2010. április 5. hétfő

ápr. 5
0:09
Tenisz: Balázs Attila feljutott a főtáblára a bogotai tornán (She)
Nem sokkal a második után a selejtező harmadik fordulójában is helyt kellett állnia Balázs Attilának Bogotában, a legmagasabb kategóriás challengertornán: elsőszámú férfi teniszjátékosunk vasárnap másodszor is győzött, és ezzel feljutott a 32-es főtáblára.
ápr. 5
0:45
NBA: rájátszásban a Spurs a Los Angeles Lakers sima legyőzésével (She)
Bejutott az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásába a San Antonio Spurs, miután simán, 100–81-re legyőzte a Los Angeles Lakerst.
ápr. 5
6:45
NBA: Don Nelson beállította Lenny Wilkens csúcsát (She)
A Golden State Warriors idegenben győzte le a Toronto Raptorst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 154. játéknapján.
ápr. 5
7:03
NHL: a Chicago győzött, ezzel beállította a klubrekordot (She)
Hazai pályán győzött a Chicago Blackhawks az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) 163. játéknapján.
ápr. 5
7:21
Brazília: Ronaldóék életben tartották elődöntős reményeiket (She)
A Corinthians együttese 2–0-ra verte az Ituanót, így életben tartotta reményeit, hogy bejusson Sao Paulo állam bajnokságának az elődöntőjébe.
ápr. 5
7:23
Argentína: otthon kapott ki a Boca, veszélyben az edző állása (She)
A Boca Juniors hazai pályán szenvedett vereséget az argentin labdarúgó-bajnokság második szakaszának (Clausura) 12. fordulójában.
ápr. 5
8:51
Ligue 1: az egész szezonra kidőlt a Girondins Bordeaux kulcsjátékosa (She)
Már nem léphet pályára a 2009–2010-es idényben Fernando, a francia labdarúgó-bajnoki címre hajtó Girondins Bordeaux középpályása.
ápr. 5
8:54
Schumacher mégis belépett a pilóták szervezetébe (Behaviour)
Korábbi terveivel ellentétben mégis belépett a versenyzőket tömörítő szervezetbe (GPDA) a Forma-1 idén visszatért hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.
ápr. 5
9:09
Serie A: ügynöke szerint Burdisso visszatérhet az Interbe a nyáron (She)
Nicolás Burdisso ügynöke, Fernando Hidalgo elmondta: arra is van esély, hogy az AS Romában kölcsönben játszó argentin labdarúgó a 2009–2010-es szezon után visszatérjen az Internazionaléhoz.
ápr. 5
9:27
Newcastle: a klub blogolói nem szeretnék, ha Kádár végleg távozna (She)
Jelentős visszhangot váltott ki az angliai virtuális térben a Nemzeti Sportban minap megjelent – később a skysports.com által részleteiben ismertetett – interjú, amelyben Kádár Tamás, az angol labdarúgó-bajnokság második vonalában szereplő Newcastle United magyar légiósa arról beszélt: aggódik a jövője miatt.
ápr. 5
10:03
Torna: két magyar harmadik hely született Ukrajnában (She)
Tóth Renáta egyéniben, illetve Csillag Tündével és Lónay Hajnalkával csapatban is felállhatott a dobogó harmadik fokára a tornászok Kijevben rendezett nemzetközi versenyén.
ápr. 5
10:39
Ligue 1: bajban a Grenoble, orosz megmentők jöhetnek (She)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó helyén szerénykedő és az idény végén minden bizonnyal osztályt váltó Grenoble japán tulajdonosai pénzügyi nehézségekkel küzdenek, és elképzelhető, hogy hamarosan orosz befektetőknek adják át a helyüket.
ápr. 5
10:57
Női tenisz-világranglista: Szávay Ágnes négy helyet rontott (She)
Négy pozíciót csúszott vissza Szávay Ágnes az aktuális női tenisz-világranglistán, így jelenleg a 35. helyen áll.
ápr. 5
10:59
Férfi tenisz-világranglista: Rafael Nadal újra a képzeletbeli dobogón (She)
Ismét felkerült a férfi tenisz-világranglista képzeletbeli dobogójára Rafael Nadal, aki Andy Murrayt szorította le onnan.
