2010. június 16. szerda

jún. 16
5:03
Ciki: a Fidesz leszavazta a kereszténységet és a hazaszeretetet (168 Óra Online)
Ámításként értékelhető a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat, amely kezdeményezést akár támogatni is lehetett volna hétfőn. A kétharmados kormánytöbbség azonban nem akart együttműködni senkivel, csak saját magával, a Jobbik összes módosító indítványát leszavazta - közölte a szélsőjobboldali párt a 168 Óra online-nal.
jún. 16
5:21
„Nagyon utálom őket” Beszólt a Tv2-nek az egykori Megasztár-zsűri (ATV)
Szerinte felelősségteljes tévésekre lenne szükség.
jún. 16
5:39
"Nem volt szép, ahogy harmincéves koromig a nőkkel bántam" (168 Óra Online)
A honi szociológusok közül ő az egyetlen, aki a genderkutatásnak – a társadalmi értelemben vett nemi szerepek feltárásának – a „férfivonalával” foglalkozik. Nemrég jelent meg új könyve A férfiasság kódjai címmel. Ebben a témát elsősorban a művészet, a sport, illetve a társadalomtudományok területén vizsgálja. Elemzéseiből az is kiderül: a Kádár-kor pártfunkcionáriusa vagy akár ellenzéki…
jún. 16
5:39
Tombolt a vihar: leborotvált háztetők, összelapított autók + videó (ATV)
Több, mint ezer bejelentés érkezett a tűzoltókhoz a hétfői vihar miatt.
jún. 16
6:15
Megint elkaptak egy szoci politikust (168 Óra Online)
Őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki Wieszt Jánost kedden délután. A Budapesti Nyomozó Ügyészség tájékoztatása szerint a szocialista politikust hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsították meg. Wieszt János panasszal élt az őrizetbe vétel, a gyanúsítás, és a lakásán, illetve ingatlanjain tartott házkutatások ellen is. Az ügyészség indítványozza, hogy a…
jún. 16
6:15
Frigyik Jánosék negyedik élete (Alternatív Energia)
Észrevétlenül, szégyenlősen vonult vissza a Szinva a miskolci Frigyik Jánosék kertjéből, házából. Amilyen haragosan jött, feldúlva, tönkretéve mindent, olyan csendben távozott. Az örvendezésnek azonban még nincs itt az ideje. A víz irgalmatlan csatateret hagyott maga után. De a kétgyermekes munkásházaspár már újra reménykedik.
jún. 16
6:17
Ismét "kikérték" Meggyest (Alternatív Energia)
Újra kérték Meggyes Tamás esztergomi fideszes polgármester mentelmi jogának felfüggesztését - erősítette meg lapunk értesülését Rubovszky György.
jún. 16
6:18
Lázár: Mindenki jól jár az egykulcsos személyi jövdelemadóval (Infostart)
Június 29-ig minden olyan javaslatát beterjeszti a kormány, amely az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett akcióterv megvalósításához - tehát például az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetéséhez - szükséges - mondta az InfoRádióban a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.
jún. 16
6:19
Nincs tere az ellenzéknek (Alternatív Energia)
Lemondott Rozgonyi Krisztina, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke. Megbízatása 2013-ig szólt volna, de a testület a tervezett új médiatörvény szerint hamarosan megszűnik. Közben a parlamenti bizottságokban a médiacsomaggal kapcsolatos módosító indítványokat tárgyalják, de az ellenzéki pártok javaslatai sorra elbuknak. A szakmai szervezetekkel továbbra sem egyeztet a kormány, sőt, a változásban…
jún. 16
6:21
Bihari már befutó, Schmitt még nem (Alternatív Energia)
Jövő pénteken derül ki, hogy ki lesz az új köztársasági elnök; a Fidesz elnöksége ugyanis akkor teszi meg javaslatát a frakciónak a jelölt személyére - közölte tegnap Kósa Lajos, a párt ügyvezető alelnöke. Bár fideszes körökben korábban biztosra vették, hogy Schmitt Pál házelnök költözik a Sándor-palotába, a parlament elnöke pedig Kövér László lesz, az ügyvezető alelnök azt mondta, egyelőre hatnál…
jún. 16
6:33
Az ítéletidő óriási pusztítást végzett (Alternatív Energia)
A hétfői vihar leginkább Szabolcs-Szatmár -Bereg megyében okozott jelentős károkat: 54 településről érkezett kárbejelentés , sok helyen nem volt áramszolgáltatás, 94 embernek pedig ideiglenes elhelyezést kellett nyújtani. Országszerte több száz lakóházban esett kár, néhol az ívóvízellátással is gondok vannak.
