2010. június 7. hétfő

jún. 7
5:18
Többen meghaltak az Egyesült Államokban tomboló heves viharokban (168 Óra Online)
Legalább négy ember meghalt, ötven ház összedőlt, sok másik pedig megrongálódott az Egyesült Államok középnyugati részén végigsöpört tornádók és zivatarok következtében - közölték vasárnap a hatóságok.
jún. 7
5:36
Az ENSZ koppinthat Izrael orrára (Kripto Akadémia)
Nemzetközi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte az ENSZ főtitkára a gázai segélyflottillát ért izraeli támadás körülményeink a kivizsgálására - közölte vasárnap egy izraeli illetékes.
jún. 7
5:38
Veszélyben a biológiai sokféleség (Kripto Akadémia)
Súlyos veszély fenyegeti Földünk biológiai sokféleségét - riadóztattak az idei brüsszeli Zöld Hét rendezvényein. Az Európai Unió legnagyobb környezetvédelmi találkozójának több mint 3500 résztvevője, köztük kormányzati illetékesek, tudósok, üzletemberek, nem kormányzati szervezetek aktivistái elismerték, a 2010-ig szóló uniós célok e téren nem teljesültek, s radikális cselekvésre lenne szükség a…
jún. 7
6:36
Vasúti baleset Skóciában (Infostart)
Skócia nyugati részén több ember megsérült, amikor kisiklott egy személyvonat egy kocsija Argyll közelében.
jún. 7
6:38
Gereben Ágnes: Új helyzet van a magyar-orosz kapcsolatokban (Infostart)
Új helyzet van Oroszországban: csökken az energiaszféra lehetősége, és új helyzet van Magyarországon is, mivel a kormányváltás nyilvánvalóan új korszakot nyit - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gereben Ágnes.
jún. 7
6:40
Szlovéniában támogatta a többség a horvát-szlovén határvita rendezését (Infostart)
Szlovéniában támogatta a választópolgárok többsége a horvát-szlovén határvita rendezését célzó megállapodást a kérdésről rendezett népszavazáson.
jún. 7
6:45
Korlátozhatják az internetes szerencsejátékot (Kitekintő)
Az Európai Bíróság szerint a tagállamok korlátozhatják az online szerencsejátékot, különösen, ha az intézkedés hátterében fogyasztóvédelmi megfontolások húzódnak meg, vagy esetleg az, hogy elejét vegyék a csalásoknak, illetve annak, hogy az állampolgárok túlzott összegeket költsenek szerencsejátékokra.
jún. 7
6:48
Kormányátalakítás Bukarestben? (Kripto Akadémia)
Crin Antonescu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke úgy nyilatkozott, pártja hajlandó lenne belépni a kormányba, még ilyen nehéz körülmények között is, de csak azzal a feltétellel, ha Traian Basescu államfő kéri őket a felelősség vállalására, illetve ha beismeri, hogy hibázott a jelenlegi kormány összeállításával. A liberális politikus biztosított mindenki arról, hogy a PNL-nek megvan a maga…
jún. 7
7:39
Válságban a szlovák élelmiszeripar (Kitekintő)
„A Fico-kormánynak az elmúlt négy évben nem sikerült növelnie a hazai élelmiszer-ipari cégek konkurenciaképességét, és az általa hozott törvényekkel súlyos károkat okozott az ágazatnak” – nyilatkozta Jarmila Halgašová, a Szlovák Élelmiszer-ipari Kamara (PKS) ügyvezető igazgatója.
jún. 7
7:57
Meglepő lépéseket tervez az új kormány (Kitekintő)
Interjú Magyarics Tamás külpolitika-szakértővel, az ELTE professzorával az új brit kormány külpolitikájának várható irányvonalairól.
jún. 7
8:00
VMSZ-győzelem a szerbiai kisebbségi választásokon (Metropol)
A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) által támogatott lista elsöprő győzelmet aratott a szerbiai nemzeti tanácsi választásokon - jelentette be Pásztor István, a párt elnöke vasárnap késő este Szabadkán.
