2010. május 24. hétfő

máj. 24
7:24
Székelyföld: egységes kultúra, közös hagyományőrzés (Kitekintő)
Pünkösd, Csíksomlyó, Mindszenty monodráma, székelyföldi összeművészeti fesztivál és vajdasági kultúraterjesztés - ezt ajánlja heti Kárpát-medencei kultúrkörképünk.
máj. 24
7:24
Lángolt az Álomhajót – Magyar is volt az utasok között (168 Óra Online)
Tűz ütött ki egy nyugat-norvégiai kikötőben horgonyzó német kirándulóhajó, az MS Deutschland gépházában, ezért a hajó fedélzetéről 607 személyt ki kellett menteni – tájékoztatott a helyi mentőszolgálat.
máj. 24
7:24
Kapcsolatait árulta András herceg exneje (Kripto Akadémia)
Sarah Ferguson yorki hercegnő félmillió fontot kért azért, hogy egy üzletembert összehozzon egykori férjével, András herceggel, és használja befolyásos kapcsolatait - írja a News of the World honlapja.
máj. 24
8:18
Fociláz - már a halak között is! (Kripto Akadémia)
A japán és a holland válogatott színeit "viselő" halak fociznak egymással, ami azért is nehéz, mert labdájuk az nincs.
máj. 24
8:20
Vidéki tájjá változott a Champs Elysee (Kripto Akadémia)
Természetfőváros lett két napra Párizs. Ez a címe a fiatal gazdálkodók tavaszi ötletének, hogy erdő-mezővé alakítják a főváros híres sugárútját.
máj. 24
8:54
Meg akarta ölni feleségét, majd a rendőrökre is rátámadt (Kitekintő)
Nyolc hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Besztercebányai Járásbíróság a zólyomlipcsei, 60 éves Jozef Austot hivatalos személy elleni erőszak, és veszélyes fenyegetőzés miatt.
máj. 24
8:54
Megszakad a kapcsolat Észak és Dél között (Kripto Akadémia)
Dél-Korea megszakít minden együttműködést és kereskedelmi kapcsolatot Észak-Koreával - a keszongi ipari park kivételével - hadihajójának elsüllyesztése miatt - jelentette be hétfőn Ri Mjong Bak dél-koreai elnök.
máj. 24
9:30
Kiütötte egy részeg a szocialisták nagyágyúját (Kitekintő)
Rég nem látott durva és negatív kampánynak lehettek szemtanúi Csehország lakói, a költségvetés és a gazdaság helyzetének tárgyalása helyett a legtöbb esetben személyeskedésbe torkolltak a viták és az utcai erőszak is megjelent egyes városokban.
máj. 24
9:30
Rendkívüli állapot a jamaicai fővárosban (Metropol)
Rendkívüli állapotot rendeltek el vasárnap a jamaicai főváros két kerületében, miután egy körözött drogbáró hívei megtámadtak több rendőrőrsöt. A hatóságok felszólították a nőket és a gyerekeket, hogy hagyják el az érintett területet.
máj. 24
9:30
Rendkívüli állapot Jamaicában (Kripto Akadémia)
Rendkívüli állapotot rendeltek el vasárnap a jamaicai főváros két kerületében, miután egy körözött drogbáró hívei megtámadtak több rendőrőrsöt.
máj. 24
9:36
Ostromállapotok Jamaica fővárosában (Infostart)
Rendkívüli állapotot rendeltek el a jamaicai főváros két kerületében, miután egy körözött drogbáró hívei megtámadtak több rendőrőrsöt. A hatóságok felszólították a nőket és a gyerekeket, hogy hagyják el az érintett területet.
máj. 24
10:06
A bíróság nem kegyelmez az ittas vezetésen kapott sztárnak (Kitekintő)
Vasárnap visszatért Los Angelesbe Lindsay Lohan, akinek még szombaton kellett volna bíróság elé állnia, azonban nem tudott hazautazni Amerikába, mert állítása szerint Franciaországban elhagyta az útlevelét.
máj. 24
10:06
Mabhúh-gyilkosság - Kiutasított egy izraeli diplomatát Ausztrália (Kripto Akadémia)
Az ausztrál kormány elrendelte egy izraeli diplomata kiutasítását az országból a Dubajban januárban meggyilkolt Hamász-tisztviselő elleni merénylethez használt ausztrál útlevelek miatt - jelentette be hétfőn az ausztrál külügyminiszter.
