2010. június 3. csütörtök

jún. 3
5:18
Lemondott az elnök: hiúságában sértették meg (168 Óra Online)
A német államelnök távolról sem csak azért mondott le, mert egy szerencsétlen interjúban országa gazdasági érdekeivel is indokolta a Bundeswehr véres afganisztáni szerepvállalását. Hanem azért is, mert Angela Merkel, aki annak idején jelölése mögött állott, most egy szóval sem állt ki mellette, amikor a média (Köhler szerint igaztalanul) keményen bírálta. Igaz – korábban viszont Köhler kritizálta…
jún. 3
5:54
Távozik a japán kormányfő (Kripto Akadémia)
Lemondott Hatojama Jukijo japán miniszterelnök. Mindössze nyolc hónapig lehetett hazája kormányfője.
jún. 3
5:56
Von der Leyen lehet Köhler utódja (Kripto Akadémia)
Ursula van der Leyen munkaügyi miniszter a legesélyesebb arra, hogy a hétfőn lemondott Horst Köhler német elnök utódja legyen.
jún. 3
5:58
Káosz a dzsirga ülésén (Kripto Akadémia)
Teljes káoszba fulladt az afgán békegyűlés, a dzsirga tegnapi ülése. Hamid Karzai megnyitó beszéde során bomba robbant a gyűlés közelében.
jún. 3
6:00
Óriási hibákat követtek el a pilóták (Kripto Akadémia)
Lengyel szakértők szerint elképesztő hibák sorozatát követték el az elnöki repülőgép pilótái április 10-én, ez vezetett a TU 154 lezuhanásához és Lech Kaczynski államfő halálához az oroszországi Szmolenszkben. De senki sem érti, hogy miért tett így a személyzet. Az egyik szakértő szerint mintha csak öngyilkosságot akartak volna elkövetni a pilóták.
jún. 3
6:12
Amerika kihátrál Izrael mögül? (Kripto Akadémia)
Teljesen elszigetelődhet Izrael, ha nem gondolja át a biztonságpolitikai stratégiáját - vélik a szakértők, akik szerint az országot már az Egyesült Államok sem támogatja kritikátlanul. Kínának ráadásul a hétfői eset kiváló lehetőséget teremtett, hogy az Irán elleni szankciókról szóló tárgyalásokon megmakacsolja magát. Sokan tartanak viszont attól is, hogy az izraeli kabinet "erőcentrikus"…
jún. 3
6:27
Marosfőn lesz az idei EU-tábor (Kitekintő)
Idén a hetedik EU-tábor a június 29. és július 4. közti időszakban új helyszínen, Marosfőn kerül megszervezésre.
jún. 3
6:54
Uniós vezetőkkel tárgyal ma Orbán Viktor Brüsszelben (Infostart)
Számíthat a jövő év első felében tevékenykedő magyar EU-elnökség a néppárti uniós biztosok támogatására - hangsúlyozta az Európai Bizottság hat néppárti tagja, aki munkavacsorán találkozott szerdán a Brüsszelben tartózkodó Orbán Viktorral. A miniszterelnök ma Herman van Rompuyjel, az Európai Tanács és José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével tárgyal.
jún. 3
7:06
Börtön várja Charlie Sheent (Kripto Akadémia)
Könnyen lehet, hogy börtönbe kell vonulnia Charlie Sheennek.
jún. 3
7:12
Megérkeztek Isztambulba az Izraelből kitoloncolt aktivisták (Infostart)
Megérkezett Törökországba csütörtökre virradóra az izraeli erők által feltartóztatott gázai segélyflottilla több száz aktivistája, akiket Isztambul egyik terén mintegy tízezer ember hősként ünnepelt. A Gázai övezet blokádjának azonnali feloldására sürgette Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Izraelt, s hasonló felszólítást intézett a zsidó állam kormányához Tony Blair volt brit miniszterelnök, valamint Jimmy…
jún. 3
7:24
Vizsgálatot indítottak a katolikus püspöki konferencia elnöke ellen (168 Óra Online)
Szexuális bűncselekmények elkövetésében való bűnrészesség gyanújával ügyészi vizsgálatot indítottak a német katolikus egyház vezetője ellen - írja az MTI.
