2010. szeptember 1. szerda

szept. 1
4:54
Az LMP még az így lecsökkent elvárásokhoz képest is gyengén szerepel (168 Óra Online)
Ahogyan más elemzők is megállapították, Magyarország a negyedik olyan választás elé néz, ahol a győztes kiléte nem lehet kérdéses. Ha a jobboldali többség előre eldöntött, minek erőteljes kampányt folytatni? – merülhet fel a kérdés a Fidesz ellenfeleinek háza táján. A válasz: azért, mert az október 3-i eredmény sokáig meghatározhatja a pártok pozíciójáról, állapotáról szóló közbeszédet, így e…
szept. 1
5:12
Nem maradt ellensúly Orbánnal szemben (Alternatív Energia)
Az egész jobboldal átrendeződéséhez vezetett a Fidesz 1993 és 1996 közötti nemzeti-konzervatív fordulata, melynek következménye a politikai jobbközép későbbi kisajátítása lett - állítja Wéber Attila szociológus, aki a nemrég megjelent, Metamorfózisok című kötetében tekintette át a rendszerváltás utáni jobboldal történetét. Úgy véli, a Fidesz mostani sikerének egyik titka, hogy gyorsan megszerezte…
szept. 1
5:15
Újra gyászol a Tv2 sztárja, kéri a sajtót, ne zavarják (ATV)
Barátja után anyukáját is elvesztette.
szept. 1
5:17
Balhé az Operaházban: egymással vív a miniszteri biztos és a balettigazgató + videó (ATV)
Személyes bosszú van a háttérben?
szept. 1
5:30
Egymilliárdnyi gyanús BKV-szerződés (Alternatív Energia)
Meghaladja a 862 millió forintot az az összeg, amit a BKV 43 olyan cégnek fizetett ki, melyeket a most zárult, csaknem tíz hónapon át tartó belső vizsgálat nyomán a rendőrségen jelentett fel - tudtuk meg. A rostán 54 szerződés akadt fenn: ezekre 39 ezertől 212 millió forintig terjedő megbízási díjakat fizetett ki 2006-2009 között a közlekedési társaság. A feljelentett esetek egy része vélhetően…
szept. 1
5:32
Még nincs döntés a NATO-lokátor helyéről (Alternatív Energia)
Noha Hende Csaba júniusban még azt ígérte, hogy heteken belül meglesz a NATO-lokátor új helyszíne, a mai napig nem sikerült előrébb jutni. A legutolsó hírek szerint a Szekszárdtól nem messze fekvő Medinára eshet a választás, de a Honvédelmi Minisztérium cáfolta, hogy bármelyik helyszín mellett elkötelezte volna magát. Az ügyben kerestük a Honvédelmi Minisztériumot is, de több napja nem válaszoltak…
szept. 1
5:34
Önveszélyes döntések Pest megyében (Alternatív Energia)
Hatszáz millió forintos folyószámlahitel felvételéről döntött tegnap Pest megye közgyűlésének jobboldali többsége - tudta meg a Népszava. Ennek érdekében jelzáloggal terhelik meg a megye több közintézményét. Emellett svájci frankra konvertálják a korábban kibocsájtott kötvényeket. Megszüntették továbbá közalapítványukat, mert a bíróság nem hagyta jóvá a kuratórium politikai cseréjét.
szept. 1
5:36
Nem tudni, mi lesz a Kenedi-bizottsággal (Alternatív Energia)
Nincs különösebb terv vagy elképzelés a Belügyminisztériumban a titkosszolgálati iratokat tartalmazó mágnesszalagok vizsgálatát végző új Kenedi-bizottság munkájára vonatkozóan - értesült lapunk kormányzati forrásból. Pedig a bizottság ügyében előnyös lenne tisztán látni: a háromtagú csoport elvben már végzi a munkát, ám egyes hírek szerint nem túl sok segítséggel és - önhibáján kívül - nem túl…
szept. 1
5:38
Talicskával tolták be Tarlós István szelvényeit (Alternatív Energia)
A Fidesz főpolgármester-jelöltjére leadott százezer ajánlószelvényt talicskával tolta be tegnap a Fővárosi Választási Bizottságnak Tarlós István kampányfőnöke. Németh Szilárd bejelentette, nem állnak le, péntek délután 16 óráig tovább gyűjtik a cédulákat, majd a határidő lejártakor Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke fogja bejelenteni, hogy összesen hány szelvényt kaptak a választóktól.
