2010. május 2. vasárnap

máj. 2
5:48
Obama az olajkatasztrófa helyszínére látogat (168 Óra Online)
Az amerikai hatóságok újabb tengeri olaj-, illetve gázkitermelő platformokat zárhatnak be a Mexikói öbölben a további katasztrófák megelőzésére - jelentette be az amerikai bányahatóság egyik szóvivője.
máj. 2
7:24
Visszavonul Catherine Ashton? (Kitekintő)
Lady Ashton a sorozatos támadásoknak köszönhetően kevesebb mint hat hónappal az Európai Unió külügyi főképviselői posztjának betöltése után vélhetően visszavonul.
máj. 2
7:48
Szükségállapot Amerika három államában, Obama a helyszínre megy (Infostart)
Szükségállapotot hirdetett ki az Egyesült Államok déli részén lévő Alabama állam kormányzója a Mexikói-öböl felszínén úszó hatalmas olajfolt miatt. Korábban Louisianában és Floridában is hasonló döntést hoztak.
máj. 2
7:50
Támogatja az Arab Liga az izraeli-palesztin közvetett tárgyalások felújítását (Infostart)
Támogatja az Arab Liga az izraeli-palesztin közvetett tárgyalások felújítását - közölte a tagországok képviselőinek kairói találkozója után Amr Musza főtitkár. Hozzátette: a szervezet ugyanakkor kételkedik abban, hogy a zsidó állam komolyan keresné a békekötés lehetőségét.
máj. 2
8:06
Robbanóanyagot találtak egy autóban a Times Square környékén (Infostart)
Robbanóanyag volt abban a gyanús gépkocsiban, amely miatt lezárták az este a New York-i Times Square környékét - közölte a városi tűzoltóság egyik neve elhallgatását kérő tisztje.
máj. 2
8:08
Szélsőbaloldali zavargások Kolumbiában (Infostart)
Öt katonát megöltek, és hatot megsebesítettek a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők szélsőbaloldali gerillaszervezet fegyveresei az ecuadori határ mellett.
máj. 2
8:30
Bomba a New York Times Square-n - kiürítették a környéket (Kripto Akadémia)
Pokolgépet találtak rendőrök szombat este a New York-i Times Square környékén egy parkoló gépkocsiban, a hatóságok lezárták és kiürítették a környéket.
máj. 2
8:36
Szlovákia esete Orbán Viktorral (Kitekintő)
Bár Orbán Viktor országlása kivételes népszerűségi mutatókkal indul, a szlovák politikai elit soha nem lépne be az új magyar miniszterelnök rajongói klubjába.
máj. 2
9:12
Veszélybe kerülhet Irak függetlensége (Kitekintő)
Komoly vitát váltott ki Irakban az Irakijja koalíció kijelentése, miszerint Bagdad a nemzetközi közösség segítségre szorul abban, hogy kormányképes koalíciót hozzon létre. Núri al-Maliki hevesen kritizálta az elképzelést, amely véleménye szerint éppen azt veszélyeztetné, amiért Irak küzd: a függetlenségét.
máj. 2
9:24
Triplájára nőtt az olajfolt egy nap alatt (Metropol)
Körülbelül egy nap leforgása alatt triplájára nőtt a Mexikói-öbölben kialakult olajfolt nagysága - állítja a miami egyetem egyik kutatója műholdfelvételek alapján.
máj. 2
9:24
Több mint egymillióan az orosz rendezvényeken (Kripto Akadémia)
Oroszország városaiban jóval több mint egymillió ember vett részt a május 1-jei felvonulásokon és nagygyűléseken a politikai pártok és szakszervezetek szervezésében.
máj. 2
9:26
Fontos nyomok a pokolgépet rejtő autóban (Metropol)
Halálos támadást sikerült meghiúsítani New Yorkban éber járókelőknek és a biztonsági hatóságoknak köszönhetően. A robbanószerkezetet sikerült hatástalanítani. Megnyitották a forgalom előtt a manhattani Times Square-t. Fontos nyomokat találtak az autóban. Összefoglaló.
máj. 2
9:42
Fel kell készülni a döntésre Koszovó függetlenségéről (Kripto Akadémia)
Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter szerint az Európai Uniónak fel kell készülnie a Nemzetközi Bíróság Koszovó függetlenségéről hozandó döntésére.