jún. 3
7:39
Milyen jogok járnak a kettős állampolgársággal? (Kitekintő)
Nem kell újabb jogszabályokat módosítani, hacsak a kormánynak nincs más szándéka – állítják jogászok a most elfogadott állampolgársági törvénnyel kapcsolatban.
jún. 3
7:42
Kivégzés Texasban (Metropol)
Kivégeztek Texasban egy 36 éves férfit azért a gyilkosságért, amelyet 1993-ban követett el.
jún. 3
7:48
Szardínia szigetének méretére nőtt az olajfolt a Mexikói-öbölben (Infostart)
Majdnem háromszorosára nőtt egy hónap alatt a Mexikói-öbölben kialakult olajfolt, amely immár 24400 négyzetkilométert borít - közölték a miami egyetem kutatói műholdas fotók alapján.
jún. 3
7:57
Nagyon nagy bajban van Izrael (Kitekintő)
A nemzetközi közvélemény elítél Izraelt, az USA csitít, a foglyok várnak a hazatoloncolásra. Megnézzük, hogy ki küldte a hajókat.
jún. 3
8:51
A magyar politikus Szent István, a szlovák Svätopluk lenne (Kitekintő)
Semmilyen magyar politikusnak nem róható föl, hogy Szent István akar lenni. Persze a szlováknak sem, ha ő meg Svätoplukká akar válni. Mindenki álmodjon hát akkorákat, amekkorákat bír.
jún. 3
8:53
Kidobta férjét az énekes szupersztár (Kitekintő)
Amy Winehouse most nem botárnnyal hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal, hogy egy jóképű, jól fésült, öltönyös férfival látták együtt őt.
jún. 3
9:09
A Híd-szavazók nagy része az MKP-tól érkezik (Kitekintő)
A Szabadság és Szolidaritás (SAS) párt szavazói egykor a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unióra (SDKÚ-DS), vagy a Smerre szavaztak, míg a Most-Híd szimpatizánsai 58 százalékban egykori MKP-szavazók.
jún. 3
9:12
Egyre több halálos áldozata van az ítéletidőnek Kínában (Kripto Akadémia)
Legalább 145-re emelkedett csütörtökre a szélsőséges időjárás és az árvizek halálos áldozatainak száma Kína déli részén.
jún. 3
9:18
Olajmező-eladásra kényszerülhet a BP (Napi)
jún. 3
9:27
Legyőzné a szegénységet az ország vezetője (Kitekintő)
Ukrajna szegénységi küszöb alatt élő népességi aránya 2014 végére nem haladhatja meg a 7 %-ot – ezt a tételt tartalmazza a 2010-2014-es évre szóló gazdasági reformprogram tervezet jelenlegi változata, amelyet a holnapi nap folyamán fog előterjeszteni az államfő.
jún. 3
9:30
Esőzések, földcsuszamlások Kínában - 30 halott, 18 eltűnt (168 Óra Online)
Legkevesebb harmincan meghaltak, tizennyolcan eltűntek Kína déli részén, mert a napok óta tartó heves esőzések földcsuszamlásokat és áradásokat okoztak - közölte a kínai állami média szerdán.
jún. 3
9:45
Internetes oldal kínál egészségügyi szolgáltatásokat (Kitekintő)
A Health In Cuba elnevezésű internetes oldal bemutatkozó tájékoztatója szerint a weblap a kubai orvosi és életminőséget javító kezelések hozzáféréséről nyújt információt az olvasóknak, olyan szakemberek együttműködésével, akik segítenek a kubai egészségügyi intézményekkel történő kapcsolatfelvételben.
jún. 3
10:03
Tombol a Zöld Hét Brüsszelben (Kitekintő)
A brüsszeli Green Week Európa egyik legnagyobb környezetvédelmi konferenciájává nőtte ki magát. 2010-et az ENSZ a Biológiai Sokféleség évévé nyilvánította, ezzel összhangban az idei Zöld Hét június 1-4-ig a biológiai sokféleségről szól.
jún. 3
10:06
Gyermeke született a veteránnak (Metropol)
A Krasznodar közelében élő 90 éves Armaisz Nazarovot 35 éves felesége ajándékozta meg egy egészséges kisfiúval.
jún. 3
10:21
G20: Terítéken a pénzügyi reformterv (Kitekintő)
A nemzetközi pénzügyi rendszer reformjára fog javaslatot tenni Timothy Geithner, amerikai pénzügyminiszter a holnap kezdődő és két napig tartó, a dél-koreai Busanban megrendezett G20-ak pénzügyminiszteri találkozóján.
