2010. április 8. csütörtök

ápr. 8
0:06
Kirgizisztán: túszul ejtették a miniszterelnök-helyettest + videó (ATV)
Éles lőszert is bevetettek a zavargásokat szító tüntetők ellen.
ápr. 8
4:54
Botrány után fideszes védekezés: az MSZP és a Jobbik szövetkeztek ellenünk (168 Óra Online)
Több videómegosztó portálon is hozzáférhető egy hangfelvétel, amelyről készítői állítják, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója hallható rajta. Kubatov arról beszél: Orbán Viktor és a teljes pártelnökség hozzájárulásával a Fidesz egy olyan országos adatbázist épített ki, melyben mindenki pártszimpátiáját rögzítik. Ezt felhasználhatják majd támogatások osztásánál, vagy épp tisztogatásra a…
ápr. 8
5:12
Botrányos kampánytitkok - A Fidesz mindenkiről tudja, kit támogat (Alternatív Energia)
"Meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik akik elmentek szavazni és nem a Pávát vagy a Fideszt támogatják" - mondta Kubatov Gábor, a pécsi választások "kampánytechnikájáról" szólva. A Fidesz pártigazgatója egy interneten keringő hangfelvételen jól azonosítható adatbázisokról, és Orbán Viktor technikai analfabetizmusáról is értekezik.
ápr. 8
5:12
Visszatért az RTL-sztár! Elismerte: kórházba került (ATV)
Azt mondja, hogy a nehéz időszak már a múlté.
ápr. 8
5:14
Natasa meg a többiek - fél éve előzetesben (Alternatív Energia)
Országos botrányt váltott ki tavaly januárban, amikor Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az utóbbi két hónapban történt bűncselekmények valamennyi elkövetője cigány származású volt.
ápr. 8
5:14
Lincshangulat Vona választási gyűlésén: futva menekült a bácsi (ATV)
Egy érdeklődő azt kérte, töröljék a Jobbik programjából a csendőrséget. Futva kellett elmenekülnie.
ápr. 8
5:30
Jó úton jár az Útravaló program (Alternatív Energia)
A híresztelésekkel szemben az Útravaló programban szereplő összes jogosult diák és mentor megkapja a támogatást az idén is, az erre csoportosított források a szűkös költségvetés ellenére sem csökkentek - tájékoztatta lapunkat az oktatási minisztérium esélyegyenlőségi főigazgatóságának osztályvezetője.
ápr. 8
5:32
Hivatalos meghívás Gyurcsánynak (Alternatív Energia)
Bár a kampány miatt sokan hiányoztak, tegnap megtartotta az első forduló előtti utolsó ülését az MSZP országos választási bizottsága.
ápr. 8
6:06
Így szerezhet kétharmados többséget a Fidesz (Infostart)
A közvélemény-kutatók szerint 3-4 egyéni választókerület kivételével az összes körzetben a Fidesz jelöltje győzhet a vasárnapi választásokon. Az ellenzéki párt kétharmados többségében már nem ennyire biztosak a szakértők, de egyre többen valószínűnek tartják. A kutatók szerint már 48-53 százalék körüli listás szavazati arány elég lehet a kétharmadhoz.
ápr. 8
6:24
Programmustra II. - Lesz egyáltalán nyugdíjunk? (Alternatív Energia)
A Népszava Online ezen a héten négy részes sorozatban mutatja be a pártok legfontosabb programpontjait. A második alkalommal a talán legnagyobb vitákat kiváltó nyugdíj- és szociális rendszer kerül terítékre. A pártok álláspontja egészen eltérő: van olyan párt, amelyik emelné a nyugdíjakat, viszont olyan is akad, amelyik megadóztatná. A Jobbik bevezetné a FAT-ot.