máj. 24
10:12
Támogatással fejleszt Magyarországon a gyógyszermulti (Napi)
máj. 24
10:24
Fölgyújtanák! – Borzasztó módon számolnák fel az olajkatasztrófát (168 Óra Online)
Nem biztos, hogy megtisztítható a Mexikói-öböl partján fekvő lápvidék a ragacsos, mérgező olajszennyeződéstől, esetleg drasztikus lépésekre lesz szükség – hangzott el a CBS vasárnapi tudósításában. Nem kizárt, hogy mocsárvilág sűrű labirintusába behatoló, a halakra és egyéb állatokra veszélyes nyersolajtól csak a növényzet felgyújtásával szabadulhatnak meg – állítják kormányzati tisztviselők és…
máj. 24
10:24
Olajkatasztrófa - nem biztos, hogy megtisztítható a lápvidék (Kripto Akadémia)
Nem biztos, hogy megtisztítható a Mexikói-öböl partján fekvő lápvidék a ragacsos, mérgező olajszennyeződéstől, esetleg drasztikus lépésekre lesz szükség - hangzott el a CBS vasárnapi tudósításában.
máj. 24
10:42
Robotok a katonák védelmében (Metropol)
A jármű ránézésre olyan, mint egy szokványos utcai terepjáró, de alaposabb szemrevételezés után kiderül, hogy különböző célokra kifejlesztett érzékelőkkel, gumioptikás kamerarendszerekkel és nagy teljesítményű számítógépekkel van felszerelve, hogy egy napon eleget tehessen feladatának: katonákat védjen meg orvtámadásoktól, felrobbantásukra szánt szerkezetektől.
máj. 24
10:42
Ismét háborúra készül a két ország? (Kitekintő)
Az ENSZ aggódik a Libanon és Izrael közötti tűzszünet miatt.
máj. 24
10:48
Ismét kiutasítottak egy izraeli diplomatát (Infostart)
Kiutasítanak Ausztráliából egy izraeli diplomatát a Dubajban januárban meggyilkolt Hamász-tisztviselő elleni merénylethez használt ausztrál útlevelek miatt.
máj. 24
11:18
Szédületes! Hasára szíjazott bombával úszott a magyar fiú (168 Óra Online)
A zenerajongó Shelton (Schönberger Ferenc) beleszeretett Angliába. A csellója hozzásegítette, hogy fiatalon egy teheráni zenekarhoz szerződhetett, s már egy éjszakai mulatóban játszott a megélhetésért, amikor kitört a második világháború...
máj. 24
11:36
A miniszterelnök támadástól tart (Kitekintő)
Szaid Hariri libanoni kormányfő szerint sürgősen gyorsítani kell a közel-keleti békefolyamatot.
máj. 24
11:36
Lehurrogták Ahmadinezsádot egy gyűlésen (Metropol)
Lehurrogták Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnököt hétfőn egy beszéde közben, amelyet a délnyugati Horramsahr városában mondott több száz ember előtt.
máj. 24
11:38
Fico a Gladiátorokkal járja az országot (Metropol)
Jól fizetnek a szlovákiai politikai pártok a rendezvényeiken fellépő előadóművészeknek, így a választási kampányt egyre inkább ismert színészek, énekesek, együttesek műsora egészíti ki.
máj. 24
11:54
Csak a neonáciknak segítettek a megtámadott melegek? (Kitekintő)
Elégedett a szombati melegfelvonulás kapcsán történt rendőri intézkedéssel Robert Kaliňák szlovák belügyminiszter. A politikus erről a Markíza televízióban beszélt tegnap.
máj. 24
12:00
Megint átszakadt a Visztula gátja, tizennyolc település víz alatt (Infostart)
Átszakította gátját a Visztula folyó Lengyelország északnyugati részében, Varsótól 100 kilométernyire. A folyó elárasztott tizennyolc települést, összesen nyolcezer hektárt. A lengyelországi áradásoknak már tizenöt halálos áldozata van.
máj. 24
12:12
Egyre több cég képtelen visszafizetni hiteleit (Kitekintő)
A szlovákiai cégek számára egyre több gondot okoz a korábban felvett hitelek visszafizetése – derül ki a pénzügyminisztérium legfrissebb jelentéséből.
máj. 24
12:30
Akár holnap is kitörhet a háború (Kitekintő)
Pattanásig feszült a helyzet a két Korea között: Dél-Korea a nemzetközi vizsgálóbizottság jelentésére hivatkozva Észak-Koreát vádolja a Csonan hadihajó március végi, 46 halálos áldozatot követlelt elsüllyesztésével.