szept. 1
6:24
Fóris: Az IMF-re azért lehet szükség, hogy ne kelljen igénybe venni (Infostart)
Jogilag nincs szükség a Nemzetközi Valutaalapra ahhoz, hogy Magyarország uniós hitelt vegyen fel, nem kötelező az IMF-el szerződni, a pénzpiacok viszont érzékenyek erre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Bruxinfo Európai Elemző Központ vezetője. Fóris György szerint akkor válik egy állam igazán az EU tagjává, ha már betöltötte a soros elnöki tisztséget. Hozzátette: a magyar lesz az első…
szept. 1
6:45
Lövészklubba járt a pozsonyi ámokfutó + videó (ATV)
A klub elnöke szerint nem volt agresszív.
szept. 1
7:00
Mindent megígérnek: „Ne kelljen dolgozni, de legyen pénz!" (168 Óra Online)
Valószínű, hogy a kétfarkú kutyák hosszú távon meghatározó szereplői lesznek a magyar közéletnek, érdemes hát elemzés tárgyává tenni a programjukat. Annak tudatában persze, hogy a párt ígéri: bármit hajlandó megígérni, és garantáltan nem tart be semmit.
szept. 1
7:18
Szűkös az MSZP előnye a Jobbikkal szemben - lapszemle (Infostart)
Ipsos-felmérés a pártpreferenciákról, közúti baleseteket színlelő csalók, javuló ingatlanpiaci helyzet - válogatás a lapokból.
szept. 1
7:18
Titok a dalai láma magyarországi szálláshelye (Alternatív Energia)
Tíz év után, szeptember 18 - 19-i hétvégén újra előadást tart hazánkban a Dalai Láma. Nem csak Magyarországról, hanem külföldről is nagy az érdeklődés. A buddhista tibeti vezető idén már nem tanít többször Európában és talán ez lehet az oka annak, hogy a minimális reklám ellenére már érkezése előtt egy hónappal elfogyott mind a 12 ezer ötszáz jegy.
szept. 1
7:20
A baloldal szellemi atyjára emlékeztek (Alternatív Energia)
- Vannak emberek, akiknek puszta léte is igazodási pont, amihez méltónak kell lenni, amihez fel kell nőni, ami a tiszteleten túl ösztönöz és példát mutat. Egy ilyen ember emléke előtt tisztelgünk ma itt - mondta Fejtő Ferenc 101. születésnapja alkalmából Mesterházy Attila.
szept. 1
7:21
Gyurcsány beszólt: Orbán becsapta az országot (ATV)
Tételesen felsorolja, miért.
szept. 1
7:54
Beindult a Fidesz: megszorongatják Gergényit pénteken (168 Óra Online)
Pénteki ülésén meghallgatja Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt a 2006-os őszi zavargások rendőri intézkedéseit vizsgáló parlamenti bizottság - jelentette be a testület fideszes elnöke kedden.
szept. 1
7:57
20 millióval tartozik az APEH-nak, de másodszor nyaralt külföldön a magyar sztár (ATV)
Azt mondta, forgatni volt.
szept. 1
8:30
Minden más szempontot megelőzött a csecsemő épsége (Metropol)
A kismamáknál a szüléssel kapcsolatos félelmeik sorában a baba épsége áll az első helyen. A fájdalom, a saját testi épségük és minden egyéb csak ez után következett abban a kutatásban, amelyet a GFK Hungária végzett várandós anyukák körében.
szept. 1
8:32
Sok gondot okoz a stressz (Metropol)
Kezdődik az iskola, az óvoda. Felgyorsul a tempó a munkahelyeken. Sokan stresszként élik meg a napi rohanást, a határidőket, a fokozott felelősséget, teljesítménykényszert.
