2010. április 20. kedd

ápr. 20
0:12
Nap idézete: az a fránya vulkán (Kitekintő)
Giovanni Bisignani, az IATA vezérigazgatója
ápr. 20
3:36
Nyoma sem volt a hamunak (Napi)
ápr. 20
5:36
Ámokfutás egy tennessee-i kórház előtt (Metropol)
Lövöldözött egy férfi hétfőn az egyesült államokbeli Tennessee állam Knoxville városában, egy kórház előtt, lelőtt egy nőt, megsebesített két másikat, majd végzett magával.
ápr. 20
5:42
Vulkáni csiki-csuki: Magyarország légterét ismét lezárhatják (Infostart)
Kedden ismét teljes légtérzárlat lehet Magyarországon. Újra erősödik az izlandi vulkán hamukibocsátása, és a kilövellt hamu Nagy-Britannia felé tart - jelentette hétfőn este a brit légiforgalmi hatóság (NATS). A nyugat-európai légikikötők korábban arra készültek, hogy fokozatosan elindítják a légi forgalmat. A HungaroControl szóvivője kedd reggel az InfoRádióban közölte: fél 10-ig a korlátozott…
ápr. 20
5:54
Árnyak a Vatikán felett - XVI. Benedek öt éve (Kripto Akadémia)
XVI. Benedek a pápaság történetének egyik legproblematikusabb alakja - nyilatkozta lapunknak Gábor György vallásszociológus az egyházfő ötéves tevékenységét értékelve. Ratzinger megválasztása óta valóban sok vád érte a Szentszéket: a pápáról kiderült, hogy Hitlerjugend volt, összetűzött az iszlámmal, több vezető pap is tagadta a holokausztot, ráadásul szinte minden hétre jut egy pedofil-botrány.
ápr. 20
6:30
Légtérzár: enyhítik a korlátozásokat (Kripto Akadémia)
Megállapodtak az Európai Unió tagországainak közlekedési miniszterei hétfőn abban, hogy fokozatosan enyhíteni fogják a légtérhasználatra vonatkozó korlátozásokat, amelyeket az izlandi vulkánkitörés miatt kellett elrendelni.
ápr. 20
6:32
Bármennyit költhetnek a szlovák kampányra (Kripto Akadémia)
Vladimír Meciar, a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom-Néppárt (HZDS-LS) elnöke, egykori miniszterelnök a közszolgálati Szlovák Televízió vitaműsorában a szlovákiai választásokkal kapcsolatosan egyértelműen kifejtette: két lehetőség van a kormányalakítást illetően.
ápr. 20
6:34
Fél évtized vegyes mérleggel (Kripto Akadémia)
A püspökökkel elfogyasztott közös ebéddel ünnepelte tegnap XVI. Benedek pápává választásának ötödik évfordulóját. Vegyes mérleget vonhatunk erről az időszakról.
ápr. 20
6:48
Afganisztánban harcolnak a grúz csapatok (Kitekintő)
Több mint ezer Afganisztánban szolgáló grúz katona háborús hadműveletek közepette találta magát az utóbbi hetekben. Grúzia abban reményben küldte még 2009 elején a katonai csapatait Afganisztánba, hogy ezzel esetlegesen meggyorsíthatja a NATO csatlakozását.
ápr. 20
6:48
Az Önállóság Napjára emlékeztek (Kripto Akadémia)
Az Önállóság Napja alkalmából közölt statisztikai adatok szerint Izraelnek 7.6 millió lakosa van, 1.8 százalékkal több mint egy évvel ezelőtt.
ápr. 20
6:50
Ilyen sem történt még velem - Merkel dél-európai turistaútja (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államoktól Berlinig. Ezzel a címmel ajánlhatnák az utazási irodák az útvonalat, amit Angela Merkel kipróbált hazafelé. Kalandban volt része hadügyminiszterének is, aki szintén végigjárta fél Európát, míg hazaért.
ápr. 20
6:52
Megölték az al-Kaida iraki vezetőjét (Kripto Akadémia)
Megölték az al-Kaida iraki vezetőjét, az egyiptomi Abu Ajjub al-Maszrit. Núri al-Malíki miniszterelnök közölte, a terroristával egy a Tharthat-tengernél végrehajtott akció során végeztek.
ápr. 20
7:06
Angyal repült Al Bundy lányához (Kripto Akadémia)
Már a közeljövőben oltár elé viszik az itthon az Al Bundy sorozatból ismert Christina Applegatet.
ápr. 20
7:08
Kokainozott a német "szupersztár"? (Kripto Akadémia)
Szombaton ért véget a németországi Megasztár, a DSDS ("Deutschland Sucht den Superstar", azaz Németország a szupersztárt keresi), melynek döntőjét az iráni gyökerekkel rendelkező Mehrzad Marashi nyerte.
ápr. 20
7:10
Meglepetés Google-módra (Kripto Akadémia)
Igencsak megdöbbent egy brit férfi, amikor a Google utcanézőjét, a Street View-t böngészte.
