2010. április 26. hétfő

ápr. 26
4:57
A romák is a Fideszre szavaztak (168 Óra Online)
Tarolt a Fidesz-KDNP az országgyűlési választások második fordulójában a romák által sűrűn lakott Borsod, Szabolcs és Heves megyében, és az országnak ezen a részén sem szerzett mandátumot a Jobbik. Az edelényi választókörzetben szoros küzdelemben nyert a „függetlenné kényszerült” edelényi polgármester a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben - írja a Roma Sajtóközpont.
ápr. 26
5:18
Baj van? DNS vizsgálat alá vetették a magyar sztárénekest (ATV)
Úgy gondolják, így gyorsabban szabadulhat meg testtömegének egy részétől
ápr. 26
5:36
Tizenkétezer egy öltöztetés: jelentés a hullaházból (ATV)
Magyarországon virágzik a temetkezés-üzletág. Tuti biznisz ez, hiszen mindig lesz kuncsaft. Temetkezési vállalkozások jönnek létre és szűnnek meg, vívnak élet-halál harcot egymással az ügyfélért. Mindezt rejtve, hiszen a törvények nem engedik, hogy bárki is reklámozzon ilyen jellegű szolgáltatást. Ennek a háborúnak a boncmesterek a szürke eminenciásai.
ápr. 26
5:51
Lendvai: Erről nem mondok le! (168 Óra Online)
"Mire ez az írás megjelenik, bejelentettem lemondásomat az MSZP elnöki posztjáról. Ez demokráciákban ilyenkor természetes. De van, amiről nem mondok le" - így kezdte a baloldalhoz címzett levelét Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke. A írást a nol.hu közölte teljes terjedelmében.
ápr. 26
6:27
Lendvai Ildikó: "A Fideszre voksolók másképp értelmezik a demokráciát" (Infostart)
Késztetni, ösztönözni fogja az MSZP a Fideszt a jó kormányzásra és ha lehet, akkor belekényszeríti a demokrácia tiszteletébe - mondta Lendvai Ildikó, a szocialista párt lemondott elnöke.
ápr. 26
7:03
Orbán Viktor: a nemzeti együttműködés rendszere jön létre Magyarországon (Infostart)
A Fidesz-KDNP megszerezte a kétharmados többséget az országgyűlési választás második fordulójában. Sólyom László köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontra tűzi ki az Országgyűlés alakuló ülésének időpontját.
ápr. 26
7:03
A Jobbiknál összekötik a csirkelábat (168 Óra Online)
Vendégek, újságírók, pártvezetés jelen, egyedül a szimpatizánsok hiányoztak a jobbikos főhadiszállásról. Merthogy őket egyszerűen nem engedték be. A friss, 47 fős parlamenti alakulatnak lehet, hogy Vona Gábor pártelnök lesz a frakcióvezetője.
ápr. 26
7:06
Új Széchenyi-tervet indítana be a Fidesz (ATV)
A cél, hogy a vállalkozások juthassanak versenyhelyzetbe.
ápr. 26
7:21
Már ősszel törvény lehet az üzletek vasárnapi nyitva tartásáról (Infostart)
Már ősszel módosíthatnák azt a törvényt, amely korlátozná az üzletek vasárnapi nyitva tartását.
ápr. 26
7:23
Stumpf István: Az ország gyökeres változást akart (Infostart)
Várható volt a Fidesz sikere az országgyűlési választások második fordulójában - mondta az InfoRádiónak Stumpf István. A Századvég Alapítvány elnöke szerint a kétharmados győzelmet aratott párt arra kapott felhatalmazást, hogy gyökeres változást hozzon, és nemzeti egységet teremtsen. A politológus szerint a szocialistáknál hatalmi harc várható, ami akár Gyurcsány Ferenc vesztét is okozhatja, a…
ápr. 26
7:24
Mi történt? Népszerűsége csökkenésétől tart a magyar sztárénekes (ATV)
Az új tehetségkutatók nyertesei szerinte háttérbe szoríthatják.