máj. 24
12:30
Clinton: a közvetlen konfliktust kell megelőzni (Kripto Akadémia)
Észak-Korea a dél-koreai hadihajó elsüllyesztésével komoly bizonytalanságot idézett elő a térségben, az Obama kormányzat a feszültség továbbterjedésének megelőzésén dolgozik, hogy ne következzen be közvetlen konfliktus - mondta Hillary Rodham Clinton amerikai külügyminiszter hétfőn Pekingben.
máj. 24
12:36
Lemond a brit tűzszerészek parancsnoka az afganisztáni állapotok miatt (Infostart)
Bejelentette lemondását a brit hadsereg tűzszerészeinek parancsnoka, így tiltakozva embereinek afganisztáni munkakörülményei miatt - közölte hétfőn a brit védelmi minisztérium.
máj. 24
12:48
Horror! Lyukat találtak a valóságshow sztárjának szívében! (Kitekintő)
Nincs szerencséje Bret Michaels amerikai énekesnek, akit egy hónappal ezelőtt agyvérzéssel szállítottak kórházba.
máj. 24
12:48
Meglepő eset - Lehurrogták az iráni elnököt beszéde közben (Kripto Akadémia)
Lehurrogták Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnököt hétfőn egy beszéde közben, amelyet a délnyugati Horramsahr városában mondott több száz ember előtt.
máj. 24
13:24
Végéhez közeledik a legújabb orosz fegyverüzlet (Kitekintő)
Oroszország hamarosan négy, Mistral-osztályú helikopter-hordozó hajót szerezhet be, ugyanis a tárgyalások utolsó szakaszukba értek.
máj. 24
13:24
Durvul! Átszakadt a gát – 18 falu került víz alá! (168 Óra Online)
Lengyelországban tovább éleződött a helyzet a Visztulán, Varsótól északnyugatra, miután a folyó vasárnap átszakította gátját Plock közelében, a fővárostól 100 kilométernyire, elárasztva 18 települést, összesen mintegy 8000 hektárt. További lakott területeket megvédendő, az árvízvédelmi hatóságok hétfőn a gátat több ponton felrobbantották – jelentette a TVN24 hírtelevízió. A víztömeg vasárnap a…
máj. 24
13:24
Ismert előadóművészek a szlovák pártok választási rendezvényén (Kripto Akadémia)
Jól fizetnek a szlovákiai politikai pártok a rendezvényeiken fellépő előadóművészeknek, így a választási kampányt egyre inkább ismert színészek, énekesek, együttesek műsora egészíti ki.
máj. 24
13:42
Lengyelországban tovább romlott a helyzet (Metropol)
A Visztulán tovább éleződik a helyzet, Varsótól északnyugatra, miután a folyó vasárnap átszakította gátját Plock közelében, a fővárostól 100 kilométernyire, elárasztva 18 települést, összesen mintegy 8000 hektárt. Az árvíz halálos áldozatainak száma időközben 15-re emelkedett.
máj. 24
14:00
Lemond a brit hadsereg tűzszerészeinek parancsnoka (Kripto Akadémia)
Bejelentette lemondását a brit hadsereg tűzszerészeinek parancsnoka, így tiltakozva embereinek afganisztáni munkakörülményei miatt - közölte hétfőn a brit védelmi minisztérium.
máj. 24
14:02
Tovább éleződött a helyzet a Visztulán a gátszakadás óta (Kripto Akadémia)
Lengyelországban tovább éleződött a helyzet a Visztulán, Varsótól északnyugatra, miután a folyó vasárnap átszakította gátját Plock közelében, a fővárostól 100 kilométernyire, elárasztva 18 települést, összesen mintegy 8000 hektárt. Az árvíz halálos áldozatainak száma időközben 15-re emelkedett.
máj. 24
14:18
Kettős állampolgárság - Rendkívüli ülést tart a szlovák parlament (Kripto Akadémia)
Rendkívüli ülést tart kedden a szlovák parlament, amelynek fő témája a magyarországi kettős állampolgársági törvényjavaslat lesz - közölték a koalíciós tanács rendkívüli ülése után hétfőn Pozsonyban.
máj. 24
14:36
Aki magyar állampolgár lesz, elveszti a szlovákot (Kitekintő)
Rendkívüli ülést tart kedden a szlovák parlament, amelynek fő témája a magyarországi kettős állampolgársági törvényjavaslat les.
