2010. június 8. kedd

jún. 8
5:00
Mindenki erre várt: Orbán nagy bejelentésre készül! (168 Óra Online)
Orbán Viktor kormányfő kedden, a parlament 13 órakor kezdődő ülése elején ismerteti a gazdaság talpra állítását célzó, a 3,8 százalékos idei hiánycél tartásához szükséges akciótervet.
jún. 8
5:18
"Ezzel a jelenséggel a Fidesz sem tudott megbirkózni" (168 Óra Online)
A Politikatörténeti Intézet főigazgatója szerint nincs itt az ideje az MSZP feldarabolásának. Úgy véli, a szocialistáknak elemezniük kell a baloldal helyzetét, és személyi változásokra van szükség. PUNGOR ANDRÁS interjúja.
jún. 8
5:18
„Szigeteljék el a külvilágtól” Beszóltak az RTL Klub műsorvezetőjének (ATV)
„A kispadról könnyű kritizálni” – jött a válasz.
jún. 8
5:24
Az új kormánylista - ahogy még nem látta (Infostart)
A helyettes államtitkárok kinevezésével véglegesen kialakult Orbán Viktor kormánya. A kabinetben nyolc miniszter, negyvenkét államtitkár és ötvennégy helyettes államtitkárt dolgozik majd. Az InfoRádió összeállította a teljes kormánylistát.
jún. 8
5:36
Kósa a pénzpiacokra kente: egy "görögdinnyétől" is felrobban a tőzsde + videó (ATV)
Orbán Viktor ma jelenti be a konkrét intézkedéseket.
jún. 8
6:12
"Csak a lelkiismeretének tartozik engedelmességgel" (Alternatív Energia)
Életének 92. évében, vasárnap elhunyt Bulányi György piarista szerzetes, a Bokor Bázisközösség alapítója. Bulányi pátert 1943-ban, 67 évvel ezelőtt szentelték pappá.
jún. 8
6:30
Sukoró és Bábolna: Magosz-vezető vizsgálja az ügyeket (Alternatív Energia)
Kulcsszerephez juthat a kormány "elszámoltatási programjában" Budai Gyula, a Fidesszel szövetséges hét szervezet egyike, a Magosz igazgatója - értesült lapunk. Információink szerint a Magosz-vezető feladata lesz a még márciusban elsőként bejelentett 11 elszámoltatásra váró ügy közül kettő; a bábolnai földügylet és a sukorói földcsere kivizsgálása.
jún. 8
6:32
Más lehet a főpolgármester-jelölt (Alternatív Energia)
Bár egyelőre nincs napirenden, később elképzelhető, hogy mégsem Horváth Csaba lesz az MSZP főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választáson.
jún. 8
6:34
Kérdéses a településőrök jövője (Alternatív Energia)
Bár a Bajnai-kormány az idei évre biztosította a településőrök foglalkoztatásának költségvetési fedezetét, nem tudni, hogy az Orbán-kabinetnek mi a szándéka ezzel az új intézménnyel.
jún. 8
6:36
Három hét múlva választanak államfőt (Alternatív Energia)
Ismét alkotmánymódosítást kezdeményezett a Fidesz a parlamentben - ezúttal annak érdekében, hogy az Alkotmánybíróság tagjaira a jövőben nyolctagú, természetesen a parlamenti erőviszonyokat tükröző bizottság tegyen javaslatot.
jún. 8
6:36
A kormányülés döntéseit ma ismerteti Orbán Viktor (Infostart)
Orbán Viktor kormányfő a 13 órakor kezdődő parlamenti ülésen ismerteti a gazdaság talpra állítását célzó, a 3,8 százalékos idei hiánycél tartásához szükséges akciótervet. A programot rendkívüli kormányülésen dolgozta ki a kabinet az elmúlt három napban, miután Varga Mihály ismertette az általa vezetett gazdasági tényfeltáró bizottság részjelentését.
jún. 8
6:54
Az áradás után veszélyben az ivóvíz (Infostart)
Az éjszaka folyamán semmilyen rendkívüli esemény nem történt az árvízi védekezésben, a lassú apadás lehetővé teszi a védekezésben résztvevők számának csökkentését, de hogy mennyivel, az a nap folyamán dől majd el - mondta Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője az InfoRádióban. Budapestnél éjszaka két órakor tetőzött a Duna, 827 centiméterrel.
