2010. április 8. csütörtök

ápr. 8
0:06
BL: A Bayern történetének legszebb veresége volt - Beckenbauer (She)
Nagy az öröm a Bayern háza táján: a Manchester United ellen sikerrel megvívott párharccal a német együttes 2001 után jutott be ismét a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.
ápr. 8
0:10
Jégkorong, DEL: még nem jön Szuper, a Hannover bejutott az elődöntőbe (She)
A német élvonalbeli jégkorongbajnokság (DEL) negyeddöntőjének ötödik mérkőzésen 4–3-as győzelmet aratott Szuper Levente együttese – amely már az első harmad után 4–1-re elhúzott –, a Hannover Scorpions a Thomas Sabo IceTigers ellen. Így a győztes együttes bejutott az elődöntőbe, s ez a tény kapusunk világbajnoki szereplését továbbra is kérdőjelessé teszi.
ápr. 8
0:14
BL: Ferguson szerint a Bayern nem jutott volna tovább, ha nincs a kiállítás (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere szerint kulcsfontosságú szerepet játszott csapata kiesésében Rafael kiállítása. A skót mester elmondta: egyenlő létszámnál nem jutott volna tovább a Bayern München, amely amolyan „németesen" használta ki játékosa rutintalanságát.
ápr. 8
0:24
Jégkorong: felkészülési mérkőzésen kétgólos magyar vereség Szlovákiától (She)
A korosztályos vb-re készülő magyar U18-as ifjúsági jégkorong-válogatott felkészülési mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedett a szlovák U17-es együttestől.
ápr. 8
0:42
BL: Blanc szerint a rutin hiányzott, Puel a második félidőt dicséri (She)
Laurent Blanc, a Bordeaux vezetőedzője szerint csapata teljesítette az ő általa kitűzött tervet a Lyon ellen 1–0-ra megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen, csak éppen hiányzott a továbbjutást jelentő második gól. Az ellenfél trénere, Claude Puel elmondta: a második félidőben jobb volt csapata, a továbbjutáshoz azonban kellett kapusa, Hugo Lloris hatalmas bravúrja a hajrában.
ápr. 8
2:30
Fantasztikus négyes (Blikk)
BARCELONA — Csodás, lenyűgöző, varázslatos. Ezekkel a jelzőkkel illették még a riválisok is Lionel Messit (22) a Barcelona– Arsenal labdarúgó-Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója után. Az argentin csatárzseni négy góljával gyakorlatilag egymaga ütötte ki a londoniakat (4-1). Nem meglepő, hogy még az Ágyúsoknak becézett együttes menedzsere, a francia Arséne Wenger (60) is kalapot emelt a…
ápr. 8
2:34
Janics egy napja (Blikk)
SZEGED — Kilenchetes bulgáriai edzőtáborozás után ismét itthon készül Janics Natasa (27), a szegediek világhírű kajakosa. A háromszoros olimpiai bajnok a Matyéri pályán lapátol edzője, Kovács László (63) irányításával.
ápr. 8
6:42
Vb 2010: három fregatt védi a partokat a torna ideje alatt (She)
A dél-afrikai flotta három fregattja őrjáratozik a hazai partoknál a június 11-én kezdődő nyári labdarúgó-világbajnokság alatt.
ápr. 8
6:42
"Csak egy Isten van - A labdarúgásban ez Messi" (Behaviour)
Az argentin Lionel Messinek köszönheti keddi Bajnokok Ligája-diadalát a címvédő Barcelona. A nemzetközi sajtó a labdarúgót istenekhez és természeti katasztrófákhoz hasonlította.
ápr. 8
6:44
Erős ellenfelekkel a divízió I-es sikerért (Behaviour)
A vancouveri olimpián tizedik norvég együttes, valamint az osztrák csapat lesz a magyar jégkorong-válogatott hétvégi ellenfele a Pannon Hoki Gálán, amelyet az április 17-én rajtoló, ljubljanai divízió I-es világbajnokság főpróbájának tart Ted Sator szövetségi kapitány.
