2010. szeptember 1. szerda

szept. 1
4:54
Az LMP még az így lecsökkent elvárásokhoz képest is gyengén szerepel (168 Óra Online)
Ahogyan más elemzők is megállapították, Magyarország a negyedik olyan választás elé néz, ahol a győztes kiléte nem lehet kérdéses. Ha a jobboldali többség előre eldöntött, minek erőteljes kampányt folytatni? – merülhet fel a kérdés a Fidesz ellenfeleinek háza táján. A válasz: azért, mert az október 3-i eredmény sokáig meghatározhatja a pártok pozíciójáról, állapotáról szóló közbeszédet, így e…
szept. 1
5:12
Nem maradt ellensúly Orbánnal szemben (Népszava)
Az egész jobboldal átrendeződéséhez vezetett a Fidesz 1993 és 1996 közötti nemzeti-konzervatív fordulata, melynek következménye a politikai jobbközép későbbi kisajátítása lett - állítja Wéber Attila szociológus, aki a nemrég megjelent, Metamorfózisok című kötetében tekintette át a rendszerváltás utáni jobboldal történetét. Úgy véli, a Fidesz mostani sikerének egyik titka, hogy gyorsan megszerezte…
szept. 1
5:15
Újra gyászol a Tv2 sztárja, kéri a sajtót, ne zavarják (ATV)
Barátja után anyukáját is elvesztette.
szept. 1
5:17
Balhé az Operaházban: egymással vív a miniszteri biztos és a balettigazgató + videó (ATV)
Személyes bosszú van a háttérben?
szept. 1
5:30
Egymilliárdnyi gyanús BKV-szerződés (Népszava)
Meghaladja a 862 millió forintot az az összeg, amit a BKV 43 olyan cégnek fizetett ki, melyeket a most zárult, csaknem tíz hónapon át tartó belső vizsgálat nyomán a rendőrségen jelentett fel - tudtuk meg. A rostán 54 szerződés akadt fenn: ezekre 39 ezertől 212 millió forintig terjedő megbízási díjakat fizetett ki 2006-2009 között a közlekedési társaság. A feljelentett esetek egy része vélhetően…
szept. 1
5:32
Még nincs döntés a NATO-lokátor helyéről (Népszava)
Noha Hende Csaba júniusban még azt ígérte, hogy heteken belül meglesz a NATO-lokátor új helyszíne, a mai napig nem sikerült előrébb jutni. A legutolsó hírek szerint a Szekszárdtól nem messze fekvő Medinára eshet a választás, de a Honvédelmi Minisztérium cáfolta, hogy bármelyik helyszín mellett elkötelezte volna magát. Az ügyben kerestük a Honvédelmi Minisztériumot is, de több napja nem válaszoltak…
szept. 1
5:34
Önveszélyes döntések Pest megyében (Népszava)
Hatszáz millió forintos folyószámlahitel felvételéről döntött tegnap Pest megye közgyűlésének jobboldali többsége - tudta meg a Népszava. Ennek érdekében jelzáloggal terhelik meg a megye több közintézményét. Emellett svájci frankra konvertálják a korábban kibocsájtott kötvényeket. Megszüntették továbbá közalapítványukat, mert a bíróság nem hagyta jóvá a kuratórium politikai cseréjét.
szept. 1
5:36
Nem tudni, mi lesz a Kenedi-bizottsággal (Népszava)
Nincs különösebb terv vagy elképzelés a Belügyminisztériumban a titkosszolgálati iratokat tartalmazó mágnesszalagok vizsgálatát végző új Kenedi-bizottság munkájára vonatkozóan - értesült lapunk kormányzati forrásból. Pedig a bizottság ügyében előnyös lenne tisztán látni: a háromtagú csoport elvben már végzi a munkát, ám egyes hírek szerint nem túl sok segítséggel és - önhibáján kívül - nem túl…
szept. 1
5:38
Talicskával tolták be Tarlós István szelvényeit (Népszava)
A Fidesz főpolgármester-jelöltjére leadott százezer ajánlószelvényt talicskával tolta be tegnap a Fővárosi Választási Bizottságnak Tarlós István kampányfőnöke. Németh Szilárd bejelentette, nem állnak le, péntek délután 16 óráig tovább gyűjtik a cédulákat, majd a határidő lejártakor Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke fogja bejelenteni, hogy összesen hány szelvényt kaptak a választóktól.
