2010. április 5. hétfő

ápr. 5
1:03
Egy hétig voltak a föld alatt! (Kripto Akadémia)
Vasárnap kimentettek kilenc kínai bányászt, aki egy héttel korábban rekedt a föld alatt az ország északi részén elterülő Sanhszi (Shanxi) tartományban - jelentette be a központi televízió.
ápr. 5
5:15
XVI. Benedek egyértelműen utalt a pedofil-botrányokra (168 Óra Online)
Szellemi és erkölcsi átalakulásra szólította fel az embereket a pápa vasárnapi húsvéti beszédében. Hagyományos Urbi et Orbi (Rómának és a világnak) szóló üzenetében a 82 éves egyházfő azt mondta: "csak a lelkiismeretből fakadó mély változásokkal lehet kiemelkedni a válságból".
ápr. 5
5:33
Valószínűleg vége a szlovák kormánykoalíciónak (Kitekintő)
A júniusi választások után valószínűleg nem alakul újjá a jelenlegi kormány, az elemzők az SNS-nek adnak kevesebb esélyt arra, hogy ismét szövetkezzen a Smer-rel. Az MKP esélyei például nagyobbak.
ápr. 5
7:03
Agyonverték a a fehér faj felsőbbrendűségét hirdető politikust (168 Óra Online)
Dél-Afrikában holtan találták otthonában Eugene Terre'Blanche-ot, a fehér faj felsőbbrendűségét hirdető politikust. A vasárnapi jelentések szerint a nagybirtokost agyonverték. A rendőrség azt mondta, hogy súlyos arc- és fejsérüléseket találtak a 69 éves férfi holttestén. A gyilkossággal két fiatalembert vádolnak - őket le is tartóztatták. A gyanú szerint a 21 és 15 éves férfi vitába keveredett…
ápr. 5
7:21
A németek orrára koppintottak (Kitekintő)
Az Európai Bizottság április elsején Franciaország kezdeményezésére - az eurózónában uralkodó gazdasági egyenlőtlenségek helyreállítása érdekében - Németországot belföldi keresletének ösztönzésére szólította fel jelentős kereskedelmi többlettermelése miat.
ápr. 5
8:33
"Katasztrofális a kormány mérlege" (Kitekintő)
A felmerült nehézségek és új kihívások ellenére a spanyol kormány pozitívnak tekinti soros uniós elnökségének eddigi eredményeit.
ápr. 5
8:51
800-an ostromolták meg a katonai bázist (168 Óra Online)
Több száz tüntetőt vettek őrizetbe a belga rendőrök szombaton a holland határ közelében lévő Kleine Brogelnél. A tüntetők szóvivője szerint ezernél több pacifista tüntetett a város mellett lévő légitámaszpontnál, ahol a feltevések szerint amerikai atomfegyvereket tárolnak.
ápr. 5
9:09
A NATO megölt öt afgánt (Metropol)
Az afganisztáni nemzetközi erők hétfőn beismerték, hogy február végén egy félresikerült hadműveletben megöltek három civil afgán nőt és két férfit az ország déli részében.
ápr. 5
9:09
Erős földrengés rázta meg a mexikói Kaliforniai-félszigetet (Kripto Akadémia)
Halálos áldozta is van annak a nagy erejű földrengésnek, amely helyi idő szerint vasárnap délután rázta meg a Mexikóhoz tartózó Kaliforniai-félsziget déli részét. Egy férfi amiatt halt meg, hogy ráomlott a földmozgás következtében összedőlt háza - közölték a helyi katasztrófavédelmi szervek.
ápr. 5
9:27
Magyar Összefogás: csak felében pártlista (Kitekintő)
Készül a reprezentatív lista, amely mindenki reményei szerint széleskörűen képviseli majd a vajdasági magyarság érdekeit az új Magyar Nemzeti Tanácsban.