ápr. 8
6:46
Elküldhetik a montenegrói siker magyar kovácsát (Behaviour)
Normális körülmények között egy Eb-kvalifikációt, pláne ha az az ország első sikerrel megvívott selejtező-sorozata, ováció és népünnepély kísér, a szövetségi edző pedig választhat: tejben vagy vajban akar fürödni, ám Montenegró a jelek szerint nem normális hely. Legalábbis kézilabda tekintetében, ugyanis Zsiga Gyula hiába érte el, amit előtte senki, mégsem nagyon marasztalják. Vagy mégis?…
ápr. 8
6:48
Magyar randevú az EL-negyeddöntő visszavágóján (Behaviour)
Kassai Viktor lesz a játékvezetője a Gera Zoltánnal pályára lépő Fulham VfL Wolfsburg elleni idegenbeli Európa Liga-negyeddöntő visszavágójának. A londoni csapat már azzal is története legsikeresebb európai kupaszereplésével büszkélkedhet, hogy idáig eljutott, de ugyanez igaz a rivális német együttesre is.
ápr. 8
7:00
NHL: tovább reménykedhetnek a rájátszásban a Rangers szurkolói (She)
A New York Rangers hazai pályán 5–1-es győzelmet aratott a Toronto Maple Leafs ellen az NHL 166. játéknapján, így továbbra is reális esélye van rá, hogy bejusson a rájátszásba.
ápr. 8
7:00
Kézilabda MK: vonzó a 3. hely (Behaviour)
A bronzéremért és az ezzel járó esetleges nemzetközi kupaszereplésért száll harcba a házigazda Balatonfüredi KSE és a PLER KC is a pénteken és szombaton sorra kerülő Uniqa férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében.
ápr. 8
7:18
Németország: Futács kezdő volt a három góllal kikapó Werder II-ben (She)
Futács Márkó letöltötte kiállítása miatt kapott kétmeccses eltiltását, és szerdán már végig a pályán volt a Werder Bremen tartalékegyüttesében, amely a német labdarúgó-bajnokság harmadosztályának tegnapi játéknapján hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedett a Braunschweigtől.
ápr. 8
8:12
NBA: Don Nelson 1333. győzelmével most már egyedüli csúcstartó (She)
Az NBA 157. játéknapján a Golden State idegenben 116–107-re nyert a Minnesota ellen, ami azt jelenti, hogy a Warriorst irányító Don Nelson megszerezte edző pályafutása során az 1333. győzelmét is, ezzel most már egyedül vezeti a liga örökranglistáját.
ápr. 8
8:30
Müncheni futballcsoda Manchesterben (Blikk)
Bár Wayne Rooney-t is bevetette a MU, a német csapat került a négy közé a Bajnokok Ligájában.
ápr. 8
8:48
Sport&Style;: megjelent a tavaszi szám, keresse az újságárusoknál! (She)
A Sport&Style tavaszi számából megtudhatják, hogyan nyűgözte le a sportvilágot Ana Ivanovics, miképpen építette fel karrierjét Rácz Félix, aki manapság a sportmenedzserek magyarországi „királya”, továbbá a vizes sztárpárról, a Varga, Dobár duóról is sok újdonságot találhat a magazinban. A Sport&Style tavaszi számát keresse az újságárusoknál!
ápr. 8
9:06
Bayern München: Rooney játszott, így Rummenigge elbukta a fogadást (She)
Karl-Heinz Rummeniggének sokba kerül – bár anyagi romlásba azért valószínűleg nem dönti –, hogy Wayne Rooney szerda este pályára lépett a Manchester Unitedben a Bayern München elleni BL-negyeddöntő visszavágóján.
ápr. 8
9:24
Videoton: A bíróval szemben az edzőnek sosem lehet igaza - Mezey (She)
Mezey György, a Videoton vezetőedzője kemény kritikát fogalmazott meg a 2–2-es döntetlennel zárult hétvégi ZTE–Videoton mérkőzésen tapasztalt játékvezetői ítéletekkel kapcsolatban. Vágner László, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnöke azonban kijelentette, nem történt bírói tévedés egyetlen kritikus, a mérkőzést döntően befolyásoló esetben sem a vasárnapi összecsapáson. Mezey György a Videoton…
ápr. 8
9:24
Tornyi távozik a Diósgyőr kispadjáról (Blikk)
A távozó edzővel hat mérkőzésen csak egyetlen pontot szerzett a klub az NB I-ben.