jún. 3
10:24
Tabajdi hiányolta a magyar képviselőket (Kripto Akadémia)
A Fidesz elhanyagolja a magyar érdekek uniós képviseletét - írta csütörtöki közleményében Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) küldöttségének vezetője, elfogadhatatlannak nevezve azt, hogy az Országgyűlésből senki nem vett részt az EP külügyi bizottságának szerdai ülésén, ahol az európai külügyi szolgálatra vonatkozó tervekről egyeztettek a tagállami parlamentek képviselőivel.
jún. 3
10:48
Megúszhatják a bankok a globális adót (Napi)
jún. 3
10:57
Sikkasztás: letartóztatták a vasúttársaság volt vezetőjét (Kitekintő)
A szervezett bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó szolgálat tagjai tegnap letartóztatták Milanko Šarančićot, a Szerbiai Vasutak volt vezérigazgatóját – közölte Ivica Dačić belügyminiszter.
jún. 3
10:59
Mutyizás felsőfokon: megkenték a politikusokat (Kitekintő)
Hatalmas politikai botrány van kirobbanóban Görögországban: a pénzügyi és gazdasági nehézségek alatt nyögő állam tíz évvel ezelőtt hivatalban lévő szocialista párti közlekedésügyi minisztere 100 ezer eurónyi német márkát kapott a Siemens vállalattól. A politikus szerint ez csak kampányadomány volt.
jún. 3
11:15
Valamennyi EU-vezetővel találkozik Orbán Viktor (Kitekintő)
A gazdasági helyzet, a magyar EU-elnökség, valamint a magyar-szlovák viszonyban vihart kavart ügyek állhatnak Orbán Viktor csütörtöki brüsszeli tárgyalásainak középpontjában, de szó esik majd a földvásárlási moratóriumról is.
jún. 3
11:18
Miért hallgat Románia a kettős állampolgárság ügyében? (Kripto Akadémia)
Az új magyar kormány nemzetpolitikájával, az állampolgárság megadásáról szóló döntésről közölt elemző anyagot csütörtöki számában a Romania libera című román napilap, amely azonban hangsúlyozza, hogy nem azonosul a szerző véleményével.
jún. 3
11:33
Hatalmas költséglefaragásba kezd Németország (Kitekintő)
Angela Merkel kancellárasszony kormánya a hétvégén ül össze, hogy áttekintsék, mely területeken milyen mértékű megtakarítást lesz muszáj kikényszeríteni a jövő évi költségvetésben.
jún. 3
11:36
Szlovákia elszigetelődhet a sovinizmus miatt, írja a Krónika (Kripto Akadémia)
A szlovák-magyar együttműködés megalapozásához arra lenne szükség, hogy Pozsonyban felismerjék: nem a magyar állampolgárság kiterjesztése jelent nemzetbiztonsági kockázatot, hanem az, ha a kicsinyes sovinizmus miatt elszigetelődnek, és kimaradnak egy esetleg létrejövő közép-európai szövetségből - állapítja meg csütörtöki vezércikkében az erdélyi Krónika.
jún. 3
11:42
Fájdalmas lesz a november Barack Obama számára (Infostart)
Öt hónappal a kongresszusi választások előtt az Egyesült Államokban a Republikánus Párt eddig nem tapasztalt előnyre tett szert a demokratákkal szemben - derül ki a Gallup Intézet legfrissebb kutatásából.
jún. 3
12:09
Stílusváltást ígér a következő elnökség (Kitekintő)
A belga kormány európai ügyekért felelős államtitkára szerint a politikai vezetés teljes mozgásteret ad az Unió új frontembereinek, amikor a belpolitikai viharokat megélő ország július elsején átveszi a soros elnöki tisztséget. Az államtitkár exkluzív interjút adott az EurActivnak.
jún. 3
12:11
Hat gyereke van már a filmcsillagnak! (Kitekintő)
Kevin Costnernek és második feleségének, a 36 éves Christine-nek világra jött harmadik közös gyermeke, egy kislány.
jún. 3
12:12
Gázrobbanás az ausztriai St. Pöltenben (Metropol)
Nagy erejű gázrobbanás történt csütörtök reggel a Bécs melletti St. Pöltenben egy lakóépületben. Legalább öt ember eltűnt.