máj. 24
14:36
Az első bizonyíték az izraeli atomfegyverre (Kripto Akadémia)
Izrael 1975-ben eladott volna atomfegyvert az akkori dél-afrikai apartheidrezsimnek - írja hétfői számában a The Guardian című brit napilap, korábban titkos dél-afrikai dokumentumokra hivatkozva. Izrael azonnal tagadta az állítást.
máj. 24
14:54
Ismét trükközik a rettegett bérgyilkos (Kitekintő)
Az Interpol által körözött, gyilkossággal és emberrablással vádolt férfi állt pénteken a kerületi bíróság előtt. A per nyolc éve tart, de ítélet ezúttal sem született, mert a vádlott kifogást emelt a bírák elfogultsága miatt.
máj. 24
14:54
Rendkívüli ülést tart kedden a szlovák parlament (Kripto Akadémia)
Rendkívüli ülést tart kedden a szlovák parlament, amelynek fő témája a magyarországi kettős állampolgársági törvényjavaslat lesz - közölték a koalíciós tanács rendkívüli ülése után hétfőn Pozsonyban.
máj. 24
15:00
Pozsony drasztikus válaszlépésre készül (Infostart)
Rendkívüli ülést tart kedden a szlovák parlament a magyarországi kettős állampolgársági törvényjavaslatról - közölték a koalíciós tanács után Pozsonyban. A szlovák törvényhozás tanácskozását a három koalíciós párt 51 képviselője kérte. Robert Fico kormányfő jelezte: a parlament politikai nyilatkozatot fogad el válaszul a magyarországi javaslatra. Az ellenzék viszont nem ért egyet a…
máj. 24
15:12
Csökken a cseh szociáldemokraták előnye (Kripto Akadémia)
Tovább csökkent a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) és a Polgári Demokratikus Párt (ODS) támogatottsága közti különbség Csehországban - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét hétfőn hozták nyilvánosságra Prágában.
máj. 24
15:14
Hodorkovszkij nem lophatta el a Yukos olaját (Kripto Akadémia)
Nem lophatott el annyi olajat Mihail Hodorkovszkij, a Yukos (Jukosz) volt főrészvényese és üzlettársa, Platon Lebegyev, mint amennyi a vádban szerepel, s mindketten politikai okokból ülnek börtönben, azért, mert Hodrokovszkij ellenzéki pártokat finanszírozott - jelentette ki a két üzletember elleni második ügy tárgyalásán hétfőn Moszkvában Mihail Kaszjanov volt kormányfő, jelenlegi ellenzéki…
máj. 24
15:30
Azonnali fizetésemelést kapnak a rendőrök és a katonák (Kitekintő)
Az ideiglenes kirgiz kormánynak nem csak az új alkotmány jóváhagyásával, hanem az etnikai konfliktusok és halálos áldozatokat követelő tüntetések megfékezésével is törődnie kell.
máj. 24
15:30
„Válaszcsapás” Ficótól (168 Óra Online)
Rendkívüli parlamenti ülés lesz holnap a kettős állampolgárság könnyített megszerzését lehetővé tevő törvény miatt. Erről mai ülésén döntött a Koalíciós Tanács. Az ülést a kormánypárti képviselők kezdeményezték. A parlamenti ülés kedden állásfoglalást fog elfogadni a készülő magyar törvényjavaslatról – írta az online kiadása.
máj. 24
15:48
Ez már szánalmas! Adásban sírta el magát a sztár hűtlen férje! (Kitekintő)
Könnyekben tört ki Jesse James, Sandra Bullock férje egy interjúban, amikor házassága tönkretételéről beszélt. „Csodálatos életem és házasságom volt – és ezt most mind eldobtam magamtól” – mondta a hűtlen férj az ABC televízió Nightline műsorának adott interjúban.
máj. 24
15:48
Hamarosan "miniparlamentet" választ a szerbiai magyar kisebbség (Kripto Akadémia)
Kevesebb mint két hét múlva az urnákhoz járulhatnak a szerbiai magyarok; június 6-án választják meg a kisebbségi önkormányzatiság szervének, a Magyar Nemzeti Tanácsnak (MNT) a tagjait.
máj. 24
16:06
A bizalomhiány a fő akadálya az indiai-pakisztáni viszony javulásának (Kripto Akadémia)
A bizalomhiány a fő akadálya az indiai-pakisztáni viszony javulásának - jelentette ki egy hétfői újdelhi sajtóértekezletén Manmohan Szingh indiai miniszterelnök.

Keresés