ápr. 5
9:45
Nem tudni, miért ugrott le a magasból (Kitekintő)
Szlovákiában helikopterrel kellett a besztercebányai Roosevelt Kórházba szállítani egy 31 éves nagyszalatnai (Zvolenská Slatina) férfit, aki a faluhoz közeli lőterén tíz méter magasról ugrott le.
ápr. 5
10:03
Száznál is több kínai bányász menekült meg (Infostart)
Már száz fölött van azoknak a bányászoknak a száma, akiket több mint egy hét fogság után a vízzel elárasztott tárnából kihoztak a mentők az észak-kínai Sanhszi tartományban - közölte hétfőn Vang Csün, a tartomány kormányzója.
ápr. 5
10:21
Szörnyű húsvét: saját barátaikkal végeztek (168 Óra Online)
A katonák csak hallgattak, amikor a tábori lelkész boldog húsvéti ünnepeket kívánt nekik” – jelentette Camp Kunduzból, a német haderő afganisztáni központjából a hét végén a sajtó. Ünnepi hangulatról szó sem lehetett: Nagypénteken három német katonával végeztek a tálibok – ugyanakkor a német csapatok a szövetséges afgán hadsereg hat katonáját lőtték tévedésből agyon. A kettős tragédia után ismét…
ápr. 5
10:39
Szülei felismerték a moszkvai metró egyik öngyilkos merénylőjét (Infostart)
A moszkvai metróban múlt hétfőn történt két öngyilkos merénylet eddig azonosítatlan elkövetőjében egy dagesztáni középiskolai tanár felismerte a lányát - jelentették a hétfői moszkvai lapok, de hivatalos helyről még nem erősítették meg a hírt.
ápr. 5
10:39
A szerbiai szegények egyharmada vajdasági (Kitekintő)
Szerbiában több mint 700 ezer személy él a létminimum alatt. A szegények egyharmada vajdasági.
ápr. 5
10:41
Milliárdos üzletet kötött a kormány (Kitekintő)
Az orosz állami fegyverexportőr, a Roszoboronexport hétfőn összesen mintegy 1,2 milliárd dollár értékű szerződést írt alá Algériával és Ugandával.
ápr. 5
11:16
Válik a sorozatsztár! Mi lehet a háttérben? (Kitekintő)
Tia Carrere amerikai színésznő (Az elveszett ereklyék fosztogatói) beadta a válókeresetet egy Los Angeles-i bíróságon, mivel már nem akar együtt élni férjével, Simon Wakelinnel, akihez 2002. november 30-án ment feleségül.
ápr. 5
12:09
Merénylet egy pakisztáni pártrendezvényen, sokan meghaltak (Kripto Akadémia)
Felfegyverzett szélsőségesek támadtak a pakisztáni Pesavarban az amerikai konzulátusra. Egy pártrendezvényen ezzel egy időben másik merénylet történt, amiben legalább 43 ember halt meg.
ápr. 5
12:27
Történelmi pillanathoz érkezett az Internet fejlődése (Kitekintő)
Az elmúlt hetekben bebizonyosodott: a tengerentúli keresőóriás elhagyja a kínai piacot, és bár bizonyos szolgáltatásai továbbra is elérhetőek maradnak az országban, székhelyét a különleges igazgatású területnek számított Hongkongba teszi át.
ápr. 5
12:29
Embercsempészeket kaptak el a földi paradicsomban (Kitekintő)
Görög rendőrök három embercsempészt kaptak el az égei-tengeri Rodosz szigetén.
ápr. 5
12:45
Vigyázat! Egyre több nyaralót törnek fel! (Kitekintő)
Az ukrán rendőrségre egyre sűrűbben érkeznek bejelentések a városok külterületein álló nyaralók feltöréséről, kifosztásáról. A betörőknek nincs nehéz dolguk, hiszen ilyenkor, kora tavasszal azokban még senki nem lakik.
