2010. június 17. csütörtök

jún. 17
1:09
Nem a vuvuzela, a Jabulani tett be a Bafana Bafanának (ATV)
Uruguay - Dél-Afrika 3-0. ÖSSZEFOGLALÓ
jún. 17
4:45
Baj van a Kökinél: valaki óriásit hibázott! (168 Óra Online)
Magasabb lett a kelleténél az épülő új peron a Kőbánya-Kispest metróvégállomás mellett. A kivitelező szerint rossz adatokat kaptak, a megrendelő szerint "a hibák kiküszöbölése folyamatos" – tudta meg az Index.
jún. 17
5:21
Végrendelkezett az RTL Klub sztárja, felkészült a legrosszabbra is (ATV)
Felesége is aggódott, de más miatt.
jún. 17
5:39
Skrabski: „Élnek itt, akik felelősek 300 ember felakasztásáért” + videó (ATV)
Szerda este mégis bemutatták a Biszku Béla egykori belügyminiszterről szóló dokumentumfilmet, amelyet a család korábban „letiltott”. A Bűn és büntetlenség című alkotás Biszku 1956-os forradalom és szabadságharc utáni kivégzésekben és börtönbüntetésekben játszott szerepéről szól. A most 89 éves egykori kommunista vezető a rendezőknek nyilatkozva relativizálta saját felelősségét, ám a történelmi…
jún. 17
6:00
Veszélyes a löszfal, leáll a vasút Csajágnál (Infostart)
A löszfal rossz állapota miatt csütörtök éjfélkor a MÁV lezárja a pályát a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon Csajág és Balatonkenese között.
jún. 17
6:15
Főhajtás a mártír miniszterelnök előtt (Alternatív Energia)
A Magyar Szocialista Párt elkötelezett az 52 éve meggyilkolt miniszterelnök, Nagy Imre szellemi hagyatékának gondozásában, a demokratikus köztársaság vívmányainak megőrzésében.
jún. 17
6:17
Koporsó hitelbe - Fóton (Alternatív Energia)
Megijedhetett Mádly Zsolt, Fót fideszes polgármestere, mert tegnap az utolsó pillanatban aláírta az iskola akadálymentesítésre elnyert pályázat szerződését. Előzőleg erre a testület döntése ellenére hónapokig nem volt hajlandó.
jún. 17
6:18
Elölről kezdik a Kolompár-pert (Infostart)
Elölről kezdődött a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indított büntetőper tárgyalása csütörtökön a Kecskeméti Városi Bíróságon.
jún. 17
6:19
Pokorni változtatna a tanárképzésen (Alternatív Energia)
Határozati javaslatban indítványozza Pokorni Zoltán, hogy a pedagógusképzést az oktatási kormányzat vegye ki a bolognai rendszerben kettéosztott, alap- és mesterszakos képzésrendből. Az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke szerint a tanárképző szakokra kétharmadával kevesebb diákot kellene felvenni, mint jelenleg.
jún. 17
6:21
Megállítható a fideszes Ab? (Alternatív Energia)
Az Alkotmánybíróság léte a tét - mondta lapunknak a taláros testület egyik, névtelenséget kérő volt tagja. Ezzel arra reagált, hogy Sólyom László köztársasági elnöknek hétfőig kell eldöntenie: aláírja vagy - több politikus, illetve szakmai és civil szervezet jelzésére - normakontrollra küldi az alkotmánybírák jelöléséről szóló új törvényi szabályozást. Ha az alkotmánymódosítás életbe lép, a…
jún. 17
6:33
Orkán és felhőszakadás tarolt az ország több térségében (Alternatív Energia)
Még szerdán is éreztette hatását a hét eleji, rendkívüli vihar. Épületek ezrei rongálódtak meg a hatalmas szélben, utakat, hidakat mosott el a felhőszakadás. Több száz embert ki kellet telepíteni otthonából. A szerda hajnali "ráadás" vasúti felsővezetékeket és pályákat rongált meg, földcsuszamlást okozott, több települést elöntött a sáros víz. A klímakutató szerint ma még kevés a bizonyíték arra,…
jún. 17
6:35
Emlékezés a mártír miniszterelnökre (Alternatív Energia)
Több rendezvénnyel emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc mártír miniszterelnöke, Nagy Imre és társai kivégzéséről, illetve a 31 évvel későbbi újratemetésről.