szept. 1
8:33
Borsik: a kormány tart a szakszervezetek véleményétől + videó (ATV)
Az EU-hoz fordulnak, amiért a kormány nem hívja össze az Országos Érdekegyeztető Tanácsot.
szept. 1
8:35
Blair: „tudtam, hogy Brown katasztrófa lesz” (ATV)
Ezzel a kijelentéssel harangozza be ma megjelenő memoárját az egykori brit kormányfő.
szept. 1
8:48
Hidegrekord újra? Novemberi hőmérséklet (168 Óra Online)
A következő napokban kellemesebb, de továbbra is kissé változékony időre számíthatunk. A változó felhőzet mellett többórás napsütésre is számítani lehet. Szórványosan várható eső, záporeső, egy-egy zivatar is kialakulhat. A hűvös éjszakákat mérsékelt felmelegedés követi.
szept. 1
8:51
Presser számít a magyar dalok kedvelőire + videó (ATV)
Harmadszor rendezik meg a Magyar Dal Napját.
szept. 1
8:53
Nőttek az üzemanyagok árai (ATV)
Múlt héten ugyanekkora mértékben csökkentették őket.
szept. 1
8:55
1,3 millió diák ült be ma az iskolapadba (ATV)
Az első szünetre két hónapot kell várniuk.
szept. 1
8:57
Közintézményeket ad zálogba a Pest megyei közgyűlés (ATV)
A kasszában a következő havi bérkifizetésre sincs fedezet.
szept. 1
9:24
Schmitt szocialista stílusú beszéde az évnyitón (168 Óra Online)
Schmitt Pál: Magyarországon ma új lelkület járja át a közösségeket
szept. 1
9:45
Bizonytalan Tarlós többsége (ATV)
A Policy Agenda legfrissebb elemzésében megbecsüli Budapest és a megyei közgyűlések várható eredményeit az önkormányzati választásokon.
szept. 1
9:47
„Irak képes megvédeni magát” + videó (ATV)
Jelentette ki az ország miniszterelnöke.
szept. 1
9:49
Ismét a keddi csúcs közelében a svájci frank (ATV)
Szerda reggel 222 forintot adtak az alpesi devizáért.
szept. 1
10:00
Hajdú János a terrorelhárítás élén (Alternatív Energia)
A Terrorelhárítási Központ főigazgatójává nevezte ki szerdai hatállyal a miniszterelnök Hajdu Jánost - az erről szóló határozat a Magyar Közlöny legfrissebb számában olvasható.
szept. 1
10:03
9 éve nem volt ilyen alacsony a BÉT A kategóriás társaságainak profitja (ATV)
Fél év alatt mindössze 116 milliárd volt a nyereségük.
szept. 1
10:05
Robinhót leigazolta a Milan (ATV)
Az átigazolási időszak utolsó napjának érdekességei.
szept. 1
10:21
16 milliót adott a BKV a fénymásoló-állomány ellenőrzésére (ATV)
A közlekedési vállalat 43 cég ellen tett feljelentést.
szept. 1
10:36
Nagy üzlet: egy üveg borért egy kopogtatócédula (168 Óra Online)
Kedd délután fél hatkor a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki ajánlócédulát akart eladni Tóth Balázsnak, az LMP X. kerületi képviselőjelöltjének. Az ajánlatot előző nap kapta a politikus, amikor telefonon 200 ajánlócédulát kínáltak neki. A telefonáló szerint a cédulák kitöltetlenek, sőt egy része még borítékban van, fel sem bontották azokat. A férfi másnapra kért találkozót a Kőbánya-alsó…
szept. 1
10:38
"Ebből akkora balhé lesz hogy öröm lesz kikászálódni belőle..." (168 Óra Online)
A Sonline.hu beszámolója szerint új lehetőséget kaptak a somogyi romák: jogosítványt szerezhetnek egy integrációs szakképzés keretében. A hír teljesen felháborította a Somogy megyei hírportál olvasóit. Míg az esetek többségében alig páran szólnak hozzá a hírekhez, addig ehhez az egyhez száznál is több kommentár érkezett pár óra alatt. A társadalmi előítéletekkel foglalkozó kutató szerint az…
szept. 1
10:39
Kórházba vitték, nincs magánál a magyar származású világsztár (ATV)
Két hete hagyta el saját felelősségre a kórházat.