ápr. 5
11:16
A Real Madridtól csábítana csatárt a Manchester (Blikk)
ápr. 5
11:33
Rögbi: vonat végzett a japán válogatott három vb-t megjárt játékosával (She)
Tragikus baleset következtében 35 évesen életét vesztette Vatanabe Jaszunori, a három világbajnokságot is megjárt japán rögbijátékos, aki 32-szeres válogatottként 2009-ben vonult vissza.
ápr. 5
11:51
Vb 2010: megrázó gyilkosság, biztonságot ígérő kormány (She)
A dél-afrikai kormány szerint a napokban történt, nagy visszhangot (és rossz esetben akár zavargásokat is) kiváltó gyilkosság ellenére a nyári labdarúgó-világbajnokság idején nem lesz gond a közbiztonsággal.
ápr. 5
12:09
Bajnokok Ligája: olasz játékvezető az MU-Bayern meccsen (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta a Bajnokok Ligája-negyeddöntő szerdai mérkőzéseinek játékvezetőit is.
ápr. 5
12:27
Videoton: Andics úgy véli, jogtalan volt a ZTE büntetője (She)
Marko Andics, a Videoton szerb védője állítja, nem szabálytalankodott a zalaegerszegi Darko Pavicseviccsel a két csapat vasárnapi bajnoki labdarúgó-mérkőzésének 79. percében, így mind a megítélt (és gólt eredményező) büntető, mind az ő kiállítása megalapozatlan volt.
ápr. 5
12:45
NFL: Donovan McNabb a Washington Redskinsben folytatja (She)
Csoportbeli riválisának „passzolta el" a Philadelphia Eagles amerikaifutball-csapata Donovan McNabbet: a hatszoros Pro Bowl-kiválasztott quarterback egy második körös 2010-es draftjogért és egy harmadik vagy negyedik körös 2011-es draftjogért költözik a fővárosba.
ápr. 5
12:48
Rooney már szerdán visszatér? (Behaviour)
Egybehangzó brit sajtóértesülések szerint van esély arra, hogy nyolc nappal müncheni sérülése után szerdán, a Bayern elleni hazai Bajnokok Ligája-negyeddöntős visszavágón pályára lépjen Wayne Rooney, a Manchester United elsőszámú gólvágója.
ápr. 5
13:03
Profi ökölvívás: Arreola nem vállalta a Tua elleni meccset (She)
Cedric Kushner promóter állítása szerint a nehézsúlyú Chris Arreola visszautasított egy David Tua elleni összecsapást.
ápr. 5
13:05
AC Milan: Adriano Galliani tart a jó formában levő Cataniától (She)
Adriano Galliani szerint az AC Milannak nagyon nehéz dolga lesz a Serie A következő fordulójában: a milánói piros-feketék a mezőny egyik legjobb formában levő csapatával, a Cataniával mérkőznek.
ápr. 5
13:21
Vb 2010: Francesco Totti még mindig bizonytalan a visszatérést illetően (She)
Francesco Totti, az AS Roma sztárja még mindig nem döntött arról, hogy Marcello Lippi szövetségi kapitány rendelkezésére áll-e a június 11-én kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.
ápr. 5
13:39
Ciprus: Leandro várhatóan a kezdőben lesz a csúcsrangadón (She)
Minden bizonnyal az Omonia Nicosia kezdőcsapatában jut szóhoz Leandro az Anorthoszisz elleni ciprusi bajnoki csúcsrangadón.
ápr. 5
14:16
U19-es válogatott: két edzőmeccs Montenegró ellen (She)
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott két felkészülési mérkőzést is játszik Montenegró ellen – erről az MLSZ hivatalos honlapja adott hírt.
ápr. 5
14:18
Arsenal: a kiállított ellenfél krumpliszsákot és terrort emleget (She)
A két csapat szombati bajnoki mérkőzésének 66. percében kiállított Karl Henry (Wolverhampton) úgy véli, az Arsenal futballistái hajlamosak terrorizálni a játékvezetőket az ellenfelet sújtó ítélet érdekében – és ő is ennek a „sportszerűtlenségnek" lett az áldozata.