jún. 17
6:51
A tiszaroffi tározó töltését is megrongálta a vihar (Alternatív Energia)
A Tisza árhulláma több mint 24 órán keresztül tetőzött Szolnoknál 954 centiméteres vízálláson, ám a következő napokra jelzett, jelentős mennyiségű csapadék még tovább lassíthatja az apadás ütemét a folyó középső szakaszán. A térség felett átvonuló vihar a tiszaroffi tározó töltését is megrongálta. Az ország többi, árvízzel sújtott területén folynak a kárfelmérések és helyreállítások.
jún. 17
6:54
Három sérült a Bécsi úton - képek (Infostart)
Hárman sérültek meg, miután autójukkal eddig ismeretlen okból szalagkorlátnak ütköztek Budapesten, a Bécsi úton.
jún. 17
7:09
Nem tart sokáig a szép idő (168 Óra Online)
Hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő.
jún. 17
7:09
Sorban mondanak le az állami intézmények vezetői + videó (ATV)
A többség lemondott.
jún. 17
7:27
"Mispóche" - Megfelelt a valóságnak Gábor írása (Alternatív Energia)
Az eseményeknek megfelelően számolt be a Népszavában Gábor György filozófus arról a tavaly decemberi esetről, amelyben - többek között - "mispóche" kifejezéssel illette őt Demeter Tamás, az MTA Filozófiai Intézetének igazgató-helyettese - így határozott tegnap első fokon a Fővárosi Bíróság a Demeter által Gábor ellen a lapunkban megjelent cikke miatt indított helyreigazítási perben.
jún. 17
7:27
Visszatér Szorcsik Viki - új kihívások érhetik (ATV)
Más feladatot adnának neki.
jún. 17
7:45
Fordítva ragasztották fel a nagy-magyarországos matricát (168 Óra Online)
Balogh András bangkoki nagykövetet jelölte az MSZP a köztársasági elnöki posztra. Balogh derűs, komoly ember: homo politicus és Ázsia-kutató, baloldali és kozmopolita. A színes ingek és a csípős ételek bolondja. Tudja, nem lesz belőle államfő, de a hirtelen rá vetült reflektorfényben legalább elmondhatja mindenkinek: bántja, hogy idehaza nem jó irányba mennek a dolgok. A jelölt portréját PUNGOR…
jún. 17
7:48
Uniós korlátai lesznek az otthoni pálinkafőzésnek - lapszemle (Infostart)
A házi pálinkafőzés a jövőben a miniszterelnök múlt heti bejelentése ellenére sem lesz teljesen szabad - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy az APEH több mint egymilliárd forint járulékot szedett volna be 2008 végén a Malévtól.
jún. 17
8:03
Nyilvánosan fenyeget a pécsi szolgáltató (Alternatív Energia)
Nyílt levelet küldött tíz Pécs környéki település polgármestere a megyeszékhely önkormányzati képviselőinek.
jún. 17
8:39
"Ennek a kormánynak a nyakába lőcsölték volna" (168 Óra Online)
Továbbra is a hónap 12. napján fizetik ki a nyugdíjakat, a kormány ugyanis nem lépteti hatályba az előző kabinet rendeletét, amellyel a kifizetést 15-ére tolta volna el - jelentette be a kormányszóvivő szerdán a kabinet döntését ismertetve.
jún. 17
8:39
Az MSZP örül a Biszku-dokumentumfilmnek + videó (ATV)
Két újságíró készítette a filmet.
jún. 17
8:41
Csalódott a Tv2 sorozatsztárja, soha többé nem akar férjet (ATV)
Alkalmi kapcsolatokra vágyik csak.
