esős idő (Infostart)
Minden eddiginél nagyobb, óránkénti 162 kilométeres széllökést mértek hétfő reggel Kab-hegyen, így megdőlt a szélerősség eddigi rekordja - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Bozóki István kiemelte: hétfőn már kevesebb csapadékra, viszont változatlan erősségű széllökésekre kell számítanunk. A hét végén visszatér a szép tavaszi idő - tette hozzá.
máj. 17
17:24
Hamis gyógyszer - Tízpontos állásfoglalás (WebBeteg)
A gyógyszergyártókat tömörítő IFPMA tíz pontból álló, a gyógyszerhamisítás elleni elkötelezettségüket megerősítő állásfoglalást adott ki a napokban. A dokumentum szerint a WHO-nak kell összefogni és irányítani a nemzetközi fellépést.
máj. 17
18:39
Egyre több gyerek kerül kórházba az antibiotikumoknak ellenálló fertőzés miatt (Infostart)
Egy évtized alatt a tízszeresére nőtt az antibiotikumokkal szemben rezisztens Staphylococcus-fertőzéssel kórházba került gyerekek száma az Egyesült Államokban.

Keresés