2010. április 1. csütörtök

ápr. 1
5:12
„Cigányokkal nem szereplünk” Faképnél hagyta Dömsödit a roma sztár (ATV)
Bódi Guszti nem volt hajlandó egy műsorban mutatkozni LL Juniorral.
ápr. 1
5:14
Durva! Háromezres bírság miatt foglalták le az egymilliós autót (ATV)
Virágzik a parkolási „maffia”: ügyvédek, végrehajtók kaszálnak a gépkocsi-tulajdonosokon.
ápr. 1
5:21
Nemi erőszak: kimosta magát a határőrség (168 Óra Online)
Nem történt az eddigi adatok szerint nemi erőszak a vám- és pénzügyőrség kiképzőközpontjában - mondta az ATV szerda esti Egyenes beszéd című műsorában Sipos Jenő, a szervezet szóvivője.
ápr. 1
5:21
Itt a tavasz -Indul a libegő! (Népszava)
A téli karbantartás után csütörtökön újra elindul a Libegő. A drótkötélpályás turistalátványosság üzemeltetésének joga tíz év után visszakerült a BKV-hoz - tájékoztatott a közlekedési társaság.
ápr. 1
6:09
A kapkodás elriasztja a befektetőket (Infostart)
Kiszámítható adórendszert, a jogszabályok egyszerűsítését és a bürokrácia csökkentését várja a következő kormánytól a Magyar Telekom és a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója. Christopher Mattheisen és Beck György az Inforádió Aréna című műsorában egyetértett abban, hogy a stabilitás és az átláthatóság az egyik legfontosabb szempont az adórendszernél és az intézkedések meghozatalánál is.
ápr. 1
6:15
A hétköznapi hősök mozgalma (Népszava)
Tíz napja még szinte senki nem ismert bennünket, nem foglalkoztak velünk a politológusok, az elemzők - mondta Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke a Magyar Televízió választási műsorában. Majd arról beszélt, hogy lát lehetőséget a parlamentbe való bekerülésre, sőt egyéni mandátumok megszerzését is elképzelhetőnek tartja.
ápr. 1
6:17
Bokros ismét vitatkozna (Népszava)
Országos listája is van az MDF-nek, tegnap a párt Országos Választási Bizottságba delegált tagja le is tette esküjét.
ápr. 1
6:19
Kiegészítette feljelentését a Kósa-videó "főszereplője" (Népszava)
Feljelentés-kiegészítést rendelt el a hatóság a Kósa Lajost hírbehozó videó ügyében.
ápr. 1
6:21
Megmentették a BKV-t a csődtől (Népszava)
Elfogadta a fővárosi közgyűlés a BKV finanszírozásának feltételeiről szóló, a kormány és a főváros között kötendő szerződéstervezetet. Az alapján a kormány az idén összesen 17,4, míg a tulajdonos önkormányzat 5 milliárdos plusztámogatást nyújt a cégnek, amely így majdhogynem nullszaldós működést vár 2010-ben. Ismét elnapolták a szociális BKV-jegy kérdését, és meghosszabbították a BKV-bizottság…
ápr. 1
6:23
Zuschlag-ügy: kemény ítélet született, némi bírói hibával (Népszava)
Az ügyészi javaslattal összhangban bűnszervezetnek minősítette Fodor Endre tanácsvezető bíró Zuschlag János és társai "működését". A bíróság a tegnap kihirdetett első fokú döntésben az elsőrendű vádlottat 8,5 évre ítélte, és többen is letöltendő büntetést kaptak. A másodrendű vádlott, Lados István azonban két évvel megúszta, az ítéletet jelentős részben az ő vallomására alapozták. Szakértők…
ápr. 1
6:33
Egészségügyi bírság, informátori díj - mire számíthatunk április 1-től? (Népszava)
Antikorrupció, biztosítás, Btk., gázáremelés.Többek között ezeken a területeken lép életbe számos jogszabály és egyéb rendelkezés változása április 1-től. Érdemes figyelemmel kísérni a módosításokat, illetve az új szabályok bevezetését, hiszen a hétköznapokban különböző területeken lehetünk érintettek. Az átalakítások kihatnak többek között a munka világára, biztosítási területekre és a jövedéki…
ápr. 1
7:09
Medián: Sokaktól elvennék a segélyt (168 Óra Online)
A Medián felmérése szerint az emberek többsége elvenné a gyerekek után járó állami támogatást a segélyből élő, gyerekeit továbbtaníttatni nem tudó, vagy nem akaró szülőktől.
