2010. május 3. hétfő

máj. 3
1:09
Megbetegítő munkahelyek? (HáziPatika)
Még az iroda küszöbét is alig lépte át, máris megfájdul a feje. Az asztalánál egész nap kókadtan ül, a szeme vörös, az orrát egész nap fújja, pedig nem náthás. Az Ön munkanapjai is így telnek? Lehet, hogy a "beteg épület...
máj. 3
1:13
Ha félti a férfiasságát, kerülje ezeket a gyógyszereket! (HáziPatika)
Egy erekciós problémákkal kezelt férfiakat vizsgáló olasz tanulmány kapcsolatot talált a koleszterincsökkentő sztatinok és a férfi hormon, a tesztoszteron abnormálisan alacsony szintje között.
máj. 3
1:17
Gyógyuljon zenével - MusiCure Évszakok (HáziPatika)
Már Magyarországon is megvásárolható az orvosi kutatásokon alapuló gyógyító zene, a MusiCure. Az Évszakok címet viselő CD segít megnyugodni, relaxálni, ezen keresztül pedig megelőzni a civilizációs betegségeket, a stresszt és a...
máj. 3
1:21
A megszépítő tabletta (HáziPatika)
Számos történetet hallottunk már arról, hogy a fogamzásgátló tablettáknak a nem kívánt terhesség megakadályozásán kívül más előnyös tulajdonságai is vannak. Utánajártunk, van-e ebben igazság, és ha igen, mi állhat mögötte!
máj. 3
2:57
12 lehetséges szívtünet, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni (WebBeteg)
Ne hagyja figyelmen kívül az alábbi 12 figyelmeztető jelet, mely arra utal, hogy valami baj van a szívével!
máj. 3
5:03
Mennyibe kerül egy plasztikai beavatkozás? (WebBeteg)
A XXI. században az esztétikai plasztikai sebészetben gyakoribbá válnak a rövid ideig tartó, úgynevezett lunchtime műtétek, mint a botox-kezelések, a mezo-terápia és a különböző lézeres kezelések.
máj. 3
6:42
A magyar írásbelikkel kezdődnek a tavaszi érettségi vizsgák (Infostart)
Ma reggel 8 órakor a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbelikkel megkezdődnek a tavaszi érettségi vizsgák.
máj. 3
7:54
Villamossal ütközött össze egy személyautó a Nagykörúton (Infostart)
Villamos ütközött össze egy személyautóval Budapesten, a VIII. kerületben, a József körút és a Baross utca kereszteződésében hétfő reggel; a baleset miatt ott nem járnak a 4-6-os villamosok - közölte Fővárosi Tűzoltóság sajtóügyeletese.
máj. 3
8:30
Cukorbetegség - Átcsoportosítható-e az étkezések szénhidráttartalma? (WebBeteg)
Átcsoportosítható-e az előzetesen egyeztetett (ajánlott) szénhidráttartalom az egyes étkezések között? A cukorbetegség meghatározó vonása, hogy az étkezéseket követő inzulinelválasztás elégtelen vagy hiányzik: a táplálékból felszívódó szénhidrát jelentős vércukorszint-emelkedést okoz(hat).
máj. 3
9:33
Mit érdemes tudni a hátfájásról? (WebBeteg)
A hátfájás rendkívül gyakori, az emberek 60-70 százalékát érinti élete során. A fájdalom többek között eredhet a csigolyatestekből, vagy a közöttük elhelyezkedő porckorongokból illetve kisízületekből, a gerinc melletti szalagokból, izmokból, ideggyökökből és a belső szervekből (vese, aorta, gyomor) is kisugározhat.
máj. 3
10:18
Több órás várakozásra kell számítani az ukrán határon (Infostart)
Több órát várakoznak az Ukrajnába tartó mikrobuszok a záhony-csapi határállomáson, ahol az ukrán hatóságok fokozott ellenőrzést tartanak - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
máj. 3
10:36
Késnek a vonatok a szolnoki vonalon (Infostart)
Műszaki hiba miatt 15-30 perces késésre kell számítani a Budapest - Újszász - Szolnok vasútvonalon - közölte a MÁVINFORM ügyeletese.
