2010. június 6. vasárnap

jún. 6
5:36
Ciki... Diplomáciai bakit követett el az USA (168 Óra Online)
Diplomáciai bakit követett el az amerikai külügyminisztérium. A hivatalos születésnapjánál egy héttel korábban gratulált II. Erzsébet angol királynőnek. P. J. Crowley szóvivő beismerte, hogy pénteken Hillary Clinton külügyminiszter-asszony nevében elküldték jókívánságaikat II. Erzsébetnek.
jún. 6
6:45
Ukrajna nem ismeri el a szakadár térségeket (Kitekintő)
Viktor Janukovics ukrán államfő, elnöksége századik napján tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy törvénytelen a szuverén államok határainak megsértése.
jún. 6
7:39
A csehek és románok most Trianon kapcsán rúgtak a magyarokba (Kitekintő)
Cseh politikusok és a román szenátus elnöke szerint a nemzeti összetartozásról szóló magyar törvény semmibe veszi a trianoni szerződést.
jún. 6
8:51
Magyar vagy? Mit keresel itt? (Kitekintő)
Erre a törvényre az égvilágon semmi szükség nem volt – írja a legismertebb magyarországi baloldali napilap egyik legismertebb kommentátora. Persze, a magyar Országgyűlés Trianon-emléknapot megszavazó törvényéről van szó.
jún. 6
9:27
Kormányválság: új miniszterelnöke lett az országnak (Kitekintő)
Kan Naoto pénzügyminiszter vette át a szerdán az okinavai bázisok ügye miatt lemondott Hatojama Jukiótól a miniszterelnöki tisztséget Japánban.
jún. 6
9:30
Gázai segélyflottilla: Netanjahu örül a vérontás nélküli akciónak (Kripto Akadémia)
Üdvözölte szombaton Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő, hogy áldozat nélkül sikerült megállítani a Rachel Corrie ír segélyhajót, amely szállítmányával az izraeli blokád alatt álló Gázai övezet felé tartott.
jún. 6
9:48
Orosz vezetők különös esetei (Metropol)
Medvegyev elnök rezidenciájára behatolt egy illetéktelen, Putyin kormányfő páncélozott autója defektet kapott.
jún. 6
9:48
Obama gratulált az új japán kormányfőnek (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnök telefonon felhívta szombaton az új japán kormányfőt, gratulált neki megválasztása alkalmából, és megállapították, hogy a két ország kapcsolatai szilárdak.
jún. 6
10:03
Kárpátalján 149 ezren vallják anyanyelvüknek a magyart (Kitekintő)
Ukrajnában nagy vita bontakozhat ki a készülő nyelvtörvény kapcsán, miután Viktor Janukovics elnök kilátásba helyezte, hogy az új jogszabály elfogadásával rangjának megfelelő státust kap az orosz nyelv, s regionális rangra emelkedhet tucatnyi nemzetiségi nyelv, közte a magyar is.
jún. 6
10:06
Pokolgépes merényletek Bagdadban (Metropol)
Bagdad déli, többségében síiták lakta részén egy öngyilkos merénylő robbanóanyaggal megrakott autójával nekihajtott egy rendőrőrsnek, ahol éppen műszakváltás volt. Négy rendőr halt meg, tizenkettő pedig megsebesült.
jún. 6
10:42
Nem hallgat a szép szóra Észak-Korea (Kripto Akadémia)
Az Észak-Korea megbüntetését célzó diplomáciai erőfeszítéseknek csak csekély hatása lehet egy olyan hatalomra, amely nem törődik sem a külvilág véleményével, sem saját népe jólétével - jelentette ki vasárnap Robert Gates amerikai védelmi miniszter a BBC-nek adott interjújában, utalva a dél-koreai hadihajó elleni feltételezett észak-koreai torpedótámadásra.
jún. 6
10:57
Jólét és környezetvédelem: nem kell választanunk! (Kitekintő)
A fenntartható gazdasági fejlődés és a környezetvédelmi jólét együttes elérése nem lehetetlen.
jún. 6
11:15
Elstartolt a Mars-500 expedíció (Kitekintő)
jún. 6
11:17
Kirabolta a játéktermet, fegyverrel fenyegetőzött (Kitekintő)
A férfi fegyverrel fenyegetőzve követelt pénzt a szórakozóhely alkalmazottaitól. Az életét féltő két nő 380 eurót adott át a rablónak, aki azonnal eltűnt.
jún. 6
11:18
Újabb árvízriadó Varsóban (Metropol)
Újabb árvízriadót adtak ki Varsóban vasárnap, mert a Visztula két hét elteltével ismét árad. A folyó mentén lévő negyedek lakosait felszólították, hogy legyenek készek az esetleges evakuálásra.
jún. 6
11:36
Pénzzel segítik a britek Gázát (Kripto Akadémia)
Nagy-Britannia 19 millió fontos (6,5 milliárd forintos) segélyt nyújt a Gázai övezet menekültjeinek, és megismételte azt az Izraelnek szóló felhívását, hogy oldja fel a Gázai övezet zárlatát.
