2010. június 5. szombat

jún. 5
5:18
Időjárás: jó hírünk van! (168 Óra Online)
Fokozatosan melegszik a levegő, nyárias időben lesz részünk.
jún. 5
5:18
Már most is egy csomó pénzt keresett a halandzsázó magyar énekes (ATV)
Több helyre is meghívták.
jún. 5
5:36
Sólyom: „tudomásul kell venni a nemzet egy részének más kulturális nemzethez tartozását” + videó (ATV)
Az államfő a parlament ünnepi ülésén szólalt fel.
jún. 5
7:06
Mesterházy: lejtőre taszították a forintot a fideszes nyilatkozatok (Alternatív Energia)
Mesterházy Attila szerint azok a nyilatkozatok, amelyeket fideszes politikusok tettek az elmúlt napokban, megrendítették, és lejtőre taszították a forintot. Az MSZP frakcióvezetője pénteken arra kérte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF): ellenőrizze, történnek-e nem szokványos kötések a tőzsdén, amelyekből arra lehet következtetni, hogy bárki is erre a helyzetre spekulálna.
jún. 5
7:08
Elszámolta magát a Fidesz? (Alternatív Energia)
Zuhanással reagált a forint és a tőzsde is Szijjártó Péter nyilatkozatára, miszerint nem túlzó Kósa Lajos államcsődről való kijelentése. A tőzsde az év legforgalmasabb napján és három százalékos csökkenésen van túl, a forint pedig a majdnem elérte 290-es határt. Politikai elemzők szerint a Fidesz elszámolhatta magát, és az is valószínű, hogy már visszatáncolnának az ígéreteiktől.
jún. 5
7:10
Teljesült a papírforma a KBH-ban (Alternatív Energia)
Jelenleg egyetlen olyan személy van, aki ismeri a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz (NBH) tartozó operatív ügyeket, és képes kézben tartani azokat, ez az ember Horváth József - így indokolta Domján László dandártábornok, a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) új főigazgatója, hogy mai hatállyal a volt UD Zrt.-s vezetőt nevezi ki a KBH főigazgató-helyettesének.
jún. 5
7:12
Víz alatt az ország egyik része, készültségben a másik (Alternatív Energia)
Drámaivá vált a helyzet Magyarország északi részén, több település megközelíthetetlen, a rogyadozó házakból csónakkal menekítik az ott lakókat. Több ezer családnak kellett elhagynia az otthonát, sokan családtagjaikhoz sem menekülhetnek. Szendrőládon azonnali segítséget kérnek, sok embernek mindene odaveszett.
jún. 5
7:24
"Egyik helyen kijavítják a szakadást, másik helyen újra áttör a víz" (Alternatív Energia)
Edelény határán rendőrök állítanak meg. Mikor meghallják, hogy újságírók vagyunk, továbbengednek. Valószínűleg csak a katasztrófaturistákat szűrik ki.
jún. 5
7:26
Frekvenciát nyert, mégsincs szerződése a Klubrádiónak (Alternatív Energia)
Bár a Klubrádió áprilisban megnyerte a 92.9 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatot, a szerződést az Országos Rádió- és Televízió Testület (ORTT) még nem írta alá.
jún. 5
7:28
Sólyom szerint az egységről tesznek hitet (Alternatív Energia)
Ideje volt már, hogy ha a magyar nemzet egészéről és sorsáról beszélünk, ne fájdalommal teljen meg a lélek, hanem az együttlét örömével - mondta Sólyom László a parlamenti Trianon-emlékülésen. A köztársasági elnök szerint az emléknap akkor tölti be feladatát, ha a trianoni békeszerződés után 90 évvel valóban új korszakot nyit.
jún. 5
7:42
Kiss: Kósáék veszélybe sodorják az országot (ATV)
Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz egy nagyon rossz revíziós politika felhangját jeleníti meg.
jún. 5
8:06
Bajban vannak a strandok a csapadékos május miatt (Infostart)
Több mint felére esett vissza májusban a fővárosi fürdők forgalma az előző évhez képest. Az csapadékos időjárás óriási veszteséget okozott a május 1-jén megnyílt strandoknak - mondta az Inforádiónak Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltető igazgatója.