ápr. 26
7:39
Kevesebb nő ül majd a parlamentben (Metropol)
Húsz százalékkal kevesebb képviselőnő lesz az új összetételű Országgyűlésben – a jelenlegi 43-ról 35-re csökken a számuk.
ápr. 26
7:39
"A legátütőbb győzelem a rendszerváltás óta" (Alternatív Energia)
A Fidesz a legátütőbb választási győzelmet aratta a kommunizmus bukása óta, példátlan, kétharmados többséggel véget vetve a szocialisták nyolcévi kormányzásának - írta vasárnap esti kommentárjában a Financial Times.
ápr. 26
7:57
Török Gábor: Egymással vetélkednek majd a vesztesek (Infostart)
Mostantól lesz érdekesebb a magyar politika - vélekedett a Vision Politics igazgatója. Török Gábor az InfoRádiónak elmondta: a három vesztes pártnak csupán egyetlen közös érdeke lesz, az, hogy a kormánypárt hatalmát gyengítsék. Viszont egymásnak is ellenfelei lehetnek abban, hogy ki legyen a következő választáson a Fidesz első számú kihívója - tette hozzá.
ápr. 26
7:57
Több mint negyedmilliárd közpénzt kap a Jobbik (Alternatív Energia)
Az idén mintegy 260 millió forint közpénz kerül a Jobbik számlájára, jövőre pedig - ha az ideihez hasonló összegű marad az állami pártpénzkeret - 440 millió forint lesz a Vona-párt támogatása a HVG becslése szerint - olvasható a HVG internetes portálján.
ápr. 26
7:59
Schiffer András: Nem biodíszlet akar lenni az LMP (Infostart)
Konstruktív, határozott, következetes ellenzék akar lenni az LMP - mondta a párt országos listavezetője. Schiffer András kijelentette: nem biodíszletek szeretnének lenni a Parlamentben, és nem is a lövészárokból fognak politizálni.
ápr. 26
8:15
A búcsúzó pártelnök szerint az MSZP nem liheg majd senki nyakában (Infostart)
Ötvenkilenc parlamenti helyet jelent az MSZP számára az egyéni körzetben aratott két győzelem, és a szocialista párt 19 százalékos listás eredménye. A beismert választási vereség után lemondott a pártelnök, és felajánlotta a távozását az MSZP elnöksége is. Mesterházy Attila elvárja kormánytól, hogy az ellenzéket is bevonja az ország irányításába.
ápr. 26
8:15
Kitől származnak a Jobbik titokzatos milliói? (168 Óra Online)
Titokban kívánja tartani a Jobbik, hogy kik finanszírozzák. Erre utal, hogy a párt tavalyi bevételeinek nagy részét egy alapítványon keresztül kapta – írja Juhász Gábor, a HVG főszerkesztő-helyettese. A Jobbik gazdasági igazgatója, Schön Péter ezt tagadja.
ápr. 26
8:17
Már mozgolódnak az MSZP Tiborcai - lapszemle (Infostart)
A Fidesz elsöprő győzelmén túl Merre tovább, MSZP? - címmel külön összeállításban foglalkozik a szocialista párt jövőjével a Népszabadság. Az elnökség lemondott, és a párt Tiborcai már az urnazárás után elindították belső mozgalmukat - írja a napilap
ápr. 26
8:18
6,9-es földrengés Tajvanon (ATV)
Egyelőre nincsenek hírek sebesültekről.
ápr. 26
8:19
Harrach Péter lehet a frakcióvezető (Infostart)
Várhatóan Harrach Péter vezeti majd az új összetételű parlamentben a kereszténydemokrata frakciót - értesült a távirati iroda.
ápr. 26
8:20
Nyert? Nem nyert? Itt megnézheti! (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. 2010. 16. játék-, illetve fogadási heti nyerőszámai és nyereményei.
