2010. június 2. szerda

jún. 2
5:54
Sötét jövő előtt a zöld zóna (Kripto Akadémia)
Tegnap az amerikai hadsereg átadta az iraki katonáknak, a kormányzati szerveknek és nagykövetségeknek helyet adó bagdadi zöld zóna feletti ellenőrzést. A lépést sok iraki politikus üdvözölte, hiszen megannyi szunnita számára a zöld zóna az amerikai megszállás jelképe volt. Ám mindenki tisztában van azzal, hurráoptimizmusra nincs ok.
jún. 2
5:56
Az indítvány bukott, nem a kormány (Kripto Akadémia)
Megbukott a bukaresti parlament alsóházában kedden tárgyalt bizalmatlansági indítvány, amelyet a Nemzeti Liberális Párt (PNL) terjesztett be a Boc-kormány ellen.
jún. 2
5:58
Tusk és Orbán két jó barát (Kripto Akadémia)
Az új magyar kormány számára a visegrádi országok (V4) együttműködése olyan kitüntetett kapcsolatrendszer, amelyet erősíteni szeretne, és ezt az együttműködést nem gyengíthetik bilaterális konfliktusok sem - mondta Orbán Viktor miniszterelnök - nyilvánvalóan a magyar-szlovák vitákra célozva - kedden délután a lengyel kollégájával, Donald Tuskkal tartott közös varsói sajtóértekezleten.
jún. 2
6:00
Apokalipszist hozhat az olajkatasztrófa (Napi)
jún. 2
6:09
Brazília képekben (Kitekintő)
Kattintson, és látogasson el velünk Latin-Amerika legnagyobb országába, Brazíliába!
jún. 2
6:27
Érvénytelen jogszabályra alapozzák Szlovákia Tokaj-bejegyzését (Kitekintő)
Az eredetvédett borok közösségi nyilvántartásában olyan jogszabály alapján tartják nyilván a Tokaj elnevezés használatát Szlovákia számára, amelyet az ország 2009-ben hatályon kívül helyezett.
jún. 2
6:30
700 tonna és 20 kamion szállította (168 Óra Online)
A Szlovákiában két hét múlva esedékes parlamenti választási anyagok súlya 700 tonna, a 82 millió szavazócédulát 20 kamion szállította szét.
jún. 2
6:54
Nyolc hónap után távozik a japán kormányfő (Infostart)
Hivatalosan bejelentette lemondását Hatojama Jukio japán kormányfő szerdán Tokióban pártja, a balközép irányzatú Japán Demokrata Párt (DPJ) vezetői előtt. A tavaly szeptember 16-án hivatalba lépett, 63 éves japán kormányfő népszerűsége a mélypontra, alig 17 százalékra zuhant azt követően, hogy ígéretével ellentétben nem állapodott meg az Okinava szigetén működő amerikai támaszpont áthelyezéséről.
jún. 2
7:06
Tilos a vattacukor a varsói zoóban (Kripto Akadémia)
Betiltotta a vattacukrot a varsói állatkert. Az igazgatóság szerint a vattacukor egészségtelen, és a kommunizmus relikviája.
jún. 2
7:21
Nem tartanak tömeges elvándorlástól Vajdaságban (Kitekintő)
A vajdasági kormányban és a vezető pártok köreiben nem tartanak attól, hogy a kettős állampolgárság kihatással lehetne a két ország kapcsolataira, közli a B92.
jún. 2
7:30
Az FBI is nyomoz az olajkatasztrófa ügyében (Infostart)
Az amerikai szövetségi kormány bűnvádi és polgári peres nyomozást indított a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa ügyében - jelentette be Eric Holder igazságügy-miniszter, szövetségi főállamügyész a szennyeződés által leginkább sújtott Louisiana államban, New Orleansban.
jún. 2
8:00
Százan is lehetnek a romok alatt, összedőlt egy ötszintes ház Dakkában (Kripto Akadémia)
Kilenc ember meghalt, s legalább félszázan megsebesültek, továbbá több tucatnyian rekedtek a romok alatt.