jún. 8
6:56
Elmaradhat a gázáremelés - Lapszemle (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy sem előrelépést, sem visszaesést nem mutatnak a diákok teljesítményében az elmúlt évek kompetenciafelmérései. Arra ugyanakkor ismét rámutattak az eredmények, hogy a családi háttér rendkívüli módon hat a diákok teljesítményére, viszont az, hogy hol laknak, tulajdonképpen mindegy.
jún. 8
7:06
Újabb pofont kapott a magyar kormány (168 Óra Online)
Nagyon nem lenne szerencsés lépés – ezt válaszolták az Index szerint az IMF és az EU tisztségviselői a magánnyugdíjpénztári szektor államháztartási körbe való sorolásával kapcsolatos magyar kormányzati puhatolózásra.
jún. 8
7:06
Újraindul ma Geréb Ágnes pere (Alternatív Energia)
Ismét bíróság elé áll ma Geréb Ágnes, az otthonszülést népszerűsítő szülésznő: három ügyének egyesített peréven a vád november óta azonban jelentősen súlyosbodott. Már nem halált okozó gondatlan veszélyeztetéssel, hanem gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, így az a Fővárosi Bíróság az egészet újrakezdte. Ráadásul a rendőrség egy idén májusban történt otthonszülés miatt még nyomoz…
jún. 8
7:06
„Kontárok Budapesten” A nemzetközi sajtó véleménye a Fidesz-kormányról + videó (ATV)
A tőzsdék továbbra sem nyugszanak.
jún. 8
7:12
Nincs jelentősebb javulás az árvíz sújtotta területek vasútvonalain (Infostart)
Az árvíz miatt Észak-Magyarországon és a Dunántúlon továbbra is érvényben vannak a korlátozások a vasúti közlekedésben. Észak-Magyarországon még mindig sok helyen vonatpótló buszok közlekedésére kell számítania az utazóközönségnek - közölte a MÁVINFORM kedden reggel.
jún. 8
7:24
Veszélyben a kiscsillag? Lemondták szlovákiai fellépését (ATV)
Pedig ő nyomát sem látta semmilyen feszültségnek.
jún. 8
8:00
Forró napokra számíthatunk (168 Óra Online)
Erősödik a kánikula, 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.
jún. 8
8:00
Már nem emelkedik jelentősen a Duna vízszintje (Metropol)
Valószínűleg már csak 1-2 centiméternyit emelkedhet a Duna vízszintje hétfő este Budapestnél, így 830 centiméter környékén indulhat meg az apadás - tudatta a Közép-Duna-völgyi, Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese.
jún. 8
8:00
Az egész állam egy nagy hivatal lesz? (Alternatív Energia)
Csak az APEH és a rendőrség őrizné meg önállóságát a kormány új közigazgatási modelljében. Mintegy 30, a kormány alá tartozó - jelenleg különböző minisztériumok fennhatósága alatt működő - szervezetet vonnának össze egyetlen óriási, közvetlenül a közigazgatási minisztérium irányítása alatt működő szervezetbe - írja az Index.
jún. 8
8:00
„Kinyírom, leszúrom” Összeszólalkoztak a gáton a romák és gárdisták (ATV)
Végül hatékony együttműködés alakult ki.
jún. 8
8:18
Orbán ma ismerteti a gazdasági akciótervet (Metropol)
Orbán Viktor kormányfő a kedden 13 órakor kezdődő parlamenti ülésen ismerteti a gazdaság talpra állítását célzó, a 3,8 százalékos idei hiánycél tartásához szükséges akciótervet.
jún. 8
8:20
Csökken a vízszint (Metropol)
Apad a Sajó, a Bódva és a Hernád is, mindhárom folyó rekordvízállással tetőzött. Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályvezetője elmondta: a Sajó csaknem teljes hosszán apad.
jún. 8
8:36
Csak forralást követően ajánlott a víz fogyasztása – friss hírek az árvízről (ATV)
Az összedőlt házak számáról egyelőre nincs pontos adat.
