2010. május 22. szombat

máj. 22
0:45
Támadnak a kórokozók! (HáziPatika)
Mindenhol ott vannak és csak arra várnak, hogy támadhassanak! Ezek a kórokozók. Nem is gondolnánk, hogy mennyi veszélynek vagyunk kitéve egy egyszerű sérülés során.
máj. 22
3:45
Hogyan történjen az otthoni vérnyomásmérés? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Vérnyomásmérés során gyakran "furcsa" számok jönnek ki, és van egy olyan érzésem, hogy nem jól mérem magamnak. Hogy kell rendesen megmérni házilag a vérnyomásomat? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 22
6:54
Egészségtelen gyermekétkeztetés? Lehetne jobban? (WebBeteg)
Megdöbbentő mértékben túladagolják az óvodai és iskolai étkeztetésben a zsírt, a szénhidrátot és a sót, ezért az ÁNTSZ programot indít Békésben az egészséges táplálkozás elterjesztéséért - közölte az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális intézetének helyettes vezetője Kondoroson sajtótájékoztatón kedden.
máj. 22
8:42
Bizarr módszerrel sütik a pizzát Nápolyban (Infostart)
Egy olasz napilap leleplező riportot közölt a híres nápolyi pizzériákról, amelyek a gyanú szerint a temetőkből szerzett koporsókkal fűtik a kemencét, amelyben a pizzákat sütik.
máj. 22
9:00
Idősebbek, képzettebbek - és hajadonok a modern anyák (Infostart)
A mai anyukák képzettebben, később és nagyobb arányban vállalnak házasságon kívül gyermeket, mint húsz évvel ezelőtti nőtársaik - állapította meg egy amerikai kutatásból, amelyből az is kiderült, hogy a modern édesanyák életében a gyermek érkezése sokszor nem tervezett, "csak úgy megtörténik". Magyarország is igazodik a nemzetközi trendhez.
máj. 22
9:00
Az alkoholfogyasztás jó oldala (WebBeteg)
Jobb az egészsége azoknak az embereknek, akik mértéktartóan, de isznak alkoholt, mint az antialkoholistáknak - állapították meg szerdán közzétett tanulmányukban francia kutatók. A szakemberek úgy vélik, nem az alkohol közvetlen hatása okozza az egészségügyi előnyök többségét, hanem olyan közvetett hatások, mint a stressz csökkenése, a több mozgás és a jobb társadalmi helyzet.
máj. 22
10:12
Ha jól akar aludni, ne laptopozzon lefekvés előtt! (Infostart)
A számítógép-használóknak azt tanácsolják amerikai szakértők, hogy lefekvés előtt két órával kapcsolják ki a gépüket, ha jól akarnak aludni.
máj. 22
10:30
Világszenzáció: kifejlesztették az öregedésgátló csodacsokit! (Infostart)
Egy újfajta csokit fejlesztettek ki, amely állítólag lelassítja az öregedés folyamatát és kisimítja a ráncokat.
máj. 22
11:06
Teljes kiőrlésű gabona a hosszú élet titka? (WebBeteg)
Azok a cukorbeteg nők élnek a legtovább, akik a legtöbb teljes őrlésű gabonából készült ételt fogyasztják.
máj. 22
11:36
Ételallergia: nem könnyű kezelni (Metropol)
Átlagosan minden tizedik felnőtt és még több gyerek mutat túlérzékenységet valamilyen ételre, ennek ellenére a diagnózis a szakemberek szerint ma sem egyszerű, a gyógyítás pedig nem mindig sikerül.
máj. 22
11:42
"Egy allergiás generáció felnövekedésének lehetünk tanúi" (Infostart)
Folyamatosan emelkedik az allergiás betegek száma Magyarországon, és mind több baba születik az allergia szempontjából magas rizikóval, miközben lényeges változások történtek a megelőzés terén is - állítja a szakértő.
máj. 22
12:09
Tuberkulózis, malária - Gén okozza a fogékonyságot (WebBeteg)
Egy gén több változatáról állapították meg brit és szingapúri kutatók, hogy jelenlétük növeli az olyan fertőző betegségekkel szembeni fogékonyságot, mint a tuberkulózis, a malária és a bakteriális vérmérgezés.
máj. 22
13:12
H1N1 - Tények és számok itthon (WebBeteg)
Összesen 2 millió 690 ezer 805 embert oltottak be a H1N1 influenza fertőzés ellen tavaly szeptember és idén április között, ami országosan 26,8 százalékos átoltottságot jelent - többek között ez derül ki az Országos Epidemiológiai Központ hetilapja, az Epinfo legfrissebb számából.
máj. 22
15:00
Ön mit tesz az elhízás elleni napon? (Infostart)
Száz emberből kilencvenöt rövid időn belül visszahízza a fogyókúra során leadott kilókat - mondta az InfoRádió által megkérdezett lipidológus főorvos. Pados Gyula a szombati Európai Elhízás Elleni Naphoz kapcsolódóan elmondta, bár az elhízás népbetegség, kezelésére mégis csak egy gyógyszer áll rendelkezésre Magyarországon.
máj. 22
16:30
Szeretnek szúrással szépülni vágás helyett (Infostart)
Plasztikai műtétek helyett növekvő népszerűségnek örvend az akupunktúra a szépülni vágyó japán nők körében.
máj. 22
16:39
Magas vérnyomás ellen hatásos lehet a jóga (WebBeteg)
A szívinfarktus utáni rehabilitáció időszakában, gyógyszerek kiegészítésére használt jógagyakorlatok jelentősen fokozták a tabletták vérnyomáscsökkentő hatását.
máj. 22
18:45
Alhasi görcs lehetséges okai - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Huszonhat éves férfi vagyok 2 hete alhasi lágyék tájékon középen és baloldalt diffúz jellegű görcsös hasi fájdalmam van a fájdalom nem szúró jellegű inkább sugárzó. Ezen kívül semmilyen más panaszom nincs egyedül a görcsös alhasi fájdalom amit nem tudok beazonosítani. Mi lehet ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
máj. 22
19:30
Még jelentkezhet a világ legjobb állására! (Infostart)
Ezt a munkát a világ legjobb állásaként hirdeti a Spitalfields piac. A feladat: végigkóstolni a piac összes kocsmájában mindenféle sört és jelenteni minőségüket.
máj. 22
21:18
Az ötös lottó nyerőszámai (Infostart)
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
máj. 22
22:57
Védje az erekcióját! 11 tipp (WebBeteg)
Az erekciós zavar gyakori az idősebb férfiaknál, azonban nem kell, hogy az öregedés része legyen. Hogyan lehet elkerülni? Íme 11 tipp, amit a szakértők ajánlanak.

Keresés