ápr. 20
8:00
A légtér zárlat helyzete Európában (Kripto Akadémia)
Fokozatosan, de még mindig kaotikus állapotok közepette kezd helyreállni az izlandi vulkánkitörés nyomán képződött hamufelhő miatt napok óta megbénult európai légiközlekedési forgalom.
ápr. 20
8:06
Influenzán hízott a Novartis (Napi)
ápr. 20
8:18
Magyarország a régió élére állhat (Kitekintő)
Múl hét pénteken komoly biztonsági előkészületek után Pécs belvárosában fogadta Sólyom László a szerb és a horvát elnököt. A találkozó végeztével egy olyan közös regionális blokk körvonalai látszanak, melyben Magyarországnak vezető szerep juthat.
ápr. 20
8:18
Lázadók rendőrökre támadtak a Fülöp-szigeteken (Metropol)
Kommunista lázadók rendőrökre támadtak kedden a Fülöp-szigeteki fővárostól keletre, s rajtaütésükben legkevesebb négy rendőr életét vesztette, heten pedig megsebesültek.
ápr. 20
8:20
Szerdán egész Kína gyászolni fog (Metropol)
A csinghaji (Qinghai) pusztító erejű földrengés áldozatainak emlékére nemzeti gyásznapot rendeltek el Kínában április 21-re, szerdára; az országban és az ország külképviseletein félárbocra engedik a nemzeti zászlókat - jelentette be a kínai államtanács kedden.
ápr. 20
8:22
Teljes káosz a német légi közlekedésben (Metropol)
Teljes káosz alakult ki kedd reggelre a német légi közlekedésben. Noha az országos repülésbiztonsági hatóság kora délután 14 óráig hosszabbította meg a légtérzárlatot, több légitársaság - mindenekelőtt a Lufthansa és az Air Berlin - újraindította és indítja járatait.
ápr. 20
8:36
„Erdélyt épít” a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Kitekintő)
Újragondolta Erdélyt építünk nevű programját a hétvégén, az Aradon tartott, éves küldöttgyűlésén a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT).
ápr. 20
8:42
Dominó hatással járhat a Goldman-botrány? (Napi)
ápr. 20
8:42
Obama golfozott a lengyel elnök temetése napján (Infostart)
Barack Obama amerikai elnök az izlandi vulkánkitörés miatt nem tudott részt venni Lech Kaczynski lengyel elnök vasárnapi temetésén; hirtelen támadt szabadidejében golfozott egyet - írta a The Washington Times hétfőn.
ápr. 20
8:54
Idén egyetlen kilométer autópályát sem adnak át (Kitekintő)
A Piteşi-Nagyszeben útszakasz lesz a prioritás 2010-ben – jelentette ki Radu Berceanu román közlekedési miniszter.
ápr. 20
9:00
Hol keres a legtöbbet a Tesco? (Napi)
ápr. 20
9:30
Magyar felirat 139 kolozsvári műemléken (Kitekintő)
Ismét tárgyalóasztalhoz ültek Kolozsváron az RMDSZ helyi szervezetének képviselői és Sorin Apostu polgármester annak a 11 pontos követelésnek a kapcsán, amelyet tavaly novemberben nyújtottak be a városukat szerető magyar polgárok nevében.
ápr. 20
9:30
Lefújták a tüntetést a vörös ingesek (Kripto Akadémia)
A thai ellenzéki "vörös inges" tüntetők lefújták a főváros, Bangkok üzleti negyedébe keddre tervezett felvonulásukat, nem akarván összecsapni az oda kivezényelt katonákkal.
ápr. 20
9:36
Kitiltanák Németországból a Goldmant (Napi)
ápr. 20
9:36
Elkobozzák Izraelben az iPad készülékeket (Infostart)
Izrael betiltotta az iPad-ek importját és használatát mind a külföldiek, mind a helyi lakosok számára, mivel a készülékekbe épített vezeték nélküli (Wi-Fi) kapcsolat jelerőssége jóval meghaladja az európai és izraeli szabványokban meghatározott értéket.
ápr. 20
9:48
Váratlanul nagy nyereség a Citibanknál (Kitekintő)
Több egymást követő veszteséges negyedévet követően pozitív nettó eredménnyel zárt az első negyedévben a Citigroup, amely 4.4 milliárd dolláros profittal abszolválta a 2010. január-márciusi időszakot.
ápr. 20
9:48
Lefújták tüntetésüket a thai „vörös ingesek” (Metropol)
A thai ellenzéki „vörös inges” tüntetők lefújták a főváros, Bangkok üzleti negyedébe keddre tervezett felvonulásukat, nem akarván összecsapni az oda kivezényelt katonákkal.
ápr. 20
10:06
Horror! 30 késszúrással végezte ki barátját, majd melléfeküdt! (Kitekintő)
Nem bízta a véletlenre a Iaşi megyei Miroslava falucskában élő 60 éves Constantin Găluşcă ivócimborája sorsát. 30 késszúrással végzett vele, majd - mint aki jól végezte dolgát - lefeküdt a hulla mellé kipihenni magát.