jún. 8
8:54
Jelezték az Orbán-kormánynak: nincs tovább (168 Óra Online)
Orbán Viktornak felelős kormányzásba kell kezdenie, a piac nemet mondott az új kormánynak - mondta Tölgyessy Péter az MR1 Kossuth Rádiónak.
jún. 8
8:54
Megjött Magyarországra a világsztár? (ATV)
Várhatóan bő két órán át tart majd a fellépés
jún. 8
9:00
Miben közös Gyurcsány és Mesterházy érdeke? (Infostart)
Az MSZP-n belül komoly viták vannak arról, hogy kihez is szól valójában a párt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Attila. A szociológus azt valószínűsíti, hogy Mesterházy Attila lesz a szocialisták következő elnöke.
jún. 8
9:18
Martonyinál vizitelt a főparancsnok (Infostart)
Martonyi János külügyminiszter hétfőn udvariassági látogatáson fogadta James G. Stavridis admirálist, a NATO európai erőinek főparancsnokát a Külügyminisztériumban - közölte a tárca szóvivői irodája.
jún. 8
9:48
Állatvédők tiltakoznak (Metropol)
Huszonkét állatvédő szervezet tiltakozik az ellen, hogy megtiltották a kutyák fotózását a fővárosi Illatos úti ebtelepen. A civilek eddig az általuk készített képek segítségével próbáltak gazdát találni az állatoknak, ám szerintük a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) igazgatójának korlátozása miatt kevesebb kutya talál otthonra, és többet kell majd elaltatni.
jún. 8
9:48
Schmitt, Pálinkás, Vizi, Tőkés: kit jelöl a Fidesz államfőnek? + videó (ATV)
Még júniusban megválaszthatják Sólyom utódját.
jún. 8
10:06
Orbán elszámította magát! Nem kicsit, nagyon! (168 Óra Online)
Dühösen értetlenkedett Orbán Viktor a szombati kormányülésen. Azt mondta, nem érti, miért váltott ki ilyen hatást a kormányzati tisztséggel nem rendelkező Kósa Lajos nyilatkozata, amikor ő maga Brüsszelben épp a szigorú költségvetésről beszélt.
jún. 8
10:06
Gacsályi iskola: a szülő lefogta, a fia összeverte a 8 éves kisfiút (ATV)
A férfi karjánál fogva kivitte a folyosóra, a gyerek kezét és lábát lefogta, a földre szorította.
jún. 8
10:24
A NATO összeköt (Alternatív Energia)
A NATO a legfontosabb kapocs Európa és az Egyesült Államok között - hangzott el a NATO európai főparancsnokának budapesti megbeszélésén.
jún. 8
10:24
Agyvérzést, infarktust okoz! Döbbenetes vádak a magyar műsorvezetőről (ATV)
"Egy közszereplő ajánlhat bármit, saját hitelességét kockáztatja."
jún. 8
10:26
Oszkótól kérdezte meg a CNN, mi a helyzet Magyarországon (ATV)
A legismertebb amerikai hírcsatorna nem az illetékes miniszterhez, hanem a volt pénzügyminiszterhez fordult, hogy megismerje a valós helyzetet.
jún. 8
10:42
Már Demján is azt vallja: nincs magyar út! (168 Óra Online)
Nem vagyunk államcsőd közeli helyzetben, minden adott a kormány számára, hogy azt elkerülje. Törekedni kell a kisebb és hatékonyabb bürokráciára, de mindennél inkább a termelő tevékenység támogatására, a munka becsületének visszaállítására - nyilatkozta a Duna Televízió Közbeszéd című műsorának Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke, a Trigránit elnöke, a tágabb…
jún. 8
10:48
Megjelenhet a talajvíz a budapesti Duna-parti házak pincéjében (Infostart)
A Duna vízszintjének emelkedésével a talajvíz is megemelkedik, ezért előfordulhat, hogy a partközeli, régebbi építésű házak pincéjében megjelenik a talajvíz - közölte a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Zrt.