ápr. 5
14:33
Serie A: kitelt Cosmi ideje a sereghajtó Livorno kispadján (She)
Hétfőn elbocsátották Serse Cosmit, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó helyén álló Livorno vezetőedzőjét.
ápr. 5
15:24
Celtic: McStay másodedző lehet a glasgow-i nagycsapatnál - lapértesülés (She)
A skót Daily Record egyelőre más forrásból meg nem erősített információi szerint az Újpesttől távozó William McStay ismét csatlakozhat a Celtic edzői stábjához.
ápr. 5
15:26
Kosárlabda: érdemeire tekintettel LeBron James visszaszólt (She)
LeBron James sérelmezi az Egyesült Államok férfi kosárlabda-válogatottját igazgató Jerry Colangelo ama kijelentését, amely szerint ha nem vesz részt az idei világbajnokságon, veszélybe sodorja meghívóját a 2012-es olimpiai csapatba is.
ápr. 5
15:42
Totti még nem döntött a vb-szereplésről (Infostart)
Francesco Totti, az AS Roma sztárja még mindig nem döntött arról, hogy Marcello Lippi szövetségi kapitány rendelkezésére áll-e a június 11-én kezdődő, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.
ápr. 5
15:42
Paks: Nem dobbant egyszerre a szívünk - Tamási Gábor (She)
Tamási Gábor, a Paks labdarúgócsapatának játékosa hosszú idő után kapott helyet ismét a kezdő tizenegyben, mégpedig a hétvégi, MTK elleni 2–0-s vereség alkalmával léptett pályára. A futballista a klub hivatalos honlapjának elmondta, nem úgy mentek ki a pályára, ahogy kellett volna, és többet kell küzdeni, ha nem akarnak a kiesés sorsára jutni.
ápr. 5
16:18
Golf: Woods megkezdte a gyakorlást a US Masters helyszínén (She)
Váratlanul már vasárnap edzett, majd hétfőn is az elsők között ment ki a pályára a csütörtökön kezdődő kiemelt (Major) golfverseny, a US Masters augustai helyszínén a világelső Tiger Woods, aki novemberi családi botránya, illetve szexuális függőségének napvilágra kerülése óta egyáltalán nem versenyzett.
ápr. 5
16:20
Újpest: bemutatták a csapat új vezetőedzőjét, Mészöly Gézát (She)
Az Újpest FC labdarúgóklub hétfőn sajtótájékoztató keretében mutatta be Mészöly Gézát, a csapat régi-új vezetőedzőjét.
ápr. 5
16:22
CSZKA: Nincs vesztenivalónk az Inter ellen - Berezuckij (She)
Alekszej Berezuckij, a CSZKA Moszkva labdarúgócsapatának védője szerint együttesüknek van esélye arra, hogy az Intert megverve bejusson a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, mivel idegenben csak 1–0-s vereséget szenvedett. Ehhez azonban azzal a tudattal kell pályára lépniük, hogy nincs vesztenivalójuk, és képesek arra, hogy búcsúztassák a milánóiakat.
ápr. 5
16:24
Bajnokok Ligája: Sneijder megsérült az Inter hétfői edzésén (She)
Wesley Sneijder nem dolgozhatta végig az Internazionale labdarúgócsapatának hétfő délutáni moszkvai edzését, mivel egy összecsapásnál megsérült a jobb bokája.
ápr. 5
16:36
Bemutatták Mészölyt Újpesten (Infostart)
Az Újpest labdarúgóklub sajtótájékoztató keretében mutatta be Mészöly Gézát, a csapat régi-új vezetőedzőjét.
ápr. 5
16:36
Primera División: vezetőik sztrájkba hívják a spanyol játékosokat (She)
A spanyol élvonalbeli bajnokság 33. fordulójára sztrájkot hirdetett a Spanyol Labdarúgók Szervezete (AFE) – adta hírül a Cadena SER rádió, valamint a Marca spanyol sportnapilap.
ápr. 5
17:12
Svájc: a másodosztályú Lausanne és a Basel jutott be a kupadöntőbe (She)
A második ligás Lausanne és az FC Basel jutott be a Svájci Kupa 2009–2010-es kiírásának döntőjébe. A Lausanne 1999-ben nyerte el legutóbb a trófeát, majd még 2000-ben szerepelt a kupafináléban, míg a Basel 2008 után hódíthatja el ismét a serleget.