jún. 7
8:42
BP: Működik a kupak (Napi)
jún. 7
8:51
Trianoni igazságtétel (Kitekintő)
Kritikus a helyzet a gátakon, Rimaszombat veszélyben, Balassagyarmatnál utakat zárnak le, Borsodban újabb tetőzés miatt gáton az emberek, nem akar szűnni az esőzés, bár, állítólag jobbra fordul az idő. Eközben életerős, egészséges, felnőtt emberek egymásnak mutatnak be, a helyszín Komárom, emlékezünk Trianonra, ki így, ki úgy.
jún. 7
9:09
A szerbek ki akarnak maradni a szlovák-magyar balhéból (Kitekintő)
A szerb külügyminiszter szerint Pozsonynak és Budapestnek kompromisszumos megoldást kellene találnia a magyarok kettős állampolgársága ügyében.
jún. 7
9:18
A Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott lista nyerte a nemzeti tanácsi választásokat Szerbiában (Infostart)
Szerbiában nagy fölénnyel a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott lista nyerte a nemzeti tanácsi választásokat. Pásztor István, a párt elnöke elmondta: a Magyar Összefogás listája az eddig beérkezett eredmények szerint a szavazatok nagyjából háromnegyedét szerezte meg.
jún. 7
9:20
Indonéziában 12 gyerek meghalt, amikor leszakadt egy függőhíd (Infostart)
Indonéziában 12 gyerek meghalt, amikor leszakadt egy függőhíd Szumátra szigetén.
jún. 7
9:36
Irán segélyszállítmányt küld a Gázai-övezetbe (Infostart)
Két hajónyi segélyszállítmányt küld a hét végén a Gázai-övezetbe az iráni vörös félhold szervezet. Teheráni tájékoztatás szerint az egyik hajó rakománya az iráni lakosság által felajánlott élelmiszer és gyógyszer, míg a másik hajón a karitatív szervezet önkéntesei utaznak majd. Az iráni Forradalmi Gárda legfőbb vezetője korábban azt mondta: készek haditengerészeti kíséretet adni azokhoz a…
jún. 7
9:38
Négy palesztin búvárt megöltek az izraeli haditengerészek (Infostart)
Az izraeli haditengerészet katonái 4 búvárruhás palesztint öltek meg - akik a hadsereg állítása szerint - terrorcselekményt akartak végrehajtani a zsidó állam ellen.
jún. 7
9:45
Interneten kampányolnak a kormánykoalíció ellen (Kitekintő)
Fokozódik a parlamenti választások előtti kampány Szlovákiában, már színészek, ismert közéleti személyiségek is bekapcsolódtak.
jún. 7
9:48
Kim Dzsong Il fia nem szökik Európába (Metropol)
Cáfolta az észak-koreai vezető legidősebb fia azokat a híreszteléseket, amelyek szerint Európában keresne menedéket az életét ért fenyegetések miatt.
jún. 7
9:48
Sarkozy "hiteles és pártatlan vizsgálat" elfogadására kéri Netanjahut (168 Óra Online)
Nicolas Sarkozy francia elnök arra kérte vasárnap Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt, hogy fogadjon el egy "hiteles és pártatlan vizsgálatot" a Gázai övezetbe segélyszállítmányt vivő flottilla elleni izraeli fellépés ügyében - közölte a párizsi elnöki hivatal - írja az MTI.
jún. 7
9:50
Fico 1500 éves szlovák államról beszél (Metropol)
Lovas szobrot kapott a pozsonyi várban Szvatopluk, az "ószlovákok királya". A 7,8 méteres bronzból készült alkotást vasárnap késő este leplezték le ünnepélyes keretek között a három legfőbb szlovák közjogi méltóság jelenlétében.
jún. 7
10:03
Megdöbbentő dolog derült ki a szupersztárról (Kitekintő)
Orlando Bloom bevallotta, hogy mindig is problémái voltak szerepei tanulásában diszlexiája miatt.
jún. 7
10:05
Elég volt a megszorításokból (Kitekintő)
A szakszervezetek európai konföderációjának (ETUC) kérésére rendkívüli „szociális csúcsot” tartottak pénteken Brüsszelben. Az egyeztetésen az ETUC és az európai munkaadókat tömörítő Businesseurope vezetői az Európai Bizottság elnökével, valamint foglalkoztatás és szociális ügyi biztosával ültek asztalhoz, és a gazdasági megszorítások mellett élénkítést és növekedést szorgalmaztak.
