2010. április 17. szombat

ápr. 17
1:06
SZDSZ: a párt hétfőn dönt az MDF-fel való további kapcsolatról (Alternatív Energia)
Az SZDSZ választási operatív testülete hétfői ülésén beszéli meg az MDF által nyilvánosságra hozott döntést, amely szerint minden kapcsolatot megszakít a szabad demokratákkal.
ápr. 17
5:00
B. György gyanúsított június 19-ig rács mögött (168 Óra Online)
Két hónappal meghosszabbította Budaházy György előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság, amelynek április 19-ig kellett dönteni az ügyben, de a végzést öt nappal korábban már meghozta - derül ki a Fővárosi Bíróság honlapján megjelent közleményből. A végzés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be. Budaházyt, akit 2009. június 17-én fogtak el, azzal…
ápr. 17
5:18
Milliós büntetés a vadplakátoló Meggyesnek (Alternatív Energia)
Legalább 3,25 millió forintjába kerül az önkormányzati tulajdonú Esztergomi Hírdető Kft.-nek (Ehír) az a tucatnyi óriásplakát, melyről Meggyes Tamás, a város fideszes polgármestere és országgyűlési képviselő-jelöltje mosolyog a választókra immár több hete a környező településekre vezető utak mentén.
ápr. 17
5:24
Fordulat? Visszatérne volt férjéhez a magyar sztárénekes? (ATV)
Továbbra is őt tekinti élete párjának.
ápr. 17
5:26
Több százan búcsúztatták a magyar futball-legendát + videó (ATV)
A Bazilikában temették el a 65 évesen elhunyt sportolót.
ápr. 17
5:36
Magda: ismerni kell az eredményeket (Alternatív Energia)
Magda Sándor, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola rektora, az MSZP jelöltjeként a második helyről várja választókerületében a második fordulót.
ápr. 17
5:38
Kettős mérce a rejtett kamerák ügyében? (Alternatív Energia)
A rendőrség szerint nem követett el bűncselekményt az UD Zrt. vezetője azzal, hogy illegálisan titkosszolgálati eszközöket birtokolt - és feltehetően használt is -, mások viszont ennél kevesebbért is bűnhődhetnek. A Fidesz sem ártatlan, ezt óvatlanul korábban maga Orbán Viktor árulta el, de ebben az ügyben vizsgálat sem indult.
ápr. 17
5:54
Szavazási sorállás: csupán ennyin múlik a káosz elkerülése? (Alternatív Energia)
Az Országos Választási Iroda megoldásokat javasolt, hogy hogyan tudnák megakadályozni az első fordulóban kialakult sorban állást. Tóth Zoltán korábban lapunknak több ötletet is adott, a kerületek jegyzői azonban nem értenek egyet a javaslatokkal. A végső megoldást valószínűleg a névjegyzékek valamilyen megosztása jelenti majd. Az OVI ma ki is adott egy közleményt, amiben erre buzdít, de pergő kezű…
ápr. 17
5:56
Molnár Gyula: "az úthengerre is kell fék" (Alternatív Energia)
Az MSZP országosan harmadik legerősebb jelöltjeként várja a választás második fordulóját Molnár Gyula, Újbuda polgármestere, akinek 6 százalékos előnyt kell ledolgoznia jobboldali riválisával, Simicskó Istvánnal szemben. A szocialista politikus szerint az 1857 voksnyi hátrány előnybe fordítása nem reménytelen, mert április 25-én "már nem pártlogókra, hanem személyekre szavaz az ember", ő pedig az…
ápr. 17
6:36
Kalapáccsal ölte meg apját a 14 éves fiú: nem engedte gépezni (ATV)
A gyilkosság után játszani kezdett.
ápr. 17
6:54
Ezt tette Magyarországgal a vulkáni hamufelhő - képek (Infostart)
Éjfél körül érte el Magyarországot az izlandi vulkánkitörés miatt sodródó hamufelhő. Napfelkelte idején különös látványban volt részük azoknak, akik az eget szemlélték: a már jelentősen felhígult vulkáni felhőtől vöröses színt kapott az ég. A hamufelhő 58 százaléka szilícium-dioxid, nagyon finom por szerkezetű. A legsűrűbb része szombat hajnalban mintegy 8 kilométeres magasságban helyezkedett el.