ápr. 5
13:03
A választások után is marad a status quo (Kitekintő)
Az előzetes felmérések alapján nem kell hatalmi átrendeződéssel számolni a bolíviai helyi választásokat követően.
ápr. 5
14:16
Borzalmas környezeti katasztrófa fenyeget (Kitekintő)
Több mint egymillió ausztrál dolláros büntetésre számíthat annak a kínai szénszállító hajónak a tulajdonosa, amely még szombaton futott zátonyra Ausztrália partjai mellett a Nagy Korallzátonynál.
ápr. 5
14:18
Betiltják a zenét sugárzó rádiókat (Kitekintő)
Felszólítjuk az összes rádióállomást, hogy ne sugározzon dalokat és semmiféle zenét. Aki nem fogad szót, súlyos következményekkel számoljon – fenyegetőzik a Hizb al-Islam szomáliai felkelőcsoport.
ápr. 5
14:33
Újabb Apple-őrület az USA-ban (Napi)
ápr. 5
14:33
Sok halott a pakisztáni robbantásokban (Metropol)
Pokolgép robbant az északnyugat-pakisztáni Malakand régió Timargarah városában egy világi párt rendezvényén hétfőn, legkevesebb 38 ember életét vesztette. Néhány órával később Pesavarban fegyveresek támadtak az amerikai konzulátusra és robbanások is hallatszottak.
ápr. 5
15:06
Erejét fitogtatja az orosz haditengerészet (Kitekintő)
Az orosz zászló alatt hajózó Nagy Péter atommeghajtású cirkáló története során először haladt át a La Manche csatornán.
ápr. 5
15:24
Der Spiegel: A "szélsőséges" Jobbik határozza meg a kampányt (Infostart)
A budapesti kötéltáncos címmel terjedelmes riportot közölt a magyar választási kampányról legfrissebb számában a Der Spiegel című német hetilap, megállapítva, hogy a kampányt a "szélsőséges" Jobbik határozza meg.
ápr. 5
15:42
A papok a pápa szerint legyenek a gonosz felett aratott győzelem hírnökei (Infostart)
A papok legyenek a gonosz feletti győzelem hírnökei - hangsúlyozta XVI. Benedek pápa húsvét hétfőn a Róma melletti Castelgandolfóban elmondott Regina Coeli (Mennynek királyné asszonya) imájában.
ápr. 5
16:00
Anyósát lopta meg a munkanélküli férfi (Kitekintő)
A Munkácson élő, sehol nem dolgozó, büntetett előéletű, 33 éves Mihajló feleségével, két gyermekével együtt anyósánál lakott. Az idős asszony észrevette, hogy veje gyakran kutat szekrényeiben, táskájában.
ápr. 5
16:02
Ő dönti el, ki lesz a miniszterelnök (Kitekintő)
Cseles politikai lépést hajtott végre Muktada asz-Szadr az iraki választási eredmények befolyásolására. A radikális, síita, Amerika-ellenes hitszónok vált királycsinálóvá Bagdadban.
ápr. 5
16:03
Tetőponton a "politikai vadászszezon" (Kripto Akadémia)
A budapesti kötéltáncos címmel terjedelmes riportot közölt a magyar választási kampányról legfrissebb számában a Der Spiegel című német hetilap, megállapítva, hogy a kampányt a "szélsőséges" Jobbik pártja határozza meg.
ápr. 5
16:39
A többszörös gyermekgyilkos nézhet pornót (Kripto Akadémia)
Holland politikusok interpellációt intéznek kedden az igazságügy-miniszterhez, mert egy életfogytiglanra ítélt többszörös gyermekgyilkos pornófilmeket nézhet a cellájában.
ápr. 5
17:12
Ebből biztosan botrány lesz: melegfelvonulást terveznek a fővárosban (Kitekintő)
Május 15-én a tervek szerint melegfelvonulást tartanak majd Belarusz fővárosában, Minszkben.