jún. 5
8:18
Pénzbüntetést kapott Kiss Ernő (Alternatív Energia)
Pénzbüntetésre ítélték Kiss Ernő nyugalmazott rendőrt, amiért 2007-ben ittasan autóbalesetet okozott, majd különböző hazugságokkal megpróbált kibújni a felelősség alól. Az ítélet egyelőre nem jogerős. Az egykori bűnügyi főigazgatónak korábban már gyűlt meg a baj a hatósággal.
jún. 5
8:18
Mégsem hányt a Ferenciek terén a magyar sztárénekes? Bíróság elé állítaná rágalmazóját (ATV)
Már készítik a törvényszéki beadványt.
jún. 5
8:36
Orbán: rendkívüli intézkedésekre volt szükség (168 Óra Online)
Hétezer embert rendelt Orbán Viktor kormányfő a Hernád mentére az árvíz elleni védekezésre részben a büntetés-végrehajtástól, részben a rendőrségtől, részben pedig a katonaságtól.
jún. 5
8:36
Durva baleset az M5-ösön (Alternatív Energia)
Kilencen megsérültek egy balesetben szombat reggel az M5-ös autópálya Kecskemét és Kiskunfélegyháza közötti szakaszán - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jún. 5
8:36
Eddig 2600 embert kellett kitelepíteni (Metropol)
Rendkívüli árhullám közeleg a Hernádon. Teljes mozgósítás a VPOP-nál. Árvízvédelmi készültség a BKV-nál. Útlezárások Borsodban. Edelényben újabb utcákat vett birtokba a Bódva. Már rakják a homokzsákokat a Margit-szigeten is. Sok helyen késnek, vagy nem járnak a vonatok. Pest megyében a Dunakanyar települései veszélyben. Tilos a fürdés a megáradt vizekben. Késő estétől harmadfokú a készültség…
jún. 5
8:36
Gyurcsány: Orbán attól fél, hogy le fog lepleződni. (ATV)
A Klub Rádiónak adott interjút a korábbi miniszterelnök.
jún. 5
8:54
Kitálal az MSZP frontembere (168 Óra Online)
A délkelet-alföldi fürdőváros vezetője, Dr. Perjési Klára a parlamenti választások előtt szinte az utolsó pillanatban jelentette be, hogy indul a képviselői helyért (amelyet az MSZP frakciójában addig is betöltött), ősszel pedig újból megméretteti magát a Gyula polgármesteri székéért várható küzdelemben. Nos, az Országházba most nem került be, s a közelmúltban a helyi indulás lehetőségét is…
jún. 5
9:00
Tengerré változtatták a folyók Észak-Magyarországot (Infostart)
Hömpölyög a Bódva Szendrő felé a Bódva völgyében; több száz embert kellett kiköltöztetni pénteken késő éjjel. Továbbra is több út járhatatlan Borsodban, Gesztely települését a Hernád fenyegeti, Ócsanáloson csak a hadsereg páncélozott járműveivel lehet közlekedni. A Duna magas vízállása miatt már pénteken lezárták a fővárosban a rakpartokat, a Margit-szigeten pedig pakolják a homokzsákokat.
jún. 5
9:12
Tisztújít az LMP (Alternatív Energia)
Ma kezdődik az LMP kétnapos kongresszusa Balatonalmádiban, amelyen a párt tisztújítást is tart.
jún. 5
9:14
Tengerként hömpölyögnek a magyar folyók (Alternatív Energia)
Az árvíz miatt félpályás és teljes útlezárások nehezítik a közlekedést Nógrád megyében. Tengerként hömpölyög a Bódva Szendrő felé a Bódva völgyében; több száz embert kellett kiköltöztetni pénteken késő éjjel. Edelényben már elkezdtek összedőlni a vályogházak. Iszonyatos vizet hoz magával a Hernád is, talán még "soha nem látottat" - ekképp summázták a helyzetet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei…
jún. 5
9:30
Árvíz: sok helyen késnek vagy nem járnak a vonatok (Alternatív Energia)
Az árvíz miatt továbbra is sok helyen korlátozások vannak érvényben a vasúti közlekedésben, késésekre kell számítani, több szakaszon le kellett zárni a pályát, ezért vonatpótló autóbuszok közlekednek Észak-Magyarországon és a Dunántúlon - közölte a Mávinform szombat reggel az MTI-vel.