jún. 16
6:35
Késik a bizottsági kinevezés (Alternatív Energia)
Még mindig nem nevezték ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának (nbb) jobbikos tagját, ám napokon belül meg kell születnie az erről szóló döntésnek - tudta meg lapunk.
jún. 16
6:51
Merkel és Sarkozy is megmentené az EU-t + videó (ATV)
Szükség is lesz a segítségre.
jún. 16
7:09
„Muslicakergető fináncok” Beszólt a miniszter a vámosoknak + videó (ATV)
Fazekas Sándor nem alapozta meg a jó kapcsolatot.
jún. 16
7:12
Feketén is dolgozik a minimálbéresek többsége - lapszemle (Infostart)
A több mint egymillió minimálbéres kétharmada a bejelentett jövedelmén felül feketén is kap munkájáért pénzt - olvasható a Magyar Nemzetben.
jún. 16
7:27
Samu lehet a neve: a negyedik hónapban van a magyar énekesnő (ATV)
A jövevény nemét még nem tudják.
jún. 16
7:45
Utakat öntött el, kerítéseket sodort el az eső Somogyban (Metropol)
Utakat tett járhatatlanná, pincéket öntött el, hidakat, kerítéseket sodort el a szerda hajnali nagymennyiségű esőzés Somogyban.
jún. 16
7:45
Bod Péter Ákos: Orbán improvizált + videó (ATV)
A szerkezeti reformokat el kell halasztani.
jún. 16
8:03
A sztálinista-rákosista rendszer eleven tagadását jelentették (168 Óra Online)
Az Őrségi Kitelepítéseket Kutató Egyesület és Kondorfa Község június 19-én avatja fel az állandó Őrségi Kitelepítések Gyűjteményt és Emlékhelyet. Ez alkalomból közös megemlékezést tartanak az Őrséget sújtó hortobágyi kitelepítések első hullámának 60. évfordulójáról.
jún. 16
8:03
Két nagy erejű földrengés Indonéziánál (ATV)
Több száz ház összedőlt, vagy megrongálódott.
jún. 16
8:21
Elemzők: A sporteredmények befolyásolják a tőzsdét? (ATV)
Egy tanulmány szerint a nagyobb sporteseményeken elszenvedett vereség utáni napon az átlag alatt teljesítenek a vesztes országok tőzsdéi.
jún. 16
8:23
Özönvíz zúdult francia településekre (ATV)
Heten meghaltak, nyolcan eltűntek.
jún. 16
8:24
"Személyiségi jogokra hivatkozva ne lehessen betiltani történelmi dokumentumfilmet" (Infostart)
Az Országgyűlés kulturális bizottsága azt szeretné, hogy személyiségi jogokra hivatkozva ne lehessen betiltani történelmi dokumentumfilmet. A testület egy erről szóló határozati javaslatot be is nyújtott a parlamentnek, miután meghallgatta a Biszku Béla egykori kommunista vezetőről készült film készítőit és a filmes szakma képviselőit.