jún. 7
10:30
Páratlanul jó évre készül a légiszektor (Napi)
jún. 7
10:39
Megosztott lett az ország: vasárnap minden eldőlt (Kitekintő)
Csak pár ezer szavazaton múlott, hogy Szlovénia tovább keserítse Horvátország életét az Európai Unióba vezető úton. Vasárnap délnyugati szomszédunknál népszavazást rendeztek a már húsz éve zajló szlovén-horvát határvita ügyében.
jún. 7
10:48
Yahoo-Facebook szövetség született (Napi)
jún. 7
10:57
Gyászol a tudósvillág: elhunyt korunk egyik legnagyobb matematikusa (Kitekintő)
A Gömböcöt is ihlető Vlagyimir Igorjevics Arnold 73 éves korában, Párizsban hunyt el.
jún. 7
10:59
Holttestet találtak a patakban (Kitekintő)
Holttestet találtak a rozsnyói járásbeli Alsósajóban vasárnap reggel 7.30 körül a helyi patakban. Mint később kiderült, a helyi, 53 éves Ivan tetemét találták meg.
jún. 7
11:00
26 év után hoztak ítéletet a bhopali katasztrófa miatt (Kripto Akadémia)
Halált okozó gondatlanság miatt hét embert marasztalt el hétfőn egy indiai bíróság a több mint negyedszázaddal ezelőtt történt, mintegy 15 ezer ember halálát okozó bhopali ipari katasztrófa ügyében.
jún. 7
11:06
Megtámadták a segélyt osztó polgármestert Szepesszentgyörgyön (Infostart)
Kedvezőre fordult az időjárás Szlovákiában, ennek hatására fokozatosan enyhül az árvízhelyzet. A harmadfokú készültséget azonban több helyen még nem oldották fel. Olykor gondot okoz a közrend fenntartása is. Szepesszentgyörgyön többen megtámadták a segélyt osztó polgármestert.
jún. 7
11:15
Nem nagyon vállalkoznának a magyarok (Kitekintő)
Ha váratlanul nagyobb örökség szakadna a nyakába, a magyarok alig ötöde indítana valamilyen vállalkozást – derül ki az Eurobarometer legfrissebb felméréséből, amely a vállalkozói szellemet, illetve a vállalkozókkal szembeni magatartást vizsgálta nem csak Európában, hanem az Egyesült Államokban és három ázsiai országban is.
jún. 7
11:24
Bombaemlegetés miatt kiürítettek egy New York-i repteret (Infostart)
Kiürítettek és átvizsgáltak az amerikai hatóságok egy repülőgépet egy New York-i repülőtéren, miután az egyik utas pokolgépet emlegetett.
jún. 7
11:36
Terrorgyanú miatt kiürítettek egy amerikai repülőt (Metropol)
Kiürítettek és átvizsgáltak az amerikai hatóságok egy repülőgépet egy New York-i repülőtéren, miután az egyik utas pokolgépről tett említést.
jún. 7
11:36
Irán is küld segélyt Gázába (Kripto Akadémia)
Az iráni Vörös Félhold szervezet hajókkal és repülőgéppel segélyszállítmányt küld a hét végén a Gázai övezetbe - közölték hétfőn Teheránban.
jún. 7
11:51
Győzött az Összefogás (Kitekintő)
A Vajdasági Autonóm Tartományban felálló Magyar Nemzeti Tanács tagjainak vasárnap tartott választását a Magyar Összefogás lista nyerte, nem kis sikerrel. Az öröm azonban nem felhőtlen...
jún. 7
11:54
Észak-Koreának új kormányfője van (Metropol)
Észak-Koreában a parlament új kormányfőt nevezett ki hétfőn, az ülésen jelen volt a legfőbb vezető, Kim Dzsong Il is.