szept. 1
10:41
Vidéken hatszor annyian szavaznának a Fideszre, mint az MSZP-re (ATV)
A fővárosban ugyanakkor 28-18 százalék a támogatottságuk.
szept. 1
10:54
Pokorni: Jövőre lesznek átfogó változások az oktatásügyben (Infostart)
Szeptember elsejétől csupán néhány, inkább szimbolikus jellegű változás lesz a közoktatásban, Alapvető változtatásokra majd a jövő ősszel induló tanévben lehet számítani - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz elnökségi tagja, a párt oktatáspolitikusa a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában.
szept. 1
10:57
Sérülhetnek a Google és a Skype érdekei Indiában (ATV)
Adatszolgáltatási kötelezettséget iktattak törvénybe.
szept. 1
10:59
A gyerekek hangosan kiabálták Hitler nevét: botrány az iskolában (ATV)
A führeres jelmez győzött a versenyen, az igazgató szerint a szülők túlreagálták a történteket.
szept. 1
11:12
Schmitt: A tudás közkincs (Infostart)
Minden, magára valamit is adó ország különleges forrásként tekint a tudásra, ami nem csak az egyes emberé, hanem közkincs - mondta Schmitt Pál köztársasági elnök a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanévnyitó ünnepségén szerdán a fővárosban.
szept. 1
11:15
A Hetek Közéleti Klubban tart előadást Natan Saranszkij + videó (ATV)
A világhírű politikus a köztársasági elnökkel is találkozik.
szept. 1
11:30
Bajban a jobbikos: bizonyíték van ellene (168 Óra Online)
Elfogadhatatlan, ha bárki törvényen felül, vagy kívül helyezi magát, ezért a kormány eddig is mindent megtett, és ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy akiket jogsérelem ér, bizalommal fordulhassanak a bűnüldöző szervekhez és az igazságszolgáltatáshoz – írta Németh Sándornak, Hetek című lap alapító-főszerkesztőjének Orbán Viktor miniszterelnök szóvivője. A miniszterelnök szóvivőjének…
szept. 1
11:30
A tudás közkincs - mondta Schmitt Pál (Alternatív Energia)
Minden, magára valamit is adó ország különleges forrásként tekint a tudásra, ami nem csak az egyes emberé, hanem közkincs - mondta Schmitt Pál köztársasági elnök a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanévnyitó ünnepségén szerdán a fővárosban.
szept. 1
11:48
Kipakol a jobbikos: tudják-e, miből él Vona Gábor? (168 Óra Online)
- A Gárda egy óriási PR-fogás volt, – nyilatkozta a Heteknek Pachl Tamás, a Jobbik nemrégiben lemondatott Komárom-Esztergom megyei alelnöke. Pachl szerint Pősze Lajos Jobbik-képviselő helyesen mondta, hogy a Gárda most nem aktuális, félre kéne tenni, mivel a Jobbik nem ért el akkora sikereket, hogy politikailag meg tudná védeni.
szept. 1
11:51
Tele volt a lakás speeddel és marihuánával: apa és fia kereskedtek (ATV)
Összesen három kiló kábítószert foglaltak le a rendőrök.
szept. 1
11:53
Újabb földrengések voltak, ezúttal Pest megyében (ATV)
Többen is érezték a mozgást Érd és Diósd térségében.
szept. 1
12:06
Kormánypárti fölény várható a népesebb településeken (Metropol)
A szocialistáknak csak néhány megyei jogú városban van esélyük megakadályozni a kormánypártok győzelmét; Tarlós István sikere biztosnak tűnik, a fővárosban legfeljebb a Fidesz-KDNP közgyűlési többsége lehet kérdéses.

Keresés