2010. május 14. péntek

máj. 14
0:03
Megdöbbentő adatok az USA háborúiról! (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok által az afgán háborúra költött havi pénzösszeg nagysága már meghaladja az iraki háború költségét - közölte a Pentagon a USA Today csütörtöki jelentése szerint.
máj. 14
1:33
Gengszterek használják az 500 euróst (Kripto Akadémia)
Kivonták csütörtöktől a hivatalos nagy-britanniai forgalmazásból az 500 eurós bankjegyeket, mert egy vizsgálat kiderítette, hogy e bankók csaknem mindegyikét bűnözők használják.
máj. 14
6:33
Clinton: a nők jogait nem szabad feláldozni az afganisztáni rendezésben (Infostart)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter közölte: a nők jogait nem szabad feláldozni az afganisztáni rendezésben.
máj. 14
6:36
Jó hír a magyaroknak: esély a regionális nyelvre (Kitekintő)
Vagyim Kolesznyicsenko régiós párti képviselő beadványa alapján jó esély kínálkozik arra, hogy hamarosan regionális státust kaphatnak bizonyos kisebbségek nyelvei, köztük a magyar is.
máj. 14
6:39
Mégsem lesz előre hozott választás (Kripto Akadémia)
Thaiföldön nem lesznek előre hozott parlamenti választások november 14-én, mert a kormányellenes tüntetők nem hajlandók elvonulni az általuk megszállt bangkoki negyedből - jelentette be csütörtökön Abhiszit Veddzsadzsiva miniszterelnök.
máj. 14
6:41
A burkától rettegnek Európában (Kripto Akadémia)
Európában évek óta zajlik a vita arról, engedélyezzék-e az egész testet elfedő muzulmán női viseletet, vagy sem. Belgium betiltotta a burkát, de Franciaország is követi majd a példáját. Ezek az országok arra hivatkoznak, hogy a burka a nők lealacsonyítását szolgálja. Egy olyan kultúrát képvisel, amely ellentétes az európai alapértékekkel. Ám nem minden európai állam osztja ezt a véleményt. Sokak…
máj. 14
6:51
Kétszázöt millió dollár a kongresszustól az izraeli rakétavédelmi rendszer támogatására (Infostart)
Barack Obama amerikai elnök 205 millió dollárt kért a kongresszustól, amelyből egy izraeli rakétavédelmi rendszer előállítását és telepítését gyorsítanák - közölte a Fehér Ház.
máj. 14
6:57
Fico simán kirúgatná a magyarságot választókat (168 Óra Online)
Számos munkahelyről kitiltaná a kettős állampolgárságot választó szlovákiaiakat Robert Fico szlovák miniszterelnök - írja a .
máj. 14
6:57
Ukrajnában regionális nyelv lehet a magyar (Kripto Akadémia)
Vadim Kolesznicsenko ukrán régiós párti képviselő beadványa alapján jó esély kínálkozik arra, hogy hamarosan regionális státust kaphatnak bizonyos kisebbségek nyelvei, köztük a magyar is.
máj. 14
7:12
Levédhetik a székelyföldi kürtőskalácsot (Kitekintő)
A hagyományos székely (pityókás) házikenyér és kürtőskalács székelyföldiként való levédése érdekében folytatnak tárgyalásokat Hargita és Kovászna megye péktermelői a Hagyományos és Környezetbarát Termékek Országos Szövetségével.
máj. 14
7:30
Évenként drágul majd a cigaretta (Metropol)
Idén még nem szükséges hozzányúlni a cigaretta jövedéki adójához, mert ebben az évben teljesül az uniós direktíva, de a következő évtől - hogy ne kelljen egyszerre sokat emelni - évenkénti 6 százalékos köztehernövelésre van szükség.
máj. 14
7:51
Hallgatott a pápa a papi pedofíliáról (168 Óra Online)
Alattomos és veszélyes fenyegetésnek" tartja a pápa az abortuszt és a melegházasságot - a katolikus egyház pedofil ügyeiről nem szólt Fatimában - írja a
máj. 14
8:24
A lengyel elnök sírján találtak egymásra (Kitekintő)
A rokonszenv kölcsönös, ám felmerül a kérdés: meddig maradhat fenn a frissen kialakult barátság a lengyel-orosz viszonyban?
máj. 14
8:27
A thaiföldi tüntetők katonai járműveket gyújtottak fel (Kripto Akadémia)
A bangkoki vörös inges tüntetők felgyújtottak pénteken több katonai járművet, miután a hadsereg körbezárta őket abban a negyedben, amelyet két hónapja megszállva tartanak - jelentette egy fotóriporter.
máj. 14
8:42
Amivel bedugják az egyház nagy fekete lyukát (Kitekintő)
Olvasom az ortodox egyház közleményét a „morális krízisről”, amely gazdasági válságba sodorta az országot: természetesen csak még több templom építésével lehetne megoldani. Kiráz a hideg.
máj. 14
9:36
Szorosabbra fognák az Euro-gyeplőt (Kitekintő)
Pár nappal azután, hogy az eurózóna példátlan lépéseket tett az államadósság által sújtott tagállamok stabilizálására, az Európai Bizottság bemutatta új gazdasági szabályozás tervét.