ápr. 1
7:18
Amputálni kellett lábából, majd szívinfarktust kapott Zámbó halálának tanúja! (ATV)
Nagyon legyengült a szervezete.
ápr. 1
7:21
A Fidesz-kormány alatt nem lehet majd infláció feletti áremelés - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság nagy interjút közöl Varga Mihállyal, a Fidesz alelnökével. A volt pénzügyminiszter örülne neki, ha az év végére öt százalék körül lenne az államháztartási hiány.
ápr. 1
7:39
Seres Mária maximalizálná az öregségi nyugdíjat (HVG)
Seres Mária, a Civil Mozgalom (CM) elnöke szerint pártja legfontosabb feladata a pénzre és hatalomra éhes pártok féken tartása, vagyis a civil nyomásgyakorlás megjelenítése az Országgyűlésben.
ápr. 1
7:39
Bajnai a gazdaság miatt aggódik (MaHu)
Bajnai Gordon miniszterelnök nem hiszi, hogy a nemzetközi szervezetekkel el lehet fogadtatni a 4 százalék körüli idei költségvetési hiánynál jelentősen nagyobb deficitet. A kormányfő a csütörtökön megjelenő HVG-nek adott interjúban beszélt erről. Leszögezte: a kormány nem titkolta el, hogy maradtak még nagyon nehéz feladatok.
ápr. 1
7:41
Az OTP is beszáll a szociáliskártya-bizniszbe (HVG)
Az OTP is beszáll a szociáliskártya-bizniszbe – tudta meg a HVG. Az üzlet busás haszonnal kecsegtet, mivel a választási győzelemre esélyes Fidesz berkeiben a természetben, azaz kártyára is adható segélyek körének bővítését tervezik.
ápr. 1
7:45
Morvai beszólt a katolikus egyháznak (168 Óra Online)
Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője a sajtóhoz is eljuttatta azt a levelet, amelyet a Dr. Tarjányi Zoltánnak, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Erkölcsteológia Tanszékének vezetőjének címzett. Szövegét alant közöljük.
ápr. 1
7:57
Bajnai Gordon: Maradtak még nagyon nehéz feladatok (Infostart)
Bajnai Gordon miniszterelnök nem hiszi, hogy a nemzetközi szervezetekkel el lehet fogadtatni a négy százalék körüli idei költségvetési hiánynál jelentősen nagyobb deficitet. A kormányfő a csütörtökön megjelenő HVG-nek adott interjúban beszélt erről. Leszögezte: a kormány nem titkolta el, hogy maradtak még nagyon nehéz feladatok.
ápr. 1
8:03
Utazik húsvétkor? Ennyit kell várni a határon (168 Óra Online)
Két-háromórás várakozással kell számolni a nagyobb határátkelőhelyeknél húsvétkor; a rendőrség az ilyenkor megszokott torlódások elkerülése érdekében határforgalmi előrejelzést készített - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szerdánl.
ápr. 1
8:03
Milliárdos kommunikációs tendert hirdetett a főváros (Népszava)
Budapest önkormányzata közbeszerzési eljárást írt ki az európai uniós támogatással megvalósított projektjei integrált tájékoztatási feladatainak ellátására: a Margit híd felújítása mellett várhatóan tíz közlekedési és négy városrehabilitációs, 12 közszolgáltatás-fejlesztési és két kommunális projekt megvalósításának kommunikációját kell megszervezni és lebonyolítani, összesen 1,147 milliárd forint…
ápr. 1
8:12
Fellebbezett Zuschlag: tévesen állapították meg a bűnszervezet meglétét + videó (ATV)
Azonnal bejelentette kérelmét.
ápr. 1
8:14
BL: Parádés Arsenal-feltámadás, Mourinho is örülhetett (ATV)
Két gólos hátrányból álltak fel az Ágyúsok.