jún. 16
8:39
Ítéletidő: folyónyi víz zúdult Somogyra! Rettenetes képek! (168 Óra Online)
Állítólag aláírásgyűjtésbe kezdtek Felsőzsolcán a polgármester ellen, az árvíz által elöntött településen sokan a városvezetőt hibáztatják a rossz védekezésért. Korábban arról lehetett hallani, hogy Fehér Attila teljesen elérhetetlen volt, amikor pusztított az ár. A polgármester szerint bűnbakkeresés zajlik - írta a . Hatalmas károkat okozott a szerda hajnali felhőszakadás Andocson is, segélykérő…
jún. 16
8:39
"Nem rendőrök és katonák, szakemberek kellenek a gátakra" (Alternatív Energia)
Álságos dolog, hogy az önkormányzatok végezzék az árvízi védekezést, hiszen nincs emberük, nincs szakértőjük és nincs pénzük arra sem, hogy gátat építsenek és védekezzenek - közölte lapunkkal Illés Zoltán.
jún. 16
8:39
Hidakat, kerítéseket sodort el a hajnali vihar (ATV)
Több úton is korlátozások, lezárások vannak.
jún. 16
8:41
Újabb kocsiját lopták el és törték össze Charlie Sheennek (ATV)
Ezt a Merceest is egy szikla tövében találták meg.
jún. 16
9:00
Orbán: 1956 örök igazodási pont a magyaroknak (Infostart)
Orbán Viktor szerint 1956 örök igazodási pont a magyaroknak, tükör, "amelyben mindig láthatjuk a magyarság igazi arcát, igazi értékét".
jún. 16
9:33
Elfogadhatatlan a két fideszes ÁSZ-jelölt (Alternatív Energia)
Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) alelnökének jelölt Warvasovszky Tihamér ma már a Fideszhez köthető, Székesfehérváron polgármesterként a fideszes többséggel működött együtt és számtalan alkalommal szembe szavazott a saját frakciójával.
jún. 16
9:33
Szabálytalan volt az argentinok gólja (ATV)
Gyönyörű találattal verte Nigériát Maradona gárdája. A gólt megelőző mozzanat viszont tudatos sportszerűtlenségről árulkodik.
jún. 16
9:35
Pontosítást kérnek az áfamentes adományhoz (Alternatív Energia)
Az adományok áfa-mentességéről szóló, hétfőn elfogadott törvény pontosítását célzó javaslatot nyújtott be a parlamentnek a fideszes Balog Zoltán, a kereszténydemokrata Rubovszky György és a szocialista Göndör István.
jún. 16
9:35
„Nem neonácik, hazájukat féltő fiatalok” A HM-szóvivő gárdavédő könyve (ATV)
A gárda megalakulását övező ellenérzés csak a baloldali-liberális sajtó és politika mesterséges hangulatkeltésének köszönhető, inkább erősítené és támogatná a civil szervezetet Németh Miklós Attila, aki könyvében számtalan történelmi-történeti példával illusztrálja a félkatonai szervezet létjogosultságát. Orbán Viktor nem tart igényt a honvédségen kívül más katonai-félkatonai szervezetre a…
jún. 16
9:37
Szörnyethalt egy tetőfedő Bogyiszlón (ATV)
7 és fél méteres magasságból zuhant le.
jún. 16
9:39
Hatalmas sikert aratott a Szegény Gazdagok Zentai Márkkal (ATV)
Már csak egyszer látható az előadás.
jún. 16
9:51
Román mintára hamburgeradó (168 Óra Online)
Egy egyesület tízforintos különadót vetne ki minden zacskó chipsre, minden palack alkoholra, szénsavas üdítőre és minden doboz cigarettára. Ebből pótolnák a kórház-finanszírozásból hiányzó összeget.
jún. 16
9:51
A többség lemondott - Hét új vezető két hét alatt (Alternatív Energia)
Az Orbán-kormány május 29-i megalakulása óta hét állami intézmény élén történt változás; a többség lemondott posztjáról.