ápr. 20
10:06
Ingyen delfinshow a Floridában rekedt turistáknak (Metropol)
A Seaworld társaság három floridai élményparkjában ingyen belépővel vigasztalódhatnak az izlandi vulkánkitörés miatt az Egyesült Államok délkeleti államában rekedt európai turisták.
ápr. 20
10:08
Meggyilkolták Kandahár alpolgármesterét (Metropol)
Feltételezett lázadók meggyilkolták a dél-afganisztáni Kandahár város polgármesterét, amikor az egy helyi mecsetben imádkozott. Azizullah Jarmalt hétfő éjszaka lőtték le.
ápr. 20
10:24
Gyásznapot tartanak Kínában szerdán (Kripto Akadémia)
A csinghaji (Qinghai) pusztító erejű földrengés áldozatainak emlékére nemzeti gyásznapot rendeltek el Kínában április 21-re, szerdára; az országban és az ország külképviseletein félárbocra engedik a nemzeti zászlókat - jelentette be a kínai államtanács kedden.
ápr. 20
10:42
Ismét tüntetnek a hazafias törvény ellen (Kitekintő)
Kedden, április 27-én tüntetést tartanak a hazafias törvény ellen a fiatalok - ezen a napon kerül a pozsonyi parlament elé a tervezet második verziója.
ápr. 20
10:44
Idén már szárnyalni fog a profit (Kitekintő)
A Citigroup mellett a befektetők még az IBM első negyedéves gyorsjelentésére vártak a tegnapi napon, amely végül a várakozásokat felülmúlóra sikeredett.
ápr. 20
11:00
Itt a bizonyíték! Biztosan vége az ismert színésznő házasságának (Kitekintő)
Biztos, hogy vége Sandra Bullock házasságának, bármit is tesz volt férje a gyönyörű színésznő visszaszerzése érdekében. Sandrát a héten már jegygyűrű nélkül fényképezték le Észak-Kaliforniában, számolt be a People magazin.
ápr. 20
11:06
Ide már repülhetünk (Napi)
ápr. 20
11:18
Milliókat sodor halálos veszélybe a felelőtlen kormány? (Kitekintő)
Egy frissen elkészült tanulmány alaposan kielemezte az Egyesült Államok felkészültségét egy jövőbeni vegyi támadás esetére. A kormány bizonyítványa messze nem kitűnő.
ápr. 20
11:18
Etnikai alapú erőszak Kirgizisztánban (Metropol)
Öten haltak meg etnikai alapú erőszakcselekményekben hétfőn Kirgizisztánban - közölték kedden a közép-ázsiai ország új, átmeneti hatóságai.
ápr. 20
11:18
Pártsemlegesítik a közmédiát Romániában (Kripto Akadémia)
Elvi megállapodás született a romániai kormánykoalícióban arról, hogy ezentúl civil szervezetek jelölik a közszolgálati televízió és rádió igazgatótanácsának a tagjait, emellett a két intézménynek ezentúl külön elnöke és menedzsere is lesz.
ápr. 20
11:36
Véget érhet a vulkán okozta káosz? (Kitekintő)
Három különböző, ám a vulkáni hamu koncentrációjának függvényében változó földrajzi zónára osztják Európa légterét –állapodtak meg hétfői videókonferenciájukon az EU-tagállamok közlekedési miniszterei. A rugalmasabb modellnek köszönhetően kedd reggeltől kezdve fokozatosan helyreállhat a légiforgalom a kontinensen, ha csak nem szól közbe újra a vulkáni működés.
ápr. 20
11:36
Öngyilkosságba hajszolták a legnagyobb magyart (168 Óra Online)
Százötven esztendeje, 1860. április 8-án vetett véget életének a legnagyobb magyar. Az évforduló bécsi és nagycenki eseményeiről tudósít SZÁSZI JÚLIA.
ápr. 20
11:42
Most érdemes Goldman-részvényt venni? (Napi)
ápr. 20
11:54
Több milliárdos nyereség kerül a kormány zsebébe (Kitekintő)
A the Wall Street Journal információi szerint a tavalyi évben a csődtől csupán az állami tőkeinjekció segítségével megmentett General Motors (GM) készen áll arra, hogy újabb részletet törlesszen vissza az állami hitelből.
ápr. 20
12:12
Mániákusan készült halálára az öngyilkos vállalkozó (Kitekintő)
Mániákusan megtervezte halálát az a nagyváradi üzletember, aki előbb gázkamrává alakította saját kocsiját, majd végzett magával. A kipufogócsőre szerelt gumitömlővel vezette be a kipufogógázt a kocsiba, ahol rátaláltak a rendőrök.
ápr. 20
12:30
Slota: beszélni kell a halálbüntetés bevezetéséről (Kitekintő)
„Nem szabad tabuként kezelni a témát” – véli Ján Slota, aki nem tagadja, hogy újra bevezetné a halálbüntetést, főként a a gyilkosok esetében.
ápr. 20
12:30
Újabb al-Kaida-vezért öltek meg (Metropol)
Közös iraki-amerikai műveletben megölték Észak-Irakban az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szervezetének egy magas rangú vezetőjét - közölte kedden egy iraki katonai szóvivő.

Keresés