jún. 17
9:15
Szép summát nyert szerencsejátékkal a fideszes képviselő (168 Óra Online)
Véletlenszerűen beikszelt számokkal nyert több mint 700 ezer forintot Luxoron Bábiné Szottfried Gabriella fideszes parlamenti képviselő, aki vagyonnyilatkozatában is feltüntette szerencsejátékon nyert pénzét. A képviselő családi nyaralásra tervezi költeni a nyereményt, de juttatott belőle az árvízkárosultak megsegítésére is.
jún. 17
9:33
Kikapcsolták az áramot Tatabánya egyik üzletházában (Metropol)
Több millió forintos hátralék miatt az E.ON kikapcsolta az áramot a tatabányai vasútállomással egybeépült Konzum üzletházban. Az áramszünet a MÁV-ot nem érinti – írta csütörtöki számában a 24 Óra.
jún. 17
9:33
Bekerülhet az Alkotmányba a Szent Korona-tan (ATV)
A Népszabadság értesülése szerint.
jún. 17
9:35
Sztárt csinálnak az "észak-koreai Beckhamből" (ATV)
Pedig Jong Tae-se nem éppen a "népi" stílust követi.
jún. 17
9:36
Már az egyévesek is túl sok sót és cukrot esznek (Infostart)
Nem megfelelő az 1-3 éves gyermekek táplálása - állapította meg egy most készült felmérés alapján a Magyar Gyermekorvosok Társasága. A kicsik túl sok sót és túl kevés vasat fogyasztanak, ami később szívproblémákat és tanulási nehézséget okozhat.
jún. 17
9:51
Hazugságnak tartják Obama beszédét az olaj-katasztrófával kapcsolatban + videó (ATV)
Nem hisznek az elnöknek.
jún. 17
10:09
Szörnyű baleset: Hajdu Péter visszatért a jégcsákányért (ATV)
Visszatért a Magas-Tátrába Hajdu Péter, aki január másodikán Erőss Zsolttal és egy társával balesetet szenvedett, és megtalálta a kölcsönkapott jégcsákányát, valamint elveszett felszerelésük több darabját - írta csütörtöki számában a 24 Óra.
jún. 17
10:27
Nem teljesülhet Orbán hangzatos ígérete (168 Óra Online)
Nem lesz teljesen szabad a házi pálinkafőzés: a házi lepárlókat várhatóan előzetesen engedélyeztetni kell majd, használatukhoz igazolni kell a megfelelő szakértelmet, és az előállításról nyilvántartást is kell vezetni. Igaz, megszűnik a bérfőzési adó.
jún. 17
10:27
Mandur: „pártszolgálati” közmédia-rendszert hoz létre a Fidesz + videó (ATV)
Alig volt idő a módosító indítványokra.
jún. 17
10:30
Tetemes drogfogás az M1-esen (Infostart)
Drogfutárokat fogtak el a vámosok az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán. Összesen 25 millió forint értékű kábítószert foglaltak le - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.
jún. 17
10:45
Áram még nem, ivóvíz már van mindenhol (Alternatív Energia)
Három szabolcsi településen - Balkányban, Szakolyban és Nyírcsászáriban - még mindig nem állt helyre az áramellátás, több helyen pedig csak részlegesen működik a szolgáltatás.
jún. 17
10:45
Újabb műtéttől sem riad vissza az RTL Klub sztárja: olyan akar lenni mint Beckham (ATV)
A plasztika után keményen edz.
jún. 17
10:47
Húszmillióra perlik a nyíregyházi kórházat (Alternatív Energia)
Pert nyert, s húszmillió forintos kárigényt nyújtott be a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház ellen egy férfi, mert feleségének tüdejében nem vettek észre időben egy daganatot az orvosok - írta csütörtöki számában a Kelet-Magyarország.