jún. 16
9:51
130 éve nem volt ilyen meleg, mint májusban (ATV)
Már az áprilisi hőmérséklet is rekord volt.
jún. 16
9:53
Ma kiderülhet, zsidózott-e a filozófus (Alternatív Energia)
Várhatóan ma hoz ítéletet a Fővárosi Bíróság abban a helyreigazítási perben, amelyet Demeter Tamás, az MTA Filozófiai Kutatóintézetének igazgatóhelyettese indított a Népszava ellen Gábor György filozófus lapunkban megjelent cikke miatt.
jún. 16
10:09
A rendszerváltás jelképe - Koszorúzás a Vértanúk terén (Alternatív Energia)
Az 1956-os forradalom és szabadságharc miniszterelnöke, Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emléknapja alkalmából koszorúzási ünnepséget tartottak a fővárosban, a Vértanúk terén szerdán délelőtt.
jún. 16
10:09
LMP: a Fidesz azt hiszi, megfelel a választóinak + videó (ATV)
Nem értenek egyet az oktatás irányváltásával.
jún. 16
10:11
Obama: a BP meg fogja fizetni az olajkatasztrófa árát (ATV)
Személyesen találkozik a cég vezetőivel.
jún. 16
10:12
"Karórával" lehet belépni a legtöbb budapesti strandra (Infostart)
Új, úgynevezett karórás beléptetési rendszert vezettek be a fővárosi strandokon, fürdőkben - mondta az InfoRádiónak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója. Kiss Ferenc hozzátette, nem a rendszer okolható azért, hogy a kánikulai hétvégén hosszú sorok alakultak ki a beléptetésnél, hanem az, hogy hirtelen több tízezren látogatták a strandokat.
jún. 16
10:27
Orbán: 1956 örök igazodási pont (Metropol)
Orbán Viktor szerint 1956, a hősök és a mártírok emléke örök igazodási pont a magyaroknak, egy tiszta, soha el nem homályosuló tükör, "amelyben mindig láthatjuk a magyarság igazi arcát, igazi értékét".
jún. 16
10:27
Valóságshow-hős lehet a Fehér Ház hívatlan vendége (ATV)
A Bravo csatorna szerződtette augusztustól induló sorozatába.
jún. 16
10:29
Feloszlathatják a Fidesz újbudai alapszervezetét (ATV)
Évek óta belső háború zajlik a helyi szervezetben.
jún. 16
10:45
"Nem számít, milyen kisebbséghez tartoznak a véres bűntett elkövetői" (168 Óra Online)
A MEASZ (Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége) megütközéssel fogadta, hogy a FIDESZ nem kívánja újra indítani Debreczenyi János veszprémi polgármestert, aki az elmúlt évben Radnóti Miklós Antirasszista Díjat kapott.
jún. 16
10:45
Életét vesztette az árokba borult autós - Fotó! (Alternatív Energia)
A helyszínen életét vesztette egy 27 éves férfi, aki autójával árokba borult szerdán Izsák és Ágasegyháza között, az 5301-es úton - közölte a rendőrség.
jún. 16
10:45
Túlélte a román kormány a bizalmatlansági szavazást (ATV)
Nyolc szavazaton múlott az indítvány sikere.
jún. 16
10:47
Az alkotmánybírák miatt fordult Sólyomhoz az MSZP (Alternatív Energia)
Alkotmányossági aggályokra hivatkozva Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője képviselőcsoportja nevében arra kéri Sólyom László államfőt, hogy ne írja alá, és ne hirdesse ki az alkotmánynak és az Alkotmánybíróságról (Ab) szóló törvénynek a hétfőn elfogadott módosítását, amellyel a Ház változtatott az Ab tagjainak eddigi jelölési rendszerén.
jún. 16
10:47
Megindult a dunaszekcsői löszfal (ATV)
Újabb házak nincsenek veszélyben.

Keresés