ápr. 8
9:26
Tenisz: Czink után Kudrjavceva sem tudta megszorítani Cibulkovát (She)
A Ponte Vedra-i női tenisztornán az első fordulóban Czink Melindát búcsúztató Dominika Cibulková a második fordulót is sikerrel vette: 6:3, 6:3-ra megverte Alla Kudrjavcevát.
ápr. 8
9:28
Vb 2010: gyalog indult Dél-Afrikába egy szerb szurkoló (She)
Gyalog indult a Dél-afrikai Köztársaságba, a június 11-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság helyszínére egy 39 éves szerb szurkoló, aki tervei szerint a D-csoport nyitómérkőzésére, a Szerbia–Ghána összecsapásra ér Pretoriába.
ápr. 8
9:42
Ökölvívás: Haye 700 ezer euróval fizetné le Vladimir Klicsko kihívóját (She)
David Haye állítólag 700 ezer eurót ajánlott fel Alekszandr Povetkinnek, hogy engedje át neki a lehetőséget a Vladimir Klicsko elleni meccsre.
ápr. 8
10:18
F1: Michael Schumacher ismét a pilótákat tömörítő szervezetben (She)
Michael Schumacher, a hétszeres világbajnok Formula–1-es versenyző a száguldó cirkuszba való visszatérése után ismét tagja a pilótákat tömörítő szakszervezetnek (GPDA) is. Schumacher 1994 és 2005 között betöltötte a szervezet elnöki pozícióját is, amit jelenleg honfitársa, Nick Heidfeld birtokol (munkáját Sebastian Vettel és Felipe Massa segíti).
ápr. 8
10:36
Bajnokok Ligája: A kontroll a játékhoz tartozik - Van Gaal (She)
Mint arról beszámoltunk, a Bajnokok Ligája szerdai negyeddöntőjében a Bayern München idegenben szerzett több góljának köszönhetően továbbjutott a Manchester Uniteddel szemben. A mérkőzés kapcsán Alex Ferguson úgy nyilatkozott, hogy csapata továbbjutott volna, ha nem állítja ki a játékvezető a fiatal és még tapasztalatlan manchesteri védőt, Rafaelt. Louis van Gaal, a bajorok vezetőedzője azonban…
ápr. 8
10:38
Bundesliga: ötmeccses eltiltást kapott a dobálózó Paolo Guerrero (She)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) fegyelmi bizottsága öt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta csütörtökön Paolo Guerrerót, a Hamburger SV perui csatárát, aki vizespalackot vágott vasárnap az őt inzultáló szurkoló fejéhez a Hannover elleni bajnoki után.
ápr. 8
10:40
Labdarúgás: a Barcelona a kínai bajnokkal játszik augusztusban (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona augusztus 8-án a pekingi Olimpiai Stadionban megmérkőzik a helyi bajnok Beijing Goan csapatával. A katalán csapat nem titkolt célja ezzel az utazással az, hogy új piacot nyisson a klubnak Ázsiában.
ápr. 8
10:54
Újpest: visszatér az eltiltás és sérülés miatt hiányzó Takács Zoltán (She)
Legutóbb a második tavaszi bajnoki mérkőzésen (Kecskeméten) játszott az újpesti Takács Zoltán, de akkor kiállították. Hárommeccses eltiltása már letelt, ám a paksi Ligakupa-meccsen combsérülést szenvedett, így hosszabbra nyúlt a pihenő.
ápr. 8
10:56
Soproni Liga: Bede Ferenc vezeti a hétvégi örökrangadót (She)
A rutinos játékvezető legutóbb a tavalyi idényben vezetett meccset a Fradinak, az idén először bíráskodik a zöld-fehérek bajnokiján – számolt be erről a 100%Fradi. Segítője Ring György és Farkas Balázs lesz.