jún. 17
10:48
Súlyos áramellátási gondok Szabolcsban (Infostart)
Három szabolcsi településen, Balkányban, Szakolyban és Nyírcsászáriban még mindig nem állt helyre az áramellátás. Több helyen pedig csak részlegesen működik a szolgáltatás - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetőhelyettese.
jún. 17
11:03
APEH-munkatársakat vettek őrizetbe (Metropol)
Korrupciós cselekmények elkövetésével gyanúsítják az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságának hat munkatársát, valamint két vállalkozót.
jún. 17
11:03
Házkutatás és őrizetbe vétel az APEH-nál (Alternatív Energia)
Korrupciós cselekmények elkövetésével gyanúsítják az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságának hat munkatársát, valamint két vállalkozót.
jún. 17
11:06
A kkv-törvény módosítását kezdeményezi a Fidesz (Infostart)
A bírság kiszabásában való érdekeltségének megszüntetése érdekében a hatóságok ne használhassák fel működési és egyéb költségeikre a kis- és középvállalkozásokkal szemben kiszabott bírságot - kezdeményezi a kis- és középvállalkozásokról (kkv), fejlődésük támogatásáról szóló törvény módosításáról csütörtökön benyújtott indítványában a fideszes Szatmáry Kristóf.
jún. 17
11:21
Bugár Béla: a Híd képviselni fogja a kisebbségek érdekeit (Metropol)
Bugár Béla biztos abban, hogy az általa vezetett Híd párt parlamenti képviselői kiállnak a nemzeti kisebbségek mellett, és méltóan fogják képviselni a szlovákiai magyarság érdekeit is.
jún. 17
11:21
Közös MSZP-LMP főpolgármester-jelölt lesz? (Alternatív Energia)
Az MSZP nem Horváth Csabát indítja főpolgármester-jelöltként az októberi önkormányzati választáson, ha sikerül az LMP-vel, valamint civil szervezetekkel egy konszenzusos jelöltben megegyeznie - erről Steiner Pál szocialista képviselő beszélt csütörtökön újságírói kérdésekre válaszolva Budapesten.
jún. 17
11:21
A kormány újraírná az IMF-szerződést (ATV)
A kormány új pénzügyi megállapodást kíván kötni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) - jelentette ki Szapáry György, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója csütörtökön.
jún. 17
11:23
Tíz kamionnyi építőanyag Győrből (Metropol)
Kamionszám küldenek építőanyagot az árvíz sújtotta északkelet-magyarországi településekre győri vállalkozók.
jún. 17
11:39
Szomorú: rákja miatt nem mer gyereket vállalni a sztár (ATV)
Többfajta gyógyszert is szed.
jún. 17
11:41
Hyundai i10 - talpig zöldben (ATV)
A 2010-es dél-afrikai labdarúgó világbajnokság hivatalos autószállítója, a Hyundai Motor Co. sajátos módját találta a nyár sporteseményének népszerűsítésének: az autógyártó brit importőre teljesen egyedi módon építtetett át két Hyundai i10-est. A városi miniket küszöbtől tetőlemezig műfűvel borították, a motorházfedélen egy másfél méteres kaput állítottak fel, a vezető pedig a kapufák között…
jún. 17
11:57
Történelmi képzavar a Jobbiknál? (Alternatív Energia)
A Jobbik országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezte a parlament épülete melletti Károlyi Mihály-szobor eltávolítását, illetve egy új műemlék felállítását gróf Tisza István egykori miniszterelnök és házelnök tiszteletére.
jún. 17
11:57
Rendőrök szakították félbe a náci film vetítését (ATV)
Több embert előállítottak.
jún. 17
11:59
Cozma-ügy: "Megszúrtam a magas, csíkos pólóst" (Alternatív Energia)
A Cozma-ügy csütörtöki veszprémi tárgyalási napján a kilencedrendű vádlott - egyezően nyomozati vallomásával - azt mondta, hogy Raffael Sándor elsőrendű vádlott a Patrióta lokálnál 2009. február 8-án hajnalban történtek után megjegyezte: "megszúrtam a magas, csíkos pólóst".

Keresés