ápr. 5
17:14
Vívás: Iliász Nikolász juniorvilágbajnok, Szilágyi bronzérmes (She)
Aranyérmet szerzett Iliász Nikolász a Bakiban megrendezett junior- és kadét vívó-világbajnokságon. A magyar kardozó a német Sebastian Schrödtert győzte le a fináléban.
ápr. 5
17:15
Mészöly Géza bemutatkozott az Újpestnél (Metropol)
Az Újpest FC labdarúgóklub hétfőn sajtótájékoztató keretében mutatta be Mészöly Gézát, a csapat régi-új vezetőedzőjét.
ápr. 5
17:30
HSV: a klubtörténet legnagyobb bírságát kapta a szurkolót megdobó Guerrero (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Hamburg labdarúgója, Paulo Guerrero elvesztette az önuralmát vasárnap a Hannover ellen 0–0-ra végződő német élvonalbeli bajnoki után, és egy flakonnal fejbe dobott egy szurkolót. Ahogy várható volt, a büntetés nem maradt el: a perui játékosra a klubtörténet legsúlyosabb bírságát szabták ki.
ápr. 5
17:48
Jégkorong: Szuperék kikaptak, szerdán dől el a továbbjutás (She)
Szuper Levente csapata, a német jégkorongbajnokságban (DEL) szereplő Hannover Scorpions 4–1-es vereséget szenvedett a Thomas Sabo Ice Tigers együttesétől a bajnokság negyeddöntőjében, s ezzel az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban kiegyenlítettek a Jégtigrisek. A továbbjutásról döntő ötödik összecsapást szerdán 19.30-kor rendezik.
ápr. 5
17:50
Tenisz: Balázs Attila jó sorsolást kapott a bogotái challengertornán (She)
A lehető legkedvezőbb ellenfél jutott Balázs Attilának a kolumbiai fővárosban zajló legmagasabb kategóriás tenisz challengertornán: a francia Jonathan Dasnieres de Veigy, aki a legfrissebb, ma kiadott világranglistán a leghátrébb áll azon négy játékos közül, akit kaphatott volna Bogotában a legjobb magyar – a francia jelenleg a 221. az ATP-rangsorban.
ápr. 5
17:52
Bajnokok Ligája: Robben és Van Buyten is játszhat az MU ellen (She)
A német sajtó értesülései szerint Arjen Robben, a Bayern München középpályása pályára léphet szerdán, a Manchester United elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján.
ápr. 5
17:54
F1 - Vettel ezúttal behozta a Renault-t a célba (Behaviour)
Sebastian Vettel bravúros kezdéssel az első helyen nyitott, amit ezúttal meg is őrzött a futam végéig. (Ausztráliában fékhiba miatt kellett feladnia.) A dobogón csapattársa, Mark Webber (Red Bull Racing) és Nico Rosberg (Mercedes) zárt a Malajzia Nagydíjon Szepangban.
ápr. 5
18:06
Magyar arany a junior vívók világbajnokságán (Infostart)
Iliász Nikolász arany-, Szilágyi Áron pedig bronzérmet nyert hétfőn a junior kardozók versenyében az azerbajdzsáni korosztályos vívó-világbajnokságon.
ápr. 5
18:06
Internazionale: Miguel Velosóra vadásznak a fekete-kékek (She)
Olasz sajtóértesülések szerint az Internazionale a nyáron ajánlatot tehet a Sporting CP 23 éves középpályására, Miguel Velosóra. Az érdeklődést Marco Branca sportigazgató is megerősítette.
ápr. 5
18:09
Egy arany- és egy bronzérem (Metropol)
Iliász Nikolász arany-, Szilágyi Áron pedig bronzérmet nyert hétfőn a junior kardozók versenyében az azerbajdzsáni korosztályos vívó-világbajnokságon.
ápr. 5
18:24
Championship: Buzsákyék négyet kaptak a Leicester otthonában (She)
Buzsáky Ákos csapata, a Queens Park Rangers súlyos, 4–0-s vereséget szenvedett a Leicester City vendégeként az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 42. fordulójában.

Keresés