ápr. 17
7:06
Popper Péter életműve (168 Óra Online)
Hetvenhetedik életévében elhunyt Popper Péter pszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi tanár. Az egyik legnépszerűbb magyar pszichológus péntek hajnalra bekövetkezett haláláról Pataki Istvánné, Popper Péter könyveinek kiadója, a Saxum Kiadó irodalmi vezetője tájékoztatta az MTI-t. Popper, akinek fő kutatási területe a pszichoterápia, a társadalmi beilleszkedési zavarok és a valláspszichológia…
ápr. 17
7:48
A hazai termőterületek 20 százaléka már nincs magyar tulajdonban? (Infostart)
Bár a külföldiek magyarországi földvásárlási tilalmát leghamarabb jövőre oldja fel az Európai Bizottság, a becslések szerint a hazai termőterületek 20 százaléka már nincs magyar tulajdonban - írta a Magyar Nemzet.
ápr. 17
7:48
Baj van? Eladta apai örökségét a magyar sztárszínész! (ATV)
Nem fognak többet az ingatlanban pihenni.
ápr. 17
8:18
Megszólal a Fideszes: "Karaktergyilkosság folyik ellenem!" (168 Óra Online)
Cáfolja Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere, hogy kábítószert fogyasztott volna. „Politikai célzatú, hamis látszatot keltő kampányfogás” - állítja Meggyes Tamás a lapunkhoz eljuttatott közleményében. Az Egyenlítő TV a héten jelentetett meg egy videót, amelyen Meggyes Tamás is látható egy társaságban, ahol sokan marihuánát fogyasztanak.
ápr. 17
8:18
Már az egész országot lefedi a hamufelhő (Alternatív Energia)
Már az egész országot lefedi a hamufelhő, azonban annyira felhígult az állaga, hogy szinte láthatatlan - mondta Berényi Lívia, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa az MTI-nek szombaton reggel.
ápr. 17
8:36
"Azt a látszatot próbálják kelteni, hogy marihuánát fogyasztottam" (168 Óra Online)
„Politikai célzatú, hamis látszatot keltő kampányfogás” - közölte Meggyes Tamás, fideszes képviselő lapunkkal.
ápr. 17
8:42
Iványi: fontos, hogy leleplezzük az újnácikat + videó (ATV)
A lelkész élesen bírálta a szélsőjobboldali tömörülést.
ápr. 17
9:00
Vasárnap indul az Élet Menete (Infostart)
Több kiállítást is megnyílik a holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapja alkalmából. Az Élet Menete felvonulást vasárnap rendezik a fővárosban.
ápr. 17
9:18
„Romák is Molnár Oszkárra szavaztak” + videó (ATV)
A roma polgárjogi aktivista megszégyenítően kevés szavazatot szerzett a cigányok lakta körzetben.
ápr. 17
9:30
Átjelentkezésekre biztat Szanyi Tibor (Metropol)
Az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje egy nyilvánosságra került hangfelvételen arról beszél: meg kell mondani mindenkinek, akit ismernek, hogy bíztassák rokonaikat és barátaikat a XIII. kerületbe való átjelentkezésre.
ápr. 17
9:54
"Megindította a szívemet" Kitálal a magyar püspök állítólagos szeretője (ATV)
Faludy Fanni is felkerült a válófélben lévő Tőkés László feltételezett listájára, ám a nő azt állítja: alaptalanul.
ápr. 17
10:12
Nem a halál a legfélelmetesebb (Infostart)
A legtöbb amerikai nem attól fél, hogy egy hosszan tartó betegségben hal meg, hanem attól, hogy idős korukban a családjuk terhére lesznek.
ápr. 17
10:12
MDF + SZDSZ: Vége. Mindenért Somogyi a felelős? (ATV)
Az MDF április 11-i hatállyal mindennemű kapcsolatot megszakítottnak tekint az SZDSZ-szel, és a jövőben elképzelhetetlennek tartja a velük való együttműködést - közölte Viniczai Tibor, az MDF alelnöke pénteken.
ápr. 17
10:24
Már apad a Sajó és a Bódva (Alternatív Energia)
Szombatra virradóra az árvízi védekezésé volt a főszerep a Sajó-, és a Bódva menti településeken, szinte valamennyi érintett faluban, városban homokzsákokkal védték az ingatlanokat.