ápr. 8
6:42
A Tárki szerint is négypárti lesz a parlament (Infostart)
A Tárki felmérése szerint négypárti parlament alakulhat a vasárnapi választások után. A társadalomkutatási intézet becslése alapján a Fidesz-KDNP-n, az MSZP-n és a Jobbikon kívül csak az LMP jut be az Országgyűlésbe. A kutatás március végén 1000 ember megkérdezésével készült.
ápr. 8
6:42
„Miért félnek a Jobbiktól?” Morvai Vonával viccelődött... (168 Óra Online)
Jobbik-kampányzáró Szombathelyen: Morvai Krisztina erős érdekérvényesítést ígért a szavazóknak, Gaudi-Nagy Tamás a „hazugság imamalmával” helyezte szembe magát, végül gitárt ragadott és dalra fakadt – számolt be az .
ápr. 8
7:00
Kampányzárókat tartanak ma a pártok (Infostart)
Ma tartja kampányzáróját az MSZP, a Fidesz-KDNP, az LMP és a Jobbik Magyarországért Mozgalom.
ápr. 8
7:18
Feljelentést tett a Fidesz a csepeli rendőrkapitány ügyében (Infostart)
Hűtlen kezelés, csalás, közokirat-hamisítás és közérdekű adattal visszaélés alapos gyanúja miatt feljelentést tett a XXI. kerületi rendőrségen a volt csepeli rendőrkapitány 3 milliós lakásszerzési ügyében a Fidesz - közölte a Magyar Nemzet. A rendőrség el indította a nyomozást.
ápr. 8
7:18
Minden nap van baj (Metropol)
Évente körülbelül száz tűzoltó vesz részt közúti mentési gyakorlaton. A speciális továbbképzés keretében egy modellezett baleset sérültjeit kell szakszerűen, gyorsan ellátni.
ápr. 8
7:18
Budai: országszerte alkalmazhatja a Fidesz az illegális adatgyűjtést + videó (ATV)
Ezt arra alapozzák, hogy a párt vezetése is tudott a módszerről.
ápr. 8
7:20
Több eljárás is indult a HM cégeinek gyanús ügyeiben (Infostart)
Több eljárás is indult a Honvédelmi Minisztérium cégeinek gyanús szerződései ügyében a napokban - a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a katonai ügyészség és a szaktárca központi ellenőrzése is nagy mennyiségű iratot vizsgál, a többi között korrupció, hűtlen kezelés és okirat-hamisítás gyanúja miatt.
ápr. 8
7:20
A TV2 párshowja után egyből kidobta barátnőjét a magyar sztár (ATV)
Azonnal közölte, hogy másba szerelmes.
ápr. 8
7:22
Bencze Józsefet is feljelentették (Infostart)
Az országos rendőrfőkapitányt is feljelentették azok, akik a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a budapesti polgárőrség elnökének megbízási szerződése miatt hűtlen kezeléssel vádolják Budapest főkapitányát - közölte a Népszabadság.
ápr. 8
7:24
A másodrendű vádlott szerint Zuschlag 180 milliót kapott az MSZP-től (Infostart)
180 milliót átadott az MSZP Zuschlagnak? - Demján Sándor a kkv-szektort finanszírozza új bankjával - Kelet- és Nyugat-Európában is érzékelhető a szélsőjobboldali pártok előretörése. Lapszemle
ápr. 8
7:36
A városi ember egészsége (Metropol)
Magyarország a világ egyik legkevésbé egészséges állama – egy ország hallhatta tegnap a hírt. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű.
ápr. 8
7:36
Fideszes földindulást jósolnak (ATV)
Az MSZP-nek két napja van, hogy mozgósítson, mert második forduló nem nagyon lesz.
ápr. 8
7:54
Politikai standolás (168 Óra Online)
2002 kampánybombája a politikai SMS-zápor volt. 2006 a választói adatbázisok, aktivistalégiók harcát hozta. (De Kovács Pisti volt a csodafegyver.) A feltörekvő új erők (Jobbik, LMP) most naponta bizonyítják: a kampányt mégiscsak „ki kell ülni, s főként végig kell állni”. Az utcán, a téren, a lepusztult aluljárókban, térdig a szórólapszemétben. Nincs óriásplakát, amely pótolná a politikai standok…
ápr. 8
8:30
Kirgiz zavargások: 65 halott, új kormány alakult (ATV)
A kormányfő kénytelen volt elmenekülni a lázadók elől.