szept. 1
6:24
Fóris: Az IMF-re azért lehet szükség, hogy ne kelljen igénybe venni (Infostart)
Jogilag nincs szükség a Nemzetközi Valutaalapra ahhoz, hogy Magyarország uniós hitelt vegyen fel, nem kötelező az IMF-el szerződni, a pénzpiacok viszont érzékenyek erre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Bruxinfo Európai Elemző Központ vezetője. Fóris György szerint akkor válik egy állam igazán az EU tagjává, ha már betöltötte a soros elnöki tisztséget. Hozzátette: a magyar lesz az első…
szept. 1
6:45
Lövészklubba járt a pozsonyi ámokfutó + videó (ATV)
A klub elnöke szerint nem volt agresszív.
szept. 1
7:00
Mindent megígérnek: „Ne kelljen dolgozni, de legyen pénz!" (168 Óra Online)
Valószínű, hogy a kétfarkú kutyák hosszú távon meghatározó szereplői lesznek a magyar közéletnek, érdemes hát elemzés tárgyává tenni a programjukat. Annak tudatában persze, hogy a párt ígéri: bármit hajlandó megígérni, és garantáltan nem tart be semmit.
szept. 1
7:18
Szűkös az MSZP előnye a Jobbikkal szemben - lapszemle (Infostart)
Ipsos-felmérés a pártpreferenciákról, közúti baleseteket színlelő csalók, javuló ingatlanpiaci helyzet - válogatás a lapokból.
szept. 1
7:18
Becsengetnek - kezdődik az iskola (MaHu)
A ma reggeli becsengetéssel véget ér a közel két és fél hónapos nyári vakáció, megkezdődik a 2010/2011-es tanév.
szept. 1
7:18
Titok a dalai láma magyarországi szálláshelye (Népszava)
Tíz év után, szeptember 18 - 19-i hétvégén újra előadást tart hazánkban a Dalai Láma. Nem csak Magyarországról, hanem külföldről is nagy az érdeklődés. A buddhista tibeti vezető idén már nem tanít többször Európában és talán ez lehet az oka annak, hogy a minimális reklám ellenére már érkezése előtt egy hónappal elfogyott mind a 12 ezer ötszáz jegy.
szept. 1
7:20
A baloldal szellemi atyjára emlékeztek (Népszava)
- Vannak emberek, akiknek puszta léte is igazodási pont, amihez méltónak kell lenni, amihez fel kell nőni, ami a tiszteleten túl ösztönöz és példát mutat. Egy ilyen ember emléke előtt tisztelgünk ma itt - mondta Fejtő Ferenc 101. születésnapja alkalmából Mesterházy Attila.
szept. 1
7:21
Gyurcsány beszólt: Orbán becsapta az országot (ATV)
Tételesen felsorolja, miért.
szept. 1
7:36
BKV: kétes szerződések százmilliós tételben (MaHu)
Megközelíti az egymilliárd forintot az az összeg, amit a BKV 43 cégnek fizetett ki olyan szerződések alapján, amelyek miatt feljelentést tett a közlekedési cég - olvasható a szerdán megjelent Népszavában.
szept. 1
7:54
Beindult a Fidesz: megszorongatják Gergényit pénteken (168 Óra Online)
Pénteki ülésén meghallgatja Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt a 2006-os őszi zavargások rendőri intézkedéseit vizsgáló parlamenti bizottság - jelentette be a testület fideszes elnöke kedden.
szept. 1
7:57
20 millióval tartozik az APEH-nak, de másodszor nyaralt külföldön a magyar sztár (ATV)
Azt mondta, forgatni volt.