ápr. 17
10:42
Árad a Sajó és a Bódva (Metropol)
Szombatra virradóra az árvízi védekezésé volt a főszerep a Sajó-, és a Bódva menti településeken, szinte valamennyi érintett faluban, városban homokzsákokkal védték az ingatlanokat.
ápr. 17
10:48
NZZ: Rendreutasítja-e Orbán Viktor a Jobbikot? (Infostart)
A Jobbikról közölt cikket szombati számában a Neue Zürcher Zeitung című svájci lap. A szerző szerint veszélyezteti az "új politikai stabilitást" a Jobbik bejutása a parlamentbe. A döntő kérdés az, hogy a leendő miniszterelnök kezdettől fogva határozottan rendreutasítja-e a pártot.
ápr. 17
10:48
Aki megengedheti magának, helikopterrel kerüli el a dugókat Sao Paulóban (ATV)
A brazíliai közlekedés lehetőségei
ápr. 17
11:00
Vulkánpánik: rossz irányba fúj a szél... (168 Óra Online)
A vulkáni hamu és apró homok Izland felől elérte Magyarországot is, de még a hétvégén távozik az ország területéről. A felhő láthatatlan, viszont továbbra is veszélyt jelent a repülésre. Emiatt Európa felett kiürült a légtér; a vulkán kitörése óta több százezer utazó keres átmeneti hotelszobát, vagy másik útvonalat vonaton, esetleg autón. A legfrissebb adatok alapján várható, hogy szombat este, de…
ápr. 17
11:06
Vona Gábor: Kiemelt parlamenti bizottsági posztokra számít a Jobbik (Infostart)
Az 50 fős frakció elérése a fő cél a Jobbik számára, így ugyanis jelentős többletjogosítványai lennének a radikális pártnak az Országgyűlésben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt elnöke. Vona Gábor szerint 4-5 olyan választókerület lehet, amit megszerezhetnek a fideszes jelölttel szemben. Vona Gábor azt is kifejtette, milyen parlamenti bizottsági posztokat pályázik a Jobbik.
ápr. 17
11:06
Molnár: Simicskó lenézi a helyi közösséget (ATV)
Nehezményezte, hogy ellenfele nem állt ki vitára vele szemben.
ápr. 17
11:08
Fidesz: a kormány feleslegesen fizet milliós végkielégítéseket az elbocsátott szakállamtitkároknak (Infostart)
A Fidesz szerint a kormány több millió forint végkielégítést fizet az elbocsátott szakállamtitkároknak, mégpedig teljesen feleslegesen, hiszen néhány héten belül a kormányváltással egyébként is megszűnik a megbízatásuk.
ápr. 17
11:18
Milliós végkielégítés szakállamtitkároknak? (Metropol)
A Fidesz szerint a kormány több millió forint végkielégítést fizet az elbocsátott szakállamtitkároknak, mégpedig teljesen feleslegesen, hiszen néhány héten belül a kormányváltással egyébként is megszűnik a megbízatásuk.
ápr. 17
11:54
Milliós végkielégítés szakállamtitkároknak? (Metropol)
A Fidesz szerint a kormány több millió forint végkielégítést fizet az elbocsátott szakállamtitkároknak, mégpedig teljesen feleslegesen, hiszen néhány héten belül a kormányváltással egyébként is megszűnik a megbízatásuk.
ápr. 17
12:00
A magyar légtér este kinyit, de Európában sok helyen meghosszabbítják a repülési zárlatot (Infostart)
A magyar légtérzár változatlanul szombat 19 óráig van érvényben, a magyar hatóság egyelőre nem módosított az időtartamán; eközben számos nyugat-európai országban a repülési tilalom meghosszabbításáról döntöttek szombaton a délelőtti órákban. A brit országos légiirányítási szolgálat (NATS) közölte: Angliában és Walesben a légtérzárlat helyi idő szerint "legalább" vasárnap hajnali 1 óráig -…
ápr. 17
12:12
Gázpalack robbant egycsaládi háznál (Metropol)
A baleset egy épülő családi háznál történt a Veszprém megyei Dudaron.
