2010. június 6. vasárnap

jún. 6
5:18
Hiába próbálták meg, mégsem jön össze volt feleségével a magyar énekes (ATV)
Azért az ürömbe némi öröm is vegyül.
jún. 6
5:36
Varga Mihály gyógyító szavai (168 Óra Online)
Elemzők szerint megnyugtathatja a piacokat Varga Mihály bejelentése, miszerint a kormány tartani akarja a 3,8 százalékos hiánycélt. Suppan Gergely, a Takarékbank Zrt. elemzője elmondta: pozitív üzenet, hogy a kormány tartani akarja a hiánycélt, de "az ördög a részletekben rejlik", ezért a piaci bizalom teljes helyreállításához "részletes, alátámasztott tervre" van szükség, amely meggyőzheti a…
jún. 6
5:36
Összeomlott házak, kitelepítések: kritikus a helyzet - percről percre + videó (ATV)
Továbbra is rendkívül kritikus a helyzet a Hernád, a Bódva és a Sajó mentén.
jún. 6
6:48
A pápa nem szólalt föl Ciprus újraegyesítéséért (ATV)
"Krisztus minden követője számára aggodalom forrása kell legyen" a Közel-Keleten folytatódó konfliktus XVI. Benedek szerint. Az elmúlt években keresztények ezrei vándoroltak ki a Szentföldről, Irakból és máshonnan a háborúk és a súlyos gazdasági helyzet miatt.
jún. 6
7:06
Kitelepítik az embereket Felsőzsolcáról (Metropol)
A Sajó szombat éjszakai kiöntése miatt a Miskolchoz közeli Felsőzsolcáról mintegy ötszáz lakost kellett kitelepíteni, így Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vasárnapra 2900-ra nőtt az árvíz miatt evakuáltak száma.
jún. 6
7:24
Hétmilliárd nyomában - Schwajda György halála átírt mindent... (168 Óra Online)
Az Élet nevű szerzőnél érzéketlenebbül senki nem bánik darabjának szereplőivel: a két éve kinevezett kaposvári színigazgató, Schwajda György tragikus halála át- és újraírt minden szövegkönyvet a szebb napokat látott teátrumban. HUSZKA IMRE írása.
jún. 6
7:24
Nem volt szerencsés a kormányzati kommunikáció + videó (ATV)
Csányi szerint a kormányzati kommunikáció a felelős a forint gyengüléséért
jún. 6
7:42
Válások után esküvő! A TV2 sztárja elveszi gyermekei anyját (ATV)
Nem kívánt többet nyilatkozni az érintett.
jún. 6
8:00
Izrael feltartóztatott egy ír segélyszállító hajót + videó (ATV)
Újabb konfliktus Gázánál.
jún. 6
8:36
Ma is ülésezik a kormány (Alternatív Energia)
A gazdaság talpra állítását célzó akciótervvel kapcsolatos konkrét döntés-előkészítő munkálatok lesznek terítéken a mai kormányülésen.
jún. 6
8:36
Hiába a vezetés, hatot kaptunk Hollandiában (ATV)
A második félidőben összeomlott a válogatott.
jún. 6
8:38
Három csapásról, állami vagyonról, kisebb önkormányzatokról szavaz az Országgyűlés (Alternatív Energia)
A "három csapás" néven ismertté vált büntető törvénykönyvi (Btk.) módosításról, az állami vagyonról szóló előterjesztésről, a kisebb létszámú önkormányzati képviselő-testületekről és a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslatról szavaz jövő heti kétnapos ülésén az Országgyűlés.
jún. 6
8:40
Meglepődhet a Fidesz, ha szembesítik ígéreteivel (Alternatív Energia)
Elemzők véleménye megoszlik arról, hogy a Fidesz első héten hozott törvényei forradalmi változásokat okoztak vagy csupán szimbolikus lépések. Az viszont biztos, hogy már az első héten érdekellentétek alakultak ki a közalkalmazotti törvény miatt, a Kósa-féle nyilatkozat pedig még zavarokat is okozhat a kormánypártnak. Többen is úgy látják, hogy a Fidesz a szimbolikus törvényekkel a Jobbik témáit…
jún. 6
8:54
Ötszáz lakost telepítettek ki az éjjel Felsőzsolcáról (Alternatív Energia)
A Sajó szombat éjszakai kiöntése miatt a Miskolchoz közeli Felsőzsolcáról mintegy ötszáz lakost kellett kitelepíteni, így Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vasárnapra 2900-ra nőtt az árvíz miatt evakuáltak száma - közölte az MTI-vel Encsről Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője.
jún. 6
8:54
Kongresszust tart az MSZP + videó (ATV)
A köztársasági elnök jelölt személyéről és az ellenzéki politika irányának meghatározásról dönthet várhatóan vasárnapi kongresszusán a szocialista párt.
jún. 6
8:56
Ma újul meg az LMP (Alternatív Energia)
Ma tartja tisztújítását az LMP a párt kétnapos, Balatonalmádiban rendezett kongresszusának második napján.