szept. 1
8:12
A metró elé esett egy nő a Kálvin térnél (HVG)
Újra járnak a szerelvények a 3-as metró vonalán a Nagyvárad tér és a Deák tér között, ahol baleset miatt állt a forgalom - közölte Mester László, a BKV fődiszpécsere szerda reggel.
szept. 1
8:12
Tombol a szél a Dunántúlon (MaHu)
Balatonőszödön és Fonyódon 91 km/h-s lökésekkel tetőzött a szél
szept. 1
8:30
Becsengettek 1,3 millió diáknak (HVG)
A ma reggeli becsengetéssel véget ér a közel két és fél hónapos nyári vakáció, megkezdődik a 2010/2011-es tanév.
szept. 1
8:32
Rengett a föld Érd és Diósd környékén (HVG)
Két kisebb földrengés volt szerda hajnalban és reggel Pest megyében Érd, Diósd térségében - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Geodéziai és Geofizika Kutatóintézete.
szept. 1
8:33
Borsik: a kormány tart a szakszervezetek véleményétől + videó (ATV)
Az EU-hoz fordulnak, amiért a kormány nem hívja össze az Országos Érdekegyeztető Tanácsot.
szept. 1
8:35
Blair: „tudtam, hogy Brown katasztrófa lesz” (ATV)
Ezzel a kijelentéssel harangozza be ma megjelenő memoárját az egykori brit kormányfő.
szept. 1
8:48
Bővült a halálbrigád - ők segítettek a romák gyilkosainak? (MaHu)
Újabb személyekről derült ki, hogy segítséget nyújthattak a hat halálos áldozatot követelő romagyilkosság gyanúsítottjainak: K. Árpádnak, K. Istvánnak, P. Zsoltnak és Cs. Istvánnak.
szept. 1
8:48
Hidegrekord újra? Novemberi hőmérséklet (168 Óra Online)
A következő napokban kellemesebb, de továbbra is kissé változékony időre számíthatunk. A változó felhőzet mellett többórás napsütésre is számítani lehet. Szórványosan várható eső, záporeső, egy-egy zivatar is kialakulhat. A hűvös éjszakákat mérsékelt felmelegedés követi.
szept. 1
8:50
Földrengés volt Érden és Diósdon (MaHu)
Két kisebb földrengés volt szerda hajnalban és reggel Pest megyében Érd, Diósd térségében - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Geodéziai és Geofizika Kutatóintézete az MTI-vel.
szept. 1
8:51
Presser számít a magyar dalok kedvelőire + videó (ATV)
Harmadszor rendezik meg a Magyar Dal Napját.
szept. 1
8:53
Nőttek az üzemanyagok árai (ATV)
Múlt héten ugyanekkora mértékben csökkentették őket.
szept. 1
8:55
1,3 millió diák ült be ma az iskolapadba (ATV)
Az első szünetre két hónapot kell várniuk.
szept. 1
8:57
Közintézményeket ad zálogba a Pest megyei közgyűlés (ATV)
A kasszában a következő havi bérkifizetésre sincs fedezet.
szept. 1
9:06
Feltörték Papcsák autóját, ellopták az okmányait (HVG)
Feltörték Papcsák Ferenc kormánybiztos, zuglói polgármesterjelölt autóját és eltulajdonították személyi okmányait, pénztárcáját és mobiltelefonját kedd délután Zuglóban - tudatta a Fidesz kerületi szervezete.
szept. 1
9:06
Szonda: a fővárosban a legerősebb az MSZP (orientpress)
Az önkormányzati választások előtt a Fidesznek a legerősebbek a pozíciói, de a parlamenti voksolást megelőző szinten tartja magát a szocialista párt és a Jobbik is - derül ki a Szonda Ipsos legújabb, Népszabadság számára készült felméréséből. A Fidesznek az adatok szerint csak Budapesten lehet gondja, mert a kormánypártnak különösen vidéken nagy az előnye a többiekkel szemben.