máj. 2
9:48
Bombát találtak New Yorkban (Kitekintő)
A robbanószert egy a Time Square-en parkoló autóban találták szombat este. Detonáció nem volt, New York polgármestere halálos támadásról beszél.
máj. 2
10:24
Történelmi kiegyezés vagy hazaárulás? (Kitekintő)
Egy-egy országban az épp hatalmon lévő politikai kör általában okot ad az ellenzéknek arra, hogy elégedetlenkedjen és kritizáljon. Viktor Janukovics államfővé való beiktatása óta már sokadszor kerül az ellenzék össztűzébe.
máj. 2
10:26
Fejlesztik a Fekete-tengeri orosz katonai bázist (Kitekintő)
Részleteket egyelőre nem tudni az orosz Fekete-tengeri haditengerészeti flotta fejlesztési előkészületeiről, de várhatóan a terveket egy hónapon belül Dmitrij Medvegyev elnök elé terjesztik jóváhagyásra.
máj. 2
10:28
Így marad karcsú a Szex és New York sztárja (Kitekintő)
Sarah Jessica Parker nem szereti, ha vékony testalkatáról beszélnek, ám arról, hogy gyakran szóba kerül ez a téma, csakis ő tehet.
máj. 2
10:36
Kincsek a mélyben - lezárult egy fejezet (Kripto Akadémia)
Negyven év vita után megegyezett Oroszország és Norvégia az Északi-sarkkörön túli tengeri határok kijelöléséről. Megegyezésükben szerepet játszott a Barents-tenger alatti, kiaknázatlan földgáz- és kőolajkészlet, valamint az a tény, hogy az 1978-ban megkötött egyezmény 2010. július 1-én lejár.
máj. 2
10:42
Csehország: Télbúcsúztató boszorkányégetés Prágában (Kitekintő)
Prágában is megülték a Walpurgis-éjt, a helyiek által "čarodějnice" néven emlegetett esemény során végleg elbúcsúztatták a telet és elégették a boszorkányokat.
máj. 2
10:44
Van-e jövőjük a kisvállalkozóknak? (Kitekintő)
Dr. Inzelt Annamária, a Pénzügykutató Zrt. IKU Innovációs Kutató Központ igazgatója, és Csonka László, kutató beszélt a kis- és középvállalkozások innovációs lehetőségeiről és tendenciáiról.
máj. 2
10:48
Létrejött a megállapodás Görögország, valamint az IMF és az Európai Unió között (Infostart)
Létrejött a megállapodás Görögország, valamint a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió között a többéves pénzügyi támogatási csomagról - jelentette be Athénban a görög miniszterelnök. Jeórjiosz Papandreu elmondta: az egyezséghez kapcsolódó szigorú takarékossági program a görög lakosságtól is nagy áldozatokat kíván.
máj. 2
11:00
Közel a háború: elhallgatják a lényeget? (Kitekintő)
Összeomlani látszik az a kép, hogy az németek békésen átvészelhetik az afganisztáni missziót.
máj. 2
11:24
Az IMF szerint 10 év alatt kecmereg ki Görögország a válságból (Infostart)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint Görögországnak tíz évre lesz szüksége ahhoz, hogy felülkerekedjen pénzügyi válságán. Erről a Der Spiegel című lap számol be hétfőn megjelenő számában, forrásmegjelölés nélkül.
máj. 2
11:30
Új játékszerre vágyott az unatkozó rendőrfőnök (168 Óra Online)
Rendnek kell lennie – nyilván ez a célkitűzés lebeg minden, a törvények betartatásáért felelős illetékes szeme előtt, hiszen a szabályok és a törvények teszik lehetővé a zökkenőmentes mindennapi együttélést. Nincs ezzel másképpen St Mary’s rendőrfőnöke sem, aki szintén ügyel arra, hogy körzetében rendben menjenek a dolgok.
máj. 2
11:30
Kudarcot vallott a nukleáris leszerelés? (Kripto Akadémia)
Az iráni elnök szerint a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) kudarcot vallott a nukleáris leszerelés terén, és országa javaslatokat tesz ennek orvoslására.