jún. 3
12:30
Golyó végzett a palesztinbarát aktivistákkal (Metropol)
Lőtt sebek okozták a Gázai övezetbe tartó önkéntes segélyflottilla elleni izraeli támadás áldozatául esett meghalt kilenc palesztinbarát aktivista halálát az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat elsődleges eredményei szerint - jelentette az NTV török televízió csütörtökön kórházi forrásokra hivatkozva.
jún. 3
12:30
Angliai ámokfutás - Megvan az indíték? (Kripto Akadémia)
Családi, vagy üzleti vitát sejt az utóbbi évtizedek legvéresebb nagy-britanniai fegyveres ámokfutásának hátterében a rendőrség.
jún. 3
12:45
EU-orosz csúcs: aggódnak Brüsszelben (Kitekintő)
Miközben a keddi EU-orosz csúcsról kiadott hivatalos uniós közlemények az Európai Unió és Oroszország közötti stratégiai kapcsolat szükségességét és a modernizációt szolgáló partneri viszony kiépítését hangsúlyozzák, helyszíni beszámolók mégis inkább az emberi jogok oroszországi helyzetével kapcsolatos brüsszeli aggodalmakat és az oroszok vízumliberalizációs törekvéseit emelték ki.
jún. 3
12:48
Orbán: strukturális reformokra van szükség Magyarországon (Kripto Akadémia)
Az Európai Bizottság elnöke elsősorban gazdasági és pénzügyi kérdésekről tárgyalt Orbán Viktorral, de a megbeszélésen szóba került a magyar-szlovák viszony is.
jún. 3
12:54
Orbán egyetért Van Rompuyjel: messze nem vagyunk túl a válságon (Infostart)
Messze nem vagyunk még túl a gazdasági-pénzügyi válságon, és újabb válságlökések várhatók - állapította meg Herman Van Rompuy és Orbán Viktor csütörtökön brüsszeli találkozójukon.
jún. 3
13:03
Összekapta magát az amerikai autópiac (Kitekintő)
Az előzetesen vártnál is jobban alakultak a májusi autóértékesítések az Egyesült Államokban – derül ki az Autodata által közétett friss statisztikából, amely szerint az előző hónap eladásai (összesen 1,102,899 darab jármű kelt el) nyomán az évesített eladások 11.63 millióra emelkedtek.
jún. 3
13:06
Bírálják Netanjahut az akció miatt (Kripto Akadémia)
Nem állítják bíróság elé és nem hallgatják ki a Gázába tartó Marmara hajó utasait, akiket az izraeli komandósok kényszerítettek arra, hogy Asdod izraeli kikötőben szálljanak partra. Tegnap mindannyiukat kiengedték a börtönből.
jún. 3
13:21
Kirobbant a botrány! Üzemagyagot loptak a zsibói vasútnál (Kitekintő)
Csúszópénz elfogadása és lopás miatt indult vizsgálat a zsibói vasúti rendőrség öt, illetve a Román Vasúttársaság (CFR) négy alkalmazottja ellen – jelentette be tegnap a Rodica Vaida Pece a Szilágy megyei ügyészség szóvivője.
jún. 3
13:24
Orbán Brüsszelben: nem vagyunk túl a válságon (Metropol)
Messze nem vagyunk még túl a gazdasági-pénzügyi válságon, és újabb válságlökések várhatók - állapította meg Herman Van Rompuy és Orbán Viktor csütörtökön brüsszeli találkozójukon.
jún. 3
13:24
Gázrobbanás történt St. Pöltenben (Kripto Akadémia)
Nagy erejű gázrobbanás történt csütörtök reggel a Bécs melletti St. Pöltenben egy lakóépületben; legkevesebb öt ember eltűnt - közölték a tűzoltók.
jún. 3
13:39
Folytatódik az ítéletidő, halálos áldozatok is vannak (Kitekintő)
Ezekben a napokban nem csak hazánknak kell megküzdenie a kitartó esőzések okozta árvízzel: a közép-amerikai országokat sújtó "Agatha" is hatalmas károkat hagyott maga után.
jún. 3
13:57
Euró eladási hullám kezdődik a Perzsa-öböl térségében? (Kitekintő)
Kínai médiaforrások tegnap azt jelentették, hogy az iráni jegybank nagy tételben készül eurót értékesíteni.

Keresés