ápr. 8
11:12
Robben még maradni akart egy kicsit, aztán gólt lőtt (Infostart)
Akár egy Shakespeare-darabban: dráma és váratlan (?) fordulatok. Körülbelül ezekkel a jelzőkkel illethető a Manchester United és a Bayern München szerda esti mérkőzése. A 41. percben még 3-0-ra vezetett az angol csapat, és úgy tűnt, leparancsolta a színről a bajorokat. A Bayern azonban visszakapaszkodott, a holland Robben pedig a főszerepet is átvette: kapáslövésének köszönhetően több idegenbeli…
ápr. 8
11:12
Férfi kézilabda: újabb egy évig a Tatabányánál játszik Halász Máté (She)
Újabb egyéves szerződést kötött a bajnoki elődöntőben szereplő Tatabánya-Carbonex vezetősége a 25 éves Halász Mátéval.
ápr. 8
11:14
Európa-liga: Geráék idegenben harcolhatják ki az elődöntőbe jutást - mai program (She)
Gera Zoltán csapata, a Fulham az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén 2–1-es győzelmet aratott hazai pályán a német Wolfsburg ellen, csütörtök este idegenben juthat be az elődöntőbe. Kiváló és látványos küzdelemre van kilátás a spanyol csapatok összecsapásán, az Atlético Madrid a Valenciát fogadja.
ápr. 8
11:16
Vízilabda: Dabrowski Norbert lesz Vincze Balázs utódja a BVSC-nél (She)
Vincze Balázs a múlt héten mondott nemet a BVSC ajánlatára. A klub azóta megtalálta a szakember utódját: a következő szezonban a csapat korábbi játékosa, a Fehérvárt az első osztályba feljuttató Dabrowski Norbert lesz a zuglói együttes mestere.
ápr. 8
11:48
Argentína: Diego Maradona Jézushoz hasonlította Lionel Messit (She)
Diego Maradona, az argentin válogatott szövetségi kapitánya ismét elismerően nyilatkozott játékosáról, a legutóbb az Arsenal elleni BL-negyeddöntőn négy gólt szerző Lionel Messiről. Maradona nem fukarkodott a dicsérő szavakkal, és Jézushoz hasonlította Messit.
ápr. 8
11:48
Több oka volt az olimpiai tragédiának (Behaviour)
Nem egyetlen ok, hanem sok különféle dolog együttes hatása okozta Nodar Kumaritasvili grúz szánkós halálát a vancouveri téli olimpia nyitónapján.
ápr. 8
11:50
Műkorcsolya: Rochette új kűrrel tiszteleg édesanyja emlékének (She)
Joannie Rochette, aki a vancouveri olimpia idején vesztette el édesanyját, Japánban, a Stars on Ice produkció keretében lép fel újra. A műkorcsolyázónő új programot állított össze, amellyel édesanyja emlékének tiszteleg.
ápr. 8
12:06
Győri ETO: Bajzáték árával, százezer euróval tartozik a DVTK (She)
Százezer euróval tartozik a Diósgyőr labdarúgócsapata a Győrnek a kölcsönbe vett négy játékosért.
ápr. 8
12:06
Messi: isten vagy géniusz? (Behaviour)
Barcelona-Internazionale elődöntő lesz az egyik ágon a Bajnokok Ligájában, miután Moszkvában José Mourinho, a katalán fővárosban Lionel Messi döntött rekordot. A portugál szakember elsőként harmadik együttesével is bejutott a négy közé, míg az argentin támadó újfent káprázatos produkcióval jelezte, nincs nála jobb futballista a földön.
ápr. 8
12:08
Atlétika: ügyvédje szerint Semenya indulhat a női számokban (She)
A vitatott nemű dél-afrikai atléta, Caster Semenya ügyvédje bejelentette: a vizsgálatok alapján védence egyértelműen indulhat a női versenyszámokban.
ápr. 8
12:24
Fitnesz: május 2-án Fitbalance fesztivál a Papp László Arénában (She)
Az év egyik legnagyobb egészség- és mozgásfesztiválját rendezik meg május 2-án 8 órától a Papp László Sportarénában, a csarnok immár második alkalommal ad otthont a Fitbalance Arénának.