jún. 5
9:36
Orbán is részt kér az alkotmányozásból - lapszemle (Infostart)
Orbán Viktor személyesen is részt kíván venni az alkotmányozási folyamatban, és hat szaktekintélyt kért fel az új alaptörvény koncepciójának a kidolgozására - írja a Népszabadság.
jún. 5
9:48
Koeman: Lehet, hogy júliusban mennem kell (ATV)
Koeman: Lehet, hogy júliusban mennem kell
jún. 5
10:06
Nem Budapest irányítaná az egész magyarságot (ATV)
Nyugtatni kívánt Sólyom a Trianoni Emlékülésen
jún. 5
10:24
Akciózott a szocialisták külön utas politikusa (168 Óra Online)
Szili Katalin a szocialista frakció többi tagjával ellentétben részt vett a parlament pénteki, a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóján tartott emlékülésén.
jún. 5
10:24
Dőlnek össze a házak Edelényben (Alternatív Energia)
A vályogból épült házak már dőlnek össze az óriási árvíz miatt a Borsod megyei Edelényben, a város egyik részét - ahol korábban áttört a Bódva - már teljesen birtokba vette a folyó.
jún. 5
10:42
Holnap nyitják meg az M1-est (Alternatív Energia)
Várhatóan vasárnap reggel nyitják meg az M1-es autósztrádának azt a részét, ahol péntek este Győrnél le kellett zárni egy sávot - közölte az állami Autópálya-kezelő Zrt. szóvivője az MTI-vel szombaton délelőtt.
jún. 5
10:48
Lezárják a Szabadság hidat vasárnap (Infostart)
Filmforgatás miatt néhány órára lezárják a Szabadság hidat vasárnap reggel - olvasható a rendőrség honlapján.
jún. 5
11:00
Netanjahu: Izrael kész a béketárgyalásokra a Palesztin hatósággal + videó (ATV)
Megszólalt a kommandós akció parancsnoka is.
jún. 5
11:18
Víz alatt az ország: összedőlnek a házak Edelényben (168 Óra Online)
Továbbra is intenzív a védekezés az árvíz és a belvíz ellen országszerte. Több település a víz fogságában van, kétezer embert kellett kitelepíteni az országban az áradások miatt. A legsúlyosabb helyzet Borsod-Abaúj Zemplén megyében van. Országosan csaknem 80 közúton teljes az útzár.
jún. 5
11:18
Csónakokkal mentik a családokat Felsőzsolcán (ATV)
A Velencei-tó vízháztartását szabályozó tározók csordultig teltek. Miskolcon lezártak egy hidat. Tombol a víz.
jún. 5
11:20
Lendvai: Szili ne járkáljon Trianon-emlékülésre+ videó (ATV)
Fontosnak tartaná, hogy egységben legyen a beszéd a tettekkel.
jún. 5
11:24
Azonnali beavatkozást sürget a gazdaságban Varga Mihály (Infostart)
Varga Mihály szerint a 2010-es költségvetésnek nem sok köze van a valósághoz; azonnali, sürgős beavatkozásra van szükség. A hétvégén a kormány rendkívüli ülésen dolgozza ki az akciótervet. A kabinet szombaton, vasárnap és hétfőn is ülésezik. A Miniszterelnökség államtitkára szerint a 2010-es költségvetés több adata nem igaz, a magyar gazdaság helyzete azonban konszolidált.
jún. 5
11:36
Megkezdődött az LMP kongresszusa (Alternatív Energia)
Megkezdődött az LMP kétnapos kongresszusa Balatonalmádiban, amelyen a párt tisztújítást is tart.
jún. 5
11:36
Rossz békéről beszélt az MSZP (ATV)
A szocialisták Ady árnyékában emlékeztek Trianonra
jún. 5
11:38
Holnap lezárják a Szabadság hidat (Alternatív Energia)
Filmforgatás miatt néhány órára lezárják a Szabadság hidat vasárnap reggel - olvasható a rendőrség honlapján.
jún. 5
11:40
Árvíz: lezárják a 2-es főutat (Alternatív Energia)
Teljesen lezárják a 2-es főutat Sződligetnél az áradások miatt - közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombaton az MTI-vel.