ápr. 5
17:15
Egy hónap börtön egy csókért (Metropol)
Egy hónap börtönnel kell lakolnia Dubajban egy brit szerelmespárnak, amiért nyilvános helyen váltottak egy ártatlan csókot.
ápr. 5
17:17
Kivégzés a balul sikerült pénzreform miatt (Metropol)
Nem egy, hanem két tisztségviselőt végeztek ki Észak-Koreában, miután őket tették felelőssé az ország tavalyi, balul sikerült pénzreformjáért - derült ki egy dél-koreai hírportál hétfői jelentéséből.
ápr. 5
17:30
Itt a bizonyíték: a Facebook káros az egészségre (Kitekintő)
Egy Facebook-on kitört vita véres összecsapásba torkollott a Palesztin Hatóság egyik legnagyobb felsőoktatási intézményében, a nabluszi an-Nadzsah Egyetemen.
ápr. 5
18:06
Újabb hajót állít szolgálatba az orosz flotta (Kitekintő)
Az oroszországági Szervernaja Verf hajógyár ma közölte: 18 éves felújítás után ismét csatlakozik az Északi Flottához a Kulakov altengernagy nevű romboló.
ápr. 5
18:09
Erős földrengés Mexikóban (Metropol)
Legkevesebb egy halálos áldozta van annak a nagy erejű földrengésnek, amely helyi idő szerint vasárnap délután rázta meg a Mexikóhoz tartózó Kaliforniai-félsziget északi részét.
ápr. 5
18:45
"Bolygónk legsokkolóbb katasztrófája" (168 Óra Online)
Az Aral-tó kiszáradása bolygónk legsokkolóbb katasztrófája - közölte Ban Ki Mun, ENSZ-főtitkár, aki sürgette a Közép-ázsiai államok vezetőit: tegyenek valamit a katasztrófa elhárításért.
ápr. 5
19:00
Továbbra is súlyos a vonatbaleset túlélőjének állapota (Kitekintő)
ápr. 5
19:03
A húsvéti békemenetben az afgán csapatkivonást követelték (Kripto Akadémia)
Az afganisztáni csapatkivonás követelése állt az idei németországi húsvéti békemenetek középpontjában.
ápr. 5
19:18
Történelmi győzelem előtt a jobboldal (Kitekintő)
Alig egy hét múlva választásokat tartanak Magyarországon, de vajon mennyire jutnak el az itthoni események a külföldi olvasóközönség látókörébe?
ápr. 5
19:20
Váratlanul a szomszédunkba látogatott Brad Pitt! (Kitekintő)
A népszerű hollywoodi házaspár Angelina Jolie és Brad Pitt váratlanul a boszniai fővárosba, Szarajevóba látogatott.
ápr. 5
19:21
Oroszország növeli a Venezuelába tartó fegyverexportot (Kripto Akadémia)
Az ötmilliárd dollárt is meghaladhatja a Venezuelába irányuló orosz fegyverexport értéke - jelentette ki hétfőn Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök.
ápr. 5
20:12
Összefognak az autógyártók a zöld autókért (Napi)
ápr. 5
20:12
Kulturális ünnepek a Kárpát-medencében (Kitekintő)
Összeállításunkból kiderül, hogy Amerikában milyen sikere van a magyar filmnek, milyen fontos értékmegőrző munkák születtek a közelmúltban, illetve milyen jövője van a Kolozsvárnak.
ápr. 5
20:33
Janukovics nem akar NATO-tagságot (Kripto Akadémia)
Viktor Janukovics ukrán államfő a helyi média hétfői jelentése szerint rendeleti úton feloszlatta az elődje által felállított bizottságot, amely előkészítette Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz.
ápr. 5
21:24
Tarol az Android (Napi)
ápr. 5
21:27
Janukovics: nem kell a NATO (Metropol)
Viktor Janukovics ukrán államfő a helyi média hétfői jelentése szerint rendeleti úton feloszlatta az elődje által felállított bizottságot, amely előkészítette Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz.

Keresés