máj. 14
9:51
Összeáll a Samsung az Avatarral (Napi)
máj. 14
9:53
Visszavett a sebességből a repülőgépgyártó (Napi)
máj. 14
9:54
Gyászol a zeneipar: elhunyt a jazz királynője (Kitekintő)
A faji korlátok ledöntésért harcoló afroamerikai dzsessz-királynő, Lena Horne 92 éves korában hunyt el.
máj. 14
9:55
Soros György a netre megy (Napi)
máj. 14
10:30
Krimi a tengeren: ki süllyesztette el a hadihajót? (Kitekintő)
A Csonan hadihajó katasztrófája egész Ázsia jövőjét nagyban befolyásolhatja.
máj. 14
10:45
Nem zár be a magyar nagykövetség Bangkokban (Infostart)
Nincs ok arra, hogy a magyar nagykövetség bezárjon a thaiföldi fővárosban, Bangkokban - mondta pénteken Balogh András nagykövet telefonon az MTI megkeresésére. A bangkoki vörös inges tüntetők felgyújtottak pénteken egy rendőrségi buszt, miután a hadsereg körbezárta őket abban a negyedben, amelyet két hónapja megszállva tartanak - közölte egy fotóriporter.
máj. 14
10:48
Agrárkutató: a biodízel olcsóbb lett, mint a benzin (Kitekintő)
A biodízel ára ugyan növekszik, de jóval kisebb mértékben, mint a benziné, derül ki az Agrárgazdasági Kutatóintézet elemzéséből.
máj. 14
10:50
Maximális büntetést kérnek a gyilkos sofőrnek (Kitekintő)
A Kolozsvári Törvényszéki Ügyészség 10 év letöltendő börtönbüntetést kértek Gabriel Hilote üzletembernek, aki tavaly októberben Kolozsváron balesetet okozott, amelyben egy háromtagú család életét vesztette.
máj. 14
11:06
Siralmas bizonyítvány a Fico-kormány elmúlt négy évéről (Kitekintő)
Szlovákiában a  legrosszebb osztályzatot az elmúlt négy évért az igazságszolgáltatás kapta a Társadalomkutató Intézettől. Folytonosságot csakis a külpolitikában tapasztaltak.
máj. 14
11:06
Újabb összecsapások Kirgizisztánban (Metropol)
Újabb összecsapások törtek ki pénteken a kirgiz átmeneti kormány hívei és ellenzéke között az ország két legjelentősebb déli városában - jelentette a helyi média.
máj. 14
11:08
Rihanna elivott 23 ezer eurót (Kitekintő)
Rihanna egy londoni éjszakai klubban 3 óra leforgása alatt összesen 23 446 euró értékben rendelt alkoholt, mégpedig pezsgőt, vodkát, Jägermeistert.
máj. 14
11:09
Nem lehet puha Fico, ezért veri az asztalt (Kripto Akadémia)
Kényelmetlen, nehéz helyzetbe került a szlovák kormányfő, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer) elnöke egy hónappal a szlovákiai választások előtt - írta az Új Szó szlovákiai magyar napilap pénteken, Fico fenyegetőzése című jegyzetében.
máj. 14
11:42
Összecsapások Kirgizisztánban (Kitekintő)
Kirgizisztán mindhárom déli megyéjében elfoglaltak a helyi adminisztráció épületét az elűzött Kurmanbek Bakijev elnök hívei.
máj. 14
11:42
Véres napokat ígér az al-Kaida új vezetője (Metropol)
Az iraki al-Kaida új vezetője szerint "a támadások újabb hulláma kezdődött el, és sötét, véres napok jönnek" - tudósított pénteken az iszlamista honlapokat figyelő SITE amerikai központ.
máj. 14
12:00
Zuhantak a Sony részvényei (Kitekintő)
Közel egy éve nem látott mértékben esett a japán Sony árfolyama a mai kereskedés első szakaszában arra a hírre, hogy a társaság által publikált profit előrejelzés elmaradt az elemzők által előzetesen várttól.
máj. 14
12:18
Orosz csoportgyőzelem (Kitekintő)
Befejeződtek a jégkorong világbajnokság csoportküzdelmei.
máj. 14
12:18
Nem zár be a magyar nagykövetség Bangkokban (Metropol)
Nincs ok arra, hogy a magyar nagykövetség bezárjon a thaiföldi fővárosban, Bangkokban - mondta pénteken Balogh András nagykövet telefonon.
máj. 14
12:36
Nem késő megreformálni a hazai pályázati rendszert (Kitekintő)
Essősy Zsombor, a MAPI Zrt (Magyar Pályázatkészítő Iroda) vezérigazgatója úgy gondolja, hogy még nem késő megreformálni a hazai pályázati rendszert.
máj. 14
12:40
Pozsony: elfogadhatatlan a magyar lépés (Kripto Akadémia)
Szlovákia számára elfogadhatatlan, hogy Magyarország intézményesíteni akarja kapcsolatait a Szlovákiában élő nemzeti kisebbségekkel, s meggyőződése, hogy ez a lépés nincs összhangban a nemzetközi joggal - állapította meg a szlovák kormány pénteki rendkívüli ülésén.