ápr. 26
8:22
Mesterházy: nincs bebetonozott ember az MSZP-ben (ATV)
Ha felkérik, elgondolkodik az elnöki poszton.
ápr. 26
8:24
Rendőröket vertek Jánoshalmán (ATV)
Mindketten könnyebben sérültek.
ápr. 26
8:33
Vona Gábor: "A Jobbik nem fogja elfelejteni az ígéreteit" (Infostart)
Negyvenhét mandátumot szerzett az Országgyűlésben a Jobbik, így a parlament harmadik legerősebb frakcióját alakíthatja meg. Vona Gábor, a párt elnöke négy ügyben tudna elképzelni együttműködést a Fidesszel.
ápr. 26
8:33
Több mint félmilliót költhet ruhára egy tábornok (Alternatív Energia)
Egy év alatt egyes honvédségi ruházkodási normák mintegy ötödével nőttek; egy tábornok 575 ezer forint illetményből öltözhet fel - írja a Napi Gazdaság hétfői számában a honvédelmi miniszter nemrég megjelent utasítására hivatkozva.
ápr. 26
8:36
A második félévben kezdhet talpra állni az autópiac (ATV)
Havi átlagban 4,5-6 ezer darab eladását várják.
ápr. 26
8:38
Harry ötször gyorsabban öregszik, mint osztálytársai (ATV)
Ő az egyetlen, aki ebben a kórban szenved.
ápr. 26
8:54
Négy perc alatt triplázott a Vasas cseréje (ATV)
Megfordították a meccset az MTK ellen.
ápr. 26
9:09
Navracsics: Ezzel kezdi a kormányzást a Fidesz (Infostart)
A Fidesz nem fog visszaélni a választóktól kapott óriási felhatalmazással - mondta az InfoRádiónak adott interjúban a párt frakcióvezetője. Navracsics Tibor kiemelte, hogy első feladatuk az adócsökkentés, a határon túli magyarok kettős állampolgárságának biztosítása és a parlamenti, illetve önkormányzati képviselők létszámának mérséklése lesz.
ápr. 26
9:12
Hospodárske noviny: Hungáriának vége, éljen Orbánia! (ATV)
A kis közép-európai régióban új politikai unikum született.
ápr. 26
9:27
Tölgyessy: A Fidesz megnyerte húsz éve tartó háborúját (Infostart)
A politikai piacon a Fidesz az egyetlen kormányképes erő, ezért kapott a párt kétharmados felhatalmazást - értékelte a választásokat Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A politikai elemző szerint a Fidesz egyértelmű és példa nélküli felhatalmazást kapott az ország újjáépítésére, és Orbán Viktor gyors és mélyre ható változásokat ígér minden magyarral, minden magyarért. Az…
ápr. 26
9:27
Kevesebb nő ül majd a parlamentben (Alternatív Energia)
Húsz százalékkal kevesebb képviselőnő lesz az új összetételű Országgyűlésben; az MTI számításai szerint a jelenlegi 43-ról 35-re csökken a számuk.
ápr. 26
9:29
Nem érzi magát felelősnek Demszky (Alternatív Energia)
Nem érzi magát felelősnek Demszky Gábor azért, mert a választók által rábízott főváros vagyonát "szétlopták az orra előtt" - írja a Blikk.
ápr. 26
9:45
Harmincöt nő lesz az új Országgyűlésben (Infostart)
Húsz százalékkal kevesebb képviselőnő lesz az új összetételű Országgyűlésben, a Távirati Iroda számításai szerint a jelenlegi 43-ról 35-re csökken a számuk.
ápr. 26
9:48
Nyugdíjazták a magyar műsorvezetőt! „Félmillióval beljebb vagyok” (ATV)
Nemrég még feleségét csúfolta emiatt.