ápr. 1
8:15
Bonyolódik a Kósa-ügy? (orientpress)
Feljelentéskiegészítés keretében, párhuzamosan vizsgálja a BRFK annak az interneten látható videónak a tartalmát és készítésének körülményeit, amelyen a Dega Ingatlanforgalmazó Kft. egyik alkalmazottja, Rónai Attila korrupcióval vádolta meg Kósa Lajost, Debrecen fideszes polgármesterét. Lapinformáció szerint Rónai a rendőrségen is megismételte állításait, tanúként azonban már azt mondta, hogy…
ápr. 1
8:15
Tíz nap, amely megrengette a magyar belpolitikát (Infostart)
Utolsó részéhez érkezett a tavalyi kormányválság eseményeit naponta felidéző sorozatunk. A szerkesztő, Herczeg Zsolt foglalja össze a 2009. március 21-ét követő tíz nap történéseit, amelyek alapjaiban rengették meg a hazai politikát.
ápr. 1
8:30
A masszázs enyhítheti a depressziót (ATV)
Több tanulmány elemzése alapján tajvani kutatók úgy vélik, a masszázsterápia enyhítheti a depresszió tüneteit.
ápr. 1
8:32
A donorkonferencián közel 10 milliárd dollárt adományoztak Haitinek (ATV)
A legnagyobb felajánlást az Európai Unió tette.
ápr. 1
8:33
Magyar Nemzet: tízmilliókért üres irodákat bérel az állam (HVG)
Ugyan már tavaly december 1-jén meg kellett volna kezdenie működését a budapesti Infoparkban az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek (EITI), az erre a célra kibérelt 2 807 négyzetméternyi iroda egyelőre üresen áll − írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában.
ápr. 1
8:33
Felhős-napos idő van kilátásban (MaHu)
Csütörtökön változóan felhős-napos időre készülhetünk, reggel a déli és keleti, majd késő délutántól a nyugati országrészben számíthatunk esőre, záporra, nyugaton helyenként zivatarra, késő estétől a magasabban fekvő helyeken havas esőre.
ápr. 1
8:33
Bajnai: ne tegyünk felelőtlen kijelentéseket! (orientpress)
A miniszterelnök szerint ahhoz, hogy 7 százalékos legyen a hiánycél, egy egészen más gazdaságpolitika kell, mint a mostani. Bajnai Gordon az MTV reggeli műsorában kijelentette: ne tegyünk felelőtlen kijelentéseket: Megtapasztalhatta a másfél millió család, mely devizahitelt vett fel, mit jelent egy felelőtlen mondat, aminek következtében elindul a egy kedvezőtlen piaci folyamat.
ápr. 1
8:34
Megszűnt a munkavállalói kiskönyv (ATV)
Egyszerűsített módon létesíthető munkaviszony.
ápr. 1
8:48
Indul a turistaszezon (ATV)
Április utolsó napja és szeptember vége között összesen húsz fesztivált tartanak a Velencei-tónál - a rendezvénysorozaton a térség kulturális, történelmi és gasztronómiai értékeiből adnak ízelítőt
ápr. 1
8:51
Navracsics: Magyarország rosszkedvű és feszültségekkel teli hely (MaHu)
Magyarország ma rosszkedvű, feszültségekkel teli hely - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője az egykori általános iskolájában tartott lakossági fórumon szerdán Veszprémben, mintegy száz érdeklődő jelenlétében.
ápr. 1
8:51
Magyarország nagy lehetősége az uniós elnökség (Infostart)
Magyarország nemcsak a hivatalos fórumokon használhatja ki, hogy a jövő év első felében ellátja az Európai Unió soros elnöki tisztségét - hangsúlyozta az InfoRádiónak a Studio Metropolitana vezetője. Gauder Péter szerint a fél év alatt számos olyan projektet is érdemes lenne a tagállamokkal megismertetni, amelyek nem uniós pénzekből valósulnak meg.
ápr. 1
8:57
Vérbaj az általános iskolában: rettegnek a szülők (168 Óra Online)
Hajdúhadházon szifiliszes fertőzést diagnosztizáltak egy általános iskolás diáklánynál. Egy helyi portál videója szerint a település általános iskolájában a szünetben nemi aktuson kapják rajta a pedagógusok a tanulókat a tanintézmény illemhelyén. Akár a fertőzött diáklánnyal is. A szülők – érthetően – rettegnek. Szerencsére a hajdúhadházi eset egyedinek számít – mondja a szakértő.