jún. 6
11:51
Kiábrándultak Európából a törökök (Kitekintő)
Törökország megegyezést kötött Iránnal arról, hogy alacsony-dúsítású urániumot vesznek át tárolásra az országtól, melyért cserébe egy orvosi kutató reaktorban használandó fűtőelemeket bocsátanak a rendelkezésükre. Ez azt sugallja, hogy Ankara kiábrándult Európából.
jún. 6
11:54
Nem bírta a feszültséget a terrorista (Kripto Akadémia)
Feladta magát a hatóságoknak az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat jemeni ágának egyik tagja szombaton - közölték biztonsági források.
jún. 6
12:12
Újabb árvízriadó Varsóban (Kripto Akadémia)
Újabb árvízriadót adtak ki Varsóban vasárnap, mert a Visztula két hét elteltével ismét árad - közölték a lengyel főváros hatóságai.
jún. 6
12:14
Megint lehet Facebookozni Bangladesből (Kripto Akadémia)
A bangladesi hatóságok vasárnap ismét hozzáférhetővé tették a Facebookot, miután több mint egy hete letiltották az internetes közösségi oldalt.
jún. 6
12:27
Hatalmas baki: megsértették a királynőt (Kitekintő)
Hatalmas diplomáciai baklövést követett el az amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton, amikor boldog születésnapot kívánt II. Erzsébet angol királynőnek június 5-én. Az angol királynő hivatalos születésnapja csak egy héttel később, június 12-én kerül megünneplésre.
jún. 6
12:48
Sokkoló fotók a vízpartról! A kamera előtt haldoklanak... (168 Óra Online)
A louisianai olajkatasztrófa következtében alig egy év után visszakerülhet a veszélyeztetett fajok listájára a tengeri barna pelikán, amelyet óriási erőfeszítéssel, négy évtizedes program keretében telepítettek vissza az állam partvidékére.
jún. 6
13:21
Kolozsvár a filmipar központjává válhat (Kitekintő)
Az Erdélyi Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Tudor Giurgiu javasolni fogja a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalnak, hogy támogassa anyagilag az Erdélyi Regionális Filmalap létrehozását, amely elsőként alakulna meg Romániában.
jún. 6
13:24
Brutális támadás, öt halott (Kripto Akadémia)
Négy rendőr és egy polgári személy vesztette életét vasárnap Bagdadban pokolgépes merényletek következtében - közölték iraki védelmi és belügyminisztériumi tisztviselők.
jún. 6
13:39
Íme, 5 dolog, amit a férfiak nem értenek a nőkben (Kitekintő)
Ahogyan a nők nem értik, miért szeretik a férfiak annyira a futballt, a férfiak sem bírják felfogni,miért rajonganak a nők.
jún. 6
13:42
Zsidók is tüntettek Izrael ellen (Kripto Akadémia)
Több mint hétezer izraeli - zsidók és arabok egyaránt - tüntetett szombat este Tel-Avivban baloldali szervezetek felhívására a palesztin területek megszállva tartása miatt abból az alkalomból, hogy most van ennek a megszállásnak a 43. évfordulója - jelentette egy tudósító a helyszínről.
jún. 6
13:57
Találtak egy vizihullát! Nem tudták kiemelni a vízből (Kitekintő)
Holttestet talált a Tapoly folyóban egy rendőrjárőr pénteken 18:23-kor Varannónál. A rendőrök értesítették a tűzoltókat, akik megpróbálták kiemelni a holttestet a vízből, sikertelenül.
jún. 6
13:59
Durva szankciókkal fékeznék meg Iránt (Kitekintő)
Németország és Oroszország egyetért abban, hogy az iráni atomprogram miatt Teheránnal szemben nemzetközi szankciókra lehet szükség
jún. 6
14:15
Elképesztő változások jönnek (Kitekintő)
A brit királyi családot általános tisztelet övezi, ugyanakkor számos kritika is éri. Vajon van esély arra, hogy a hagyományokra fittyet hányva az Egyesült Királyságból köztársaság legyen?
jún. 6
14:24
A szennyező nyersolaj nagy részét sikerül összegyűjteni a Mexikói-öbölben (Infostart)
Tony Hayward a BBC közszolgálati csatornának adott nyilatkozatában közölte, hogy a mélytengeri kútból kiömlő szennyező nyersolaj nagy részét sikerül összegyűjteni a Mexikói-öbölben.
jún. 6
14:26
Elárverezik a Lehman Brothers művészeti gyűjteményét (Infostart)
Árverésre bocsátja a csődbe ment Lehman Brothers amerikai befektetési bank kortárs művészeti gyűjteményét a Sotheby`s aukciósház. A kollekció értékét több mint tízmillió dollárra becsülik.
jún. 6
14:36
Sikeres az olajfogás (Kripto Akadémia)
Mintegy napi tízezer hordó nyersolajat hoznak már fel a mélytengeri kútra helyezett olajfogó segítségével a Mexikói-öbölben - jelentette be az olajkatasztrófáért felelős brit cég vezérigazgatója vasárnap.