máj. 2
12:00
Magas István a görög ügyben: egy-két évre meg lehet nyugodni (Infostart)
Megszületett tegnap a megállapodás Görögország, a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió között a többéves pénzügyi támogatási csomagról. Az InfoRádió által megkérdezett elemző, Magas István szerint ezzel 1-2 évre meg lehet nyugodni.
máj. 2
12:06
Tűz a pakisztáni amerikai nagykövetségen (Metropol)
Kisebb tűz ütött ki vasárnap az Egyesült Államok iszlámábádi nagykövetségén - közölte egy szóvivő. A pakisztáni fővárosban lévő irodaépületben keletkezett lángok oka egyelőre ismeretlen.
máj. 2
12:12
Május 1.: a kommunisták rendezvénye volt a legnépszerűbb (Kitekintő)
Idén érdektelenségbe fulladt Oroszországban május 1 megünneplése. Moszkvában, a rendőrség adatai szerint csupán 35 ezren vettek részt a különböző felvonulásokon.
máj. 2
12:18
Barroso a görög támogatási csomag aktiválását ajánlja (Infostart)
A görög támogatási csomag aktiválását ajánlja az Európai Bizottság elnöke. José Manuel Barroso közleményében hangsúlyozta: az athéni nemzetközi tárgyalásokon elért megállapodással szilárd alapú, hiteles támogatási csomagot hoztak létre.
máj. 2
12:20
Hatalmas tüzet okozhatott volna a New Yorkban talált pokolgép (Infostart)
A manhattani Times Square-en talált pokolgéppel az elkövetők célja az lehetett, hogy hatalmas tüzet okozzanak - mondta újságíróknak Raymond Kelly, a New York-i rendőrség (NYPD) vezetője.
máj. 2
12:48
Tragikus baleset: Egy ember meghalt, négyen megsérültek (Kitekintő)
Fának ütközött egy peugeit 406-os Galánta és Diószeg között szombaton délután. Az ütközést követően a gépkocsi felborult, tropára tört. Utasai közül egy ember életét vesztette.
máj. 2
13:00
A szélsőjobboldal elleni tünetessé vált május elseje (168 Óra Online)
A szélsőjobboldal elleni országos megmozdulássá vált május elseje Németországban. A neonácinak bélyegzett Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) szervezésében szélsőjobboldali tüntetők az ország több városában felvonulásokkal igyekeztek megzavarni a május elsejei rendezvényeket, a politikai pártok, különböző társadalmi szervezetek, továbbá baloldali csoportok ugyanakkor ellentüntetésekkel akadályozták…
máj. 2
13:24
Vigyázz, kész, rajt: elindultak a fesztiválok (Kitekintő)
A tavasznak és a jó időnek köszönhetően immár semmi nem áll a kulturális fesztiválok útjába! Tekintse meg összefoglalónkat a kárpát-medencei eseményekről!
máj. 2
13:30
Görög pénzügyminiszter: a megszorítás a lakosságtól is nagy áldozatokat kíván (Infostart)
2014 végére a bruttó hazai termék 3 százaléka alá kívánja leszorítani államháztartási hiányát Görögország - közölte a pénzügyminiszter. Jeórjiosz Papakonsztantinu hangsúlyozta: a nemzetközi partnerekkel kötött megállapodás a következő évekre összesen 30 milliárd eurós további megtakarítást ír elő.
máj. 2
13:48
Londoni elemzők: Hosszútávon nem elegendő az egyszeri pénzügyi támogatás Görögországnak (Infostart)
Hosszútávon nem tartják elegendőnek az egyszeri pénzügyi támogatást Görögország számára a pénzügyi szakemberek. Londoni elemzők úgy vélik, hogy az euróövezet többi gyenge költségvetési és adóssághelyzetű tagállama is bajba kerülhet még.
máj. 2
13:50
Megnyitották a forgalom előtt a manhattani Times Square-t (Infostart)
Megnyitották a forgalom előtt a manhattani Times Square-t vasárnap, miután elszállították onnan azt a terepjárót, amelyben egy házi készítésű pokolgépet talált a rendőrség.
máj. 2
13:54
Mintegy 20 sebesült Németországban (Metropol)
Mintegy 20 sebesült és több mint 300 őrizetbe vétel a május 1-jei németországi megmozdulások nem hivatalos mérlege.