jún. 7
12:00
Jó nyarat vár a Malév (Napi)
jún. 7
12:09
Hihetetlen! Valódi csoda az interneten! (Kitekintő)
A ma 17 éves lányt és 16 éves öccsét saját apjuk 1995-ben rabolta el Kaliforniából. Anyjuk a szociális hálózat segítségével 15 évvel később Floridában bukkant rájuk.
jún. 7
12:30
Irán hajókkal és repülővel küld segélyt Gázába (Metropol)
Az iráni Vörös Félhold szervezet hajókkal és repülőgéppel segélyszállítmányt küld a hét végén a Gázai övezetbe - közölték hétfőn Teheránban.
jún. 7
12:36
Madarakkal ütközött egy marokkói repülőgép (Infostart)
Kényszerleszállást hajtott végre vasárnap késő este Amszterdamban egy Marokkóba tartó utasszállító repülőgép, miután röviddel a felszállás után madarakkal ütközött, és ennek következtében meghibásodott az egyik hajtóműve.
jún. 7
12:45
A magyarok is szabályoznák a nemzetközi házasságokat (Kitekintő)
Az Európai Unió történetében első ízben a tagállamok egy csoportja megerősített együttműködésre lép egymással. Az új szabályozás az úgynevezett vegyes vagy nemzetközi házasságok felbontását könnyítené meg. A mechanizmusban Magyarország is részt vesz.
jún. 7
12:48
Izrael feltartóztatta az ír segélyhajót (Kripto Akadémia)
Jordániába érkezett tegnap a Rachel Corrie ír teherhajó hét kitoloncolt utasa, köztük hat malajziai és egy kubai állampolgár. A segélyszállítmánnyal Gáza felé tartó újabb hajót szombaton az izraeli hadsereg vérontás nélkül vette hatalmába. A hajót, amelyen 11 utas és nyolc fős személyzet tartózkodott, Asdod izraeli kikötőbe irányították.
jún. 7
13:03
Romákra lövöldöztek Máriatölgyesen (Kitekintő)
Lövöldözés volt tegnap a szlovákiai Máriatölgyesen (Dubnica nad Váhom), egy főként romák lakta lakóház előtt.
jún. 7
13:05
Komoly lelki terhet okoz a válság a munkavállalóknak (Kitekintő)
Egy nemrég közzétett brit felmérés eredményei szerint lelkileg is erősen megterheli a brit munkavállalókat a nemzetközi gazdasági válság, és a céges válságkezelés miatt jelentkező többletmunka.
jún. 7
13:07
Ritka dologra szánta rá magát a kormány (Kitekintő)
Amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlatot tartottak a Csonan korvett elsüllyedésének idején - számoltak be először amerikai illetékesek. Szakértők vizsgálják, hogyan tudta elsüllyeszteni a hadihajót az "emberi torpedó", Észak-Korea pedig összehívta a parlamentet.
jún. 7
13:21
Túlzás államcsődről beszélni Magyarország esetében (Kitekintő)
„Magyarország esetében túlzás államcsődről beszélni” – nyilatkozta Jean-Calude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke egy dél-koreai lapnak a G-20 találkozón.
jún. 7
13:24
A kormány is bukhat a megszorítások miatt Romániában (Kripto Akadémia)
Emil Boc kormánya hétfő délután terjeszti a parlament elé "felelősségvállalással" - azaz vita és módosítások lehetősége nélkül - a közalkalmazotti bérek és nyugdíjak csökkentését előirányzó két törvénytervezetét, amelynek érvénybe lépését megakadályozhatja az ellenzék bizalmatlansági indítványa, ez utóbbi elfogadása esetén azonban a kormány is megbukhat.
jún. 7
13:39
Felavatták az ószlávok királyának lovas szobrát (Kitekintő)
Robert Fico kormányfő szerint új hagyomány és új zarándokhely születik, ami egyben az államiság alapköve lesz.
jún. 7
13:42
Ezereurós büntetés egy hamisított Louis Vuitton-táskáért (Metropol)
Ezer euróra - mintegy 288 ezer forintnyi összegre - büntetett az olasz rendőrség egy osztrák turistát a jesolói strandon, mert hamisított Louis Vuitton-táskát vásárolt egy illegálisan kereskedő afrikai árustól.

Keresés