2010. június 4. péntek

jún. 4
0:18
Gyógyszerek színképelemzése (WebBeteg)
A hamis gyógyszerek kiszűréséhez jelentős segítséget nyújtó eszközt fejlesztettek ki brit kutatók. A készülék színképelemzésen alapuló eljárással tud különbséget tenni hamis és eredeti gyógyszerek között, hordozható mérete pedig az azonnali helyszíni vizsgálatot is lehetővé teszi.
jún. 4
1:06
Félezer elkerülhető haláleset (HáziPatika)
Magyarországon évente mintegy félezer nő hal meg méhnyakrák következtében. Ez a viszonylag kis szám is rettenetes, hiszen egy közepes magyar falu teljes női lakosságát tenné ki. Ugyanakkor ne felejtsük: egyetlen haláleset is sok,...
jún. 4
1:10
A szájszagunk öröklődik (HáziPatika)
Japán kutatók szerint lehet, hogy nem csak a rossz szájhigiénia okozza a kellemetlen leheletet, a szájban rejlő egészségtelen baktériumok szintén hozzájárulhatnak.
jún. 4
5:33
A Merkel-sejtes carcinoma és tünetei (WebBeteg)
A Merkel-sejtes carcinoma a bőrben elhelyezkedő speciális sejtekből, a Merkel-sejtekből kiinduló igen rosszindulatú daganat. A betegség ritka: évente kb. 300-500 ezer személyre jut egy új eset felismerése, de a valós előfordulás minden bizonnyal ennél gyakoribb.
jún. 4
7:39
Elkényeztetett-e az ön gyermeke? (WebBeteg)
Valószínűleg minden szülő hallotta már az "Elkényeztetitek ezt a gyereket!" című mondatot. Tulajdonképpen mit is takar az elkényeztetett gyerek fogalma? Honnan tudhatjuk, hogy a miénk az-e, illetve hogyan kerülhető el, hogy az legyen?
jún. 4
8:24
Hangágyúval tartják távol a tüntetőket (Infostart)
Kanadában hangágyúkat is bevethetnek a G20-csúcs biztosítására: a torontói rendőrség mutatta be a nyilvánosságnak ezeket a szerkezeteket, amelyekkel szükség esetén a tüntetőket tartanák majd távol a találkozó helyszínétől.
jún. 4
9:45
H1N1 - Marad a járványveszély (WebBeteg)
Fenntartja az új típusú influenzával kapcsolatos járvány veszélyére vonatkozó figyelmeztetést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) - közölte a szervezet vezetője csütörtökön. A készültségi szintet tavaly júniusban emelték maximálisra, miután a H1N1 rohamosan terjedni kezdett világszerte.
jún. 4
9:54
Az adriai nyaralás idén is drága a balatonihoz képest (Infostart)
A forint továbbra is kellően gyenge, az időjárás viszont minden optimista várakozásnak keresztbe tehet a 2010-es szezonban a magyar tengernél. Az előjelek pedig egyelőre jók, a statisztikák kedvezően alakultak az év első negyedében, mivel a balatoni régióban óvatosan növekvő forgalmat, és stagnáló bevételeket regisztráltak. Egy adriai nyaralás pedig idén is drágábbnak ígérkezik egy balatonihoz…
jún. 4
10:24
Biofodrászat – valóban más, mint a többi? (NLC)
Bio- és természetes növényi kivonatot tartalmazó hajápolók, papírtörölköző, tisztított víz, biológiai dauer, oxigénkezelés – a környezet- és egészségtudatosság immár a fodrászipart is elérte. Utánajártunk, vajon mit kínálnak ma a biofodrászatként működő szalonok, miben másak, mint hagyományos változataik.
jún. 4
10:48
AIDS - Mégis elbukjuk a harcot? (WebBeteg)
Bár az elmúlt évtizedben voltak reménykeltő jelek, az AIDS ellen vívott világméretű küzdelem - elsősorban a rá szánt összegek apadása miatt - elbukni látszik.
jún. 4
11:51
Veszélyes migrén - Kutatás (WebBeteg)
Egy, a közelmúltban elvégzett vizsgálat során 6100 migrénben szenvedő felnőtt beteg 2 százalékának kórelőzményében szerepel a stroke. Az 5243 nem fejfájós felnőtt esetében ez a mutató 1,2 százalék volt.
jún. 4
12:54
Parkinson-kór és életmód (WebBeteg)
Számos életviteli változás segíthet a Parkinson-kórral való együttélésben. Orvosával együttműködésben olyan kezelési sémát alakíthat ki, amely a lehető legnagyobb fokú tünetmentességet eredményezi a legkevesebb mellékhatás mellett.
jún. 4
15:00
Rákbetegek - Leszázalékolás, rokkantnyugdíj, munka? (WebBeteg)
Nemcsak egészségük megrendülésével, korábbi anyagi helyzetük hanyatlásával is gyakran szembe kell nézniük a rákbetegeknek. Az addig ellátott munkakör sokszor nem összeegyeztethető az onkológiai kezelésekkel, ezért betegszabadság, táppénz, majd nem egy esetben leszázalékolás, rokkantnyugdíj vár a betegekre.
jún. 4
17:06
Tabuk nélkül a védőoltásokról (WebBeteg)
A védőoltások léte és alkalmazása, a lakosság átoltottsága adja meg a népesség számára a járványügyi biztonságot, hangsúlyozzák epidemiológiai szakemberek, infektológusok, gyermekgyógyászok.
jún. 4
20:15
Divatos diéták - Hogyan hatnak az egészségre? (WebBeteg)
Az egészséges életmód, a táplálkozás egészségre gyakorolt hatásának előtérbe kerülésével egymás után jelennek meg az újabbnál újabb sztárdiéták. Az óvatlan tájékozódó könnyen elveszhet a dömpingben, és az ultramodern étkezési irányzatokról is kiderülhet, hogy mégsem olyan egészségesek, mint azt a hívek gondolják.
jún. 4
20:24
A Sió-zsilipnél visszafogják a leeresztés mértékét (Infostart)
Nem csökkent a Balaton vízmagassága, de a Sió-zsilipnél visszafogják a leeresztés mértékét, hogy mérsékelni lehessen a Sió Tolna megyei szakaszának magas vízszintjét.
jún. 4
21:18
Halálos baleset a 2/A úton - képekkel (Infostart)
Kamionnal ütközött egy személygépkocsi a 2/A úton Vác környékén péntek délután, a balesetben egy ember meghalt, ketten megsérültek - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.
jún. 4
23:24
A GERD és a savas reflux csecsemő és gyermekkorban (WebBeteg)
A legtöbb csecsemő rendszeresen bukik vissza tejet a nap folyamán. Azonban ha ez egyéb problémákat is okoz, vagy más tünetekkel együtt jelentkezik, valószínűleg gastroesophagealis reflux betegség (GERD) okozza, ami idősebb gyerekeknél is előfordulhat.

Keresés