jún. 2
8:18
Összedőlt egy ötszintes épület Dakkában (Metropol)
Összedőlt egy ötszintes épület szerdán Dakkában: kilenc ember meghalt, s legalább félszázan megsebesültek, továbbá több tucatnyian rekedtek a romok alatt.
jún. 2
8:33
Példátlan lépést tervez Orbán Viktor (Kitekintő)
Lengyelország és Magyarország összehangolják uniós elnökségi  programjukat - állapodott meg Donald Tusk és Orbán Viktor Varsóban.
jún. 2
8:35
Nemzetközi gyereknap (Kitekintő)
A magyarországi külképviseletek idén is színesítik a fővárosi gyereknapi programot.
jún. 2
8:42
Megelőzzük az USA-t internetezésben (Napi)
jún. 2
9:27
Megvonják a nyugdíjat a börtönlakóktól (Kitekintő)
Kanadában egészen idáig ugyanúgy járt nyugdíj az elítélteknek, mint bármely más törvénytisztelő állampolgárnak. Most azonban ezt megvonnák attól, aki börtönben tölti le a büntetését.
jún. 2
9:29
Egyiptom megnyitja a gázai határt (Kitekintő)
Válaszul a hétfői izraeli támadásra, Egyiptom átengedi a Gázába tartó segélyszállítmányokat.
jún. 2
9:30
Visszatértek 163 nap után (Kripto Akadémia)
Rendben földet ért szerdán reggel Kazahsztánban az orosz-amerikai-japán űrhármas a Szojuz TMA-17 űrhajó visszatérő egységével.
jún. 2
9:48
Folytatódik a palesztinbarát aktivisták kiutasítása (Metropol)
Folytatódott szerdán Izraelben azoknak a palesztinbarát aktivistáknak a kiutasítása, akiket a Gázai övezetbe segélyt szállító flottilla hajóin vett őrizetbe a haditengerészet. Ezúttal 250 külföldiről van szó - jelentette be az izraeli katonai rádió.
jún. 2
9:48
Ez gyors volt! - Máris lemondott a miniszterelnök! (168 Óra Online)
Mindössze nyolc hónapos kormányzati tevékenység után lemondott Hatojama Jukio japán miniszterelnök.
jún. 2
9:54
Felfedezték a cégek a Facebookot (Napi)
jún. 2
10:06
Kitelepítés az áradás miatt Szlovákiában is (Kripto Akadémia)
Több száz embert kellett kilakoltatni szerdára virradóra Kelet-, illetve Délnyugat-Szlovákiában, ahol a kiadós esőzések következtében megáradt kis folyók és patakok településeket öntöttek el.
jún. 2
10:21
Életfogytiglant kapott az apagyilkos (Kitekintő)
Megerősítette a kelenyei Zoltán Keka életfogytiglani börtönbüntetését ma a Besztercebányai Kerületi Bíróság, helyben hagyva ezzel a Besztercebányai Járásbíróság korábbi ítéletét.
jún. 2
10:23
Keményen büntetik az olajipari cégeket (Kitekintő)
Az energiakapcsolt cégek alulteljesítése húzta lefelé leginkább az amerikai piacokat, miután a vezető hírforrások kedden ismét csak arról tudtak beszámolni, hogy a British Petrol (BP) újabb sikertelen kísérleten van túl, hogy megállítsa a Mexikói-öbölben keletkezett olajszivárgást, amelynek révén április 20-a óta ömlik az óceánba a kőolaj.
jún. 2
10:25
Újabb képviselők csatlakoznak a kormánypárthoz (Kitekintő)
A Legfelsőbb Tanács apparátusába még 3-4 képviselő kérelmet nyújtott be, mely szerint  a koalícióhoz szeretnének csatlakozni – jelentette be Volodimir Litvin, a Legfelsőbb Tanács elnöke a mai egyeztető ülésen.