jún. 6
9:12
Továbbra is keresztbe tesz a vasútnak az árvíz (Alternatív Energia)
Észak-Magyarországon még mindig sok helyen korlátozásra és vonatpótló buszok közlekedésére kell számítania az utazóközönségnek. A Dunántúlon már a Duna vízszintjének emelkedése miatt is korlátozásokat kellett bevezetni - közölte vasárnap a MÁVINFORM.
jún. 6
9:12
Teljes útzár az M2-esen (ATV)
Négyen könnyebben sérültek egy balesetben.
jún. 6
9:14
Árvíz: áruházakat ürítettek ki Miskolcon (Alternatív Energia)
Kiürítették a Miskolc keleti kapujánál lévő áruházakat is vasárnapra virradóra, mert a Sajó árvize ezeket is elöntötte.
jún. 6
9:16
Teljes útzár az M2-esen! (Alternatív Energia)
Teljes útzár van az M2-es főút Budapest felé tartó szakaszán a 26-os kilométer közelében, mert két személyautó ütközött - mondta Kovács Viktória, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletes vasárnap reggel.
jún. 6
9:18
Nő a Felsőzsolcáról kitelepítettek száma (Alternatív Energia)
További háromszáz embert kell kitelepíteni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán - mondta Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője vasárnap reggel az MTI-nek.
jún. 6
9:20
Tucatnyi település megközelíthetetlen Borsodban (Alternatív Energia)
Tizenkét települést zár el az árvíz - a Sajó, a Bódva, a Hernád, illetve kisebb patakok - Borsod-Abaúj-Zemplénben - tájékoztatta a közútkezelő társaság megyei ügyelete vasárnap az MTI-t.
jún. 6
9:22
Lezárták a váci Kőszentes hidat (Alternatív Energia)
Hajnalban lezárták Vácon a Kőszentes hidat, mert a patak vízszintje oly mértékben megemelkedett, hogy elöntötte - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.
jún. 6
9:30
Kósa–Szijjártó–Orbán: ilyen böszméket még nem látott a világ (168 Óra Online)
Az elmúlt két napban fellázadt az internet a Fidesz-kormány böszmesége ellen. Valamennyi fórumon, portálon és blogok százain alázták-gyalázták Orbánékat azért, mert vezető politikusaik megfontolatlan és rosszul célzott nyilatkozatai miatt bedőlt a forint, a budapesti tőzsde, sőt, a nemzetközi piacok is zuhanni kezdtek.
jún. 6
9:48
Megindult az apadás az észak-magyarországi folyókon (Metropol)
A Sajó szlovákiai alsó szakaszán Lénártfalvánál 521 centiméteres vízállással - 12 órán át - tetőzött, majd vasárnapra virradóra 16 centimétert apadt. A hazai folyószakaszon Sajószentpéter felett lassú, de folyamatos az apadás. Árvíz, percről percre.
jún. 6
10:06
Tarlós: egy fillér sincs a négyes metró második szakaszára (ATV)
Egyelőre nem tudni, miből fogják fejleszteni a tömegközlekedést.
jún. 6
10:12
Kedden megtudjuk, mi vár ránk? (Napi)
jún. 6
10:24
Csak csónakkal lehet közlekedni Edelényben (Alternatív Energia)
Csónakkal viszik be a házaikhoz, portájukhoz azokat a lakókat, akiket elöntött a Bódva áradata a Borsod megyei Edelényben.
jún. 6
10:26
Háromezer katona harcol az árral (Alternatív Energia)
A honvédség újabb tizenkét lánctalpas kétéltű járművet indított útnak az árvíz elleni védekezésre a borsodi térségben, ahol háromezer katona segíti a munkálatokat - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.
jún. 6
10:28
A főváros is védekezik a víz ellen (Alternatív Energia)
Mintegy negyven árvízi kaput és több mint harminc csatornát zártak le eddig a fővárosban - közölte az MTI-vel a Fővárosi Csatornázási Művek szóvivője vasárnap reggel.
jún. 6
10:30
A bangkoki nagykövet lehet a szocialisták államfőjelöltje (Alternatív Energia)
Balogh András történészprofesszort, Magyarország thaiföldi nagykövetét javasolta az MSZP választmánya a kongresszusnak.
jún. 6
10:30
MÁV: Észak-Magyarországon még mindig sok helyen korlátozásra kell számítani (Infostart)
Észak-Magyarországon még mindig sok helyen korlátozásra és vonatpótló buszok közlekedésére kell számítania az utazóközönségnek. A Dunántúlon már a Duna vízszintjének emelkedése miatt is korlátozásokat kellett bevezetni - közölte a MÁVINFORM.
jún. 6
10:42
Bombariadó a Hajógyári-szigeten (Alternatív Energia)
Bombariadó miatt kiürítették vasárnap hajnalban a budapesti Hajógyári-szigetet, a rendőrség átvizsgálta a területet, de nem talált robbanószerkezetet, így a szigetre ismét be szabad menni - közölte az MTI-vel a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jún. 6
10:42
Újabb három bank ment csődbe az Egyesült Államokban (ATV)
Idén már 81-re emelkedett a számuk.