máj. 2
13:54
Május 1 - Több száz őrizetbe vétel Németországban (Kripto Akadémia)
Mintegy 20 sebesült és több mint 300 őrizetbe vétel a május 1-jei németországi megmozdulások nem hivatalos mérlege.
máj. 2
14:00
Ő az, aki felforgathatja a politikát (Kitekintő)
Politikát játszó elkényeztetett új gazdagok, vagy felelős államférfiak modern pártja? Melyik a brit Konzervatív Párt igazi arca 2010-ben? Elemzésünkből kiderül.
máj. 2
14:36
Nagy bajban van Európa (Kitekintő)
Márciusban 101 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma az eurózónában februárhoz képest, az EU egészében pedig 123 ezerrel.
máj. 2
14:42
Beindult a nagyüzem a Sanghajban (Infostart)
Kínaiak százezrei választották hétvégi programjuknak a sanghaji világkiállítást, ahol egyre többeknek válik világossá, hogy valószínűleg sosem látják belülről a legnépszerűbb pavilont, a kínait, de ettől függetlenül rendületlenül, fegyelmezetten és kitartóan állják mindenütt a sort, élvezik a programokat, vásárolnak és ismerkednek a világgal.
máj. 2
14:44
Slota: az SNS jó viszonyt akar Magyarországgal, de ellenzi a magyar beavatkozást (Infostart)
Ján Slota szerint a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) jó viszonyra törekszik Szlovákia és Magyarország között, de határozottan ellenzi, hogy a magyarok bármi módon beavatkozzanak Szlovákia ügyeibe.
máj. 2
14:48
Keresztény diákok elleni merénylet Moszulban (Metropol)
Két pokolgép robbant az észak-iraki Moszulban vasárnap egy keresztény diákokat szállító autóbusz közelében, egy embert megölt, közel százat megsebesített.
máj. 2
14:48
A miniszterelnök a megtorlások híve (168 Óra Online)
„A hatalom azoknak árt, akik nem gyakorolják” – mondta valamikor a nyolcvanas években Giulio Andreotti, az olasz politika doyenje. Pontosan ismerte honfitársainak lelkét, s jól tudta, hogy más országokkal ellentétben, az Alpoktól Szicíliáig a hatalom az „uralkodó” népszerűségének legfontosabb kelléke. Ez derült ki a néhány héttel ezelőtti olasz helyi választásokból is. Reményi Kálmán helyszíni…
máj. 2
15:06
Át akarja venni a milliókat hozó kalózüzletet a Hizbul Islam (Kripto Akadémia)
Részt követel magának a jövedelmező kalózüzletből egy kormányellenes szomáliai iszlamista szervezet, és fegyveresei megszállták az illegális tevékenység egyik központját - tudatták a szomáliai tengeri rablók fellegvárának tartott Haradhere kikötővárosban tartózkodó kalózok.
máj. 2
15:12
Újra facér a gyönyörű színésznő (képpel!) (Kitekintő)
Halle Berry újra egyedül van, ugyanis szakított Gabriel Aubrey kanadai modellel, kapcsolatukat nem sikerült megmenteni közös kislányuknak sem.
máj. 2
15:30
Slota szerint a szlovákok mindig valamilyen hátsóba furakodnak (Kitekintő)
Az irigység a szlovák társadalom rákfenéje Ján Slota szerint, ez rombolja a leginkább a nemzet jellemét.
máj. 2
15:36
Lehetséges új nyom a három éve eltűnt Madeleine ügyében (Infostart)
Elképzelhető, hogy új nyomot találtak, ezért az éppen három éve eltűnt kislányuk, Madeleine keresésének folytatását kérik a rendőrségtől a McCann szülők Nagy Britanniában.
máj. 2
15:38
Brit választások: továbbra sem látszik biztos győztes (Infostart)
Az elmúlt hetekhez hasonlóan a vasárnap közölt legfrissebb közvélemény-kutatások sem valószínűsítenek egyértelmű győztest a csütörtökön esedékes brit parlamenti választásokra.
máj. 2
16:00
Lehetséges új nyom Madeleine ügyében (Metropol)
Elképzelhető, hogy új nyomot találtak, ezért az éppen három éve eltűnt kislányuk, Madeleine keresésének folytatását kérik a rendőrségtől a McCann szülők Nagy Britanniában.

Keresés