szept. 1
9:08
Kínai férfit gyanúsítanak a norvég diáklány megölésével – fotó (HVG)
Egy Budapesten tanuló kínai férfit gyanúsít a rendőrség annak a 21 éves norvég lánynak a meggyilkolásával, akinek a holttestére vasárnap este bukkantak rá a VII. kerületi, Hársfa utcai kollégiumban. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki és közzétette a férfi fotóját is.
szept. 1
9:24
Kétszáz ajánlószelvényt akartak eladni az LMP-nek (HVG)
Kétszáz kitöltetlen, borítékban lévő ajánlószelvényt akart eladni egy férfi az LMP X. kerületi polgármesterjelöltjének - mondta Jávor Benedek.
szept. 1
9:24
Feltörték a polgármester-jelölt kocsiját (orientpress)
Kedden délután feltörték dr. Papcsák Ferenc személygépkocsiját és ellopták az okmányait. A zuglói polgármester-jelölt a kerületi Fidesz tájékoztatása szerint az esemény előtt néhány órával adta le a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlószelvényeit.
szept. 1
9:24
Egy kínai férfit gyanúsítanak a norvég diáklány meggyilkolásával (MaHu)
Egy Budapesten tanuló kínai férfit gyanúsít a rendőrség annak a 21 éves norvég lánynak a meggyilkolásával, akinek a holttestére vasárnap este bukkantak rá abban a VII. kerületi, Hársfa utcai kollégiumban, amelyben a gyanúsított lakott - értesült az ügyet jól ismerő forrástól szerdán az MTI.
szept. 1
9:24
Schmitt szocialista stílusú beszéde az évnyitón (168 Óra Online)
Schmitt Pál: Magyarországon ma új lelkület járja át a közösségeket
szept. 1
9:26
Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP a közmédiumokról szóló törvény miatt (HVG)
Az MSZP a hétvégén megtámadja az Alkotmánybíróságon a már elfogadott, a közszolgálati médiumokról szóló törvényt - mondta Lendvai Ildikó volt pártelnök kedden az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
szept. 1
9:45
Bizonytalan Tarlós többsége (ATV)
A Policy Agenda legfrissebb elemzésében megbecsüli Budapest és a megyei közgyűlések várható eredményeit az önkormányzati választásokon.
szept. 1
9:47
„Irak képes megvédeni magát” + videó (ATV)
Jelentette ki az ország miniszterelnöke.
szept. 1
9:49
Ismét a keddi csúcs közelében a svájci frank (ATV)
Szerda reggel 222 forintot adtak az alpesi devizáért.
szept. 1
10:00
Kinevezték a Terrorelhárítási Központ főigazgatóját (HVG)
A Terrorelhárítási Központ főigazgatójává nevezte ki szerdai hatállyal a miniszterelnök Hajdu Jánost - az erről szóló határozat a Magyar Közlöny legfrissebb számában olvasható.
szept. 1
10:00
Hűvös reggeleket egyre melegebb nappalok követnek majd (MaHu)
Szerdán főleg az északkeleti és keleti tájakon számíthatunk további esőre, záporra, egy-egy zivatar kialakulása sem zárható ki. Nyugat felől lassan csökkenni kezd a felhőzet, több helyen előbukkanhat a Nap.
szept. 1
10:00
Újabb földrengés Magyarországon - ezúttal Pest megyében (orientpress)
Két kisebb földrengés volt szerda hajnalban és reggel Pest megyében Érd, Diósd térségében - számolt be róla a Gazdasági Rádió. Magyarország területén évente 100-120 hasonló, gyengébb földrengést regisztrálnak.
szept. 1
10:00
Hajdú János a terrorelhárítás élén (Népszava)
A Terrorelhárítási Központ főigazgatójává nevezte ki szerdai hatállyal a miniszterelnök Hajdu Jánost - az erről szóló határozat a Magyar Közlöny legfrissebb számában olvasható.
szept. 1
10:03
9 éve nem volt ilyen alacsony a BÉT A kategóriás társaságainak profitja (ATV)
Fél év alatt mindössze 116 milliárd volt a nyereségük.
szept. 1
10:05
Robinhót leigazolta a Milan (ATV)
Az átigazolási időszak utolsó napjának érdekességei.

Keresés