jún. 6
10:44
Még hetekig rossz állapotban lehet az M1-es (Alternatív Energia)
Akár hetekig is fennállhatnak az ideiglenes állapotok az M1-es autópályának azon a Győrhöz közeli szakaszán, amely pénteken este megsüllyedt, és egyik sávját lezárták - közölte az Állami Autópálya-kezelő Zrt. szóvivője vasárnap reggel az MTI-vel.
jún. 6
10:44
Hiába békül a TV2 műsorvezetője, felesége perel (ATV)
Az ő irányába elmaradt a bocsánatkérés.
jún. 6
10:46
Árvíz: lezárták a Népszigetet (Alternatív Energia)
Lezárták a fővárosban a Népszigetet az árvízi veszélyeztetés miatt vasárnap 10 órakor - közölte a XIII. kerületi védelmi bizottság az MTI-vel.
jún. 6
11:00
Balogh Andrást jelöli az MSZP (Metropol)
Az MSZP választmánya azt javasolja a párt kongresszusának, hogy Balogh András történészt, jelenlegi thaiföldi nagykövetet válassza meg a párt köztársasági elnökjelöltjének.
jún. 6
11:00
A honvédség háromezer katonája segít a védekezésben (168 Óra Online)
A honvédség újabb tizenkét lánctalpas kétéltű járművet indított útnak az árvíz elleni védekezésre a borsodi térségben, ahol háromezer katona segíti a munkálatokat – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap. A háromezer honvéd az emberek menekítésében, az életmentésben, a kitelepítésben, az emberek biztonságos helyre történő kiköltöztetésében segédkezik. Jelenleg Mályiban segítik a…
jún. 6
11:00
Vakáció hasznosan: nyelvtanulás, színjátszás, kavicsgyűjtés (Alternatív Energia)
Június 15-én több mint 1,4 millió diák számára ér véget a 2009/2010-es tanév, és megkezdődik a két és fél hónapos szünidő. Számtalan tábor, színes programok ígérnek kikapcsolódást. A szülőktől a tavalyinál nagyobb anyagi áldozatot kíván, hogy gyermeküket táborba küldjék.
jún. 6
11:00
Térfélcsere a Margit hídon (ATV)
Félidejéhez közelít a Margit híd felújítása, így a villamos- és buszforgalmat átterelik az északi oldalra.
jún. 6
11:18
Ma van a pedagógusnap (Alternatív Energia)
Június első vasárnapján tartják a pedagógusnapot és köszöntik az oktatásban dolgozókat Magyarországon. A héten hivatalba lépett oktatási államtitkár a pedagógusok társadalmi megbecsülésének visszaállítására tett ígéretet.
jún. 6
11:18
Ülésezik az MSZP-kongresszusa (Metropol)
Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesznél egyelőre nem terveket, hanem zavart és "butaságok" sorozatát látni, Lendvai Ildikó szerint a Fidesz egy hét alatt három csapást hozott Magyarországra.
jún. 6
11:24
Gyurcsány szerint nem lesz pártszakadás (Infostart)
Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesznél egyelőre nem terveket, hanem zavart és "butaságok" sorozatát látni. A volt kormányfő az MSZP vasárnapi kongresszusára érkezve mondta ezt az újságíróknak. Lendvai Ildikó távozó pártelnök kijelentette: Varga Mihály "bűnvallomást" tett.
jún. 6
11:26
Az MSZP választmánya Balogh Andrást javasolja a párt államfőjelöltjének (Infostart)
Az MSZP választmánya azt javasolja a párt kongresszusának, hogy Balogh András történészt, jelenlegi thaiföldi nagykövetet válassza meg a párt köztársasági elnökjelöltjének.
jún. 6
11:54
Gyurcsány: a Fidesz "butaságokról" beszél (ATV)
A volt kormányfő szerint egyelőre nem látni a terveket.
jún. 6
12:12
860 embert telepítettek ki Felsőzsolcáról (Alternatív Energia)
Nyolc megyében, Bács-Kiskunban, Békésben, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Csongrádban, Fejérben, Győr-Moson-Sopronban, Jász-Nagykun-Szolnokban és Nógrádban van érvényben a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet. A borsodi Felsőzsolcáról 861 embert kellett kitelepíteni. Országosan több mint 3600 embernek kellett elhagynia otthonát. Budapesten elrendelték a harmadfokú készültséget a Duna vízszintjének…
jún. 6
12:12
Napi tízezer hordó olajat fognak fel a Mexikói-öbölben (ATV)
Jövő héten újabb olajfelfogó rendszert telepítenek.
jún. 6
12:14
Szabad a pálya az M2-esen (Alternatív Energia)
Feloldották a teljes útzárat az M2-es főút Budapest felé tartó szakaszán a 26-os kilométer közelében, ahol korábban két személyautó ütközött - mondta Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap az MTI-nek.
jún. 6
12:16
A Szentendrén közlekedők türelmét kérik a rendőrök (Alternatív Energia)
Türelmet kérnek az autósoktól a szentendrei rendőrök az árvízi forgalomkorlátozás miatt - közölte a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap az MTI-vel.

Keresés