ápr. 8
8:32
Hűtlen kezelés? Az országos rendőrfőkapitányt is „feljelentették” (ATV)
A polgárőrség, illetve a rendőrség belső harcai állhatnak a háttérben.
ápr. 8
8:48
Durván összekapott a két megasztáros (ATV)
Szerencsére csak egy forgatás kedvéért.
ápr. 8
9:24
A Gallup szerint a Jobbik népszerűbb az MSZP-nél (Infostart)
Négypárti parlament megalakulását is lehetségesnek tartja az országgyűlési választások után a Gallup
ápr. 8
9:24
Miféle konszolidáció? (168 Óra Online)
Csak mi! – zúg a választási kórus. Csak mi vagyunk a kormányképes erő, a fellendülés letéteményesei – mondják a fideszesek. Csak mi vagyunk demokraták – replikáznak a szocialisták. Csak mi vagyunk jó magyarok, minden más politikai erőt nemzetvesztők irányítanak – hallhatjuk a Jobbiktól. Csak nekünk van gazdasági programunk – kontráz a létéért küzdő MDF. A választó pedig eltöpreng a süketek…
ápr. 8
9:24
Benzinár: érdemes lesz üres tankkal indulni nyaralni (ATV)
A környező országokban mindenhol olcsóbb a benzin.
ápr. 8
9:42
Tölgyessy Péter: A magyar baloldal és az MSZP érdeke szétvált (Infostart)
A magyar baloldal és az MSZP érdeke szétvált, mert utóbbi inkább a túlélésre játszik - mondta Tölgyessy Péter. A politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett, hogy az MSZP azért harcol a kispártok ellen, mert érdeke, hogy az egyetlen ellenzéki erő legyen a baloldalon a következő Országgyűlésben. A kampányban a pártok egyébként sem demokratikus szempontokat követtek, sokkal…
ápr. 8
9:42
Dráma! A Bayern 0-3-ról ütötte ki a MU-t (ATV)
BL-elődöntőben a Lyon is.
ápr. 8
9:44
Megbízható rendőrnek tartották: kirabolta a takarékszövetkezetet (ATV)
Százmilliós csalásokra derített fényt.
ápr. 8
10:00
Kállai Ernő a roma napon: Magyarországon egyre erősödik az intolerancia (Infostart)
A kölcsönös megértés, a tiszteletre épülő, nyitott, szolidáris társadalom fontosságát hangsúlyozta a Nemzetközi Roma Nap alkalmából kiadott közleményében a kisebbségi jogok országgyűlési biztosa.
ápr. 8
10:18
Heti Válasz: A BKV-botrány a maradék SZDSZ-t is felszámolhatja (Infostart)
Címek a ma megjelent hetilapokból: - A BKV-botrány a maradék SZDSZ-t is felszámolhatja - Ásítozók kora
ápr. 8
10:18
Fideszes listabotrány: „Drámai, ami a felvételen elhangzik” (168 Óra Online)
„A Fidesz nem cáfolta, hogy az internetre felkerült hangfelvételen Kubatov Gábor beszél fideszes aktivistáknak. Ezek után azt mindenki tudhatja, hogy egy fideszes kampányvezér beszél a többi fideszes aktivistának” – nyilatkozta Lendvai Ildikó MSZP-elnök a Duna Televízió reggeli műsorában, a szerdán kipattant és a Fidesz pártigazgatójával összefüggésbe hozott „listabotrány” kapcsán. A Fidesz…
ápr. 8
10:18
Erősödik az intolerancia a romákkal szemben (Alternatív Energia)
Kállai Ernő kisebbségi ombudsman szerint erősödik az intolerancia, és csökken a kölcsönös megértés igénye, a társadalmi szolidaritás a romákkal szemben Magyarországon.