jún. 6
15:09
Kihantolhatják a Ceausescu házaspárt (Kitekintő)
Négy évig zajló bírósági per eredményeként most Valentin Ceausescu és Mircea Oprean (a Causescu házaspár néhai, Zoe nevű lányának férje) birtokába került a sír, így bármelyikük kérheti a kihantolást a bukaresti temetőket felügyelő hatóságtól.
jún. 6
15:12
Több mint százezren voltak Popieluszko boldoggá avatásán (Metropol)
Popieluszkót több mint 25 évvel ezelőtt, 1984 őszén rabolta el majd ölte meg a kommunista rendszer titkosrendőrsége.
jún. 6
15:36
Boldogá avatták Jerzy Popieluszkót (Infostart)
Varsóban több mint százezren vettek részt Jerzy Popieluszko atya boldoggá avatási szertartásán.
jún. 6
15:45
Mutyi: 22 milliárdot titkoltak el (Kitekintő)
SZLOVÁKIA  A Fair-Play Szövetség szerint az elmúlt négy évben 22,8 milliárd korona (757 millió euró) értékű szlovák állami pályázat nyertese maradt titokban – nem derült ki, kivel kötöttek szerződést az állami pályáztatók.
jún. 6
15:48
Angliában is helyzet van (Metropol)
A brit kormányfő szerint a vártnál rosszabb a gazdaság helyzete, és jó eséllyel nem tarthatók az előző kormány előrejelzései.
jún. 6
16:06
Meghalt öt NATO-katona Afganisztánban (Metropol)
Meghalt öt NATO-katona vasárnap Afganisztánban az ország déli és keleti részén elkövetett támadásokban, illetve egy balesetben.
jún. 6
16:06
Fontosak a magyar pártok a román parlamentben (Kripto Akadémia)
Markó Béla szerint a magyar nemzeti kisebbségek pártjai képviselőinek részvétele a román vagy (korábban) a szlovák kormányban kedvező hatású nemcsak a többség és a kisebbség, hanem az illető ország és Magyarország viszonyára is.
jún. 6
16:21
Földcsuszamlások! Több száz ember van veszélyben (Kitekintő)
Már körülbelül egy métert apadt a Hernád vízszintje Kassánál a szombati árhullám óta. Abaszéplak (Krásna nad Hornádom) és Dzsungel (Džungla) városrészekben a folyó már visszatért medrébe.
jún. 6
16:23
Sokk! Gyermekük születése után derült ki, testvérek (Kitekintő)
Sokkot kapott az az ír pár, akik nemrég tudták meg, hogy testvérek. Két éve szerelmi viszonyt folytatnak, és már közös gyermekük is született.
jún. 6
16:39
Mérföldkő az ország csatlakozása (Kitekintő)
A posztszovjet államok közül elsőként csatlakozhattak a gazdaságilag fejlett államokat tömörítő szervezethez
jún. 6
16:42
Gázai segély: Jordániába érkezett hét kitoloncolt aktivista (Kripto Akadémia)
Izrael kitoloncolt hét utast vasárnap a Rachel Corrie ír teherhajóról, amely előző nap megpróbálta megtörni a Gázai övezet köré vont tengeri blokádot.
jún. 6
17:15
Felszámolják az üzemet: több száz munkás kerül az utcára (Kitekintő)
Az ország egyik legnagyobb olajcége, a Shell kivonul Montrealból az év végén. A probléma január óta lóg a levegőben, mára azonban biztossá vált, hogy felszámolják a legnagyobb, 76 éves olajfinomítót.
jún. 6
17:18
Halálos viharok az Egyesült Államok középnyugati részén (Metropol)
Legalább négy ember meghalt, ötven ház összedőlt, sok másik pedig megrongálódott az Egyesült Államok középnyugati részén végigsöpört tornádók és zivatarok következtében.
jún. 6
17:18
Elengedték a tizenéves fiút lelövő görög rendőrt (Kripto Akadémia)
Feltételesen szabadlábra helyezték a görög hatóságok vasárnap azt a rendőrt, aki 2008 decemberében lelőtt egy tizenöt éves fiút egy athéni tüntetésen, zavargások hullámát indítva el ezzel a délkelet-európai országban - közölték igazságügyi forrásokból.
jún. 6
17:36
Meghalt öt NATO-katona Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Meghalt öt NATO-katona vasárnap Afganisztánban az ország déli és keleti részén elkövetett támadásokban, illetve egy balesetben - tudatta az észak-atlanti szövetség.
jún. 6
18:09
Durva! Gyerekpornót találtak egy EBESZ-küldött számítógépén (Kitekintő)
A macedón rendőrség pénteken vádat emelt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) egyik helyi alkalmazottja ellen - gyermekpornográfia vádjával.
jún. 6
18:18
Ítéletidő az Egyesült Államokban (Infostart)
Az Egyesült Államok 4-en meghaltak, 50 ház összedőlt, több megrongálódott az ország középnyugati részén végigsöpört tornádókban és zivatarokban.
jún. 6
18:27
Bebörtönöznék a magyarokat Ukrajnában (Kitekintő)
Egy nacionalista politikus szerint börtönnel kellene sújtani azokat az ukrán állampolgárokat, akik nem akarják megtanulni az államnyelvet.

Keresés