máj. 14
12:51
Megőrizte pozícióját az Uniqa (Napi)
máj. 14
12:54
Visszafogják magukat a spanyol szakszervezetek (Kitekintő)
A madridi kormány szerdán bejelentett államháztartási konszolidációs tervezetéről kezdődött éles hangú társadalmi párbeszéd Spanyolországban, ahol úgy tűnik a gazdasági élet főszereplőinek egyelőre nem sikerült közös nevezőre jutniuk a reformok irányáról.
máj. 14
13:12
Újabb bányarobbanás Kínában (Metropol)
Huszonegy bányász vesztette életet a délkelet-kínai Kujcsou (Guizhou) tartomány egyik szénbányájában sújtólégrobbanás következtében - jelentette pénteken a Hszinhua kínai hírügynökség.
máj. 14
13:14
Ficóék kiakadtak a kettős állampolgárság tervétől (Metropol)
Szlovákia számára elfogadhatatlan, hogy Magyarország intézményesíteni akarja kapcsolatait a Szlovákiában élő nemzeti kisebbségekkel, s meggyőződése, hogy ez a lépés nincs összhangban a nemzetközi joggal.
máj. 14
13:30
Titokban kivégezték a kalózokat? (Kitekintő)
Navigációs segédeszközök nélkül engedték szabadon a múlt héten foglyul ejtett szomáliai kalózokat, akik eltérítettek egy orosz olajszállító tartályhajót. Az orosz radar egy órán belül elvesztette őket, valószínűleg már mindannyian meghaltak.
máj. 14
13:32
Pornószínésznővel fetrengett a filmcsillag (Képpel!) (Kitekintő)
Violet Kowal lengyel pornócsillag azt állítja, hogy viszonya volt Mel Gibsonnal. A National Enquier bulvármagazin szerint kijelentéseit hazugságvizsgálattal is ellenőrizték.
máj. 14
13:33
Romániában sürgős intézkedések kellenek a csőd elkerüléséhez (Kripto Akadémia)
A görögországihoz hasonló csődhelyzet elkerülése érdekében szorgalmazta ismét Traian Basescu román államfő a bér- és nyugdíjcsökkentő intézkedéseket.
máj. 14
13:48
11 milliárd dolláros infrastruktúra fejlesztési alap felállítását tervezi az indiai állam (Kitekintő)
A Bloomberg beszámolója szerint India 500 milliárd rúpia, azaz 11 milliárd dollár értékben tervez létrehozni egy olyan alapot, amely infrastruktúra fejlesztési projekteket finanszírozna, így például utak, kikötők, hidak megépítését azzal a céllal, hogy így tegyék fenntarthatóvá a gazdaság növekményét.
máj. 14
13:51
"Egyenes út az autonómia irányában" (Kripto Akadémia)
Robert Fico szlovák miniszterelnök tegnap délelőtti sajtóértekezletén kirohant az Orbán Viktor által tervezett kettős állampolgársági törvény ellen. A pozsonyi kabinet vezetője újságírók előtt határozottan leszögezte: nemzetbiztonsági kockázatot jelent a magyarok kettős állampolgársága.
máj. 14
14:06
A feketék körében menő a Twitter (Kitekintő)
Az Egyesült Államokban 17 millióan használják a Twitter nevű mikroblog-szolgáltatást, azonban a Facebook még mindig hatszor nyerőbb.
máj. 14
14:09
Több mint 20 millió dollár kártérítés pedofília miatt (Kripto Akadémia)
Több mint 20 millió dollár kártérítés kifizetésébe egyezett bele egy egyesült államokbeli katolikus egyházmegye, amelynek több papja ellen indult eljárás pedofília vádjával.
máj. 14
14:24
Könnyebb munkát találni a kormányban, mint eddig (Kitekintő)
Könnyebbé válhat a kormányzati állások megszerzése Washingtonban, a döntés célja, hogy az állami szektor versenyképes legyen a magánszektorral.
máj. 14
14:27
Trianon ellen tüntetne a magyar szélsőjobb Franciaországban (168 Óra Online)
Hogyan fogadta Európa a magyar parlamenti választások eredményét, és mit vár az új Orbán-kormánytól? Párizsban THOMAS SCHREIBER, Rómában REMÉNYI KÁLMÁN, Londonban KIRÁLY HELGA figyelte a mérvadó véleményeket.
máj. 14
14:27
Ülést tart a szlovák kormány a kettős állampolgársággal kapcsolatban (Kripto Akadémia)
Ülést tart ma a szlovák kormány a kettős állampolgárságra vonatkozó magyar tervek miatt.
máj. 14
14:45
New York-i merénylet - pakisztáni szálak (Kripto Akadémia)
A pakisztáni hatóságok őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy segítséget nyújtott a május 1-jei New York-i pokolgépes merényletkísérlet gyanúsítottjának - írta a The Washington Post amerikai illetékesekre hivatkozva.

Keresés