jún. 2
10:42
Több száz embert kellett kilakoltatni Szlovákiában (Metropol)
Több száz embert kellett kilakoltatni szerdára virradóra Kelet-, illetve Délnyugat-Szlovákiában, ahol a kiadós esőzések következtében megáradt kis folyók és patakok településeket öntöttek el.
jún. 2
10:48
Csak Magyarországgal nem hajlandó tárgyalni Szlovákia a kettős állampolgárságról (Infostart)
Magyarországgal nem, de minden más országgal kész megegyezni Szlovákia a kettős állampolgárság ügyében - ideézte az Új Szó című szlovákiai magyar napilap Robert Fico miniszterelnököt.
jún. 2
10:57
Megnősült a legendás énekes (Kitekintő)
Mick Hucknall, a Simply Red zenekar énekese Skóciában feleségül vette barátnőjét, Gabrielle Wilke-Wesberryt.
jún. 2
10:59
Először fizet osztalékot a Ryanair (Kitekintő)
Fennállása óta először szánta rá magát a Ryanair vezetése, hogy osztalékot fizessen a legutóbbi üzleti év nyereségéből, azt követően, hogy több évnyi veszteséges működést követően a március 31-ével záruló üzleti évben ismét nyereségessé tudott válni Európa legnagyobb fapados légitársasága.
jún. 2
11:00
Charlie Sheen alkut kötött a hatóságokkal (Metropol)
A felesége bántalmazásával vádolt Charlie Sheen hollywoodi színész a hét elején alkut kötött a coloradói hatóságokkal az ellene folyó ügyben.
jún. 2
11:00
Kettős állampolgárság: kezd kényelmetlen lenni a pozsonyi döntés? (Kripto Akadémia)
Magyarországgal nem, de minden más országgal kész megegyezni Szlovákia a kettős állampolgárság ügyében - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szerdán.
jún. 2
11:02
Harminc Békés megyei tűzoltót vezényeltek Borsodba (Metropol)
Harminc tűzoltó utazott szerdán Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, hogy segítse az árvízi védekezést - közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az MTI-vel.
jún. 2
11:15
A középszerűség diadala (Kitekintő)
A német Lena Meyer-Landrut nyerte  2010-es Eurovíziós Dalfesztivált, második Törökország, harmadik Románia. Öten visszaléptek, köztük Magyarország. Grúzia visszatért. Szép lányok, unalmas számok.
jún. 2
11:17
Az egész országot megbéníthatja a kormány döntése (Kitekintő)
Húsz év után átvilágítási törvényt fogadott el a romániai parlament. Kétséges azonban, hogy ez meghozza-e az elképzelt morális megújulást.
jún. 2
11:33
Június 4. – Slota, Fico és a Jobbik is Komáromban trianonozik (Kitekintő)
Robert Fico miniszterelnök más közjogi méltóságok kíséretében részt vesz a komáromi Trianon-emlékmű felavatásán - közölte keddi sajtótájékoztatóján.
jún. 2
11:51
Katonák próbálják megmenteni az árvíztól a falut (Kitekintő)
Túlcsordulhat a kisebbik gímesi víztározó Szlovákiában, ezért katonákkal körülbelül 1 méter magas gátat építtetnek homokzsákokból. A falu ötszáz zsákkal rendelkezik, de a hadsereg is hoz.
jún. 2
11:53
Meneszthetik az óriásbiztosító vezetőit (Kitekintő)
Lemondások is várhatóak a Prudential brit biztosító társaság menedzsmentjében a jövő heti részvényesi közgyűlésen, miután a biztosító társaság ma hivatalosan is bejelentette, hogy visszalép az AIG-val tervezett, annak ázsiai életbiztosítási üzletágával történő fúziós megállapodástól.
jún. 2
11:54
Törökország beperelheti Izraelt (Metropol)
Izrael elleni jogi eljárás lehetőségét vizsgálja a török igazságügy-minisztérium a Gázai övezetbe tartó önkéntes segélyflottilla elleni, kilenc halálos áldozatot követelő izraeli támadás után - jelentette szerdán az Anadolu török hírügynökség.