ápr. 17
12:12
Gyásznap - Félárbocra engedték a nemzeti lobogót (Alternatív Energia)
Lech Kaczynski lengyel elnök végső búcsúztatásának napján, amelyet a magyar kormány nemzeti gyásznappá nyilvánított, katonai tiszteletadás mellett felvonták, majd félárbocra eresztették a nemzeti lobogót az Országház előtt szombaton reggel.
ápr. 17
12:14
Kampánycsendet sértettek a Szekeres mellett agitáló sms-ek (Metropol)
Kampánycsendet sértettek a szocialista jelölt, Szekeres Imre mellett agitáló elektronikus levelek és sms-ek Jász-Nagykun megye 2-es számú, alsó-jászsági egyéni választókerületében.
ápr. 17
12:18
Valószínűleg a második fordulóban sem fognak bezárni hétkor a szavazókörök + videó (ATV)
Ajánlásokat fogalmaztak meg a gördülékenyebb szavazás érdekében.
ápr. 17
12:30
Schmitt: nincs vége a választásnak (Alternatív Energia)
A Fidesz célja nem a kétharmados többség, hanem minél több választó bizalmának megszerzése - közölte Schmitt Pál. A Fidesz európai parlamenti képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: hiába próbálják félrevezetni az embereket, a választásnak még nincs vége.
ápr. 17
12:36
A légimentők újra repülhetnek Magyarországon (Infostart)
A légi mentés és a kutatásmentés számára feloldotta a légtérzárat a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatósága szombaton 11 óra 18 perctől - közölte a hatóság.
ápr. 17
12:54
Elhagyta barátja a magyar szépségkirálynőt: fájdalmas beavatkozás jöhet (ATV)
A Miss World Hungary 2008-as győztese, Freire Szilvia és barátja, Sebestyén véget vetett kapcsolatuknak, ám a szépségkirálynő bőrén továbbra is ott díszeleg egykori párja neve, amelyet rátetováltatott – írja a Blikk.
ápr. 17
13:06
Az MSZP a demokráciáért, a teljhatalom ellen küzd (Alternatív Energia)
Az MSZP a választások jövő vasárnapi második fordulójában azokra számít, akik szerint meg kell akadályozni "Orbán Viktor teljhatalmát", és akik szerint számít, hogy milyen erős demokratikus kontrollja lesz a Fidesz elnökének.
ápr. 17
13:12
Orbán: arcátlanság, tisztességtelenség! + videó (ATV)
Csak a végleges választási eredmények után beszélnek az új kabinet tagjairól.
ápr. 17
14:00
Jobbik: sírni tudnának (168 Óra Online)
Kannás bor és pezsgő, kommunista ökör és torta. Gigantomán díszletek között lanyha trianonozás, kakastollas biztonságiak gyűrűjében. A Jobbik új ellensége az LMP. KRUG EMÍLIA riportja.
ápr. 17
14:00
Közterület-felügyelőt értek tetten a rendőrök (Metropol)
A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya - még csütörtökön - fogott el egy vesztegető közterület-felügyelőt - erről szombaton számolt be a police.hu
ápr. 17
14:06
Közgazdászok szerint elkerülhetetlen a teljes közigazgatási reform + videó (ATV)
Messze nem lenne elég a képviselők számának csökkentése.
ápr. 17
14:18
Meg kell újítani és vonzóvá tenni megkopott önmagunkat (Alternatív Energia)
"Igen, lehet", mondja - átköltve a régi jelszót - Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke. Mármint a demokratikus erők még megakadályozhatják, hogy a Fidesz kétharmados többséget érjen el az új parlamentben.
ápr. 17
14:20
Néhány házat már elért az árvíz Szalonnán, Szendrőben (Alternatív Energia)
A lakók az útszéléről nézik az áradatot, amely eddig nem apadt. Huszonhárom embert költöztettek ki, de akad olyan, aki azt mondja, nem hagyhatja otthonát veszni, mindent megpróbál, amit csak lehet, mert még egyszer nem tudja megteremteni mindazt, amit eddig elért.
ápr. 17
14:42
„Csücsülök egy kicsit” Börtönbe kerülhet a magyar énekes (ATV)
Vállalja tettei következményeit.

Keresés