ápr. 1
9:06
1 millió találkozást és 500 utcai standot terveznek a szocialisták + videó (ATV)
Vidéken tartják a kampányzáró rendezvényüket.
ápr. 1
9:08
Egy éven keresztül számolják az embereket Indiában (ATV)
Közben különböző felméréseket is végeznek.
ápr. 1
9:10
Budapesten forgat Robert Pattinson (ATV)
Reggel óta vártak rá a rajongók.
ápr. 1
9:15
Örül a korrupciós ügyeknek Bajnai (Népszava)
Bajnai Gordon szerint a tisztulási folyamathoz tartozik, hogy soha nem látott mennyiségben tárják fel a korrupciós ügyeket a hatóságok.
ápr. 1
9:17
Bajnai: Maradtak még nagyon nehéz feladatok (Népszava)
Bajnai Gordon miniszterelnök nem hiszi, hogy a nemzetközi szervezetekkel el lehet fogadtatni a 4 százalék körüli idei költségvetési hiánynál jelentősen nagyobb deficitet. A kormányfő a csütörtökön megjelenő HVG-nek adott interjúban beszélt erről. Leszögezte: a kormány nem titkolta el, hogy maradtak még nagyon nehéz feladatok.
ápr. 1
9:33
Kik ütöttek: a romák vagy a "jobbikosok"? (168 Óra Online)
Az érintettek és mintegy húsz szemtanú szerint magukat „jobbikosoknak” nevezők fenyegetőztek Tiszakóród egyik romák lakta utcájában, és támadtak két férfira azután, hogy az egyikükről kiderült: baloldali szavazó. A szóváltás miatt a romák rendőrt hívtak. A rendőrség a fenyegetőző társaságból senkit, a romák közül viszont három embert vádol garázdasággal - írja a Roma Sajtóközpont.
ápr. 1
9:33
Tortába sütött csempészcigi a furgonban (Népszava)
Idén már másodszor találtak tortába sütött csempészcigarettát - egy moldáv furgonban - a zalai vámosok - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Parancsnoksága csütörtökön az MTI-t.
ápr. 1
9:42
Süttesd a hasad! (ATV)
Európai uniós szabványoknak megfelelő jelzésekkel látják el gépeiket a jövőben a Magyar Szolárium Üzemeltetők Egyesületének tagjai - hangzott el azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyet a szoláriumozással kapcsolatos változásokról, szokásokról és a D vitamin szerepéről tartottak Budapesten.
ápr. 1
9:44
A kaposvári erdőkben bújkál az MTK egykori középpályása? (ATV)
Nemcsak a nyomozók, az alvilág is keresi.
ápr. 1
9:45
Fidesz: nem emeljük infláció felett az árakat (orientpress)
Amire az államnak hatása van árképzésben, ott az infláció feletti növekedés nehezen elfogadható - utalt a Népszabadság Online-nak adott interjúban Varga Mihály, a Fidesz alelnöke arra, hogy kormányra kerülésük esetén visszatérnének az 1998 és 2002 közti időszak árpolitikájához a közszolgáltatásoknál.
ápr. 1
9:46
Orbán: minden választás a szavazófülkében dől el + videó (ATV)
Hétfőn tartotta megalakulásának 22. évfordulóját a Fidesz.
ápr. 1
10:00
Gera: "még mindig éhesek vagyunk" (ATV)
A német bajnokot is elkapnák az Európa Ligában.
ápr. 1
10:00
Véget ért az AQUAPOL akció (Police)
A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság a nemzetközi szinten végrehajtott AQUAPOL akció keretében 2010. március 22 - 28. között fokozott ellenőrzést tartott, amely során a Duna folyam teljes magyarországi szakaszát érintették.
ápr. 1
10:18
A „piros pöttyös” Magyarország legerősebb márkája (ATV)
Megjelent a legerősebb hazai márkák rangsora.
ápr. 1
10:20
Botrány! Édesanyja nem láthatja a magyar énekes által nevelt gyerekét (ATV)
Egyik barátja szerint maga is felelős a helyzetért.

Keresés