jún. 2
12:12
Prága így üzent: a magyarokat kihagyták a Trianon-szemináriumról (168 Óra Online)
Nem hangzott el a magyar álláspont a trianoni békeszerződésről azon a szemináriumon, amelyet a prágai Gazdasági és Politikai Központ (CEP) rendezett hétfő este a cseh fővárosban – közölte a cseh közszolgálati televízió.
jún. 2
12:27
A cseh állampolgárságot szerzők nem veszítik el a szlovákot? (Kitekintő)
Sajtóértesülések szerint szlovák és cseh szakértők konzultáltak a módosított szlovák állampolgársági törvénnyel kapcsolatban, mivel a jogszabály a cseh állampolgárságért folyamodó szlovákokat is sújtja.
jún. 2
12:45
Megkerült a színésznő halottnak hitt férje (Kitekintő)
Olivia Newton-John ausztrál színésznő-énekesnő halottnak vélt szerelme, Patrick McDermott mégis életben van.
jún. 2
12:48
Kárpátalján nem lesz sorban állás a magyar útlevelekért (Metropol)
Kárpátalján a magyarok meglehetős nyugalommal fogadták a magyar állampolgárság felvételének lehetőségéről szóló hírt — írta szerdán kárpátaljai riportjában a Deutsche Welle rádióállomás ukrán adásának internetes honlapja.
jún. 2
12:48
Rakétatámadás Kabulban - az elnök nem rémült meg (Kripto Akadémia)
Rakéták csapódtak be szerdán annak a kabuli egyetemnek a közelében, ahol éppen kezdetét vette a törzsi vezetők hagyományos tanácskozása, a loja dzsirga. Emellett kézifegyverekből leadott lövések hallatszottak a környékről, és egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a közelben.
jún. 2
13:03
Megnégyszereződött a Facebook hirdetőinek száma (Kitekintő)
A Facebook vezetése által kiadott közlemény szerint a világ legnépszerűbb közösségi portálján hirdetők száma 2009 eleje óta megnégyszereződött, köszönhetően annak, hogy a folyamatosan bővülő felhasználói létszám révén a reklámok egyre nagyobb tömegekhez juthatnak el.
jún. 2
13:06
Abbász állami terrorizmussal vádolja Izraelt (Metropol)
"Állami terrorizmussal" vádolta Mahmúd Abbász palesztin elnök szerdán Izraelt a Gázai övezetbe humanitárius segélyt szállító önkéntes flottilla elleni támadás miatt.
jún. 2
13:06
Szorosabb együttműködést szorgalmazott Orbán Lengyelországban (Kripto Akadémia)
Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Jaroslaw Kaczynski, a lengyel ellenzéki Jog és Igazságosság párt elnöke, államfőjelölt szerda reggeli varsói tárgyalásukon egyetértettek abban, hogy Közép-Kelet-Európa országait szorosabb együttműködésben kellene összefogni, de anélkül, hogy ezen országok bármelyike is e csoportban vezető szerepre törekedne.
jún. 2
13:08
Magyarország nem kellemes szomszéd (Kripto Akadémia)
Nem sok jót ígér, hogy a magyar kormány a gazdasági növekedést a hitelekből finanszírozott nagyobb kormányzati kiadásokra kívánja alapozni - vélekedik a Sme című szlovák liberális napilap szerdán.
jún. 2
13:12
Orbán Viktor Varsóban Jaroslaw Kaczynskival tárgyalt (Infostart)
Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Jaroslaw Kaczynski, a lengyel ellenzéki Jog és Igazságosság párt elnöke, államfőjelölt szerda reggeli varsói tárgyalásukon egyetértettek abban, hogy Közép-Kelet-Európa országait szorosabb együttműködésben kellene összefogni, de anélkül, hogy ezen országok bármelyike is e csoportban vezető szerepre törekedne.
jún. 2
13:21
Lemondott a miniszterelnök (Kitekintő)
Lemondott Hatojama Jukio japán miniszterelnök. A döntés hátterében az okinavai amerikai támaszpontok ügye, illetve a közelgő felsőházi választások állnak.

Keresés