2010. június 7. hétfő

jún. 7
0:45
Riasztó tünetek, ártalmatlan betegség? (HáziPatika)
A pikkelysömör a leggyakoribb krónikus bőrbetegség. Jóindulatú, ám kellemetlen és riasztó kinézetű: élesen körülhatárolt, csúnyán kipirosodott bőr, rajta száraz, korpás bőrpikkelyekkel. Rendszerint nem fáj, legfeljebb viszket. De...
jún. 7
0:49
Depressziót okoz a szívroham (HáziPatika)
A szívroham utáni tartós depresszió az agyban bekövetkezett változásokkal jár együtt. A német tanulmány szerzői szerint hosszabb távú vizsgálatokra van szükség, hogy kiderítsék, vajon a pszichés vagy a testi tünetek jelennek-e meg...
jún. 7
2:51
A cukros üdítőitalok emelik a vérnyomást (WebBeteg)
Csökken a vérnyomása annak, aki mérsékli az agyoncukrozott üdítők rendszeres és bőséges fogyasztását - derült ki az Amerikai Szívgyógyász Társaság folyóiratában, a Circulation című szaklapban közzétett tanulmányból.
jún. 7
6:54
Ismét a teljes vonalon közlekedik a 4-es és a 6-os villamos (Infostart)
Ismét a teljes vonalon közlekedik a 4-es és a 6-os villamos a Moszkva tér és a dél-budai végállomások között - közölte a Margit-híd felújítását végző MH 2009 konzorcium szóvivője.
jún. 7
6:56
Baleset a 4-es út újszilvási lehajtójánál - négy halott (Infostart)
Négyen életüket vesztették egy balesetben hétfőn hajnalban a 4-es út újszilvási lehajtójánál - közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője
jún. 7
7:48
Országosan 270 településen védekeznek az ár ellen (Infostart)
A magyarországi folyók középső és alsó szakaszain folytatódik az áradás, miközben a felsőbb részeken megkezdődött a lassú apadás. Az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője az InfoRádióban elmondta: országosan 270 településen védekeznek az ár ellen, közülük 138 Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van.
jún. 7
8:06
Mi árthat a gyerek fogainak? (WebBeteg)
Mindennapos az olyan látvány, hogy egy kicsi szájából vagy az ujja vagy a cumi lóg, esetleg egész nap a cumisüveg. A szakorvos szemével ezek egy bizonyos életkoron túl már ártalmasak, ha a kicsi fogacskák fejlődését tekintjük. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy a tejfogak elromoljanak, hiszen valóban kiesnek, de nem mindegy, milyen állapotban.
jún. 7
9:00
Az elsőszülött gyerekből lesz a rocksztár (Infostart)
Brit matematikusok szerint a születés sorrendje meghatározhatja a gyerekek későbbi karrierjét; az elsőszülöttekből például könnyen lehet rocksztár.
jún. 7
9:09
Ártalmasak a szívre az energiaitalok? (WebBeteg)
Noha az energiaitalok felpörgetnek, és növelik a teljesítményt, ám egyesek számára nem éri meg kipróbálni. Ismerje meg a veszélyeket, melyeket az energiaitalok jelenthetnek a szívére!
jún. 7
9:48
Hogyan védekezzünk a kullancsok ellen? (NLC)
A napsütés, a hajnali pára és az egyre kellemesebb hőmérséklet kedvező feltételeket nyújt a kullancsok szaporodásához. Ezért már most gondoskodnunk kell egy-egy kirándulás előtt a kullancsok elleni védelemről, és a túrából hazaérve nem árt, ha alaposan átnézzük magunkat.
jún. 7
11:15
H1N1 - Meghosszabbítanák a vakcina szavatosságát (WebBeteg)
Az újinfluenza elleni oltóanyag szavatossági idejének meghosszabbítását kérte a gyártó.
jún. 7
13:48
Gönyü és Komárom között tetőzik a Duna (Infostart)
Gönyü és Komárom között hétfő délután tetőzött a Duna; a Szigetközben várhatóan felgyorsul az előző nap megindult apadás - áll az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság közleményében.
jún. 7
13:50
Románia újabb 500 ezer homokzsákot adományoz Magyarországnak (Infostart)
Románia több mint 166 ezer euró értékben küld Magyarországnak vissza nem térítendő gyorssegélyt - jelentette be Bukarestben Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter.
jún. 7
14:24
A hirtelen indulatok koszorúérbetegséghez vezethetnek (WebBeteg)
A kirobbanó düh kiváltotta vérnyomás-emelkedés, felgyorsuló szívműködés és egyéb változások a koszorúér-betegség kifejlődésének gyakori okozói - írták belga kutatók az amerikai szívgyógyászok tudományos folyóiratában.
jún. 7
15:27
Prosztatagondok? Természetesen kezelhető! (HáziPatika)
A prosztata gyulladása és jóindulatú megnagyobbodása okozta panaszok azok, melyekkel a férfiak a leggyakrabban urológushoz fordulnak. A kellemetlen tünetekkel járó problémák kezelésére érdemes gyógynövény-alapú, bizonyított hatású...
jún. 7
16:48
Záporok után kánikula várható (Infostart)
Hétfőn nyárias időjárásra kell számítanunk, de kedden többfelé várható kisebb zápor, zivatar - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Gál Áron kiemelte: a hét közepén már kánikula várható.
jún. 7
17:33
Immunvédelem laktoferrinnel és a Pearls Winter+TM -szal! (WebBeteg)
Immunrendszerünk bizonyos időszakokban „rosszul muzsikál”, ilyen például a téli, „kórokozókkal teli” időszak. Ilyenkor a betegséget érdemesebb kis ráfordítással megelőzni, mint utólag az ágyat nyomni. (x)
jún. 7
19:12
Válság és stressz: négyből egy ember elsírja magát tehetetlenségében a munkahelyén (Infostart)
Lelkileg is erősen megterheli a nemzetközi gazdasági válság és a céges válságkezelés miatt jelentkező többletmunka a munkavállalókat - derült ki egy nemrég közzétett brit felmérésből. A kevesebb alvás és a gyengébb munkamorál miatt jelentős számú alkalmazott kért orvosi segítséget, és többen kezdtek hangulatjavító gyógyszereket szedni.
jún. 7
20:24
Szívességbankok: ahol pénz nélkül is "vásárolhatunk" (Infostart)
Pénz helyett szívességgel fizetnek egymásnak a külföldi és hazai szívességbankok tagjai. A kölcsönös segítségnyújtáson alapuló közösségek egyre népszerűbbek, ráadásul a szakemberek szerint a gazdasági válság és a munkanélküliség miatt a jövőben még többen csatlakoznak majd a már működő "bankokhoz" - számolt be a Yahoo News.
jún. 7
22:12
Miért nem érdemes sok húst enni? (Infostart)
A sok állati fehérje fogyasztása növelheti a nőknél a gyulladásos bélbetegségek kialakulásának kockázatát - állapították meg francia kutatók. Franck Carbonnel és munkatársai az American Journal of Gastroenterology című szaklapban közölték 67 ezer nő részvételével zajlott követéses vizsgálatuk eredményeit.
jún. 7
22:48
Utazás diabétesszel (WebBeteg)
A cukorbeteg számára a nyaralás vagy egy üzleti utazás is extra tervezést igényel. A változás az étkezési szokásokban, az aktivitásban, illetve az időzóna eltolódás mind befolyásolja a vércukor szintet. Íme néhány tipp, mely megkönnyítheti az utazást.

Keresés