máj. 3
11:48
Megütötte a mentőorvost egy férfi Vasváron (Infostart)
Megütötte a segítségére siető mentőorvost egy férfi Vasváron - közölte a rendőrség.
máj. 3
11:51
Injekcióval a melanóma ellen (NLC)
Már a III. fázisnál tartanak a klinikai vizsgálatok a halálos bőrdaganat, a melanóma előrehaladott formája ellen kifejlesztett ígéretes vakcinával. A mai, a figyelemfelhívásnak szentelt napon országszerte ingyenes szűrővizsgálatokat tartanak.
máj. 3
13:00
Megkezdődött Miskolcon a villamoshálózat 2011-ig tartó fejlesztése (Infostart)
Megkezdődött Miskolcon a villamoshálózat 2011-ig tartó fejlesztése. Az új járművek beszerzése és a pályák meghosszabbítása 38 milliárd forintba kerül, amelyből mintegy 34 milliárd forint az uniós támogatás.
máj. 3
13:36
Gazdája közelében lőttek le egy kutyát Pécs határában (Infostart)
Sétáltatott kutyát lőtt le egy vadász az állat gazdájától 15-20 méterre Pécs határában; az ügyben eljárás indult.
máj. 3
13:45
Már 5 perc mozgás is jót tesz a lelkünknek (WebBeteg)
Az Essexi Egyetem kutatóinak megállapítása szerint már öt percnyi, szabadban végzett séta, kertészkedés vagy kerékpározás is javítja a hangulatot és az önbecsülést.
máj. 3
14:33
Segítség! Kihez forduljak, ha úgy érzem, nincs kiút? (NLC)
Mindannyiunk életében adódnak rövidebb vagy elhúzódóbb nehéz időszakok, krízisek. Szerencsés esetben ezek a kritikus periódusok a változás előszelét hozzák. Ilyenkor a nehézségek, ahogy jöttek, tovább is állnak. Ám a helyzet nem mindig ilyen zökkenőmentes.
máj. 3
15:51
Teszt készül a Paget-kór kiszűrésére (WebBeteg)
Három gén tehető felelőssé a Paget-kór kialakulásáért az esetek hetven százalékában. A felfedezés lehetővé teszi, hogy a fájdalmas, deformálódást okozó csontbetegség megállapítására szűrőtesztet dolgozzanak ki - olvasható a Nature Genetics című szaklapban.
máj. 3
16:54
Mire figyeljünk allergia esetében használt orrspray használatakor? (WebBeteg)
Nem mindegy, hogy allergia okozta orrdugulás esetén milyen készítményt választunk. Az öngyógyszerezés helyett mindenképpen ajánlatos kikérni a szakorvos véleményét.
máj. 3
17:30
Klein Dávid beszámolója a tragédiáról: "Nem értettem, hol van Konyi?" (Infostart)
Egy hete tűnt el a Mount Everesten Várkonyi László, akit egy leszakadó jégtömb temetett maga alá. A keresésére induló csapat még a holttestét sem találta meg. A nemzetközi hírű magyar hegymászó társa, Klein Dávid kisebb sérüléseket szenvedett a balesetben, amelynek pontos körülményeit most írta meg egy e-mailben a Csomolungma alaptáborából.
máj. 3
19:54
Barcelona nem kér a félmeztelen turistákból (Infostart)
Öltözködési előírás a barcelonai turistáknak: a város többé nem kér a félmeztelen vagy alulöltözött látogatókból.
máj. 3
22:27
Andropauza: a középkorú férfiak krízise (WebBeteg)
Hosszú évek óta ismert a középkorú férfiaknál tapasztalható fizikai és érzelmi változások ténye. A kutatók egyre gyakrabban hangoztatják, hogy ez nem más, mint a menopauza férfi változata, az andropauza, azaz férfiklimax.

Keresés