ápr. 8
12:26
Kajak-kenu: szombaton döntenek a szegedi vb-pályázatról (She)
Péntektől vasárnapig Budapesten tartja ülését a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) igazgatótanácsa, a Board, amely többek között döntést hoz arról, hogy Szegednek adja-e a 2013-as síkvízi világbajnokság rendezési jogát.
ápr. 8
12:28
Ferencváros: együttműködést kötöttek a Szigetszentmiklóssal (She)
A Ferencváros labdarúgócsapata és az NB II-es SZTK-Erima ma közös sajtótájékozatót tartott, amelyen bejelentették: a másodosztályú csapat lesz a fővárosiak szatellitklubja.
ápr. 8
12:30
Vancouver 2010: nem lehetett előre látni a grúz szánkós tragédiáját (She)
Nem egyetlen ok, hanem sok különféle dolog együttes hatása okozta Nodar Kumaritasvili grúz szánkós halálát a vancouveri téli olimpia nyitó napján.
ápr. 8
12:32
Asztalitenisz: befejezi pályafutását a 40 éves Jörg Rosskopf (She)
Befejezi pályafutását Jörg Rosskopf, a németek kiváló asztaliteniszezője.
ápr. 8
13:00
Geráék és a Vörösök menthetik meg az angolok becsületét (Infostart)
A Gera Zoltánt foglalkoztató Fulham kedvező helyzetből, 2-1-es előny birtokában kezdheti meg a német bajnoki címvédő VfL Wolfsburg elleni negyeddöntős visszavágóját a labdarúgó Európa Ligában.
ápr. 8
13:00
MotoGP: a 21. idényét kezdő Capirossi mérföldkőhöz érkezik Katarban (She)
Loris Capirossi a hétvégén mérföldkőhöz érkezik, a gyorsasági motoros világbajnokság 2010-es katari idénynyitóján ugyanis pályafutása során 300. nagydíján állhat rajthoz. Ez eddig még senkinek sem sikerült előtte.
ápr. 8
13:02
Profi ökölvívás: Nem harcolni jövök a címért, hanem megnyerni azt - Bedák (She)
2010. május 29-én nagyszabású gálát rendez anyaföldjén a Puerto Rico Best Boxing nevű promóciós vállalkozás, a WBO nagypehelysúlyú bajnok Roman Martinez (23-0-1; 14KO) és a WBO kispehelysúlyú bajnok Wilfredo Vazquez (18-0-1; 15KO) főszereplésével. Számunkra ez utóbbi név az érdekes, ugyanis Vazquez ellenfele a magyar kiválóság, Bedák Zsolt lesz, aki tehát életében először, idegenben indul harcba a…
ápr. 8
13:18
Kajak-kenu: hamarosan kiderül, hogy egy hajóba ülhet-e Kammerer és Vereckei (She)
Szerdán időméréses edzést tartott Storcz Botond szövetségi kapitány a Dunavarsányban edzőtáborozó férfi kajakválogatottnak. A 3x2000 méteres „összevetésben" Vereckei Ákos bizonyult a legjobbnak, aki a szakemberek egyöntetű véleménye szerint ígéretes szezon elé néz. Vereckei már most érzi a változásokat, és őt igazolják a szerdai időmérő eredményei is. Bár hangsúlyozza: tavaszi menőnek lenni nem…
ápr. 8
13:36
Férfi kézilabda: Mocsai Tamás is tagja a Pannon Kupára készülő keretnek (She)
Mocsai Lajos, a férfi válogatott szakmai igazgatója 18 fős keretet nevezett meg az április 16. és 18. között, Ózdon, Tiszaújvárosban és Miskolcon megrendezésre kerülő Pannon Kupára. Ismét tagja a keretnek Mocsai Tamás, míg ezúttal kimaradt a veszprémi Eklemovics Nikola, a hannoveri Puljezevics Nenad és a szegedi Zubai Szabolcs.

Keresés