jún. 8
11:00
Csónakkal járőröznek a biztonsági őrök Miskolcon + videó (ATV)
Alaptalannak minősítette a fosztogatásokról szóló híreket az árvízzel sújtott területeken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitány. A rendőrök megerősített szolgálatot tartanak, vagyis jelentős létszámban vannak jelen az árvízzel sújtott területeken. A nagyáruházakat a rendőrökön kívül az üzletek biztonsági őrei is védik.
jún. 8
11:06
A magyar börtönök túlzsúfoltságának további enyhítését szorgalmazza az Európa Tanács (Infostart)
A magyarországi börtönök túlzsúfoltságának további enyhítését szorgalmazza az Európa Tanács (ET) kínzás elleni bizottsága, amely kedden tette közzé jelentését tavaly tavaszi magyarországi vizsgálódásának megállapításairól.
jún. 8
11:08
A kormányra vár a forint (Infostart)
A forint a kormány akciótervére vár, miközben a pánikhangulat elcsitítása után stabilizálódni látszik az euró, a nemzetközi piacokon enyhül a befektetői kockázatkerülés.
jún. 8
11:18
Ekkora pusztításra a legidősebbek sem emlékeznek (168 Óra Online)
Meglepetésként érte az országot a kisebb folyók és patakok által okozott pusztítás mértéke. Középtávon jogi szabályozással, a pénzügyi háttér megteremtésével, a katasztrófavédelem jobb összehangolásával igyekszik megakadályozni hasonló tragédiák kialakulását az új kormányzat - nyilatkozta a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára. Czerván…
jún. 8
11:18
Elérheti a talajvíz a budapesti Duna-parti házakat (Alternatív Energia)
A Duna vízszintjének emelkedésével a talajvíz is megemelkedik, ezért előfordulhat, hogy a partközeli, régebbi építésű házak pincéjében megjelenik a talajvíz - közölte a Fővárosi Csatornázási Művek.
jún. 8
11:18
A MU tulajdonosai tobzódnak az adósságokban (ATV)
Rosszabb a helyzet a Manchester Unitednél, mint azt korábban hitték.
jún. 8
11:20
Árvíz: most a Tiszára koncentrálnak (Alternatív Energia)
Bár a Sajó és a Hernád lassú apadásnak indult, az árvízi védekezésnek még koránt sincs vége, a szakemberek már felkészültek a Tisza rendkívüli áradására - mondta az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülésén kedden.
jún. 8
11:20
Szakszervezetek: az utóbbi időben nem halljuk a korábbi ígéreteket + videó (ATV)
Azt szeretnék, hogy a kormány nyilatkozzon a munkavállalókkal folytatott érdekegyeztetés további formájáról.
jún. 8
11:24
A Tiszára koncentrálják az erőket (Infostart)
Bár a Sajó és a Hernád lassú apadásnak indult, az árvízi védekezésnek még koránt sincs vége, a szakemberek már felkészültek a Tisza rendkívüli áradására - mondta az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülésén kedden.
jún. 8
11:36
Drámai helyzet: még mindig 15 szál cigit szív naponta a kisfiú + durva fotó (ATV)
Játékkal próbálják leszoktatni a függőségről.
jún. 8
11:54
Géppisztolyos rendőrök járőröznek (168 Óra Online)
Lassan apadnak a folyók, még mindig a víz az úr: a Borsod megyei Ónodon, Ongán, Aszalón és Sajóládon lehet kritikus az árvízi helyzet kedden. Hétfő este óta körülbelül 100 ember kellett kitelepíteni országszerte, 5050 ember nem térhetett még haza otthonába. Megerősítették a rendőri jelenlétet, eddig nem volt fosztogatás.
jún. 8
11:54
A miskolci polgármester szerint nagy a fejetlenség az árvízi védekezésben (Alternatív Energia)
A miskolci polgármester szerint nincs szinkronban a katasztrófavédelmi szakmai munka és irányítás az árvízvédelemhez kivezényelt egységek és önkéntes védekezők helyi munkájával. Káli Sándor azt is megfogalmazta, hogy sok helyen a fejetlenség jellemző, a jó szándék nem képes pótolni a szakmai hiányosságokat.

Keresés