jún. 5
11:54
Figyelmeztették a kormányt: "Egyszerűen nem lehet így beszélni" (168 Óra Online)
A CNN amerikai hírtelevízió is beszámolt pénteken a forint zuhanásáról és a magyar gazdaság gyenge állapotáról szóló kormányzati nyilatkozatokról; a USA Today napilap arról tudósított, hogy részben a "magyar válság" miatt esett aznap a Dow Jones tőzsdemutató.
jún. 5
11:54
Fidesz: hazudik a költségvetés, akcióterv kell (ATV)
Varga Mihály szerint higgadt cselekvéssel mégis tartható a tervezett hiány.
jún. 5
12:12
Kósa Lajos "hadat üzent" Magyarországnak (Alternatív Energia)
Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke kijelentéseivel "hadat üzent" Magyarországnak, és veszélybe sodorta a devizahiteleseket - mondta Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje szombaton sajtótájékoztatón, amelyet Burány Sándorral, az MSZP fővárosi elnökével közösen tartottak Budapesten a III. kerületben, a békási gáton.
jún. 5
12:12
A halállal nézett farkasszemet az RTL Klub sztárja (ATV)
A műsorvezetőt olykor altatni kellett a pszichiátrián.
jún. 5
12:14
Nem Budapest irányítaná az egész magyarságot (ATV)
Lelkizés helyett szakpolitikai stratégiát és együttműködő nemzeti közösségeket forszírozott a köztársasági elnök a Nemzeti Összetartozás Napján, aminek megünnepléséről rohamtempóban, e hét első napján hozott döntést a parlament. Schmitt Pál a jövőt építi, Német László megyéspüspök nem sorolná a korrupciót az isteni parancsok közé. Szili Katalin pedig részt vett az emlékülésen.
jún. 5
12:30
Tehervagonokat húztak a hídra, hogy ne vigye el a folyó (168 Óra Online)
Elkezdték a kitelepítéseket Sajóecsegen.
jún. 5
12:30
Nincs mese, menni kell - Életveszélyes lehet otthon maradni (Alternatív Energia)
Az előzetes felmérések szerint több tucatnyi ház válhat életveszélyessé a Borsod megyei Szendrőládon, mert az ár már a fél falut ellepte. Korábban kétszáz embert kellett kiköltöztetni, de a múlt éjjel újabb családoknak kellett elhagyniuk az otthonukat - mondta Káló Norbert, a település önkormányzati képviselője szombaton az MTI-nek.
jún. 5
12:36
Egyre több utat zárnak le a dunai ár miatt Pest megyében (Infostart)
Egymás után zárja le teljesen vagy fél pályán a kezelésében lévő Pest megyei utakat a Magyar Közút Zrt. a Duna növekvő vízszintje miatt - közölte a társaság szóvivője.
jún. 5
12:48
A Tisza már apad! (Alternatív Energia)
A Tisza a felső szakaszán, a határszelvénytől Tivadar településig már apad, miután nem volt jelentősebb csapadék a vízgyűjtő területén - közölte Bodnár Gáspár, a nyíregyházi Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szombaton az MTI-vel.
jún. 5
12:54
Pók Attila: Nem lehetett elkerülni a trianoni határkorrekciót (Infostart)
Nem lehetett elkerülni az osztrák-magyar monarchia szétesését - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Tudományos Akadémia Történelemtudományi Intézetének igazgató-helyettese. Pók Attila szerint a feszítő kisebbségi autonómia törekvések a háború után egy német győzelem esetén is szétfeszítették volna a korabeli határokat.
jún. 5
13:42
180 fokos fordulat: a Fidesz visszakozik! (168 Óra Online)
Az új kormány a költségvetési hiány tekintetében a Bajnai-kormány által megkezdett úton halad tovább, pedig eddig 6-7 százalékos deficitről is beszéltek a Fidesz prominensei. Ez derült ki Varga Mihály sajtótájékoztatóján, ahol a Fidesz gazdasági tényfeltáró bizottságának vezetője azt is mondta: a 2010-es költségvetésnek nem sok köze van a valósághoz; azonnali, sürgős beavatkozásra van szükség.

Keresés