ápr. 8
10:18
Mindenki pártszimpátiáját rögzítette a Fidesz + videó (ATV)
Pécsen debütált az új rendszer.
ápr. 8
10:20
Mankóval jár a TV2 sztárszínésze! Vajon meddig nem lesz látható? (ATV)
Külön autót béreltek, hogy közlekedhessen.
ápr. 8
10:36
Újabb autóhamisítókat fogott el a rendőrség (Infostart)
Újabb autóhamisítókat fogott el a rendőrség, az őrizetbe vett férfiak vizsgáztatták le azokat a járműveket, amelyeknek az alvázszámát korábban átütötték - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)
ápr. 8
10:36
Tetten érték az ürömi "autóhamisítót" (Alternatív Energia)
Újabb autóhamisítókat fogott el a rendőrség, az őrizetbe vett férfiak vizsgáztatták le azokat a járműveket, amelyeknek az alvázszámát korábban átütötték - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
ápr. 8
10:38
Választási csalásra való előkészület miatt tett feljelentést a Jobbik (Infostart)
A Jobbik választási csalásra irányuló előkészületekkel kapcsolatos bűncselekmények gyanúja miatt tett büntetőfeljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK).
ápr. 8
11:12
"A Fideszen belül is van egy Jobbikhoz közel álló csoport" + videó (ATV)
A vezérbe vetett hit csődbe viheti az országot.
ápr. 8
11:14
Döbbenetes vallomás! Súlyos betegségben szenved a legendás sportolónő (ATV)
Szerencsére még korai stádiumban észlelték a kórt.
ápr. 8
11:30
Meghosszabbította a bíróság Sziebert és Rényi-Vámos előzetes letartóztatását (Infostart)
Két hónappal meghosszabbította a bíróság a BKV Zrt. és a Budapest Airport Zrt. vesztegetéssel gyanúsított volt jogi igazgatójának előzetes letartóztatását. A BKV Zrt. volt informatikai igazgatója is előzetes letartóztatásban marad, az ügy további gyanúsítottjai közül 3 emberrel szemben lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.
ápr. 8
11:30
Parlamenti választások Magyarországon 1944-től (Alternatív Energia)
2010-ban a II. világháború vége óta 18. alkalommal tartanak Magyarországon országgyűlési választást. Az MTI-Sajtóadatbank összeállítása az eddigi választásokról 1944 óta.
ápr. 8
11:30
„Felgyújtom a cipőmet” Tréfálkozott az arab diplomata: megbánta (ATV)
Csak egy cigit akart elszívni.
ápr. 8
11:48
Április 11. (168 Óra Online)
Április 11. most a választások első fordulója. Harminchat éve viszont a költészet napja. Ennek kapcsán beszélgettünk Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas költővel, íróval. KARÁCSONY ÁGNES interjúja.
ápr. 8
11:48
Gyurcsány: a Fidesz-frakció ocsmány bűnben fog megszületni (ATV)
A volt miniszterelnök a Kubatov-botrányra utalt.
ápr. 8
12:06
Süddeutsche Zeitung: Orbán Viktor diadalmas visszatérés előtt áll (Infostart)
Orbán Viktor visszatérése címmel közölt budapesti keltezésű kommentárt csütörtökön a Süddeutsche Zeitung.
ápr. 8
12:06
Már az ügyészségen a Fideszes adatbázis ügye (Metropol)
A Központi Nyomozó Főügyészséghez csütörtökön megérkezett az MSZP feljelentése választás rendje elleni bűncselekmény miatt. A YouTube internetes videomegosztóra felkerült titkos hangfelvételen Kubatov Gábor pártigazgató beszél a Fidesz által működtetett adatbázisról. Az MSZP a köztársasági elnök véleményét várja az ügyben, a Fidesz az MSZP és a Jobbik lejárató akciójáról beszél.

Keresés