ápr. 26
9:50
AFP: az új kormánynak szűk mozgástere lesz (ATV)
Szabad kezet kapott a konzervatív Fidesz az alkotmánymódosításhoz, miután kétharmados többséget szerzett a parlamentben a választás második fordulója után - értékelte a választási eredményeket a francia AFP hírügynökség.
ápr. 26
9:52
Újabb gárdát akar létrehozni Vona (ATV)
A Fidesz vagy végrehajtja a Jobbik programját, vagy hatalmasat bukik.
ápr. 26
9:54
Az Infocenter bevásárolta magát az RTL Klubba (ATV)
Fellegi Tamás kormányzati pozícióra készül.
ápr. 26
10:03
Schön Péter: A Jobbik el tud számolni a pénzekkel (168 Óra Online)
Az Új Radikalizmusért Alapítványtól a Jobbiknak juttatott 26 millió forintos támogatás forrása a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út által az alapítványnak juttatott 26 millió forint - állítja Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója..
ápr. 26
10:03
Alulról felmenő tisztújításra készül Mesterházy (Alternatív Energia)
A pártelnökség felajánlása a lemondásra lehetőséget ad arra, hogy alulról felmenő tisztújítást hajtson végre a Magyar Szocialista Párt - nyilatkozta Mesterházy Attila, az MSZP választási listavezetője a Népszabadság hétfői számában.
ápr. 26
10:05
Pokolgépek robbantak Kandahárban (Alternatív Energia)
Két robbanás rázta meg hétfőn a dél-afganisztáni Kandahár belvárosát; a támadásokban két polgári személy meghalt - közölte a rendőrség.
ápr. 26
10:06
Focus: a második fordulóban erősödött a jobbratolódás (ATV)
Bejutott a törvényhozásba a nyíltan antiszemita és cigányellenes Jobbik is.
ápr. 26
10:08
Ezt teszi Gyurcsány, miután kikapott az MSZP! (ATV)
Esszét ír, és konzultációba kezd a korábbi kormányfő.
ápr. 26
10:21
Die Presse: "A féljetek Orbán Viktortól hangulatot a szocialisták terjesztették külföldön" (Infostart)
Ki fél Orbán Viktortól? - címmel közölt kommentárt hétfői számában a Die Presse osztrák lap.
ápr. 26
10:21
Ha felkérik, elgondolkodik a pártelnöki poszton Mesterházy (Alternatív Energia)
Mesterházy Attila, ha felkérést kap rá, "nagyon komolyan" elgondolkodik azon, hogy elvállalja az MSZP elnöki posztját.
ápr. 26
10:23
Az InfoRádió élőben közvetíti Orbán Viktor sajtótájékoztatóját (Infostart)
Az InfoRádió 11 óra utántól élőben közvetíti Orbán Viktor, a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjének nemzetközi sajtótájékoztatóját.
ápr. 26
10:24
Külföldi lapok: kétharmad, Orbánia és antiszemita Jobbik (ATV)
A legjelentősebb európai lapok mind foglalkoznak a választások második fordulójával, általában azt emelve ki, hogy a kétharmaddal bármit megtehet Orbán Viktor, valamint, hogy bejutott a nyíltan antiszemita és romaellenes Jobbik is a parlamentbe.
ápr. 26
10:25
Cseh napilap: Orbán Viktor majdnem Obama-szerepben (Infostart)
Orbán Viktor majdnem Obama-szerepben cím alatt közölt terjedelmes portrét a Fidesz elnökéről és az előtte álló feladatokról a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap hétfőn.
ápr. 26
10:39
New York Times: a Fidesznek nem kell tárgyalnia a Jobbikkal (Infostart)
Az új magyar kormány számára a szilárd többség azt jelenti, hogy nem kell majd tárgyalnia a Jobbikkal és megkísérelheti csökkenteni annak befolyását - írta egy elemzőt idézve a hétfői The New York Times azzal kapcsolatban, hogy a jobbközép párt kétharmados többséget szerzett a parlamentben.

Keresés